X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wesela od kilku lat. Gdzie mogę kupić coś fajnego przez internet?
    Na szczęście wesela tak nam się złożyły że mogę wszystkie 4 obskoczyć w jednej kreacji 😁

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jasne :) chętnie pomogę :)

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja na ostatnie dwa wesela kupiłam sukienki w Zarze online :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:15

Ann11 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że nasza druga wizyta u dentysty z Lisą przebiegła bardzo dobrze. A obawiałam się czy zechce w ogóle otworzyć usta. Trochę się wstydziła dentysty jak ją zagadywał, ale pokazała ładnie ząbki. Wszystko dobrze. A później nawet pozwoliła sobie wyczyścić/wypolerować (?) zęby. Za pół roku kolejna kontrola.
    Dentysta zaliczony bez wrzasków, fryzjer też, teraz czas na bilans i szczepienie 😅

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na rozmowie rekrutacyjnej w pkolu i baaardzo mi sie spodobało. Jestem nim zachwycona. Do tego powiedzieli ze kupili lokal obok i beda sie powiekszać robiac tez salke dla maluchow do 3 lat wiec finalnie jest bajkowo bo miałabym dwójke w jednym miejscu. W bloku obok wiec i w piżamie moge ich zaprowadzić 🤣
    Ale też mam zagwozdke co zrobić z nimi od maja do sierpnia.. do klubiku Iguś nie chodzi od listopada wiec nie wiem czy ich tam wysyłać czy dogadać z dziadkami. Czy moze wziac 3 miesiace wychowawczego. No nic zobaczymy..

A w pracy dostałam informacje ze cały moj departament został zaorany no i jest jakas bardzo duza "transformacja" wewnetrzna ktora mają ogłosić w tym tygodniu. Kompletnie nie wiadomo czego sie spodziewać także czekam..

Mama pp a ja bym w tej sytuacji zdecydowala sie na drugi żłobek.

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 5 marca, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi myślałam że chłopaki mieli już miejsca w placówkach zarezerwowane

U mnie też departamentowe rewolucje. Cały przereorganizowany. Bez zwolnień. Moje biuro przeniesione do innego dep. będę miała trzecią szefową odkąd wróciłam z macierzyńskiego 🙃 mam już dość wdrażania ludzi 🤯 jeszcze nowego pracownika mam w zespole i na mnie ciąży obowiązek wdrożenia. Nie dość że szefowe to jeszcze jego 😑
    A z przyjemnych rzeczy to przeszłam pierwszy etap rekrutacji do rozwojowego projektu w swojej pracy 🤪 jakbym miała za mało obowiązków 🙃😂

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Zoe wybrane ale dopiero teraz jest klepniete. Bardzo podoba mi sie ze duzo tam jeżdżą. Teraz zabietaja dzieciaki na farme gdzieś.
    Do tego co 1,5miesiaca mają nocowanki z roznymi warsztatami, pokazami filmowymi itp. Jakby sie chłopakom spodobało to nie ukrywam ze byloby faajnie 🤣

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie zoe moga przydzielic wszędzie. Do tego decydujacy głos ma dyrektorka ktora przyszła 3 lata temu wiec nie miała szans mnie poznać.
    No i w korpo przy likwidacji stanowiska nie ma czegos takiego jak ochrona matki po macierzyńskim wiec moge tez dostać wypowiedzenie :)

Wysłany: 5 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się zapowiada te przedszkole.
    Ja będę składać wnioski do tych które są najbliżej 😅 nie mam pola do popisu bo to nadal tylko ja będę wozić go i odbierać. w nowym miejscu będę miała dużo dalej do pracy.

Sumi słabo z tą pracą. Nie planowalas tam wracać ale To większy komfort jak ma się gdzie wrócić.

Wysłany: 6 marca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dalej nie wiemy co z tym żłobkiem. Co z tego, że zdecydowaliśmy się spróbować, jak dyrektorka taka zajęta, że nawet nie ma czasu się spotkać. Mamy czekać na telefon. Wygląda na to, że już sa uprzedzeni, no cóż, uroki mieszkania w małej miejscowości.
    W tym tygodniu mam wolne, miło spędzamy siebie czas we dwie. Pokupiłam różne pierdoły i pomysły prac plastycznych, bo mi kompletnie brak inwencji 😅 bawimy się i uczymy.

OrT4p2.png

Wysłany: 6 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym co jest żłobku już nie ma szans żeby dociągnęła przynajmniej do wakacji?

