Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro pozmieniam, jak usiądę do komputera 😉16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Dziewczyny jutro usiądę do kompa i zaktualizuje listę, bo z telefonu ciężko. Póki co jestem na l4 na tydzień, chyba się przemeczylam w pracy i muszę chwilowo przystopować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 22:46
-
nick nieaktualnyWow sporo nas
Mam pytanko do tych co biorą witaminy + osobno omega 3. W moim zestawie witamin (Olimp mama) mam witaminę E 100% dziennej dawki i w omega 3 oprócz dha i epa też Wit. E 100%. Niewiem czy mogę brać oba, więc dajcie znać czy wy też tak macie a jak nie to polećcie jakieś witaminki, które mają wszystko co potrzeba -
Mi ginekolog poleciła Duphavit Pregna powiedziała że zawiera wszystko co jest rekomendowane dla kobiet w ciąży. W zestawieniu Pana Tabletki ma 4,5/5.
Przy staraniach brałam witaminę D i kwas foliowy. Przy tych witaminach nie kazała brać dodatkowych suplementów. Wyniki badań mam dobre. -
Piękna ta nasza lista dużo nas
Dziewczyny a powiedzcie mi, też macie taki spadek mocy ? Ja wstaje rano i już jestem zmęczona nie mam na nic siły, czuje się jakby mnie coś rozkładało ale nie mam gorączki. Strasznie słabo się czuje, nie mam siły na żaden spacer itp. dobrze że mam pracę zdalną i siedzę na kanapie pod kocykiem bo nie wiem jak bym dała radę w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 09:19
-
_agrafka_ wrote:Piękna ta nasza lista dużo nas
Dziewczyny a powiedzcie mi, też macie taki spadek mocy ? Ja wstaje rano i już jestem zmęczona nie mam na nic siły, czuje się jakby mnie coś rozkładało ale nie mam gorączki. Strasznie słabo się czuje, nie mam siły na żaden spacer itp. dobrze że mam pracę zdalną i siedzę na kanapie pod kocykiem bo nie wiem jak bym dała radę w pracy
Agrafka mam to samo. U mnie dochodzi jeszcze mega senność, ale jak co do czego to usnąć nie mogęNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
hej dziewczyny mam pytanie do was tak w ciągu dnia czy mierzycie może sobie temperaturę, ja przez sytuacje z korona chodzę praktycznie wszędzie z termometrem i caly czas mam podwyższona tem tak w granicach 37,2 37,5 ale podobno to normalne na początku ciąży, ja nie czuje sie żebym była chora albo miała gorączkę ale cały czas mam to z tyłu głowy ;/ jakby któraś tak profilaktycznie u siebie zmierzyła i podała bym bym mega wdzięczna
-
Blanka991 wrote:hej dziewczyny mam pytanie do was tak w ciągu dnia czy mierzycie może sobie temperaturę, ja przez sytuacje z korona chodzę praktycznie wszędzie z termometrem i caly czas mam podwyższona tem tak w granicach 37,2 37,5 ale podobno to normalne na początku ciąży, ja nie czuje sie żebym była chora albo miała gorączkę ale cały czas mam to z tyłu głowy ;/ jakby któraś tak profilaktycznie u siebie zmierzyła i podała bym bym mega wdzięczna
To narmalne w ciąży. Ja również mam temperaturę w granicach 37,2. W poprzednich ciążach miałam to samo.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Zoe również biorę Duphavit Pregna 🙂
W kwestii temperatury nie pomogę, bo mierzylam ostatnio chyba z 3 lata temu 😂
Na L4 jestem od prawie 3 tygodni, ale to z racji mojego plamienia. Od zrobienia testu bylam chyba 3 dni w pracy, bo zaraz mialam urlop, z którego już nie wrocilam. Poza tym to jest bardzo dyskusyjny temat, bo ja np w pracy tak naprawdę tylko bym przeszkadzala. Mimo, iż pracuje przy ciuchach, ale nie mogłabym robić 90% rzeczy. A z drugiej strony odrywać laski od pracy, albo prosić co chwilę o pomoc to nie w moim stylu mimo, że są naprawdę w porządku. Poza tym klienci chorzy, nie chorzy, kichający, to nie jest jednak dobre dla nas.
Buzka -
Blanka991 wrote:hej dziewczyny mam pytanie do was tak w ciągu dnia czy mierzycie może sobie temperaturę, ja przez sytuacje z korona chodzę praktycznie wszędzie z termometrem i caly czas mam podwyższona tem tak w granicach 37,2 37,5 ale podobno to normalne na początku ciąży, ja nie czuje sie żebym była chora albo miała gorączkę ale cały czas mam to z tyłu głowy ;/ jakby któraś tak profilaktycznie u siebie zmierzyła i podała bym bym mega wdzięczna
Mi mąż dzisiaj mierzył i było ok, 36,6 chyba -
Agrafka ja mam tak samo ciągle jestem zmęczona w ciągu doby śpię 12h. W ciągu dnia musi być drzemka bo nie inaczej nie funkcjonuje.
Co do temp. w sumie nie mierzyłam jakoś specjalnie teraz sprawdziłam i mam 37.2Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja TP 07.06.
Moja tempka tez non stop ciut podwyzszona ale w pierwszej ciazy tez tak mialam.
Co do L4, to wychodze z zalozenia, ze to kwestia indywidualna.
Moje spadki mocy sa regularne 🤣 moze nawet permanentne 😅 tak jak wymioty i nudnosci. Powtorka z rozrywki. Roznica tylko taka, ze z Mlodym na pokladzie nie poleze za bardzo.
Ja biore Optimamed Omega Forte z DHA. Lekarz polecal Pregne. W pierwszej ciazy tez. Ale on jest zawalony materialami reklamowymi Pregny, wiec olalam propozycje 🤪
-
Ja dziś mam szkolenie wiec też leże pod kocykiem mam to samo, senność totalna plus straszne rozdrażnienie. Tempka w ciąży pozostaje wysoka, ja mierze co 3-4 dni, dziś mam 37,2 o 7 rano wiec 37,6 w ciagu dnia jest zupełnie normalną temperaturą.
Najgorzej że co chwile przysypiam i nie wiem o czym mowili na szkoleniu xDBlanka991 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A i dodatkowo, codziennie rano mierze ciśnienie i notuje w dzienniku. To jest też ważne, kontrolujcie, polecam. Bo w razie ewentualnego skoku można szybko zareagować lekami i uniknąć problemów21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zawsze jestem bardzo zimną osobą, przeważnie temperatura ciała to 36-36,2. W ciąży mam 36,4-36,5. Dziewczyny, które miały już robione pierwsze ciążowe badania z krwi- czy na następną wizytę macie zrobić jakieś badania ? Nie wiem czy lekarz zapomniał, czy teraz się tak często nie robi ? W pierwszej ciąży na każdą wizytę miałam robić morfologię oraz mocz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 12:43
-
Ja na swojej pierwszej wizycie miałam zlecone tylko TSH (bo mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto) oraz USG). Na drugiej, kiedy USG już pokazało dzidziusia z bijącym serduszkiem dostałam cała litanię badań do zrobienia: morfologia, mocz, ponownie TSH, ft4, toksoplazmoza, różyczka, hcv, glukoza, grupa krwi, kiła, HIV.