Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała syrenka Twój przykład nie powiem jest nieco pocieszający bo właśnie nie wiem z czego tyje - mam już 8/9 a serio nie jem nic więcej niż przed ciążą. Niestety muszę leżeć wiec ewentualnie mogę sobie mięśnie w palcach od klawiatury wyrobić 🤷♀️ Ehh mam nadzieje ze jakoś to będzie o zatrzymam się gdzieś z 1 z przodu 😂😅 mam nadzieje ze zgubie tak zgrabnie jak Ty !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 19:02
-
Mi się wydaje,że w moim przypadku karmienie zrobiło robotę dlatego też teraz mi na tym zależy. Bo to i dla dzieciaczka i dla mnie na plus. Ale zobaczymy.
Każda wagę z ciąży da się zgubić. I kilka miesięcy to może potrwać, trzeba się z tym liczyć. A sylwetka to nie tylko waga, trzeba trochę popracować nad jędrnością. Ale damy radę -
U mnie karmienie zdecydowanie robilo robotę. Bo jadlam naprawdę dużo, bylam wrecz na wiecznym głodzie, a chudłam. Przytylam w pierwszej ciazy 13 kg. Zrzuciłam z nawiązką.
Ale wiem też, że nie u kazdego karmienie ma taki zbawienny wplyw, więc nie ma co sie nastawiac.
A od kilku tygodni jestem zajarana szczotkowaniem ciała na sucho. Wmawiam nawet sobie, ze sa efekty 🙈 tak czy inaczej bardzo to polubiłam i liczę, ze naprawde ujędrni i wygladzi skórę😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 19:23
-
Po prostu Zoe super, że jeszcze tylko 3 tyg pracy! Należy Ci się odpoczynek. Zobaczysz jak jest fajnie na zwolnieniu 😁 Ja odpoczywam pierwszy raz w życiu i dobrze mi z tym 🤣🤣🤣
Co do kilogramów każda z nas też inaczej zatrzymuje wodę, ja jestem zdania, że ile bym nie przytyła dam radę schudnąć. Także nie przejmujmy się kilogramami najwyżej dłużej nam to zajmie niż pół roku, ale na pewno się da.
Ja też szczotkuję się już miesiąc i oczywiście wmawiam sobie, że mam już piękną skórę 🤣 A jeśli można spytać macie szczotkę do biustu może 🤔? Bo ja na razie szczotkuję nogi i ręce w zasadzie. Czasem lekko dekolt09.02 ⏸️ -
Ja mam zwykłą szczotkę do ciała z lullalove. Do biustu nie mam oddzielnej. Biust szczotkuje tą samą ale lekko uciskam.
Wiesz. Ja jestem z tych pracoholików. Pracuje już 8 lat a raz w życiu miałam ciągiem dwutygodniowy urlop. Wzięłam tydzień przed weselem i tydzień po weselu. -
Dołączam do fanek szczotkowania! Dopiero od tygodnia, ale jestem naprawdę wkręcona, stary też sobie każe plecy szczotkować 😂
Nie mam szczotki do biustu, robię delikatnie takie ósemki poziome tą zwykłą.
U mnie 5 kilo na plusie, czekam na rozwój sytuacji 😳
-
U mnie w pierwszej ciąży waga zaczela rosnąć w okolicach 23 TC. Przy porodzie bylo + 10, przy kp w 10 miesięcy było -20 kg od wagi z szpitala 🤣 wszystko przy jedzeniu bez wyrzutów sumienia- regularnego ale nie odmawiałam sobie niczego, tylko jadłam o określonych porach. Dlatego teraz też będę karmić ile się tylko da. Ostatnio codziennie dużo spacerujemy z synkiem, miałam nadzieję że ruch mi dobrze zrobi-a teraz leżę i nie potrafię się przewrócić z boku na bok z powodu bólu pleców 🤣
-
Czyli fanek szczotkowania jest coraz więcej 😃😃❤️ja też mam z lullalove i chyba właśnie tak jak Wy nie będę kupowała specjalnej do biustu. Zauważyłam, że można po prostu lżej trochę piersi szczotkować i też jest ok 😜 No podobno właśnie można biust szczotkować, ale jakoś nie próbowałam. I tak zależy mi najbardziej na nogach, żeby nie puchły i cellulit się nie pogłębiał 😂09.02 ⏸️
-
Właśnie sobie zamówiłam szczotkę, w poniedziałek zacznę się szczotkować
Czy któraś z was stosowała matę do akupresury w ciąży ? Musze coś zrobić z moimi plecami, wypada wytrzymać jakoś te 3 miesiące. Chociaż cały czas się zastanawiam czy miejsce gdzie czuje ból to nie jest już miednica. Moze codzienne leżenie na macie polepszy samopoczucie i w dodatku zmobilizuje malca do obrócenia się główką na dół 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 20:53
Chaos lubi tę wiadomość
-
Tak, nawet na niemieckim profilu Lullalove o tym mowili, ze brzuch szczotkowac max do 6 miesiaca nie dluzej...
