Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia87 wrote:Mam! A jakie dawki?
Mam brać to zwykłe MagneB6 raz dziennie.Julia87 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Nie wiem jak Wasze brzuchy ale mój szaleje. Muszę go smarować kilka razy dziennie inaczej swędzi niemiłosiernie. Nie uraczył mnie jeszcze rozstępami na szczęście... wczoraj zakupilam z Bielendy wege mama natłuszczający balsam na brzuch. Mam nadzieje, że da radę zmniejszyć częstotliwość swędzenia.
Od razu kupiłam lanolinę bo jak to się mówi „suty mnie drą” 🤣 mam nadzieje, że poczuję ulgę. Co prawda mąż zaoferował się że może mi sutki drapać jak zaswędza, ale spróbuje też z lanoliną. Złoty człowiek ten mój mąż 😅😆
Wczoraj dowiedziałam się, że dostanę pakę ubranek z trzeciego źródła. Chyba będę musiała dokupić komórkę 🙃 -
Mnie tez brzucho swędzi:) i tez smaruje. Tylko ten mój synek jednego dnia jest aktywny, a drugiego go nie czuje i odrazu milion myśli:/ Tez tak macie? Czekam na połówkowe, ale tez bardzo się nimi stresuje. Dziewczyny, a jak to jest z ta pępowina w późniejszych tygodniach ciąży? Bo naczytałam się o pępowinie na szyjce dziecka i bardzo mnie to martwi.
-
To i ja po połówkowych, Mała waży 380 g, główką mocno wciśnięta w dół, ciężko było ją zbadać, jeszcze nigdy się tak nie nacierpiałam podczas usg. I torbiel, którą miała w główce zniknęła - to dla Mamy która się martwiła też torbielą może będzie jakieś pocieszenie.
No i ginekolog mnie uratowała, powiedziała jakie syropy mogę pić. Więc mam zielone światło na lekarstwa jakieś w końcu.
I to co pisałam, że mnie boli spojenie - to wcale nie spojenie mnie boli. Tylko coś innego (nie powiem nazwy, bo zapomniałam, a nie chcę pomieszać) i to prawdopodobnie od kręgosłupa. Dostałam zalecenie basenu, co oczywiście jest nierealne niestety, jogi, i oczywiście fizjoterapeuta.
Zoe, ooo to będzie w co ubierać!
Julia87, Bee, Nitka1, Marta9191, Chaos, Alaia77, Batylda, Santi_14, AśKa31, unify, Cyprysek89, Veruka, Cccierpliwa, _agrafka_, Kate90 lubią tę wiadomość
-
Aha, i zapytałam o ten poród przy insulinie co kiedyś Ccccierpliwa wspominałaś, że nie można przenosić i faktycznie, moja doktor powiedziała, że najlepiej nie chodzić za długo i po 38/39 tygodniu powinno się wywoływać. Ale to oczywiście będę więcej dopytywać co i jak jak będzie czas.
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Bajka111 wrote:To i ja po połówkowych, Mała waży 380 g, główką mocno wciśnięta w dół, ciężko było ją zbadać, jeszcze nigdy się tak nie nacierpiałam podczas usg. I torbiel, którą miała w główce zniknęła - to dla Mamy która się martwiła też torbielą może będzie jakieś pocieszenie.
No i ginekolog mnie uratowała, powiedziała jakie syropy mogę pić. Więc mam zielone światło na lekarstwa jakieś w końcu.
I to co pisałam, że mnie boli spojenie - to wcale nie spojenie mnie boli. Tylko coś innego (nie powiem nazwy, bo zapomniałam, a nie chcę pomieszać) i to prawdopodobnie od kręgosłupa. Dostałam zalecenie basenu, co oczywiście jest nierealne niestety, jogi, i oczywiście fizjoterapeuta.
Zoe, ooo to będzie w co ubierać!
Hejka, super wiadomość z tą torbielą, mam nadzieje ze „nasza” się tez wchłonie, co prawda w brzuszku.
A ja dzisiaj wybiorę się do lekarza na cito - od wczoraj wszystko mnie boli - krzyż pachwiny brzuch trochę, praca na wpół leżąco, ale to co naprawdę mnie martwi to skurcze/ to twardnienie brzucha. Wiem ze to może być nic ale jak mam kolejny dzień spędzić licząc te skurcze to chyba wole być panikarą NatkaZ - u Ciebie tez to w sumie te skurcze przepowiadające były? Ktoś tak miał może? Dzisiaj leżąc w łóżku rano naliczyłam z 7/8 w ciągu godziny. Trochę mnie to przestraszyło. Wczoraj tez ale nie liczyłam tak, to jest w sumie dosyć delikatne myśle łatwo na początku można przegapić.
