X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ciężko powiedzieć, mnie w piątek moja gin pytał czy takie bóle się nie pojawiają. I u mnie jeszcze nie, ale może u Ciebie macica się już stawia i sobie ćwiczy tylko nie wiem czy to nie za długo trwało. Ból mógł być wiązadeł, Doktor tłumaczyła mi, ze bóle mogą pojawi się kiedy się szybko odwrocie, wyprostuje itp. macica cały czas się powiększa i wiązadła, które ja podtrzymuja maja większe obciążenie.

Ja żniw mam bóle żołądka od wczoraj. Staram się jeść mniejsze porcje, ale nie widzę różnicy.

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości spojenia nadal mnie bolą ale staram się dużo odpoczywać, te skurcze już miałam wcześniej i się skracała szyjka. Wiem, że są skurcze braxtona hicksa ale moje są bardzo bolesne i całkowicie mnie paraliżują, a zmiana pozycji nie pomaga.

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wczoraj mi mówił że bóle które nie są regularne co iles minut tylko ciągłe nas nie martwią no chyba że jakieś krwawienie jest jeszcze albo nospa nie pomaga. Też miałam w nocy raz taki długi ból jakby skurcze ciągle ale nie szło liczyć co ile bo to było ciągłe ale pomogło po nospie więc wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 14:18

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to dzisiaj od rana łapią skurcze łydek i drętwieją mi nogi jak dłużej posiedzę. Myślicie ze to brak magnezu może być ? Do tej pory mi się to nie zdarzało.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę wybrać i umówić się na konsultacje do pediatry jeszcze w ciąży?

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku te wszystkie nasze bóle i dolegliwości, a to jeszcze 3 miesiące 🙈

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A im dalej, tym więcej boli i dolegliwości..

Nikola lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Mnie za to dzisiaj od rana łapią skurcze łydek i drętwieją mi nogi jak dłużej posiedzę. Myślicie ze to brak magnezu może być ? Do tej pory mi się to nie zdarzało.

Mam tak czasem w nocy, pomimo brania magenzu. Za chwilę mam wizytę, czekam już w poczekalni i napewno zapytam czy zwiększyć jeszcze dawkę magenzu. Dam znać

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka ja mam takie skurcze właśnie. Są okrutnie bolesne, żadna no-spa nie pomaga. Tylko leżenie i przeczekanie. Za każdym razem parę godzin. I niestety nic nie pomaga, jak złapie to koniec, kaplica. Ostatnio Mąż musiał wracać z pracy wcześniej, bo byłam sama z synem jak mnie złapało. Ale póki co szyjka w porządku. Powiem więcej, raz mnie złapało jak byłam w szpitalu. Dali mi no-spę. Następnie coś rozkurczowego w zastrzyku. Nic nie pomogło. Na szczęście był wieczór, więc poszłam spać. W pierwszej ciąży miałam to samo. Niestety. 🤷‍♀️ Bardzo mi przykro, bo to straszny ból. Jeśli Cię to niepokoi warto skontaktować się z lekarzem.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Dziewczyny czy mogę wybrać i umówić się na konsultacje do pediatry jeszcze w ciąży?

W ciąży to nie wiem, ale warto obcykać sobie prywatnie jakiegoś pediatrę na telefon. Pamiętam, że przy pierwszym maluchu byłam tak bardzo przerażona, że wszystko chciałam konsultować, a w przychodni to wiadomo jak jest. Znalazłam panią doktor, która ma gabinet w domu i przyjmuje o każdej porze (po wcześniejszym telefonie) i ona była naszym zbawieniem. Przyjeżdżała też do domu. Mam nadzieję, że nie jest już na emeryturze bo będę musiała szukać kogoś nowego kto da mi swoją komórkę i w dodatku będzie ją odbierał.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Aśka ja mam takie skurcze właśnie. Są okrutnie bolesne, żadna no-spa nie pomaga. Tylko leżenie i przeczekanie. Za każdym razem parę godzin. I niestety nic nie pomaga, jak złapie to koniec, kaplica. Ostatnio Mąż musiał wracać z pracy wcześniej, bo byłam sama z synem jak mnie złapało. Ale póki co szyjka w porządku. Powiem więcej, raz mnie złapało jak byłam w szpitalu. Dali mi no-spę. Następnie coś rozkurczowego w zastrzyku. Nic nie pomogło. Na szczęście był wieczór, więc poszłam spać. W pierwszej ciąży miałam to samo. Niestety. 🤷‍♀️ Bardzo mi przykro, bo to straszny ból. Jeśli Cię to niepokoi warto skontaktować się z lekarzem.
    W pierwszej ciazy nie były one tak bolesne dlatego może trochę panikuje. Cały czas biorę 3xnospe forte więc wydawać by się mogło, że to już działa a dziś jednak musiałam wziąć 1tab więcej. Na szczęście przeszło, zobaczę ile razy w tym tyg mnie jeszcze chwyci i zdecyduje.
    Już bym chciała czerwiec 😵

