X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupujecie organizery do szuflad lub szaf? Właśnie dotarła nam komoda dla maluchów i muszę dokupić jakieś konkrwtne organizery, żeby wszystko ogarnąć. Wcześniej mieliśmy materiałowe z pepco i przegródki z ikei, ale nie sprawdziły się

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mało co mam. Mam dwa kocyki, 5 pieluch muślinowych, jakieś raptem 3 zestawy na 56 i reszta większa. Dostałam od przyjaciółki 80 pieluch jedynek, bo jej bobas urodził się taki duży, że w ogóle nie skorzystała 🤣😂 Odkupuję od niej kosz Mojżesza, laktator, ciuszki będę miała od niej i od siostry, podobno moja mama też ma dla mnie już sporą wyprawkę, więc najpierw pozbieram wszystko i dopiero będę wiedziała co muszę dokupić 😅 Czekamy na samochód, więc raczej fotelik kupimy dopiero w kwietniu, ale myślę, że to nadal będzie dobry czas na zakup fotelika czy wózka 😉

09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Dziewczyny gdzie kupujecie organizery do szuflad lub szaf? Właśnie dotarła nam komoda dla maluchów i muszę dokupić jakieś konkrwtne organizery, żeby wszystko ogarnąć. Wcześniej mieliśmy materiałowe z pepco i przegródki z ikei, ale nie sprawdziły się

Organizery będę kupować z Ikea. Jeżeli nie znasz Architekt Porządku na instagramie to polecam. Ostatnio robiła wycieczkę po swoich szafach, w tym szafa dziecięca. Ma mega pomysły organizacyjne. Super sposoby na sprzatanie, czyszczenie. Uwielbiam i przepadlam tam. Po obejrzeniu jej story masz ochotę wstać i iść sprzątać 😁

NatkaZ, Chaos lubią tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa jak się nie mylę, pisałaś kiedyś że masz torbę Mommy Bag. Od Childhome? Wczoraj do mnie doszła, ładna, wygląda na funkcjonalną, ale pomimo podanych wymiarów, nie spodziewałam się że jest aż taka duża. Sprawdza się u Ciebie? Bierzecie ją na wyjazdy? Bo jako tako typowa do wózka to napewno za duża.
    Nie wiem czy ją zostawić czy odesłać. W końcu chyba będzie można znowu podróżować...

OrT4p2.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Ja już po badaniu, poszło gładko ufff 😊 jeszcze tylko kciuki za wyniki żeby były w normie ✊
    Ja tez. Tragedii nie bylo 😄 teraz tylko czekac na wyniki 🙏 ja bede miec dopiero w pon lub wtorek

_agrafka_ lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to wychodzi na to, że tylko ja po tej glukozie padłam 🤦🏼‍♀️ To dla mnie najbardziej stresujące badania w ciąży 😐
    Dziewczyny a komuś jeszcze mówili, że nie wolno tej glukozy smakowej brać? Bo mi lekarz tak mówił, pielęgniarka w labie też ale widzę, że u was normalnie to przechodzi 🤔

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żelazo polecam zakwas z buraków. Moim zdaniem bardzo smaczny, tani, a w zeszłej ciąży piłam 0.5 szklanki dziennie i hemoglobina nie spadła mniej niż 12.5, a to bardzo dobry wynik. Teraz mam 11, mimo że biorę szelazo. Zapomniany zakwas już nastawiony;)
    Też kiedyś w jakimś lab mi powiedzieli,że glukozy smakowej nie można. A brałam i taka i taka. Dla mnie nie ma znaczenia która piję, gorzej to później utrzymać..

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w laboratorium mieli już zrobioną smakową, wiec chyba można ? 🤷‍♀️ Niby to była cytrynowa ale ja tam cytryny nie czułam 🙈

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, to mam ich mnóstwo z okresu dojrzewania. Biodra, pośladki, uda. W ciąży nie wyszedł mi żaden na piersiach ani brzuchu. A teraz wydaje mi się,że mam obok pępka taki malutki. Jak to rozstęp,to pewnie wkrótce dojdą jego towarzysze i nabiore pewności;D
    Mimo,że to głównie geny, to codziennie kilka razy smaruje brzuch olejem migdałowym.
    Kojarzę,że któraś pisała,że dobry jest balsam Nacomi, jakiś konkretny czy po prostu ta seria?

• Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    To chyba tylko ja jestem z wyprawką w czarnej dupie (za przeproszeniem). Jedyne co mamy to kocyk dwa beciki kilka pieluch tetrowych, z letnich ubranek - 5 bodziaków na 56 i teraz jeszcze czekam na muślinowy kocyk Motherhood. Ja chyba uduszę męża, bo według niego mamy jeszcze dużo czasu 😱😤

To ja Cię pociesze, mam tylko 1 body, które kupilam po badaniach polowkowych. Poza tym mąż miał się zajac dopasowaniem fotelika do samochodu, wiec mamy fotelik bez bazy kupiony od jego kolegi z pracy. Oczywiście mąż nie zrobił żadnego rozeznania a ja nawet nie widzialam jak ten fotelik układa się w samochodzie.
    Nie wyszlam z siebie tylko dlatego, że nie chcę go zniechęcać. Maz to typ wrażliwca, ale wiem o tym od dawna i zaakceptowalam to.

