X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z kolei dostałam Magne B6 na arytmię. Kilka razy zdarzyły mi się skoki tętna, takie dwugodzinne. Nic przyjemnego.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia87 wrote:
    Mam! A jakie dawki?

Mam brać to zwykłe MagneB6 raz dziennie.

Julia87 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wasze brzuchy ale mój szaleje. Muszę go smarować kilka razy dziennie inaczej swędzi niemiłosiernie. Nie uraczył mnie jeszcze rozstępami na szczęście... wczoraj zakupilam z Bielendy wege mama natłuszczający balsam na brzuch. Mam nadzieje, że da radę zmniejszyć częstotliwość swędzenia.
    Od razu kupiłam lanolinę bo jak to się mówi „suty mnie drą” 🤣 mam nadzieje, że poczuję ulgę. Co prawda mąż zaoferował się że może mi sutki drapać jak zaswędza, ale spróbuje też z lanoliną. Złoty człowiek ten mój mąż 😅😆

Wczoraj dowiedziałam się, że dostanę pakę ubranek z trzeciego źródła. Chyba będę musiała dokupić komórkę 🙃

• Nikola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzucho swędzi:) i tez smaruje. Tylko ten mój synek jednego dnia jest aktywny, a drugiego go nie czuje i odrazu milion myśli:/ Tez tak macie? Czekam na połówkowe, ale tez bardzo się nimi stresuje. Dziewczyny, a jak to jest z ta pępowina w późniejszych tygodniach ciąży? Bo naczytałam się o pępowinie na szyjce dziecka i bardzo mnie to martwi.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja po połówkowych, Mała waży 380 g, główką mocno wciśnięta w dół, ciężko było ją zbadać, jeszcze nigdy się tak nie nacierpiałam podczas usg. :D I torbiel, którą miała w główce zniknęła - to dla Mamy która się martwiła też torbielą może będzie jakieś pocieszenie. :)

No i ginekolog mnie uratowała, powiedziała jakie syropy mogę pić. Więc mam zielone światło na lekarstwa jakieś w końcu. :)

I to co pisałam, że mnie boli spojenie - to wcale nie spojenie mnie boli. :D Tylko coś innego (nie powiem nazwy, bo zapomniałam, a nie chcę pomieszać) i to prawdopodobnie od kręgosłupa. Dostałam zalecenie basenu, co oczywiście jest nierealne niestety, jogi, i oczywiście fizjoterapeuta.

Zoe, ooo to będzie w co ubierać! :D

Julia87, Bee, Nitka1, Marta9191, Chaos, Alaia77, Batylda, Santi_14, AśKa31, unify, Cyprysek89, Veruka, Cccierpliwa, _agrafka_, Kate90 lubią tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i zapytałam o ten poród przy insulinie co kiedyś Ccccierpliwa wspominałaś, że nie można przenosić i faktycznie, moja doktor powiedziała, że najlepiej nie chodzić za długo i po 38/39 tygodniu powinno się wywoływać. Ale to oczywiście będę więcej dopytywać co i jak jak będzie czas.

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Julia87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    To i ja po połówkowych, Mała waży 380 g, główką mocno wciśnięta w dół, ciężko było ją zbadać, jeszcze nigdy się tak nie nacierpiałam podczas usg. :D I torbiel, którą miała w główce zniknęła - to dla Mamy która się martwiła też torbielą może będzie jakieś pocieszenie. :)

No i ginekolog mnie uratowała, powiedziała jakie syropy mogę pić. Więc mam zielone światło na lekarstwa jakieś w końcu. :)

I to co pisałam, że mnie boli spojenie - to wcale nie spojenie mnie boli. :D Tylko coś innego (nie powiem nazwy, bo zapomniałam, a nie chcę pomieszać) i to prawdopodobnie od kręgosłupa. Dostałam zalecenie basenu, co oczywiście jest nierealne niestety, jogi, i oczywiście fizjoterapeuta.

Zoe, ooo to będzie w co ubierać! :D

Hejka, super wiadomość z tą torbielą, mam nadzieje ze „nasza” się tez wchłonie, co prawda w brzuszku.

A ja dzisiaj wybiorę się do lekarza na cito - od wczoraj wszystko mnie boli - krzyż pachwiny brzuch trochę, praca na wpół leżąco, ale to co naprawdę mnie martwi to skurcze/ to twardnienie brzucha. Wiem ze to może być nic ale jak mam kolejny dzień spędzić licząc te skurcze to chyba wole być panikarą;-) NatkaZ - u Ciebie tez to w sumie te skurcze przepowiadające były? Ktoś tak miał może? Dzisiaj leżąc w łóżku rano naliczyłam z 7/8 w ciągu godziny. Trochę mnie to przestraszyło. Wczoraj tez ale nie liczyłam tak, to jest w sumie dosyć delikatne myśle łatwo na początku można przegapić.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też strasznie swędzi skóra na brzuchu. Zrobila się taka jakby marmurkowa. Takie naczynka powychodziły i czuję,że zaraz popeka.
    Mała też ma czasem takie bajabongo, że brzuch skacze z każdej strony, a potem się nie rusza pol dnia, a ja zawału dostaje:D

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia87 wrote:
    Hejka, super wiadomość z tą torbielą, mam nadzieje ze „nasza” się tez wchłonie, co prawda w brzuszku.

