Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂 my dzisiaj tez mamy połówkowe ale dopiero o 19:40, już się nie mogę doczekać 🙈
Dobrze ze miałam w domu zajecie to mi czas szybko zleciał, my wczoraj za naprawdę dobrą wręcz symboliczną cenę kupiliśmy używane lozeczko Ikea stuva które jest w idealnym stanie 🙂 stoi już w pokoiku i wyglada ślicznie 🙂 muszę jeszcze tylko zamówić materacyk 🙂
A przed chwilą przyszły kocyki z le pampuch 😍 są ślicznie i bardzo przyjemne w dotyku 😍 -
Veruka wrote:Ja rozważam taką dostawkę na kółkach - nie wiem jak to się fachowo nazywa ale nie raz widziałam w użyciu ☺️ Jest to też pomocne przy przechodzeniu przez ulice, bo starsze dziecko jedzie razem z pchanym wózkiem.
Może któraś z Was zna to z praktyki?
Też właśnke myśleliśmy o takiej dostawce, ale nie stojącej. Rozważamy taką z siedziskiem, ale jakoś nie przekonuje mnie do końca. Nie wiem czy trzyletniemu brzdącowi będzie na takiej wygodnieNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja tez kupuje dostawke, ale stojaca... moja corka i tak juz wozek czesciej hejtuje niz kocha, wiec taka wystarczy dla niej, ona i tak wiekszosc spaceru zawsze na nozkach, w wozku tylko rozpoczecie😂
Tez z tego wzgledu teraz zalezalo mi na raczce teleskopowej, chocisz wole lamane, ale z dostawka latwiej z teleskopowa...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a w jaki sposób chcecie rozwiązać kwestie lokalizacji/miejsca do spania dziecka w nocy (pokoik dziecięcy /sypialnia rodziców) i w dzień (salon). Planujecie mieć dwa łóżeczka? Czy coś mobilnego, co będziecie przenosic? A może macie jakieś inne rozwiazania, co się u Was sprawdziło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 16:45
-
Nitka1 wrote:Dziewczyny a w jaki sposób chcecie rozwiązać kwestie lokalizacji/miejsca do spania dziecka w nocy (pokoik dziecięcy /sypialnia rodziców) i w dzień (salon). Planujecie mieć dwa łóżeczka? Czy coś mobilnego, co będziecie przenosic? A może macie jakieś inne rozwiazania, co się u Was sprawdziło?
Teraz mamy dostawke z zaciaganym bokiem drewniana, babybay comfort na kolkach o ona bedzie w nicy w sypialni, w dzien w salonie, a pozniej starsza dostanie nowe lozko, a mlodsze jej lozeczko
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Noelle, to ja ci powiem, ze moje dziecko urodzone w terminie, dokladnie 40+0 idealnie w tp, pierwszy miesiac chodzilo w rozm.50 a do 4 miesiaca w 56 pozniej do 8 miesiaca w 62...
Wiec naprawde wiele zalezy od dziecka, ale to, ze dzieci szybko wyrastaja i malo chodza w malych ciuszkach itp, to niestety zadna regula... jedne beda w 56 chodzily 2tyg bo urodza sie juz 58cm i np ponad 4kg, a inne jak moja, pierwsze 4 miesiace... a nie urodzila sie jakas nadzwyczaj mala bo 51cm i 3200g wiec raczej dosc standardowa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
my chyba będziemy mieli trzy miejsca do spania bo dostaliśmy w rodzinnym spadku małe łóżeczko dostawne 45x90 i póki mały będzie się w nim mieścił będzie spał z nami w sypialni, a w ciągu dnia będzie leżał w koszu mojżesza w pokoju dziennym. Jak wyrośnie to chciałabym go oddelegować do swojego pokoju i tam będzie miał kolejne łóżeczko, bo udało nam się kupić na olx Stokke sleppi w super stanie i cenie, jest na kółkach więc będziemy mogli je przestawiać w zależności od potrzeb
-
My może kupimy dostawke do wozka ta stojaca, siedzaca zrobi z wozka wielka landarę, nie widzę siebie jej prowadzącej. Ale to juz poczekamy na malenstwo i zobaczymy jak starszak będzie mobilny. W tygodniu i tak będzie w zlobku/pkolu a na weekendy może da radę truchtać obok wozka 😅😅
Noelle, mi rozmiar 56 przydal sie bardzo, szybko dokupywalismy jeszcze, bo mialam malo, a w 62 synek sie topil i wygladal jak w darach dla powodzian🙈 na krotko starczylo więc mysle ze nie ma co przeplacac za te najmniejsze rozmiary, po miesiącu juz smigal w 62, a potem jak wystrzelil wdluz i wszerz to tylko moj kregoslup wie😅😅 takze lepiej byc przygotowanym😁😁
-
Ja to na szybko dokupowalam 50, bo mialam kilka sztuk dostane od kuzynki po jej coreczce, a ze mi.mala dodatkowe mega ulewala, to ja 5 par bodziakow i spodni dziennie potrafilam zużyć 🙈 wiec jak teraz maluch pod koniec bedzie waga wychodzil podobnie jak siostra to napewno jeszcze 56 dokupie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My mamy łóżeczko w sypialni i huga do mieszkania. Co z dostawką, to sama nie wiem. Córką będzie miała 2 lata jak się młode urodzi. Dostawką stojąca się nie sprawdzi raczej, siedząca sama nie wiem, a wózek podwójny to też nie mam pojęcia, czy warto. Poczekam do czerwca i się zastanowię. Robię małej treningi na długie spacery;) ale raczej 2latka nie da rady chodzić pół dnia. A ja bym jednak chciała chociaż latem więcej pochodzić.
