X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stresowałam się krzywa. A nawet nie było strasznie tego wybić, jakoś szybko mi poszło i bez krzewienia się:)

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Chyba zaczyna lecieć mi siara z prawej piersi. Mam mokry sutek. Zauważyłam na nim lepki przezroczysty płyn. Chyba wyczuły, że wczoraj zamówienie z apteki zrobiłam a w nim wkładki laktacyjne.
    Ja mam już dawno i całkiem dużo...🙈

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Ja mam już dawno i całkiem dużo...🙈

Oby to tylko wiązało się z bezproblemowym pojawieniem się mleka po porodzie to będzie jeden problem z głowy mniej 😅

Nikola lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AśKa ja też mam cytrynową i mam nadzieję, że wejdzie i nie wyjdzie. 😂
    Książka przygotowana - jestem gotowa na wszystko. 🙈😆

Zoe u mnie siara gdzieś od 18 tygodnia i to taka, że bez wkładek laktacyjnych wszystko mokre. 🙈

AśKa31 lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Oby to tylko wiązało się z bezproblemowym pojawieniem się mleka po porodzie to będzie jeden problem z głowy mniej 😅

Ja znowu mam nadzieję, że brak wycieku siary w ciąży jeszcze o niczym nie przesądza 😉

Jestem po wizycie. Ktg idealne, szyjka super, dalej 4cm, usg nie miałam , bo w czwartek mam prenatalne 3 trymestru, to jeszcze poczekam te 2 dni.

Agrafka dostałam zalecenie zwiększenia dawki do 600 mg magenzu na te skurcze łydek.

unify, AśKa31, Tabolek, Bee, Bajka111 lubią tę wiadomość

OrT4p2.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze wizyty w porządku😊

Ja dzis zrobilam morfologie i mocz na czwartkowa wizytę. I niestety wyszly mi liczne bakterie w moczu:( pierwszy raz. Jutro ide zrobic posiew. Morfologia przez to lekko zaburzona, widac ze jest jakis stan zapalny w organizmie. Zlapalam na poczatku lekkiego dola bo tylko infekcji mi jeszcze brakowalo 😝 ale pamiętam ze niektore z Was tez sie z tym borykaja? Ja zadnych objawów praktycznie nie mialam. Czulam dyskomfort na pęcherzu,ale myslalam ze to z powodu malego bo nisko lezy i napiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 20:09

atdc2n0a92hantdh.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką zagwozdkę, z prawej piersi leci przezroczysto mleczna maź a z lewej mocno żółta (jak żółto jajka) :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od wielu tygodni znajduję co jakiś czas na sutku właśnie żółtawy nalot. Ale nie jest to nigdy mokre - pewnie malutka ilość i szybko zasycha. I zauważam go co jakiś czas przed kąpielą. Generalnie zaschnięte i można by zdrapać... Ale zmywam to tylko przy kąpieli.
    I mam to chyba nawet nie od tygodni a od miesięcy :P

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach, nie swiadczy ;) ani siara w ciazy nie swiadczy, ze kp pojdzie gladko, abi jej brak, ze beda problemy ;)

Ja z corka wycieku zero az do dnia jej narodzin, a pozniej bez problemy nakarmilam siara, jeszcze z drugiej piersi polozna sciagnela recznie do strzykawki, zeby jak najwiecej dostala mala i pozniej laktacja tez ruszyla...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 23 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, takie zaschnięte coś to też miewam... Ale raczej myślałam, że to jakieś resztki z balsamu, którym smaruję piersi🙈😂

Dzisiaj miałam spotkanie z położną i jestem w lekkim szoku. Zaleciła mi, by Małą kłaść na skórze owczej ( jak to codziennie prać jak się coś uleje?!) A do łóżeczka pomimo śpiworka jeszcze kołderka owcza. W czerwcu? 😳 Nie wiem co mam o tym myśleć, bo ta sama położna będzie do nas przychodzić po porodzie i będzie trochę głupio jak owcy nie będzie 😂🙈

AśKa31 lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Ok, takie zaschnięte coś to też miewam... Ale raczej myślałam, że to jakieś resztki z balsamu, którym smaruję piersi🙈😂

Dzisiaj miałam spotkanie z położną i jestem w lekkim szoku. Zaleciła mi, by Małą kłaść na skórze owczej ( jak to codziennie prać jak się coś uleje?!) A do łóżeczka pomimo śpiworka jeszcze kołderka owcza. W czerwcu? 😳 Nie wiem co mam o tym myśleć, bo ta sama położna będzie do nas przychodzić po porodzie i będzie trochę głupio jak owcy nie będzie 😂🙈

🤔 a jak to argumentowała? Pierwsze słyszę o takich rzeczach. koce z owcy są super ciepłe podobno. Może dlatego 🤔

• kamkam Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży wręcz kapało z piersi, bez problemu karmiłam, teraz też czuje że mam pokarm ( widzę jakie piersi są wybruzdowane w środku, niekiedy aż szczypią, ale ciepły prysznic przynosi ulgę), z tym że karmiłam dłużej niż do połowy ciąży. Kuzynka, która się śmiała że w ciąży przy schylaniu kapało jej z piersi- karmiła tydzien bo stwierdziła że nie ma pokarmu. Dziś miałam na szkole rodzenia ( z moją certyfikowana doradczynią laktacyjną)- webinar odnośnie laktacji. Syna urodziłam w 2018roku, do niedawna kp, a tyle się zmieniło że szok. Bardzo gratulowała kiedy opowiedziałam jej że do niedawna kp, stwierdziła że jestem jedynie odsetkiem kobiet, które tak podchodzą do laktacji. A tak z ciekawości- czy któraś jeszcze kp ?

