Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
jutro w końcu będę miała 3 z przodu suwaczka. coraz bliżej 🥰
z jednej strony nie mogę się doczekać aż zobaczę Malutkiego, przytulę, jestem taka ciekawa jaki będzie...
z drugiej chce mi się płakać, bo to pewnie ostatni raz...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
A czy któraś z Was wie, kiedy należy odstawic magnez? Czy od 30 TC czy później ?
Normalnie dziewczyny jestem jakimś pechowcem do lekarza. Mój ginekolog to wspaniały specjalista, jednak ostatnio miał urlop przez prawie miesiąc a w piątek zadzwonili do mnie z przychodni że doktora nie będzie jeszcze przez 3 tygodnie z powodu śmierci najbliższej osoby. Bardzo mi przykro z tego powodu... Jednak przeraża mnie to, że znów muszę iść do kogoś na zastępstwo i to nie dziś tylko w środę... w recepcji zapewnili mnie że podstawiają znakomitego lekarza. Na dzisiejszej wizycie miałam mieć USG 3 trym 😣AśKa31 lubi tę wiadomość
-
kamkam wrote:A czy któraś z Was wie, kiedy należy odstawic magnez? Czy od 30 TC czy później ?
Normalnie dziewczyny jestem jakimś pechowcem do lekarza. Mój ginekolog to wspaniały specjalista, jednak ostatnio miał urlop przez prawie miesiąc a w piątek zadzwonili do mnie z przychodni że doktora nie będzie jeszcze przez 3 tygodnie z powodu śmierci najbliższej osoby. Bardzo mi przykro z tego powodu... Jednak przeraża mnie to, że znów muszę iść do kogoś na zastępstwo i to nie dziś tylko w środę... w recepcji zapewnili mnie że podstawiają znakomitego lekarza. Na dzisiejszej wizycie miałam mieć USG 3 trym 😣
Będę jutro na wizycie to zapytam do kiedy mam brać. -
kamkam wrote:A czy któraś z Was wie, kiedy należy odstawic magnez? Czy od 30 TC czy później ?
Normalnie dziewczyny jestem jakimś pechowcem do lekarza. Mój ginekolog to wspaniały specjalista, jednak ostatnio miał urlop przez prawie miesiąc a w piątek zadzwonili do mnie z przychodni że doktora nie będzie jeszcze przez 3 tygodnie z powodu śmierci najbliższej osoby. Bardzo mi przykro z tego powodu... Jednak przeraża mnie to, że znów muszę iść do kogoś na zastępstwo i to nie dziś tylko w środę... w recepcji zapewnili mnie że podstawiają znakomitego lekarza. Na dzisiejszej wizycie miałam mieć USG 3 trym 😣
Mysle że teraz każda z nas będzie miała male lub większe problemy z lekarzami/szpitalami itd. I niestety nie wszystko będzie tak jak sobie zaplanujemy...
Ja i mój facet mamy ostatnio zmęczenie totalne tym tematem covidu (brakiem możliwości, zamknięciem, obostrzeniami itd.) i chyba musimy pomyśleć o psychologu bo jak się urodzi synek to też lekko nie będzie, dojdą nowe obowiązki i nieprzespane noce.
A wy jak sobie z tym radzicie?
-
Chyba ktoś powinien mi solidnego kopa w tyłek zasadzić. Na dwie godziny mam wizytę u swojego prowadzącego i mam takiego stresa, że nawet na jedzenie nie mogę patrzeć bo od razu mi nie dobrze 🤦♀️ A wszystko przez to, że dowiem się jaki mam wynik glukozy 🙈
Adia u nas jest o tyle dobrze, że jakoś nie mam czasu o tym myśleć bo moja młodsza córa nie usiedzi na pupie zbyt długo, a starsza ma naukę zdalną już od kilku miesięcy i zazwyczaj robię za pomoc techniczną jak program się zawiesza albo komp przestaje odpowiadać 🙈 Mnie to tylko drażni gadanie innych, że ich covid nie dotyczy, że to wysmysł i takie inne kwiatki, a widzę jak moi rodzice ciągle borykają się jeszcze z niektórymi przypadłościami po tym świństwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 12:48
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Natka, bedzie dobrze!
Kamkam, wspolczuje sytuacji
Co do magnezu ja w poprzedniej ciazy odstawialam jakos w 34-35tc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Natka, bedzie dobrze!
