X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te mdłości, nudności i odbijanie macie? Ja już nie wiem co robić nie mam sily wstać rano pije tylko wodę i jem suchy chleb... Wczoraj próbowałam herbaty z imbirem ale też słabo wchodzi. Może jakieś tabletki albo syrop na te mdłości?

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście pomaga herbata z imbirem i cytryną oraz.... Kefir :D
    W ogóle zauważyłam że jest mi niedobrze wtedy, kiedy zaczynam być głodna albo zjem za dużo. Dlatego też staram się jeść mniejsze porcje a często, co 3 godziny. zdarzało mi się wymiotować 6-7 razy dziennie, od kilku dni wymiotuje tylko 1-2 razy dziennie. Niestety odkąd wiem że jestem w ciąży, był tylko jeden dzień bez wymiotów

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina93 wrote:
    Dziewczyny jestem wściekła na siebie i swoją "wielką" odpowiedzialność i sumienność!!!

Nie brałam L4, bo moja zmienniczka w szkolnym sekretariacie od półtora tygodnia na nim jest ze względu na podejrzenie covidu. Co chwilę wśród dzieci i nauczycieli są dodatnie przypadki, z którymi w sekretariacie mam codzienną styczność. Lekarz mi już dwa razy proponował L4, a ja głupia mówiłam "nie, nie, nie ma póki co, kto tam siedzieć, po za tym kto to widział w drugim miesiącu na zwolnieniu"...

i mam za swoje! Dzisiaj obudziłam się z zawalonymi zatokami, a podczas mycia zębów nie czułam smaku pasty :( L4 na tydzień póki co i jutro test na covid...

Nie bądźcie takie "mądre" jak ja - idźcie na L4!
    Hej Paulina ;) i jak sie czujesz ??

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Papillon Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 wrote:
    Przed ostatnia wizyta tydzień temu trzeslam się jak galaretka, ale jak usłyszałam serduszko to plakalam jak bobr ze szczescia i zamiast patrzeć się w monitor, to wycieralam oczy 😂😂
    Monia ja byłam twarda. Dopiero w samochodzie mi łezki poleciały. Ale w gabinecie byłam bardzo wzruszona to fakt 😍

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juzmdłości i wymioty rozkręciły się na dobre. Wstaje rano i czekam aż dzień się skończy 🙈 Czasem pomaga rozgazowana Cola a tak to jem jogurt i chałkę.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Dokładnie :) na mocny ból brzucha to rozumiem. Powiem wam że mnie cały czas trzymają te zawroty głowy. Dzis weszłam do marketu, zrobiło mi sie w płaszczu ciepło i przez to mam wrażenie sie nasiliły, ledwo zakupy zrobiłam ;/ dziwny objaw, zamiast mdłości i wymiotów - zawroty głowy ech ;/
    Mnie mdli czasem rano i czasem na wieczór, a tak praktycznie cały dzień mam zawroty głowy. W żadnej ciąży tak nie miałam

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się bałam, że to tylko ja taka płaczliwa się zrobiłam 🤪

Co do wymiotów, to mnie jak narazie omijają. Trochę mnie mdli, ale to głównie wtedy jak jestem głodna.

Tak w ogóle to gdzieś rzuciła mi się w oczy reklama gum na mdłości. Bodajże Pregna Vomi 🤔

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że praktycznie w ogóle mnie nie mdli. Miałam taki tydzień, że nie mogłam zębów umyć, bo mnie mdliło, ale teraz już jest ok 😁 mój organizm chyba w końcu zaakceptował, że mamy lokatora. Ale dla odmiany śpię po 12 godzin 🤣 zasypiam wieczorem na serialu, myje zęby, a później znowu do spania i tak do 7. Niesamowite to jest 😁

Ekta lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim nowym Mamusiom i super są wieści po udanych wizytach! :)

Jeśli chodzi o płaczki to ja zawsze taka byłam, więc nie zauważyłam różnicy w sumie. :) Może minimalnie.

U mnie wymioty i mdłości dalej się utrzymują, ale za to znalazłam jeden z nasilających je powodów (aż dziwne, że tak późno, bo całe życie tak miałam). Nasila je leżenie, pozycja leżąca i oczywiście głód. Dlatego najgorzej jest rano i w nocy. A zeszły tydzień byłam na chorobowym, więc dużo leżałam i się to wszystko tak kręciło. Aktualnie zeszłam do jednych wymiotów dziennie.

Papillon! Matko od paru dni mam to samo! :D Codziennie zasypiam razem z synem, a senna jestem już wcześniej. Mąż narzeka, bo w ogóle przez to nie mamy czasu dla siebie. No cóż. Takie życie. :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to pocieszające, że nie tylko ja tak mam 😂 Ale właśnie jak mus to mus, trzeba się wyspać 🤷‍♀️

Bajka111 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    A już się bałam, że to tylko ja taka płaczliwa się zrobiłam 🤪

Co do wymiotów, to mnie jak narazie omijają. Trochę mnie mdli, ale to głównie wtedy jak jestem głodna.

Tak w ogóle to gdzieś rzuciła mi się w oczy reklama gum na mdłości. Bodajże Pregna Vomi 🤔
    Ja probowalam z tym w pierwszej ciazy. Dodatkowo lekarka polecala mi locomotiv/aviomarin. U mnie sie nie sprawdzilo, ale moze komus pomoze :)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Paulina93 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Hej Paulina ;) i jak sie czujesz ??

