Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Po prostu Zoe wrote:Mnie tez potrafi męczyć zgaga przy zasypianiu. Najbardziej jak leżę na prawym boku i na plecach. Przerzucenie się na lewy bok pomaga. W dzień mi nie dokucza. Staram się ostatni posiłek jeść max o 19 i to nieduży, żeby później się nie męczyć.
Mi zgaga przychodzi wieczorem w natychmiast jak przyłożę głowę do poduszki, fakt, że jak przewrócę się na lewy bok to jest lepiej.
Co do skóry na brzuchu to jeszcze mnie nie swędzi, ale od lat jestem wierna kosmetykom Palmers i codziennie przed snem smaruje brzuch, pośladki i uda ich Tummy butter (jest bardzo tłusty, ale dzięki temu efekt nawilżenia trzyma się długo). Na razie marmurkowy brzuch jest mi obcy a jest już naprawdę duży.
-
Byłam dzisiaj na wizycie. Tym razem byłam przebadana ja, nie Mała😉 Szyjka prawidłowa, ph prawidłowe, ogólnie wszytko dobrze.
Jakby któraś jeszcze miała taki problem to zapytałam o zatykanie uszu, według mojej ginekolog to nie ma związku z ciążą ( choć na interecie wyczytałam, że są również takie przypadki 😉) i powinnam udać się do laryngologa.
A na zgagę mi pomaga sposób z interetu zjedzenie parę migdałów, ale koniecznie w skórce. Lekarka mówiła, że jest jakiś lek dozwolony w ciąży, tylko cena była dosyć wysoka i nie wziąłam recepty na to. Dopóki jeszcze nie jest tragicznie to zostanę przy migdałach 😊
slodka100, Marta9191, Batylda, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Widzę że ten lewy bok chyba jakiś magiczny będę musiała spróbować bo ja zawsze na prawy najpierw
Generalnie ze względu na jakieś przepływy w macicy oraz ucisk na jakieś narządy (w tym pęcherz) zaleca się w ciąży unikanie leżenia na prawym boku. Przynajmniej tak mi zalecał lekarz, który badał mnie przy tych silnych bólach brzucha. -
Lilak wrote:Generalnie ze względu na jakieś przepływy w macicy oraz ucisk na jakieś narządy (w tym pęcherz) zaleca się w ciąży unikanie leżenia na prawym boku. Przynajmniej tak mi zalecał lekarz, który badał mnie przy tych silnych bólach brzucha.
Mama ginekolog ma fajny artykuł o tym: https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/
A ja w przychodni, zrobili mi ktg potwierdziło skurcze są i maja się dobrze, choć są niewielkie no ale to 22 tydzień.. teraz czekam na lekarza... ale w sumie dobrze ze tu przyjechałam - jestem dużo spokojniejsza, przynajmniej będziemy wiedzieć co i jak. 💪🏼
Dzieki dziewczyny za odzew -
Julia87 wrote:Mama ginekolog ma fajny artykuł o tym: https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/
A ja w przychodni, zrobili mi ktg potwierdziło skurcze są i maja się dobrze, choć są niewielkie no ale to 22 tydzień.. teraz czekam na lekarza... ale w sumie dobrze ze tu przyjechałam - jestem dużo spokojniejsza, przynajmniej będziemy wiedzieć co i jak. 💪🏼
Dzieki dziewczyny za odzew
Te zalecenia miałam przy bardzo silnych bólach brzucha ale generalnie wynika z tego, że ważna jest wygoda. Pamiętam, że w 3 trymestrze leżenie na plecach było niemożliwe. Najlepsza okazywała się wtedy dla mnie pozycja półleżąca. No ale to przed nami 🥴
Oby coś Ci poradzili na te skurcze, to musi być bardzo stresujące. -
Słodka100, bardzo ładnie prezentuje się ten wózek. Podziwiam, że zdecydowaliście się na taki jasny kolor. Ja z rozsądku raczej wersję spacerową wybiorę w ciemnym kolorze, chociaż kto wie... 😉 Nie boisz się, że będziesz musiała na okrągło czyścić, prać itd.?
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Mnie dziewczyny tez swedzi brzuchol, a bardziej rozstepy, ktore mam po poprzedniej ciazy... w piprzedniej tez jak mnie strasznie brzuch zaczal swedziec to z czasem rozstepy mi zaczely wychodzic wiec teraz patrze czy nie ma nowych😅
Slodka, piekny wozek!