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AśKa31 wrote:
    W pierwszej ciazy nie były one tak bolesne dlatego może trochę panikuje. Cały czas biorę 3xnospe forte więc wydawać by się mogło, że to już działa a dziś jednak musiałam wziąć 1tab więcej. Na szczęście przeszło, zobaczę ile razy w tym tyg mnie jeszcze chwyci i zdecyduje.
    Już bym chciała czerwiec 😵

Tak, też zauważyłam, że w drugiej ciąży są one bardziej uporczywe. Ciężej się też z nimi uporać. I absolutnie nie uważam, że panikujesz! Koniecznie się obserwuj, i odpoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:26

AśKa31 lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło dzisiaj do mnie zamówienie z Woodies :) łóżeczko, przewijak I materace😍 mojego męża nie ma o dopiero jutro poskłada a mnie z ciekawości skręca 😂😂😂

A nasza Ola myślałam, że wczoraj to mi bokiem wyjdzie 🙈 taka aktywna jeszcze nigdy nie była ale to może dlatego, że ja wczoraj byłam beż mocy i leżałam 🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    W ciąży to nie wiem, ale warto obcykać sobie prywatnie jakiegoś pediatrę na telefon. Pamiętam, że przy pierwszym maluchu byłam tak bardzo przerażona, że wszystko chciałam konsultować, a w przychodni to wiadomo jak jest. Znalazłam panią doktor, która ma gabinet w domu i przyjmuje o każdej porze (po wcześniejszym telefonie) i ona była naszym zbawieniem. Przyjeżdżała też do domu. Mam nadzieję, że nie jest już na emeryturze bo będę musiała szukać kogoś nowego kto da mi swoją komórkę i w dodatku będzie ją odbierał.

Wlasnie prywatnie cały czas kogoś godnego zaufania szukam.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś korzystał z kosmetyków babydream natural? To chyba nowość. I znalazłam taką stronkę sroka o gdzie są porównywane i opisywane składy i ma bardzo fajne opinie za skład. A ceny też są ok.

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1600 g. Dalej duża, ale normalniejsza. 2 tygodnie temu było 1500, więc musiał być gruby błąd pomiaru. Muszę z córką dużo rozmawiać,żeby 37+0 wychodziła i nie rosła wielka;) taka bzdura, a kamień z serca.

Tabolek, Veruka, Nitka1, Po prostu Zoe, AśKa31, Marta9191, Papillon, Mama po przejściach, Foxy, Chaos, unify, Bee, _agrafka_, Maggi, Bajka111 lubią tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek ja używam te zwykłe babydream i jestem zadowolona. 😉
    Jutro mam tą krzywą cukrową i tak się stresuję, że szkoda gadać.... 🙄

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 tez mamy lozeczko z Woodies i jestem do tej pory nim zauroczona 😅

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Cyprysek ja używam te zwykłe babydream i jestem zadowolona. 😉
    Jutro mam tą krzywą cukrową i tak się stresuję, że szkoda gadać.... 🙄
    Nie ma czym się stresować. Masz smakowa glukoze? Mi bardzo smakowała cytrynowa. Pielęgniarka w laboratorium zrobiła mi ją z zimna woda (podobno lepiej wchodzi), piłam sobie powoli nikt mnie nie poganiał i weszło. Potem spokojnie siedziałam na korytarzu, dobrze być w miejscu z dostępem do powietrza świeżego, ale gdyby się słabo robiło to w laboratorium mają kozetki i też okno mogą otworzyć. Ale nie ma co się nastawiać, że będzie źle tylko zabrać coś do czytania i zająć myśli.

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczyna lecieć mi siara z prawej piersi. Mam mokry sutek. Zauważyłam na nim lepki przezroczysty płyn. Chyba wyczuły, że wczoraj zamówienie z apteki zrobiłam a w nim wkładki laktacyjne.

Nikola, AśKa31 lubią tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