Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
NatkaZ wrote:Dziewczyny a na jakie butelki się zdecydowałyście? Z tym to mam cholerny problem nauczona doświadczeniem z moimi dziewczynami 🤦♀️ Ze starszą co prawda już za drugim razem trafiliśmy, ale przy Tosi cztery razy zmienialiśmy butelki nim jej przypasowały 🤷♀️
Musze jeszcze kupic nowa pansinoh do laktatora
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
NatkaZ wrote:Dziewczyny a na jakie butelki się zdecydowałyście? Z tym to mam cholerny problem nauczona doświadczeniem z moimi dziewczynami 🤦♀️ Ze starszą co prawda już za drugim razem trafiliśmy, ale przy Tosi cztery razy zmienialiśmy butelki nim jej przypasowały 🤷♀️
Ja mam dwie, Lovi i Tommy Tippee - obie szklane, ale ja mam wstręt do mleka, wiec plastik by u mnie nie przeszedł 🤷👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Tak, mam na mysli te MAM antykolkowe z guma od dolu... jedyne jakie mialam, ktore faktycznie moga jakkolwiek odpowietrzajaco dzialac
Mama po przejaciach, te butelki z okraglym smoczkiem wbrew pozora wcale nie imituja sutka i nie przypominaja kp
Tez tak kiedys myslalam... ale to wlasnie te z plaskimi smoczkami jak te z mam sa bardziej podobne do kp niz te okragle... dziecko jak bierze do buzi sutek z brodawka, to robi sie z tego taki bardziej plaski nalesnik niz okragly sutek, jaki my obserwujemy...
Ja.mialam przy corce przerozne butelki od medeli po tommee tippee, trzeba probowac i sobie opinie wyrobic... dla mnie najgorsza ze wszystkich byla medela calma
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi Avent zostały po córce, więc jeśli będzie potrzeba, to ta dostanie, tylko smoczki wymienię.
Ale chciałabym karmić tylko piersią i nie dawać butelki. Chociaż mam mieszane uczucia, bo będę za mocno uwiązana, ale boje się o laktację. Poprzednio bez tego miałam z nią problemy, a bardzo mi zależy. -
Cyprysek89 wrote:Mi o tych Mam koleżanka powiedziała, też tylko te się u niej sprawdziły
a te malutkie to tak na sam początek? Bo takich nie brałam pod uwagę 🤔
Wiec teraz juz te malenkie bralam w razie czego, a pozniej sie zobaczy czy inna bedzie potrzebna czy nie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyHej dziewczyny misze ponadrabiać ale póki czas informuje o dość fajnej promocji. W sklepie internetowym Megaurwis.pl jest promocja (chyba do końca miesiąca) za każde wydane 500zl dostajecie 50zl na następne zakupy
oprócz tego możecie podając swój adres e mail dostać indywidualny kod 5%. Te dwie promocje łącza się. Ja skorzystałam, kupiłam wózek i fotelik z baza
w porównaniu do cen internetowych udało mi się zaoszczędzic aż 450zl. Może któraś z Was tez będzie chciała skorzystac
czasami trzeba tylko poczekać trochę na przesyłkę, uprzedzam od razu
-
Cyprysek89 wrote:Chyba jestem dziwna 🙈 po krzywej miałam ochotę na pączka z lukrem 🙈🙈🙈 i wcale mi nie było słodko (ale powstrzymałam się- nie kupiłam 😊) ale oczekiwałam, że mała zrobi rozrube w brzuchu ale ona już chyba przywykła do cukru 🙈🙈🙈
I młoda też o dziwo nie szalała po takiej dawcę glukozy aż trochę zaczęłam się niepokoić -
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że zaczynają nawiedzać mnie skurcze przepowiadające. Dzisiaj rano znowu miałam skurcz, trwają bardzo krótko. Nie są bardzo mocne, raczej średnia intensywność. Nie na tyle słabe żeby je przeoczyć ale też nie na tyle silne żeby zginało mnie w pół.
-
Przy synku polozna na szkole rodzenia polecala butelki medela calm albo dr brown's i tą drugą kupilam. Synek z niej pil moje mleko, ale korzystalismy tylko jak wychodzilam z domu. Teraz tez taka zakupię.
Cyprysek, Kryska.. Ja po krzywej kupilam 2 pączki.. I je zjadlam🙈🙈🙈 ale bie na raz i nie od razu, najpierw wjechalo normalne śniadanie 😂😂😂
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa tej stronie o której mówi cierpliwa jest tez formularz gdzie można pominąć dane dziecka i wpisac tylko dane samochodu lub samochodów i eksperci wyślą propozycje fotelików pasujących do naszych aut
Z ciekawości wypełniłam wniosek. Chociaż my i tak jesteśmy nastawieni na pixela
i ja trochę stanę w jego obronie, nie było chyba miejsca zeby go nie polecali, mnie samej na jakieś negatywne opinie nie zdażyło się trafić, na stronie o której mowa nie odradzali mi jego zakupu,wręcz przeciwnie, a w testach wyszedł naprawdę dobrze
Foteliki które wymieniła Cierpliwa to foteliki nowe, modele 2020 wiec wiadomo ze są aktualnie polecane najbardziej w tej chwili, pixel byl oceniany w 2019 roku i w tym zestawieniu tez był wtedy jednym z najlepszych
Oczywiście każdy ma swój budżet, swoje racje i własne informacje. Nie neguje ze ktoś uważa ze fotelik jest gorszy. Ale mysle ze jeśli fotelik jest już dwa lata na rynku i ma ciagle naprawdę dobre opinie to nie może być aż tak zły
-
Po prostu Zoe wrote:Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że zaczynają nawiedzać mnie skurcze przepowiadające. Dzisiaj rano znowu miałam skurcz, trwają bardzo krótko. Nie są bardzo mocne, raczej średnia intensywność. Nie na tyle słabe żeby je przeoczyć ale też nie na tyle silne żeby zginało mnie w pół.