Nie wiem, czy tak mało dzieci nosi 56, raczej nie wydaje mi się. Moja 3 kg i 53 długa tonęła w 56,a 62 to chyba dopiero na 3 miesiące jej ubrałam. Zależy jeszcze jakiej firmy. Hm są rozmiar większe niż metka, Pepco są male. Kuzynki syn 58 i 4 kg i też tonął w 62.
A dla takiego noworodka to ja polecam pajacyki. I to dobrze mieć tego sporo, bo czasem się kilka razy w ciągu dnia zmienia. -
U mnie nie będzie problemu z miejscami do spania, mieszkania żądza się swoimi prawami 😅 Na razie będziemy spać w pokoju dziecka, które jest obecnie moją sypialnią. Już mam do niego łóżeczko. Nie kupie nic więcej bo zagracę mieszkanie. Jak będzie ciepło, nie gorąco, to pozwolę mu spać pod moim nadzorem na balkonie na zsuniętych dwóch kanapach w kokonie który mam dostać. Akurat i mamka zmieści się na kanapie obok 😁 to dopiero będzie chill 😎🌞🌴 a w tamtym roku odstawiłam sobie balkonik. Mąż zrobił karnisz i powiesiłam sobie białe zasłony, klimacik jest
AśKa31 lubi tę wiadomość
-
Ja planuję kupić dostawkę do wózka, tylko nie wiem czy z siedzeniem czy stojącą. Pewnie postawie na siedzącą bo Adam jest bardzo wygodny. On najchętniej by jeździł cały czas w wózku. Może znajdę taką, gdzie można zdemontować siedzenie bądź użytkować na stojąco- muszę poczytać. Gdyby któraś znalazła fajne rozwiązanie to proszę się nim podzielić
Jeśli chodzi o drzemki w dzień, nasz pierworodny spał w wózku, w nocy w łóżeczku. Teraz nie kupujemy łóżeczka tylko dostawkę na kółkach z opuszczanym bokiem z funkcją kołyski. Jak dla mnie, rzecz w której maluch będzie spał w dzień musi być mobilna, żeby bez problemu przepchać do innego pomieszczenia ( w razie głośnego sprzątania czy gości ). Mam nadzieję że dostawką posłuży przynajmniej pół roku -
No właśnie też mam wrażenie, że większość dzieci obnosi to 56 chociaż przez chwile. 🤔
Ale tak mi nagadali, że aż się wystraszyłam.... 😂
A z ciekawości - zauważyłyście jakieś zależności między wagą urodzeniową Waszą i partnera a urodzonego dzidziusia?
Kiedyś czytałam, że mała masa urodzeniowa rodziców predysponuje do małej masy urodzeniowej dziecka.
My z mężem urodziliśmy się mali bo ja ważyłam równe 3 kg a mąż 3,2 - ciekawe czy faktycznie ma to jakieś przełożenie. 😄
Jeśli tak to moje ciuszki w rozmiarze 56 nie są jednak takie głupie. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:No właśnie też mam wrażenie, że większość dzieci obnosi to 56 chociaż przez chwile. 🤔
Ale tak mi nagadali, że aż się wystraszyłam.... 😂
A z ciekawości - zauważyłyście jakieś zależności między wagą urodzeniową Waszą i partnera a urodzonego dzidziusia?
Kiedyś czytałam, że mała masa urodzeniowa rodziców predysponuje do małej masy urodzeniowej dziecka.
My z mężem urodziliśmy się mali bo ja ważyłam równe 3 kg a mąż 3,2 - ciekawe czy faktycznie ma to jakieś przełożenie. 😄
Jeśli tak to moje ciuszki w rozmiarze 56 nie są jednak takie głupie. 😂
U mnie się nie sprawdziło, my z mężem mieliśmy koło 3.200-3.500 a nasza córka 3880. Ale wiem, że lekarze się tym sugerują dlatego ginekolog przyjmujący mnie do porodu twierdził, że będzie ważyła max.3400. Ostatnio koleżanka mi mówiła, że podobno drugie dzieci są większe dlatego zaczynam się bać 🙃
Co do ubranek to Sara miała 57cm jak się urodziła a spokojnie przez pierwsze 1,5 miesiąca wchodziła w ubranka 56. Wydaje mi się, że to takie złudzenie - przy starszych dzieciach wydaje się, że jako te maluszki nosiły najmniejsze ubranka tylko chwile, ale obiektywnie nawet przez te 2 miesiące w coś trzeba to dziecko ubierać. Tym bardziej, że tak jak dziewczyny piszą, trzeba przebierać po kilka razy dziennie
-
No dokladnie, przebierania bedzie sporo na bank🙈🙈🙈 druga sprawa o której ktoras z Was wspomniala to ze sa naprawde rozne rozmiarowki w sklepach. Z jednej firmy bedzie wchodzil w 56, a z innej to 62 okaze sie przyciasne.. No oszalec mozna😅 dobrze ze letnie dzieci nam sie szykuja to tych warstw do ubierania duzo nie bedzie, z synkiem na początku krolowaly pajace, ale teraz to chyba postawie na bodziaki.. W mieszkaniu mamy cieplo i nic z tym nie zrobimy, latem jak sa upaly, to jest sauna, wiec wtedy pewnie sama pielucha wystarczy 😅😅😅