Ja mam narazie (tzn mialam 1,5tyg temu, bo teraz dowiem sie we wtorek) 0,5kg na plusie od poczatku (a maly w tym samym dniu 564g🙈), z corka na tym etapie sprawdzalam i mialam na plusie 3,5kg a lacznie przytylam z nia 4,5kg od poczatku do porodu... zobaczymy jak teraz bedzie...
Ale juz mi maz wczoraj uwage zwrocil, ze mam szczuplejsze nogi i tylek znow... a ja myslalam, ze jeansy spadaja bo sie rozciagnely🙈
Po narodzinach corki wszystkie spodnie sprzed ciazy wisialy na mnie jak worek, wiekszosc bluzek luzna byla🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Z tego co się orientowałam to nie można stosować mat z kolcami w ciąży. Jest to powiązanie z większą ilością krwi w naszym organizmie.
Na stronie paranamat jest opis:
Czy mogę korzystać z Pranamat ECO podczas ciąży?
Niestety, w czasie ciąży każdy masaż jest przeciwwskazany, z wyjątkiem specjalnych dla kobiet w ciąży. Sugerujemy, aby poczekać, aż dziecko przyjdzie na świat, a następnie już korzystać z maty bez ograniczeń - będzie doskonałym asystentem zarówno do przywracania formy, jak i do niwelowania bólu pleców, a także do szybkiego zdobywania sił. Zapraszamy do zapoznania się z pełną listą przeciwwskazań.
-
Jakie Wy jesteście wszystkie szczuplutkie na tych zdjęciach! Nigdzie nie widać +8/9 kg.
Ja obecnie mam +9,5 kg. Też się boję co się zacznie po 30 tc....
a nadal dzień w dzień ćwiczę + spacery itp. Oby karmienie po pierwsze wypaliło w ogóle a po drugie pomogło
I też jestem team szczotka z lullalove Mam dwie: twardą do ciała - używam na nogi i pupę i średnią - do brzucha i piersi. Dobrze, że w ogóle mówicie, że póżniej nie można stosować, bo ja bym pewnie jechała z szczotkowaniem do porodu...
A jak tam kondycja Waszych brzuszków? U mnie rozstępów jeszcze nie ma, ale od ponad tygodnia widzę powoli linea negra - póki co delikatna, ale jest -
U mnie rozstępów jeszcze nie ma. Czekam na dzień aż się pojawią. Drobne rozstępy na boczkach i udach mam po okresie dojrzewania. Pomimo, że cały czas nosiłam rozmiar S i zawsze jestem z wagą bliżej dolnej normy. Dlatego nie sądzę, że teraz rozstępy mi darują. Brzuch smaruje trzy razy dziennie, nie zaszkodzi a nuż złagodzi 😉
Linię mam widoczną już od dawna. -
Ja nie mam ani rozstepow ani lini jeszcze, ciekawe czy w ogóle się pojawi. Za to zrobił mi się celulit na udach 😣 szczotkę mam, co prawda nie z lulalove i tak dobie myśle ze chyba sobie ją zamówię na dzień kobiet skoro ją chwalicie 😀
P.s. Ja właśnie siedzę w labo na krzywej cukrowej, panie miały glukozę o smaku cytrynowym wiec dość gładko weszła ☺️ Oby tylko wytrwać dwie godziny bez przygód ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 07:26