Mama po przejsciach, wbrew pozorom ciemny kolor jest duzo trudniejszy w utrzymaniu czystosci niz jasny
Ja mialam nasz pierwszy wozek 2w1 bialo szary, ale taki jasniutki szary, a drugi, juz sama spacerowke mam czarny... i tamtego nie czyscilam ani razu, przepralam tylko przed sprzedaza, a ten najlepiej byloby co drugi spacer czyscic
Tak samo stelaz... balam sie bialego, zaryzykowalam i moge tylko powiedziec, ze na bialym bylo duzo mniej widac i mniej sie brudzil niz czarny...
Ja dzis juz po pogawedce z polozna, a popoludniu jade na polowkowe do mojego ginWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 12:46
slodka100 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja bratowa ma czarny wózek i przeklina go 😉 ale Adaś zaraz wskakuje w lżejszą spacerówkę wiec będzie po problemie. najlepszy wózek do czyszczenia to ten nieużywany 😉😁
Podejrzewam, że zabrudzenia byłyby mniej widoczne na materiale w różnych odcieniach i z nieregularną strukturą. Osobiście nie spotkałam się z taką kolorystyką która jednocześnie pokrywałaby wszystkie zapotrzebowania idealnego wózka 😉
A już na jesień dziewczęta będzie hasło „ścierki w dłoń!” 😆 ja jeszcze wózkiem nie jeżdżę a jak pomyślę o tym że w taką chlapę wjadę tymi kołami na moje biało marmurkowe płytki to na pewno nie będę zadowolona 😆🙈 później dojdą ślady na spacerowce po przekąskach spacerowych to już całkiem euforia 😆 -
Po prostu Zoe wrote:Moja bratowa ma czarny wózek i przeklina go 😉 ale Adaś zaraz wskakuje w lżejszą spacerówkę wiec będzie po problemie. najlepszy wózek do czyszczenia to ten nieużywany 😉😁
Podejrzewam, że zabrudzenia byłyby mniej widoczne na materiale w różnych odcieniach i z nieregularną strukturą. Osobiście nie spotkałam się z taką kolorystyką która jednocześnie pokrywałaby wszystkie zapotrzebowania idealnego wózka 😉
A już na jesień dziewczęta będzie hasło „ścierki w dłoń!” 😆 ja jeszcze wózkiem nie jeżdżę a jak pomyślę o tym że w taką chlapę wjadę tymi kołami na moje biało marmurkowe płytki to na pewno nie będę zadowolona 😆🙈 później dojdą ślady na spacerowce po przekąskach spacerowych to już całkiem euforia 😆
Ojej tak, zima, jesień i wózek w mieszkaniu to jest dramat!
-
Ja nawet nie planuję, że będę wózek wprowadzać do domu po spacerach🙈😉 Najbardziej boję się tych plam po " przekąskach spacerowych". A to,że czarny też nie jest łatwym kolorem w utrzymaniu
czystości to się zgadzam.
Cccierpliwa kupilam dzisiaj ten magnez, który mi poleciłaś😊 Powodzenia na połówkowym. -
Bajka111 wrote:Ojej tak, zima, jesień i wózek w mieszkaniu to jest dramat!
Ciesze sie, ze nigdy nie musialam w mieszkaniu trzymac, bo mega zalamka by byla... zima tfzymamy na klatce, jest na to miejsce, a mieszkamy na parterze, okres wiosna-wczesna jesien, zanim zacznie byc porzadnie zimno w altance na ogrodku
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach wrote:Ja nawet nie planuję, że będę wózek wprowadzać do domu po spacerach🙈😉 Najbardziej boję się tych plam po " przekąskach spacerowych". A to,że czarny też nie jest łatwym kolorem w utrzymaniu
czystości to się zgadzam.
Cccierpliwa kupilam dzisiaj ten magnez, który mi poleciłaś😊 Powodzenia na połówkowym.
Na jasnym trzeba sie bylo mega przyjrzec, zeby slady po przekaskach zobaczyc, a jak.jej np dalam cos u lekarza albo na zakupach jak bylam w foteliku w kolorze fioletowym, to byl dramat🙈slodka100 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700