-
Mnie też strasznie swędzi skóra na brzuchu. Zrobila się taka jakby marmurkowa. Takie naczynka powychodziły i czuję,że zaraz popeka.
Mała też ma czasem takie bajabongo, że brzuch skacze z każdej strony, a potem się nie rusza pol dnia, a ja zawału dostaje:D -
Julia87 wrote:Hejka, super wiadomość z tą torbielą, mam nadzieje ze „nasza” się tez wchłonie, co prawda w brzuszku.
A ja dzisiaj wybiorę się do lekarza na cito - od wczoraj wszystko mnie boli - krzyż pachwiny brzuch trochę, praca na wpół leżąco, ale to co naprawdę mnie martwi to skurcze/ to twardnienie brzucha. Wiem ze to może być nic ale jak mam kolejny dzień spędzić licząc te skurcze to chyba wole być panikarą NatkaZ - u Ciebie tez to w sumie te skurcze przepowiadające były? Ktoś tak miał może? Dzisiaj leżąc w łóżku rano naliczyłam z 7/8 w ciągu godziny. Trochę mnie to przestraszyło. Wczoraj tez ale nie liczyłam tak, to jest w sumie dosyć delikatne myśle łatwo na początku można przegapić.
Zdecydowanie lepiej to sprawdzić. W poprzedniej ciąży tak miałam i zaczęła mi się skracać szyjka, w tej na razie zdarzył mi się pojedynczy epizod takiej ilości skurczy, ale z szyjką ok i patrząc na moją pierwszą ciążę doktor powiedziała, że pewnie taki mój urok, bo w pierwszej ciąży non stop miałam problem ze stawianiem się brzucha. Ale lepiej to skontrolować zawsze, żeby lekarz ocenił. -
Julia ja już 4 tygodnie leżę w łóżku, bo miałam twardy brzuch i do tego nisko łożysko. Tylko u mnie to był na początku twardy prawie cały czas. I ból w podbrzuszu. dostałam leki uspokajające, nospe, progesteron i magnez. Dzisiaj mam wizytę i zobaczę co lekarz mi powie. Teraz też mi kilka razy dziennie robi się twardy ale po chwili przechodzi.
Julia87 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Zakupiłam ostatnio masełko, które polecałyście Nacomi i dodatkowo wcieram po kąpaniu olejek ze słodkich migdałów i delikatnie go spłukuję. Zauważyłam, że mniej skóra swędzi i jest długo natłuszczona ale prawdziwe swędzenie dopiero przed nami. Pamiętam, że wyglądałam jak tygrys cała porysowane od drapania bo nic mi nie pomagało. Nawet miałam badania pod kątem cholestazy ale na całe szczęście nic nie wyszło.
-
Nikola wrote:Mnie tez brzucho swędzi:) i tez smaruje. Tylko ten mój synek jednego dnia jest aktywny, a drugiego go nie czuje i odrazu milion myśli:/ Tez tak macie? Czekam na połówkowe, ale tez bardzo się nimi stresuje. Dziewczyny, a jak to jest z ta pępowina w późniejszych tygodniach ciąży? Bo naczytałam się o pępowinie na szyjce dziecka i bardzo mnie to martwi.
Nikola mam identycznie! Już jednego dnia pokazał mi że może się w tym brzuszku wiercić ze go czuję a później się 2 dni nie odzywa, osiwieć można 😱Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Hej dziewczyny😉
Mnie swędzenie jeszcze omija ale brzuchol mam już duży.
Ma którąś z was już zgage? Kurczę mnie codziennie przy zasypianiu trochę męczy więc wiem że będzie się rozkręcac eh...
Brała którąś z was na infekcje Gynalgin????
Ja mam za sobą już 4 dawki ale nie wiem czy dzwonić do gin czy brać całe opakowanie 10tabl bo mi nie napisał przy e recepcie. -
Mnie tez potrafi męczyć zgaga przy zasypianiu. Najbardziej jak leżę na prawym boku i na plecach. Przerzucenie się na lewy bok pomaga. W dzień mi nie dokucza. Staram się ostatni posiłek jeść max o 19 i to nieduży, żeby później się nie męczyć.
slodka100 lubi tę wiadomość