Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chaos ma pewnie rację. Trzeba wziąć inne czynniki pod uwagę a u Ciebie one wystąpiły. Z pewnością dalszy odpoczynek Ci nie zaszkodzi. A też jakby było bardzo źle to zakładają coś, chyba jakiś pierścień, fachowej nazwy nie znam i nie chcę nic pokręcić. Pamiętam, że koleżanka miała zakładany jak jej się szyjka skracała.
-
Pessar ten pierścień się nazywa.
Dzięki dziewczyny ❤️
No trudno nie ma co rozkminiac tylko stosować się do zaleceń. Najwyżej przeleże jeszcze te 4 miesiące
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Teraz szyjka ma 3,7mm. Nie wiem czy lekarz nie przesadza, ale może lepiej dmuchać na zimne. Cały czas biorę lutinus,magnez i nospe forte 3x1 i teraz dodatków jakiś inny lek. Lekarz mówi, że za twardy mam ten brzuch i że do terminu jest jeszcze daleko i trzeba to wyciszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 07:08
-
Marta9191 wrote:Pessar ten pierścień się nazywa.
Dzięki dziewczyny ❤️
No trudno nie ma co rozkminiac tylko stosować się do zaleceń. Najwyżej przeleże jeszcze te 4 miesiące
A jak jest czynność skurczowa, to trzeba obserwować.ja mam bardzo aktywna macicę, ale u mnie ona krzywdy nie robi, dlatego się tym nie martwię, a u Ciebie nie wiadomo. Lepiej trochę poleżeć dla dzieciątka niż olać sprawę. A jak nie będzie jakiś drastycznych zmian w szyjce, to może lekarz pozwoli na jakiś ruch, może nie będziesz musiała leżeć aż 4 miesiące, czego Ci życzę, bo ruch jest ważny dla zdrowia i samopoczucia. -
Nikola, kciuki za wyniki!
Ja jedna pizame do szpitala taka do karmienia mam po corce jeszcze i jedna zamowilam, zobacze co przyjdzie...
Do porodu chyba wezme pizame z gora odpinana na calej dlugosci na guziki...
Napewno nie biore zadnych koszul, ale w pl to chyba w wiekszosci szpitali wymagaja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja kupiłam błękitna koszule porodową u mamy ginekolog.
Kupiłam tam też czarną Irenę do szpitala, w domu mam granatową Helenę i ja tez zabieram ze sobą.
Siostra pytała czy mam już ubrania do szpitala, jak pokazałam jej Irenę to pytała mojego męża czy ja na pewno jadę do szpitala rodzić czy raczej na podryw 😅
Majtki poporodowe tez już kupiłam u niej -
Marta, masz super lekarza że już zwraca uwagę
tak jak dziewczyny napisały, lepiej dmuchać na zimne. Szyjka potrafi się mega skrócić z dnia na dzień. Patrzę na moją książeczkę ciążową w pierwszej ciąży, dopiero od 30 TC miałam 2cm. Nie leżałam,bo nie miałam takiego zalecenia, bardzo dużo chodziłam, urodziłam w 39t+5dni. i to z oxy bo nie było akcji porodowej a wody odeszły. Dobry lekarz wie co robi
-
Mi też się podobają te od mamyginekolog ale trochę drogie są, mi koleżanka powiedziała, że do szpitala te 3 to minimum. Więc robi się duży wydatek.
Mam takie na oku: https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-rozpinana-na-napy-granatowe-roze-Dolce-Sonno
Ostatnio zamawiałam na próbę 3 rzeczy dla dziecka i jakość fajna. Tu jest duży wybór i wydają się fajne i są też wersje na ramiączkach 😊 -
Fakt. Może nie są najtańsze ale są na prawdę spoko. Helenę mam już pewnie ponad rok, drugą koszulka + spodenki od świat i tłukę je non stop. Piorę i zakładam ponownie. Nic się z nimi nie dzieje. Od środka jedynie w Helenie trochę przy piersiach się skulkowała
-
Hej dziewczyny ja po ciężkiej nocce. Miała którąś z was już skurcze?? W nocy mnie obudziły co prawda nie były takie to typowe do policzenia A bardziej taki jednostajne tam pod brzuchem bardziej ale na tyle że mnie to bolało dość i musiałam iść po nospe. Na szczęście Zaczęła działać po 15min i było już ok ale widzicie moja już w sumie 6 ciąża A nie kojarzę takich skurczy na tym etapie ciąży. Napisałam narazie do położnej bo może to te skurcze braxtona?
Aha miałam wczoraj dłuższy spacer tak z 2km może to przez to nie wiem ale tak to dzień jak co dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 09:36
-
Nikola wrote:Dziewczyny macie już jakieś piżamki na oku do porodu i karmienia?
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-do-karmienia-radosc-italian-r-m-7642736807Nikola lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ja miałam 2 na ramiączkach z Lupoline nie bardzo ozdobne. Też się zastanawiałam, czy do szpitala pasuja, ale mnie zawsze w nocy gorąco, najlepiej sypiam w stroju Ewy, stwierdziłam że postawie na wygode.
Mam pytanie z innej beczki: co na zgagę??? Domowe sposoby nie pomagają, a ja już drugą noc od 1 do 4 nie jestem w stanie spać, a jak nad ranem przysnę to i tak co chwilę się budzę. Do tego ostatniej nocy wszystko mi się jeszcze cofało i wymiotowałam, mam dość a jak myślę o nocy to chce mi się płakaćNikola lubi tę wiadomość
-
Alaia, mi rennie zawsze pomaga...
Teraz kupilam jakies saszetki gaviscon dla ciezarnych, bo rennie mi sie konczy, ale jeszcze nie mialam okazji wyprobowac
Ja tez mam dwie nowe pozamki z koszulkami na ramiaczkach i chce kupic te z h&m mama na ramiaczkach koszulki, jesli beda upaly napewno te pizamki wezme do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:05
Nikola, Alaia77 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700