Hej, dziękuję Tobie i dziewczynom za wsparcie ❤️
    Czuję się taka przeziębiona - zatoki, głowa, gardło, mięśnie tak grypowo, no i oddycha się tak płytko dosyć, jakby mała pojemność płuc była... Dopiero jutro mam test, bo w szpitalu obok mnie trzeba się rejestrować na termin. A najśmieszniejsze jest to, że zalogowałam się na internetowe konto pacjenta i okazało się, że jestem na kwarantannie do 6.11., a sanepid mnie nie poinformował... Cyrk na kółkach..

Szkoda mi trochę wizyty, która przepadnie 3.11., bo miałam mieć w końcu kartę ciąży zakładaną, ale najważniejsze, żeby mojej Borówce nic nie było. Piję herbatki z miodem, imbirem, czarnym bzem, cytryną.

Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
    hchyflw12ectdsjk.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja spanikowałam właśnie. O 15:00 zrobiło mi sie nagle gorąco zawroty głowy, mdłości, i senność. Położyłam się i zasnęłam na chwile. I obudziłam się cała zlana potem - wpadłam w panike że to korona przez co jeszcze bardziej mi sie zaczęło kręcić w głowie. Boje się czy jutro nie rozwinie sie jakieś choróbsko. Węch i smak są normalnie na szczęście ale nie wiem co sie dzieje, kończe pisać tego posta i teraz trzęse sie z zimna. Mierze temp pod pachą i mam 36,9 wiec niby w ciąży to jest ok ale wystraszyłam sie że tak nagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 16:29

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska możliwe, że to po prostu hormony i za chwilę Ci przejdzie. Dwa tyg temu jak wracałam z pracy to zrobiło mi się tak niedobrze właśnie jak opisujesz. Myślałam, że nie dojadę do domu, bo mdliło mnie, było mi na przemian zimno i gorąco, do tego bolał mnie brzuch i głowa 🤦‍♀️ ale przyjechałam położyłam się i następnego dnia było już wszystko ok. Także trzymam kciuki, żeby szybko przeszło 😘😘😘

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina93 wrote:
    Czuję się taka przeziębiona - zatoki, głowa, gardło, mięśnie tak grypowo, no i oddycha się tak płytko dosyć, jakby mała pojemność płuc była... Dopiero jutro mam test, bo w szpitalu obok mnie trzeba się rejestrować na termin. A najśmieszniejsze jest to, że zalogowałam się na internetowe konto pacjenta i okazało się, że jestem na kwarantannie do 6.11., a sanepid mnie nie poinformował... Cyrk na kółkach..

Szkoda mi trochę wizyty, która przepadnie 3.11., bo miałam mieć w końcu kartę ciąży zakładaną, ale najważniejsze, żeby mojej Borówce nic nie było. Piję herbatki z miodem, imbirem, czarnym bzem, cytryną.

Kuruj sie :) oby wszystko skończyło sie dobrze. Ja też sie zestresowałam, nigdzie nie wychodze poza samotnymi spacerami żeby nie zwariować w domu. To jest masakra to co sie teraz dzieje na świecie i w kraju :(

Paulina93 lubi tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Sumireguska możliwe, że to po prostu hormony i za chwilę Ci przejdzie. Dwa tyg temu jak wracałam z pracy to zrobiło mi się tak niedobrze właśnie jak opisujesz. Myślałam, że nie dojadę do domu, bo mdliło mnie, było mi na przemian zimno i gorąco, do tego bolał mnie brzuch i głowa 🤦‍♀️ ale przyjechałam położyłam się i następnego dnia było już wszystko ok. Także trzymam kciuki, żeby szybko przeszło 😘😘😘

Dziękuję za uspokojenie :* mam nadzieje że to tylko hormonalna eksplozja i babska panika :D

Papillon lubi tę wiadomość

• Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina93 wrote:

Paulina kup sobie pulskosymetr ! jak ja zadzwonilam do moego lekarza i powiedziałam mu ze mąż nie ma smaku i wechu to od razu polecił mi zaopatrzyć sie w to male nie drogie urządzenie ( ok 100 zl na allegro) bo chodzi o to jak zacznie Ci nie daj Boże brakować tlenu to Ty możesz tego jakoś bardzo nie poczuć ale dzidzi za to już może być ciężko i w tedy koniecznie trzeba się dotlenić i czytałam gdzieś w jakimś artykule właśnie ze herbata z miodem jest super na to cholerstwo a jak mogę dodać coś od siebie to znajdź sobie coś żeby o tym nie myśleć bo ja miałam w jednym momencie ogromny kryzys, książka, serial cokolwiek żeby sie chillowac :)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• unify Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty od lekarza. Fasolka ma już 2,12 cm 😍 ruszala rączkami i nóżkami, nawet wygladalo jakby do nas machala. Wspaniale uczucie😍 widac było jak serduszko bije.
    Następna wizyta za miesiąc, a w połowie listopada mam sie udac na prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 18:45

Monia66, Sumireguska, Marta9191, Kitaja, Veruka, Ekta, Norka01, artemida27, RudaMaruda, Diara84, Papillon, Bajka111, espoir lubią tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość, gratuluję ❤️ musiał być to mega wzruszający widok 😊
    Masz już założona kartę ciąży?

unify lubi tę wiadomość

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify byłaś na wizycie ze swoim?

qb3cj48ae751dsv6.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