Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wózek trzymam na klatce - mamy zamknięte osiedle i ochroniarza cała dobę więc nie mam tego problemu no i potwierdzam - czarny wózek jest ciężki w utrzymaniu czystości. Drugi mamy szary z takim wzorem podobnym do kratki i tam łatwiej zamaskować brud
Julia dobrze, że zdecydowałaś się skonsultować te skurcze. Miałam tak w pierwszej ciąży i poza magnezem dostałam też luteinę 2x na dzień. Lepiej takie rzeczy zawsze sprawdzić u lekarza
Słodka - piękny wózek 🤩 strasznie żałuje, że mamy 2 po córce, teraz to bym sobie powybierała 🤗
Na codzień zgagi nie mam ale zdarza mi się wieczorami jak usypiam córkę. Leżę wtedy na plecach i to chyba przez to. Brzuch też ostatnio częściej smaruje bo mnie swędzi. Pewnie dojdą jakieś rozstępy 🙈
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Tfzymam kciuki! U mnie wmpoprzedniej dosc szybko urosl i zaczal swedziec... tyle, ze na poczatku rosl jak szalony, a pozniej na jakis czas zastopowal i teraz podobnie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Też zastanawiałam się nad tym czy taki jasny nie będzie się brudzil szybko ale ważne że ta torba przy kołach na zakupy jest ciemna bo tam najwięcej błota się chlapie ale z tym brudzeniem to zależy jaki brud bo różny brud widać na różnym kolorze więc nie ma reguły. Tetaz mamy taka spacerowke która na pewno odziedziczy Gabryś i jest super w utrzymaniu w czystości chodź tam gdzie jest siedzisko czarne to bardzo widać piach i okruchy A na jasnym kolorze pewnie mniej.
-
U nas i czarny stelaz brudzi sie bardziej niz bialy i to czy zima czy lato, to vardziej widac, wozek i siedzisko i pasy i podnozek tez bardziej kazde jedno zabrudzenie widac niz bylo to na szarym🙈
No ale spacerowka nasza nie ma innego koloru jak czarny, jedynie budka i palak sa wymienne, takze albonwygoda albo kolor😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
dziewczyny, jeśli jesteście zainteresowane to na stronie Bambiboo jest promocja na pieluszki, -20% na niektóre. Tak sie zastanawiam... czy jest sens kupować bio/eko pieluchy z dużym wyprzedzeniem, obawiam się czy nie zaczną ulega biodegradacji
-
Julia87 wrote:Hejka, super wiadomość z tą torbielą, mam nadzieje ze „nasza” się tez wchłonie, co prawda w brzuszku.
A ja dzisiaj wybiorę się do lekarza na cito - od wczoraj wszystko mnie boli - krzyż pachwiny brzuch trochę, praca na wpół leżąco, ale to co naprawdę mnie martwi to skurcze/ to twardnienie brzucha. Wiem ze to może być nic ale jak mam kolejny dzień spędzić licząc te skurcze to chyba wole być panikarą NatkaZ - u Ciebie tez to w sumie te skurcze przepowiadające były? Ktoś tak miał może? Dzisiaj leżąc w łóżku rano naliczyłam z 7/8 w ciągu godziny. Trochę mnie to przestraszyło. Wczoraj tez ale nie liczyłam tak, to jest w sumie dosyć delikatne myśle łatwo na początku można przegapić.
Mnie brzuch nie swędzi, ale ja nadal nie mam brzucha. Mały waży pół kg a na wyglądam jakbym zjadła spory obiad. Zgaga mnie męczy, ale myślę że mam popsuty przełyk przez wymioty. Wystarczy się się zegne bo wypiciu czegoś i wszystko mi się podnosi. Nieraz jest tak że przy zgięciu się potrafię wymiotować 🤦 już jutro gastrolog, może mi coś poradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 14:34
Julia87 lubi tę wiadomość
-
Nikola wrote:Dziewczyny jakiej marki wozek kupujecie ? Możecie polecić coś sprawdzonego? I fotelik. Na co się zdecydowałyście? Będę bardzo wdzięczna:)
Wózek mam już mam zakupiony. Joolz day 3 grigio nuovo - używka w stanie idealnym. Podoba mi się jego design, w miarę lekki, duża wentylowana gondola, dobre opinie w internecie.
Fotelik z bazą cybex iCloud i size Z - idealnie pasuje do naszego auta -
Nikola wrote:Dziewczyny jakiej marki wozek kupujecie ? Możecie polecić coś sprawdzonego? I fotelik. Na co się zdecydowałyście? Będę bardzo wdzięczna:)
My pierwszy 2w1 mielismy adamex vicco, teraz joolz day 3 noir...
Fotelik zas najwqzniejsze, zeby pasowal do samochodu... my jeszcze na 100% nie wybralismy, chce jeszcze raz zmierzyc, typy to maxi cosi pebble pro, britax baby safe² i-size i nuna arra
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja już po lekarzu, zakaz pracy do końca tygodnia minimum. Generalnie, skurcze są z ktg, szyjka cała długa i zamknięta, ponad 4 cm, prawdopodobna przyczyna to bezobjawowe zapalenie dróg moczowych. Ehh, miesieac temu wzięłam antybiotyk ale widać nie zadziałał, dzisiaj zarządzili posiew i inny antybiotyk znowu. Tylko mam nadzieje ze taka ilość antybiotyków nie szkodzi maleństwu ...
