Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie totalne zmęczenie materiału - rano ok 5 budzi mnie głód więc zjadam pół kromki chleba i dalej spać. Później jak już wstanę to śniadanie jem na siłę bo strasznie mnie muli.. I tak cały dzień. Popijam zimna wodę i herbatę z imbirem trochę pomaga. Pracuje zdalnie więc też nie jest źle mogę się położyć kiedy chce. I leżę tak cały dzień Z suplementow biorę MAMADHA premium+ (u Pana tabletki 5/5) chociaż mój gin popłynął żebym kupiła 5 różnych suplementow i codziennie inna tabletkę brać żeby organizm się nie przyzwyczaił.... Z dodatkowych leków to kazał brać nospe 3x dziennie... Po co? Nie boli mnie brzuch aż tak bardzo... Też macie brać Nospe?
-
AśKa31 wrote:U mnie totalne zmęczenie materiału - rano ok 5 budzi mnie głód więc zjadam pół kromki chleba i dalej spać. Później jak już wstanę to śniadanie jem na siłę bo strasznie mnie muli.. I tak cały dzień. Popijam zimna wodę i herbatę z imbirem trochę pomaga. Pracuje zdalnie więc też nie jest źle mogę się położyć kiedy chce. I leżę tak cały dzień Z suplementow biorę MAMADHA premium+ (u Pana tabletki 5/5) chociaż mój gin popłynął żebym kupiła 5 różnych suplementow i codziennie inna tabletkę brać żeby organizm się nie przyzwyczaił.... Z dodatkowych leków to kazał brać nospe 3x dziennie... Po co? Nie boli mnie brzuch aż tak bardzo... Też macie brać Nospe?
Nospe? Ale po co? Zwlaszcza ze to kontrowersyjne brac nospe w ciazy zwlaszcza jak nie boli cie nic.. nie rozumiem. Tej akcji z kilkoma suplami tez nie rozumiemEkta lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Asia mnie gin też kazał brać nospe 3x dziennie jak mu powiedzialam, ze pobolewa mnie brzuch, ale tak naprawdę biorę tylko wtedy, kiedy naprawdę mnie dłużej boli. Wczoraj dużo jezdzilam autem i bolal mnie chyba od dłuższej pozycji siedzącej.
Oprócz tego umówiłam się już na badania prenatalne, wizytę mam 16.11. Chciałabym jechać z moim, ale chyba zadzwonię bliżej wizyty zapytać, czy jest taka opcja. -
ja w każdej ciąży brałam nospe może z 2-3 razy przy bardzo silnych bólach jak przesadziłam w ciągu dnia.
przy napinaniach brzucha to bardziej magnez.
sama nie wiem, lekarzem nie jestem. z jednej strony lekarzowi powinno się zaufać, z drugiej też nie ma co łykać wszystkiego jak leci bez powodu... może skonsultuj to z drugim ginem?💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:ja w każdej ciąży brałam nospe może z 2-3 razy przy bardzo silnych bólach jak przesadziłam w ciągu dnia.
przy napinaniach brzucha to bardziej magnez.
sama nie wiem, lekarzem nie jestem. z jednej strony lekarzowi powinno się zaufać, z drugiej też nie ma co łykać wszystkiego jak leci bez powodu... może skonsultuj to z drugim ginem?
Dokładnie na mocny ból brzucha to rozumiem. Powiem wam że mnie cały czas trzymają te zawroty głowy. Dzis weszłam do marketu, zrobiło mi sie w płaszczu ciepło i przez to mam wrażenie sie nasiliły, ledwo zakupy zrobiłam ;/ dziwny objaw, zamiast mdłości i wymiotów - zawroty głowy ech ;/21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dziewczyny ja po wizycie. Serduszko pięknie bije Mam półtora centymetra Człowieka
Z OM wychodzi 7+3, z USG 7+5 czyli ładnie rośnie. Ginka mówi, że wszystko idealnie.Kitaja, Batylda, espoir, Monia66, Papillon, siuger, _agrafka_, Bajka111, unify, Norka01, Veruka, Ekta, Paulina93, smeg lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde super wieść z wizyty ❤️tyle się biedna na martwiłaś wczoraj biedna, bardzo się cieszę dziś już będziesz spokojnie spalaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Na szczęście z każdą wizytą jest mniej stresu tak mi się wydaje. Ja jak dzisiaj zobaczyłam serduszko to tak odetchnęłam z ulgą, że jest to nie do opisania. W zeszłym tyg jak byłam u lekarki to miała takie usg jak komputer z 95 roku 😂 i nic nie widziała. A dzisiaj w innym gabinecie widziałyśmy wszystko. Jak to określiła dzisiejszy sprzęt to mercedes wśród usg.Ale można najeść się strachu jak ktoś spodziewa się serduszka na pierwszej wizycie.Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Na szczęście z każdą wizytą jest mniej stresu tak mi się wydaje. Ja jak dzisiaj zobaczyłam serduszko to tak odetchnęłam z ulgą, że jest to nie do opisania. W zeszłym tyg jak byłam u lekarki to miała takie usg jak komputer z 95 roku 😂 i nic nie widziała. A dzisiaj w innym gabinecie widziałyśmy wszystko. Jak to określiła dzisiejszy sprzęt to mercedes wśród usg.Ale można najeść się strachu jak ktoś spodziewa się serduszka na pierwszej wizycie.
Ekta lubi tę wiadomość
-
Lila1287 wrote:Witam, my już po drugiej wizycie w 9+0, mamy piękne zdjęcia, maluszek się ruszał ,wszystko w porządku 😍 kolejna wizyta dopiero za 4 tyg
Niesamowite że w 9tc taki mały człowiek sie już rusza
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dziewczyny czy Wy też tak szybko się wzruszacie? Ja już mam dość swojej huśtawki hormonalnej 😂🤣 Mąż się smieje, że momentami zaczyna się mnie bać 😂😂🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 09:27
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja też się wzruszam strasznie, także Natka nie jesteś sama :p
Dwa dni temu zaliczyłam pierwszy prawdziwy spadek mocy w ciąży. O 15 padłam na kanapie i podobno nawet jak Mezowi coś spadło i narobiło huku to nawet nie drgnęłam 🤣
Dzisiaj na 14:45 mam wizytę z wynikami badań, boję się, ale staram się być dobrej myśli
Oby serduszko dalej biłoEkta lubi tę wiadomość