Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Ja niczym specjalnym w poprzedniej ciazy nie smarowalam piersi... kosmetykow dla ciezarnych uzywalam wylacznie na brzuch... no i pozniej olejek do masazu krocza, no ale z pielegnacyjnych tylko brzuch i nic poza tym...
Mi ostatnio piersi nie urosly, nie byly bolesne ani nabrzmiale... jedynie lekko bolaly na poczatku ciazy...
Cala ciaze spedzilam w tych samych biustonoszach co przed ciaza, a po ciazy do karmienia musialam kupic rozmiar mniejsze
Ja już musiałam koniecznie zmienić rozmiar stanika na większy, a to dopiero 9tc. 🙈 Przed ciąża też wcale małe nie były. Dlatego czuję, że powinnam również i o nie zadbać, żeby po ciąży jakoś się prezentowały 😉 -
Widzę, że każdy ma różnie. Zapomniałam napisać, że oprocze tego że mięsko teraz codziennie u mnie raczej musi być bo to najlepiej wychodzi.
To od słodkiego i kawy mnie odrzuca. A zawsze byłam dużym kawoszem i coś słodkiego też chętnie wyciągałam. Teraz z tych słodszych produktów to co najwyżej maślany rogal na myśl o innych słodyczach albo o czymś bardzo słodkim mam odruch wymiotny -
Z kawą mam tak samo jak Siuger. Nie mogę tego przeboleć! Na początku jeszcze piłam normalnie, później jak straciłam smak i węch to mimo, ze jej nie czułam to jakoś mi nie wchodziła, a teraz już przy świadomych zmyslach 😅 dalej nie da rady. Nigdy mnie kawa nie stawiała na nogi, ale uwielbiałam jej smak i chętnie pilam. W pierwszej ciąży tak nie mialam🤔
Z zachcianek to jeszcze chyba sok pomaranczowy.. A tak to po staremu 😊
A co do smarowania piersi, to traktuje je zwykłym balsamem, ot jak sobie przypomnę. W pierwszej ciąży smarowałam się bio oil bodajże. Rozstępy się nigdzie nie pojawiły, ale doczytalam potem, ze to bardziej kwestia genów i sklonnosci do rozstępów a nie smarowideł, więc teraz odpuszczam specjalne specyfiki. I zobaczymy 😅😅
-
Ja też smarowałam tylko brzuch, kozim mlekiem z Zaji. Ale tak jak Chaos pisze też słyszałam ze to kwestia genów, no i oczywiście kg które dojdą. Z pierwszej ciąży nie mam żadnego rozstępu i mam nadzieję że tak zostanie
-
Tak, to kwestia genow niestety...
Ja w ciazy smarowalam wylacznie brzuch i wylacznie na nim mam rozstepy, a smarowalam olejem z migdalow, oliwkami dla ciezarnych, maslem hipp, maslem belly button, bio oil (poki sie nie dowiedzialam, ze nie jest wskazany w ciazy vo cos tam przenika ale juz nie pamietam), olejkiem z weleda...
Takze tak...
A przytyc nie przytylam wlasciwie nic w ciazy, vo na poczatku spadlo mi 5kg a nadrobilam 4,6kg do porodu tylko wiec wyszlam 0,4kg na minusie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja smarowałam się całą ciążę i jestem cała poryta paskami. 🤷♀️ Teraz piersi już mnie bolą i urosły. Pewnie będzie powtórka i urosną parokrotnie.
Ja po wizycie. Piękny człowiek 1.70 cm, serducho wali. Jest pięknie. Jedynie ta ginekolog od razu powiedziała, że to ewidentna cukrzyca ciążowa. Więc krzywa i diabetolog na cito. Cieszę się ze zmiany ginekologa.
3.12 usg genetyczne. ❤
Chaos, Veruka, Cccierpliwa, unify, Batylda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie i liczenie tygodni ciąży- np. 6+1 to już 7 tydzień? Bo aplikacja ciąża+ pokazuje, że 6 a inne, że 7.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Chyba zależy kto liczy w aplikacjach/na różnych stronach 6+1 to w większości 7tc ale lekarze liczą pełne tygodnie (czyli 6tc).