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png

Wysłany: 23 marca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, leżenie na skórze owczej ponieważ ona oddycha, maluszek się nie poci. A ta kołderka żeby nie wychłodzić. Byłam w lekkim szoku i powiedziałam tylko, że poczytam o tym. Moja położna jest już dość wiekową kobietą, ma ogromne doświadczenie w pracy na oddziale położniczym, ale może już jakieś przestarzałe metody 🤔🙄

Cccierpliwa te normy po glukozie co podajesz zawsze, to są po obciążeniu 75g? A wiesz jak wyglądają po 50g?

Dzisiaj dostałam już tez zastrzyk z immunoglobuliną anty D.

OrT4p2.png
  • Julia87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Super, ze wizyty w porządku😊

Ja dzis zrobilam morfologie i mocz na czwartkowa wizytę. I niestety wyszly mi liczne bakterie w moczu:( pierwszy raz. Jutro ide zrobic posiew. Morfologia przez to lekko zaburzona, widac ze jest jakis stan zapalny w organizmie. Zlapalam na poczatku lekkiego dola bo tylko infekcji mi jeszcze brakowalo 😝 ale pamiętam ze niektore z Was tez sie z tym borykaja? Ja zadnych objawów praktycznie nie mialam. Czulam dyskomfort na pęcherzu,ale myslalam ze to z powodu malego bo nisko lezy i napiera.

Ja się borykam, będę brać dziś wieczorem 5 antybiotyk tej ciąży. 🤷‍♀️ Generalnie jak się stresowałam na początku to teraz myśle ze no taki psi urok, kupiłam żurawinę w tabletkach, sok z apteki i jest dużo lepiej. No ale bakterie okresowo znowu atakują i wtedy biorę antybiotyk. Częste posiewy, żurawina i będzie dobrze !

unify lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te wszystkie koce to przesada. Ale pewnie od dziecka zależy.
    Jak moja miała coś ponad miesiąc, czerwiec/lipiec, gorąco jak w piekle. Miałam problem z laktacja, przyszła CDL,też wiekowa, wykąpała mi dziecko, ubrała kaftanik, śpiochy, na to pajac i przykryła grubym kocem. Mała była aż czerwona. Ale ona prawie od początku skarpetek nie akceptowała i w ogóle widziałam,że woli zimno.

• Edithhh Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejęciach, czy zastrzyk dostałaś w swojej przychodni czy byłaś w szpitalu na zastrzyk? Ja mam się zgłosić do szpitala na jeden dzień.
    Wysłałam dziś męża żeby kupił mi do apteczki magnez i nospe i jak powiedział pani ze dla ciężarnej to mu nospy nie dała „bo w ciąży nie można brać bo przenika do łożyska” wiec mąż posłuchał i nie kupił 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Jestem już po krzywej cukrowej i 80:110:140 nie wiem czemu zawsze po dwóch godzinach mam wyższy wynik niż po pierwszej godzinie. Siedzenie po tej glukozie w maseczce w poczekalni było dosyć niefajne, tego dnia nie cieszyłam się nawet ze słońce grzeje przez okno, bo szukałam oddechu 🙈

0d1yskjo9vkqp3l7.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach, norma po godzinie przy tym malym tescie jest do 135 ;)

Co do tej welny... wszystkie babeczki jakie tutaj znam, a mialy "wiekowe" polozne, nawet latem w gondolach ta welne mialy🙈 podczas gdy moja mala muslin/bmbus, gole stupki, zero czapki itp😅

Ja tez xa tydzien immunoglobulina... zawsze mnie tylek po niej boli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 21:35

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała bóle żołądka? Boli mnie od dwóch dni i jest to męczące. Nie wiem czy to ze względu na ciąże czy może jakieś inne licho. Nie mam innych objawów.

Wysłany: 23 marca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithhh ja miałam u swojego lekarza zastrzyk, ale to w Niemczech.
    Tyłek nie boli, w sumie nawet nie poczułam 😉

Wyszedł mi bardzo dobry wynik po glukozie - 88,5 i nie ma podstaw by robić rozszerzony test.

Za to się okazało, że jednak był sens sprawdzić ponownie hemoglobinę, znacznie spadła, dostałam receptę na żelazo.

A ta skóra niby latem chłodzi. Może bym i kupiła (choćby później na zimę) ale wolę rzeczy, które bez zastanowienia mogę wrzucić do pralki i suszarki. A z tego co widzę, to te naturalne skóry dość sporo kosztują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 21:56

OrT4p2.png

Wysłany: 23 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa a jak zakupy? Udało się dotrzymać umówionych terminów?😉

Jutro jadę do Monachium, miałam zamiar po drodze skoczyć do Ikea (bo przecież zawsze coś tam się kupi 😉) A też już nawet na umówiony termin nie można, w takim ogromnym sklepie 😤

OrT4p2.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