Poza tym to magnez w saszetkach to picia 400mg, 3xUltorgestan i probiotyk dopochwowo.
Także raz jeszcze wielkie dzieki za porady po wahałam się od wczoraj czy to aby może normalne objawy, tylko ja się nie znam, ale widać lepiej jest ufać przeczuciom i sprawdzać. -
Myśle ze zależy właśnie czego od tego wózka oczekujesz. Ja np chciałabym żeby był lekki i poręczny, z dobrą spacerówką i nie zajmował wiele miejsca - dlatego idziemy z Cybex Eazy Twist 2 Plus. Z gondola na adapterach od Baliosa - z tym ze mam zamiar jej przerobić wentylacje u krawcowej. W dążeniu do lekkości rozważaliśmy nawet Yoyo z gondola - ale to już wybitnie nie ma wielu funkcji i myśle ze dla mniejszego dziecka to byłby niewygodny wózek. Za to yoyo się składa całe w 5 sekund i mieści w łuku bagażowym - także niektórym to może pasować.
Jak bym się decydowała na nieco większy / cięższy to serio bym rozważyła Cybex Mios - śliczna gondola, poręczny, super wentylacja na lato dla bobo no i wózek tez piekny. -
tak jak pisze Cccierpliwa, to sprawa bardzo indywidualna. Myślę, że najlepiej wypisać sobie najważniejsze cechy jakich oczekujemy od wózka, choć pewnie nie ma takiego, który będzie spełniał wszystkie. No i w grę wchodzi jeszcze cena. My wybraliśmy Bugaboo Fox 2, zakochałam się w tym jak się go prowadzi, jest w miarę lekki i ma dużą budkę.
Fotelik najlepiej wcześniej przymierzyć do samochodu. Mi w sklepie 8gwiazdek pan kazał podjechać pod drzwi sklepu, zamontował fotelik z bazą w samochodzie i pomierzył kąty w efekcie kupiliśmy Avionaut Pixel, który waży tylko 2,5 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 14:49
-
W naszym przypadku ważna była tez kwestia rączki, szukaliśmy wyłącznie wśród wózków, w których była ona wysuwana teleskopowo. Wtedy im dłuższa tym bardziej jest się odsuniętym od kół. Gdy testowaliśmy wózki z łamaną rączką mój mąż (185cm) po podniesieniu jej do góry narzekał, że stoi za blisko wózka i trudno mu zrobić swobodny krok.
-
Julia87 wrote:Ja już po lekarzu, zakaz pracy do końca tygodnia minimum. Generalnie, skurcze są z ktg, szyjka cała długa i zamknięta, ponad 4 cm, prawdopodobna przyczyna to bezobjawowe zapalenie dróg moczowych. Ehh, miesieac temu wzięłam antybiotyk ale widać nie zadziałał, dzisiaj zarządzili posiew i inny antybiotyk znowu. Tylko mam nadzieje ze taka ilość antybiotyków nie szkodzi maleństwu ...
Poza tym to magnez w saszetkach to picia 400mg, 3xUltorgestan i probiotyk dopochwowo.
Także raz jeszcze wielkie dzieki za porady po wahałam się od wczoraj czy to aby może normalne objawy, tylko ja się nie znam, ale widać lepiej jest ufać przeczuciom i sprawdzać.
To tak jak u mnie. Nie ma typowych objawów zakażenia dróg moczowych a w posiewie wychodzi bakteria. W tej ciąży wybrałam już 3 antybiotyki. I też wylądowałam w szpitalu ze skurczami. Dodaj sobie sok z żurawiny, nie zaszkodzi a potrafi oczyścić mocz z tego świństwa. Co prawda u mnie nie zadziałał tak, że już nic innego nie muszę brać ale wyniki dużo lepsze niż wcześniej.Julia87 lubi tę wiadomość
-
Tak jak wcześniej pisały dziewczyny, wszystko zależy od tego co oczekujesz od wózka.
My ponownie postawiliśmy na Bebetto, ale tym razem model Holland. Ma dużą gondolę z możliwością powiększenia budki, bo tego mi brakowało w Vulcano, który mieliśmy przy córce.
A ja mam jeszcze inne pytanie, zwłaszcza do tych z Was, które mają już maluszki w wieku 2 lat i więcej. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie kwestii spacerów z dwójką maluchów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:34
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Dokładnie. My mamy anex sport po synu i kupiłam go, bo mi się przeokrutnie podobała gondola (i dalej podoba) i zanim jeszcze planowałam dzieci to wiedziałam, że chcę ten wózek. Lubię duże, owalne gondole. Nie wiem czy to jest najlepszy sposób wyboru wózka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:33
NatkaZ, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Tak jak wcześniej pisały dziewczyny, wszystko zależy od tego co oczekujesz od wózka.
My ponownie postawiliśmy na Bebetto, ale tym razem model Holland. Ma dużą gondolę z możliwością powiększenia budki, bo tego mi brakowało w Vulcano, który mieliśmy przy córce.
A ja mam jeszcze inne pytanie, zwłaszcza do tych z Was, które mają już maluszki w wieku 2 lat i więcej. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie kwestii spacerów z dwójką maluchów?
Ja rozważam taką dostawkę na kółkach - nie wiem jak to się fachowo nazywa ale nie raz widziałam w użyciu ☺️ Jest to też pomocne przy przechodzeniu przez ulice, bo starsze dziecko jedzie razem z pchanym wózkiem.
Może któraś z Was zna to z praktyki?