-
Monia66 wrote:W którym miejscu masz te skurcze? U siebie nie jestem pewna czy to jest to, ale w dole brzucha czasem czuje krótka chwilę jakby wszystko mi się napinalo. Nie boli, tylko czuje i tak kiedys pomyślałam sobie, że gdyby bolało 20x razy mocniej, to byłoby nieciekawie 😅
Skupię się bardziej jak znowu mnie dorwie. Wydaje mi się że skurcz promieniował od górnej części brzucha do dolnej i na dolnej części trwał trochę dłużej niż na górnej.
Napięcia i twardnienia brzucha nawiedzają mnie codziennie ale nie łącze tego ze skurczami. To jest zupełnie inne odczucie, bynajmniej u mnie.
-
Kate90 wrote:Na tej stronie o której mówi cierpliwa jest tez formularz gdzie można pominąć dane dziecka i wpisac tylko dane samochodu lub samochodów i eksperci wyślą propozycje fotelików pasujących do naszych aut
Z ciekawości wypełniłam wniosek. Chociaż my i tak jesteśmy nastawieni na pixela
i ja trochę stanę w jego obronie, nie było chyba miejsca zeby go nie polecali, mnie samej na jakieś negatywne opinie nie zdażyło się trafić, na stronie o której mowa nie odradzali mi jego zakupu,wręcz przeciwnie, a w testach wyszedł naprawdę dobrze
Foteliki które wymieniła Cierpliwa to foteliki nowe, modele 2020 wiec wiadomo ze są aktualnie polecane najbardziej w tej chwili, pixel byl oceniany w 2019 roku i w tym zestawieniu tez był wtedy jednym z najlepszych
Oczywiście każdy ma swój budżet, swoje racje i własne informacje. Nie neguje ze ktoś uważa ze fotelik jest gorszy. Ale mysle ze jeśli fotelik jest już dwa lata na rynku i ma ciagle naprawdę dobre opinie to nie może być aż tak zły
a fotele o ktorych pisze nie sa fotelami nowymi
te modele z 2020 roku jeszcze nawer nie byly przetestowane
Co do tego formularza, to jest on troche w ciemno i nie kazdy fotel, ktory mi wyslali faktycznie dobrze u mnie lezal... wrrcz przeciwnie, baza jednego latala tak, ze balabym sie z tym jezdzic, wiec nadal mierzenie wazne, malo tego wyslalam ta ankiete kilka razy i na kazda odpowiadal ktos inny, kazda miala tez inne propozycje
Takze ta ankieta to tak z przymrozeniem oka...
Ja akurat na prywatnych wiadomosciach kontaktowalam sie z jednym z ich zespolu i to właśnie ta osoba zwrocila mi uwage (ja sama zwrocilam uwage tylko na dosc slabe testy) na wady pixela, mimo ze jest polecany bo cena, bo polska firma, bo wkladki, to wlasnie tam mi pokazano jakie sa jego minusy i dla mnie osobiscie sa zbyt duze, no ale ja juz go odrzuciłam po samych testach... nawet maxi cosi pebble pro, ktory nie jest jakims przodujacym czy nowym fotelem wypadl lepiej i w ocenie za bezpieczenstwo i ogolnej...
Czy britax baby safe 2, tez wypadl o wiele lepiej, a testowany byl w 2018 roku...
Dlatego ja stwierdzam, ze naprawde wszystkie inne, lepsze w testach musialyby nie pasowac, zeby sie na ten zdecydowac... w sumie pixel to chyba jedyny fotel z tych, ktore bralam pod uwage, majacy "zolte" oceny na niektorych płaszczyznach...
Tak samo jak bralam pod uwage maxi cosi coral, bo wypadl sqiwtnie w teatach, a tu sie okazalo, ze niestety sa pewne kwestie, ktore go dyskwalifikują, jak chociazby brak regulacji pasow, czy to, ze wyciagajac wkladke nie ma budki, a jak chcesz caly wziac zeby budka byla, to zyskujesz cholernie ciezkiego prawie 6kg kloca...
Gdyby nie uwagi eksperta w tym kierunku, to na wiele rzeczy nie zwrocilabym uwagi..
No ale w przypadku tej osoby wiedzialam, ze to taka osoba, ktora poleca tylko to w co sama wierzy, sama ma zaufanie i kazdy fotel najpierw analizuje i rozbiera na czesci pierwsze, bo lubi mowic o wadach nie tylko zaletach, tak, zeby klienci nie mieli nic do zarzucenia, ze cos nie bylo powiedziane...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700