Z caloscia zakupów się wstrzymuje, tzn mam listę rzeczy potrzebnych (model, gdzie kupić), ale wstrzymuje sie, bo nie wiem jeszcze co dostanę po dzieciach z rodziny. Wczoraj szwagierka urodziła :) więc cały zrzut rzeczy jest u niej i będzie nam przekazywac powoli to czego ma za dużo i z czego dziecko wyrośnie. Pozatym nie widzialam się od dawna z siostrą od ktorej planuje pożyczyć/odkupić dostawka i parę innych rzeczy, tylko muszę się upewnić, że będą dla nas odpowiednie.
    Na razie wiem tylko, że nic do końca nie wiem ;)

Ale nie stresuje się tym, mam wewnętrzne przekonanie, ze wszystko spokojnie ogarniemy. A to co najwazniejsze dla dziecka na początku to tak naprawdę tylko parę rzeczy i uwaga rodzicow.

Mimo wszystko, wiem, że mąż sobie poradzi i kupi nam fantastyczną wyprawkę w razie gdybym ja Z jakichś powodów nie mogła się w to włączyć.

8p3o3e3kc0g27rqi.png

Wysłany: 26 lutego 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka1 tego właśnie chyba mój mąż się bał, że w razie czego wszytko spadnie na niego 😂 Bo to on nalegał, żeby wszytko już kupować, a ja też lubię mieć po swojemu, no i mam więcej czasu na analizy i czytanie opinii o danym produkcie.

OrT4p2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem z wyprawką daleeeeko. Kupiłam tylko... dostawke do łóżka 🤔. Mam sporo rzeczy że przepatrzenia po synku, ale czekam na wolny czas żeby pojechać po komodę, aby wszystko pomieścić. Od poniedziałku syn idzie do przedszkola, więc w końcu będę miała czas na rozpoczęcie przygotowań 🥳🥳

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Również witam Was w kolejnym tygodniu ciąży. ☺️
    Mało mnie tutaj ostatnio bo jestem taaaak zmęczona ale na prawdę taaaaaaaaak zmęczona, że ledwo żyję.....
    Dodatkowo remontujemy pokój, a jutro mąż ma okrągłe urodziny i chce je dopiąć na ostatni guzik. 🙄
    We wtorek widzimy się z Naszą kruszyneczką no i mamy w końcu dostawę wszystkich mebli. 🤩
    Po weekendzie będę dzwonić i umawiać się na sesję myślę, że końcem kwietnia tak jak już wspominałam.
    Dostałam po kuzynce cudowną sukienkę i już teraz wyglądam w niej jak orka więc nie mogę się doczekać co będzie w kwietniu. 😜
    Update brzucha:
    9a5cbe4b361b.jpg

Chaos, NatkaZ, kamkam, Veruka, Mala_syrenka, unify, AśKa31 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ ja nic nie mam z wyprawki jeszcze poza kilkoma bodziakami xD
    Ale tak tak... Plan jest taki aby w przyszłym tygodniu już ruszyć ten temat :)
    Ja badania glukozy już sie nie moge doczekać szczerze mówiąc :D
    Z nowych objawów, budze sie ok 5 razy w nocy na siku i dodatkowo jak spie to drętwieje mi całe ciało zwłaszcza nogi. Nie umiem ich ułożyć tak aby nie drętwiały i ciągnęły, macie tak?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo czy to jest możliwe aby prawie w 23 tygodniu czuć niektóre kopniaki aż około 3palce nad pepkiem?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 12:26

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Ja biorę spirullinę, przyznaję się, że nie codziennie ale już od dobrych parę lat. Nawet nie wiem jaki mam poziom żelaza ( bo w Niemczech badania wyglądają nieco inaczej ), ale czuję się dużo lepiej. Miałam już kiedyś bardzo niską ferrytynę i wiem jakie to uczucie. Żelaza teraz nie biorę.
    Dzięki, podpytań dziś mojej dr na wizycie.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Na żelazo polecam zakwas z buraków. Moim zdaniem bardzo smaczny, tani, a w zeszłej ciąży piłam 0.5 szklanki dziennie i hemoglobina nie spadła mniej niż 12.5, a to bardzo dobry wynik. Teraz mam 11, mimo że biorę szelazo. Zapomniany zakwas już nastawiony;)
    Też kiedyś w jakimś lab mi powiedzieli,że glukozy smakowej nie można. A brałam i taka i taka. Dla mnie nie ma znaczenia która piję, gorzej to później utrzymać..
    Dzięki, próbowałam, ale nie jestem w stanie tego pic:( tak jak żadnych warzywnych soków. Rośnie mi wszystko:(

• Nikola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki, to ja zaczęłam dopiero zamawiać. Cały czas wydaje mi się, ze jeszcze masa czasu. Zamówiliśmy już wozek i fotelik, a resztę będę kupować systematycznie.

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Dzięki, podpytań dziś mojej dr na wizycie.

Daj potem proszę znać jakie ma Twoja lekarka zdanie na ten temat.

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Dodatkowo czy to jest możliwe aby prawie w 23 tygodniu czuć niektóre kopniaki aż około 3palce nad pepkiem?..

Pewnie. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