Wysłany: 6 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ostatnio wrócił podrapany ze żłobka. Pani mówiła że urządzili sobie z koleżanką taką zabawę. Bo to nie był atak. Robili sobie „moja moja” i głaskali po buzi 🙃 ona widocznie miała tipsy w szpic zrobione 😂 ja pilnuje żeby miał krótkie i nie rysował nikogo. A tu wrócił ze szramami na twarzy

Wysłany: 6 marca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    A w tym co jest żłobku już nie ma szans żeby dociągnęła przynajmniej do wakacji?

Umowa rozwiązana. Odebraliśmy już wszystkie rzeczy Lisy.

OrT4p2.png

Wysłany: 6 marca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój też ostatnio wrócił podrapany ze żłobka. Pani mówiła że urządzili sobie z koleżanką taką zabawę. Bo to nie był atak. Robili sobie „moja moja” i głaskali po buzi 🙃 ona widocznie miała tipsy w szpic zrobione 😂 ja pilnuje żeby miał krótkie i nie rysował nikogo. A tu wrócił ze szramami na twarzy

Wyobraź sobie, że wraca tak przez kolejne następne dni. Dzień po dniu z kolejnymi nowymi szramami. No można się wkurzyć.
    Aha no i u nas żadna Pani nie raczyła tego skomentować i wytłumaczyć co się stało, bo to przecież "normalne" . Zawsze musieliśmy sami dopytywać, bo jakoś dziwnym trafem akurat w te dni oddawała ją zupełnie inna opiekunka z innej grupy, żadna nic nie widziała itd.
    Zaczekaj aż Oliwier się rozgada to dopiero się dowiesz co się tam wyprawia 😅
    Lisa ostatnio napomknęła, że ta jej " koleżanka " ma zakaz bawienia się z dwoma chłopcami z jej grupy, bo bije i drapie. Wymieniła z imienia. Akurat to dzieci, że tak to ujmę z wyższych sfer. Im nikt nie wmawia, że to jest normalne.

OrT4p2.png

Wysłany: 7 marca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Oby w nowym miejscu nie było takich sytuacji

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie nie wyobrażam 🤦 moja jak dwa razy podrapała to od razu byłam informowana. A ile mnie to kosztowało stresu. A to były pojedyncze przypadki. Ja to chyba za bardzo się wszystkim martwię. Inni jak widać mają wywalone.
    Mama pp oby w nowej placówce było lepiej.

Wysłany: 7 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez stresu podeszłam. Nawet zaczęłam się śmiać i dopytywać czy mój syn potrafi się bronić i oddać 😅

Ale co innego jak to jednorazowy incydent i od razu przekazane info a co innego jak zlewanie tematu a dziecko przychodzi codzienne w takim stanie.
    Jak mój przestraszył się chłopca który chciał go zaatakować i później go unikał to panie też zwracały uwagę żeby nie zbliżali się do sobie. Więc jednak jak się chce to można. Oczywiście, nie da się dopilnować w 100% , ale nie codziennie tego samego. I zrobiłabym to samo co mówił mąż Mamy pp 😉

Wysłany: 7 marca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniła dyrektorka nowego żłobka. Mamy się spotkać dopiero za tydzień. Jakby nam nie pasowało, to za dwa 🤦‍♀️ No nic, mąż załatwi sobie wolne i pójdzie, bo to taka organizacyjna rozmowa bez dziecka. Ciężko mi uwierzyć, że dyrektorka tak małej placówki ma aż tak napięty terminarz.

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Zadzwoniła dyrektorka nowego żłobka. Mamy się spotkać dopiero za tydzień. Jakby nam nie pasowało, to za dwa 🤦‍♀️ No nic, mąż załatwi sobie wolne i pójdzie, bo to taka organizacyjna rozmowa bez dziecka. Ciężko mi uwierzyć, że dyrektorka tak małej placówki ma aż tak napięty terminarz.
    bardzo mi przykro, że tak trafiacie...
    a szkołe też ma w Waszej miejscowości jakby co potem?
    mam nadzieję, że to po prostu przypadek i jednak ta dyrektorka nie jest uprzedzona 😘

ale tu cisza ostatnio... 🙂

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 8 marca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir u nas piękne słońce zachęca do wyjść na zewnątrz. Szkoda jedynie że jeszcze chłodno jest.

Jak chodzę na fitness przez park to zauważyłam, że przy jednym placu zabaw jest ławka dla rodzica z dzieckiem. Ma jakby dwie strefy. Jest drewniany przewijak, bok ławka żeby wygodnie usiąść i np. Nakarmić dziecko. Boki i tył są zabudowane, więc robi się bardziej kameralnie a nie na oczach wszystkich. Uważam że to super rozwiązanie i powinno być przy większości placów zabaw.

‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