A ja dzisiaj wybiorę się do lekarza na cito - od wczoraj wszystko mnie boli - krzyż pachwiny brzuch trochę, praca na wpół leżąco, ale to co naprawdę mnie martwi to skurcze/ to twardnienie brzucha. Wiem ze to może być nic ale jak mam kolejny dzień spędzić licząc te skurcze to chyba wole być panikarą;-) NatkaZ - u Ciebie tez to w sumie te skurcze przepowiadające były? Ktoś tak miał może? Dzisiaj leżąc w łóżku rano naliczyłam z 7/8 w ciągu godziny. Trochę mnie to przestraszyło. Wczoraj tez ale nie liczyłam tak, to jest w sumie dosyć delikatne myśle łatwo na początku można przegapić.

Zdecydowanie lepiej to sprawdzić. W poprzedniej ciąży tak miałam i zaczęła mi się skracać szyjka, w tej na razie zdarzył mi się pojedynczy epizod takiej ilości skurczy, ale z szyjką ok i patrząc na moją pierwszą ciążę doktor powiedziała, że pewnie taki mój urok, bo w pierwszej ciąży non stop miałam problem ze stawianiem się brzucha. Ale lepiej to skontrolować zawsze, żeby lekarz ocenił.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, też mam takie coś. Twardnienia z bólami miesiączkowymi dość mocnymi. Zanim brałam magnez to nawet do 10/h. Po magnezie mam dużo mniej.
    Sprawdź u lekarza, mam nadzieję,że to to samo i będziesz spokojna.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka u mnie to samo! Skóra na brzuchu jest marmurkowa a ja cały dzień mam wrażenie jakby za chwilę miała pęknąć....
    Jest naciągnięta do granic możliwości. 🤷🏻‍♀️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja już 4 tygodnie leżę w łóżku, bo miałam twardy brzuch i do tego nisko łożysko. Tylko u mnie to był na początku twardy prawie cały czas. I ból w podbrzuszu. dostałam leki uspokajające, nospe, progesteron i magnez. Dzisiaj mam wizytę i zobaczę co lekarz mi powie. Teraz też mi kilka razy dziennie robi się twardy ale po chwili przechodzi.

Julia87 lubi tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u Bajki było w pierwszej ciąży. Twardnienie brzucha przelozylo się na skracanie szyjki. Wiec tym bardziej jesli dzieje sie to czesto to lepiej sprawdzic. Może wystarczy magnez, a może trzeba będzie wprowadzić luteine np.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam ostatnio masełko, które polecałyście Nacomi i dodatkowo wcieram po kąpaniu olejek ze słodkich migdałów i delikatnie go spłukuję. Zauważyłam, że mniej skóra swędzi i jest długo natłuszczona ale prawdziwe swędzenie dopiero przed nami. Pamiętam, że wyglądałam jak tygrys cała porysowane od drapania bo nic mi nie pomagało. Nawet miałam badania pod kątem cholestazy ale na całe szczęście nic nie wyszło.

15b891ccdb.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Mnie tez brzucho swędzi:) i tez smaruje. Tylko ten mój synek jednego dnia jest aktywny, a drugiego go nie czuje i odrazu milion myśli:/ Tez tak macie? Czekam na połówkowe, ale tez bardzo się nimi stresuje. Dziewczyny, a jak to jest z ta pępowina w późniejszych tygodniach ciąży? Bo naczytałam się o pępowinie na szyjce dziecka i bardzo mnie to martwi.

Nikola mam identycznie! Już jednego dnia pokazał mi że może się w tym brzuszku wiercić ze go czuję a później się 2 dni nie odzywa, osiwieć można 😱

Adaś ❤️ 20.06.2021

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzia skacze po szyjce. 🙈
    Wczoraj cały dzień czułam dokładnie jak podnosi jedną nóżkę i tupie. 😄
    Całyyyy całyyyy dzień.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😉
    Mnie swędzenie jeszcze omija ale brzuchol mam już duży.
    Ma którąś z was już zgage? Kurczę mnie codziennie przy zasypianiu trochę męczy więc wiem że będzie się rozkręcac eh...

Brała którąś z was na infekcje Gynalgin????
    Ja mam za sobą już 4 dawki ale nie wiem czy dzwonić do gin czy brać całe opakowanie 10tabl bo mi nie napisał przy e recepcie.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstawiacie zdjęcia?? Chciałam przez tynipic jakoś to tak było ale coś mówię nie chce otworzyć

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez potrafi męczyć zgaga przy zasypianiu. Najbardziej jak leżę na prawym boku i na plecach. Przerzucenie się na lewy bok pomaga. W dzień mi nie dokucza. Staram się ostatni posiłek jeść max o 19 i to nieduży, żeby później się nie męczyć.

slodka100 lubi tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umiem tylko przez zapodaj.

slodka100 lubi tę wiadomość

15b891ccdb.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