Rozstępy to zdecydowanie kwestia genów....niestety. W poprzedniej ciąży smarowałam brzuch 2 razy dziennie od samego początku, przytyłam tylko 9kg a brzuch mam tak poorany że szok 😔
-
Poprzednią ciążę od pozytywnego testu smarowałam brzuch, uda, pośladki oraz plecy się mustelą, elancylem i innymi balsamami. Na brzuchu nie mam ani pół rozstępu. Ale na plecach jestem zebrą. Na piersiach również mnóstwo rozstępów. Przytyłam 9 kg.
Moja mama po 3 ciążach nie ma ani jednego rozstepu. Niczym się nie smarowała. W ciążach przybierała ponad 20 kg. Gdzie tu dobre geny i gdzie sprawiedliwość?! -
6+1 to 7tc...
Moj lekarz tez tak liczy, u mnie w klinice tez, nawet w poprzedniej ciazy jak bylam w szpitalu, to na wypisie mialam, ze pacjentka w 15tc a bylam 14+4
Mam tez trzy aplikacje bo sprawdzam, ktors mi najlepiej podpasuje i wszystkie tak pokazuja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
NatkaZ wrote:A mi narazie na mdłości pomaga jedzenie co trzy godziny i popijanie wody małymi łyczkami.
Co do zachcianek, to mi podchodzi tylko to co słone albo kwaśne. 🤷♀️😁 Zresztą w poprzednich było tak samo. Nie mogę za to patrzeć na to co słodkie, a i moja kochana kawa z mlekiem mi zbrzydła 😭
Ja tak kochałam kawę rano z mlekiem i cukrem... Teraz nie mogę o niej nawet myśleć bo mi mdło, to samo że słodkim. Podchodzi mi tylko konkret jak schabowy 😅 jestem też mega wyczulona na zapachy... Byle nie jedzenia 🤮 No i nie mogę iść do sklepu bo to całe jedzenie i jego nadmiar powoduje odruch wymiotny.
Dziś za to byłam u mojego gin i fasolka ma 12mm i serduszko bije jednak dostałam skierowanie do poradni prenatalnej bo na początku ciąży wyskoczyła mi opryszczka genitalia ;/ nie 1 raz i leczyłam się acylkovirem... Jednak lekarz chce dmuchać na zimne. Zastanawiam się czy ze skierowaniem to taka poradnia zrobi badania na NFZ?
Batylda lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:6+1 to 7tc...
Moj lekarz tez tak liczy, u mnie w klinice tez, nawet w poprzedniej ciazy jak bylam w szpitalu, to na wypisie mialam, ze pacjentka w 15tc a bylam 14+4
Mam tez trzy aplikacje bo sprawdzam, ktors mi najlepiej podpasuje i wszystkie tak pokazuja
Na logikę tak powinno być 🤔 ale niektórzy jak mój ginekolog liczą skończone, aplikacja ciąża+ też. Dziwne, że jakoś tego nie ujednolicili....
-
Cześć mamuśki 😉 ja dziś mam USG brzucha w związku z moimi problemami z wątrobą i pęcherzykiem żółciowym i muszę do 11:50 być na czczo 🤦♀️ a tak mnie zssie w żołądku że nie wiem czy wytrzymam, na razie oszukuję się wodą.
Jak myślicie czy w 7 tyg lekarz zobaczy Kropka przez powłoki brzuszne? USG u gina mam dopiero za 2 tyg, a tak bym chciała wiedzieć czy serduszko już bije.16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta wrote:Cześć mamuśki 😉 ja dziś mam USG brzucha w związku z moimi problemami z wątrobą i pęcherzykiem żółciowym i muszę do 11:50 być na czczo 🤦♀️ a tak mnie zssie w żołądku że nie wiem czy wytrzymam, na razie oszukuję się wodą.
Jak myślicie czy w 7 tyg lekarz zobaczy Kropka przez powłoki brzuszne? USG u gina mam dopiero za 2 tyg, a tak bym chciała wiedzieć czy serduszko już bije.
Moim zdaniem małe szanse. U mnie 6+2 nawet jeszcze nie było bicia serca.
Co do badania dopiero na 11.50 to współczuję, ja przed chwilą wstałam i pędem do kuchni na śniadanie 😉
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 09:17
Ekta lubi tę wiadomość