Kamkam, wspolczuje sytuacji
Co do magnezu ja w poprzedniej ciazy odstawialam jakos w 34-35tc
Cierpliwa dziękuję. Staram się myśleć pozytywnie bo przecież to nie jakaś tragedia. W poprzedniej ciąży też chodziłam do diabetologa bo wynik po godzinie był za wysoki, ale normalne mierzenie cukrów wychodziło ok i skończyło się po prostu na pilnowaniu odpowiednich pór i ilości posiłkówNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Natka trzymaj się, będzie dobrze! Mnie takie gadanie też drażni, najgorzej mój brat - młody więc czuje się nieśmiertelny
Aśka niewiele poradzę, bo u nas tego problemu nie ma. Mąż przechorował covida w październiku a teraz już jest zaszczepiony. Ja staram się nie wychodzić niepotrzebnie więc mam nadzieje, że uda nam się przetrwać. Myśle, że psycholog to dobry pomysł - na pewno nie zaszkodzi a może tylko pomóc
Dziewczyny czy któraś z was ma mdłości i wymioty? Już od tygodnia mnie męczą, nie mogę jeść i jestem już wykończona. Przez cały dzień jem tylko jogurt i pół bułki, nie mogę się zmusić żeby wcisnąć coś więcej...
-
Mój mąż zawsze z pracy same rewelacje antycovidowe przynosi, spiski i te inne bzdury. Jestem w szoku, bo tam pracują sami dobrze wykształceni ludzie, a takie rzeczy czasem słyszę,że opadają rece. Ale wśród naszych bliższych ani dalszych znajomych nie było cięższych przypadków. Utrata węchu i smaku,może u 3-4 osób. Może dlatego wiele osób nie wierzy.
Ogólnie w tym temacie mamy z W odmienne zdanie, więc w domu temat nie istnieje.
Ale jesteśmy tym zmęczeni. Wszystko zamknięte, ani wyjść do restauracji ani jakoś inaczej spędzić czas z dzieckiem. Z porodem nie wiadomo, co będzie. Czy będzie rodzinny, w którym szpitalu. Chcieliśmy jechać na urlop we wrześniu, ale już wiem,że nie podejmę tego ryzyka. I tak mam nadzieję,że szczepienia okażą się skuteczne i że jak najszybciej skończy się ten cały syf.AśKa31 lubi tę wiadomość
-
Veruke u mnie może nie ma wymiotów, ale lekkie mdłości wróciły. Już sama nie wiem co mam jeść albo pić bo po wszystkim mam znowu dziwny smak w buzi i to tylko qzmaga mdłości 🤢 Tylko dzisiaj mam odruch wymiotny od wszystkiego, nawet rogal mi nie wchodzi 🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
A ja juz jestem po 3 prenatalnych. Lekarz powiedział, ze wszystko jest super i pięknie ❤ a młody to caly Ojciec🤭 uderzajace podobieństwo
Mama po przejściach, Mala_syrenka, Po prostu Zoe, Veruka, Chaos, Papillon, Marta9191, AśKa31, Cyprysek89, Bee, _agrafka_, Maggi, Edithhh, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie dzisiaj pojawiły się pierwsze rozstępy na brzuchu....
Te na piersiach jakoś przełknęłam mimo tego, że są ich dziesiątki i są czerwone....
Myślałam, że jestem na to gotowa ale nie jestem i aż mi się płakać chce. 😔
Ja już nie wiem.... nie mogę już na siebie patrzeć.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja ostatnio miałam podobie, nie mogę na siebie patrzeć, a jeszcze 3 miechy. Ja rozstępy na piersiach miałam w wieku dojrzewani i ani śladu po nich. Nie wiem jak będzie jak zrobią się jeszcze większe jak dojdzie pokarm. Ja od początku ciąży szczotkuje na sucho całe ciało razem z piersiami. Brzuch już teraz bardzo delikatnie, bo wiem ze nie można. Może spróbuj piersi szczotkować, a o brzuszek już po porodzie zadbasz. Ale doskonale Cię rozumiem. Pamiętaj, ze one później robią się białe i mniej widoczne.
-
Ostatnio zauważyłam trzy rozstępy na boku brzucha. Pierwsza myśl to panika. Ale później przemyślałam sprawę. W końcu widzi to tylko mój mąż a w sumie to pewnie nawet nie widzi bo jak jestem nago to co innego mu w głowie. Na wakacje raz w roku to wytrzymam i z nimi. Zresztą później staną się białe i mniej widoczne 🤷♀️ Ostatnio kupiłam sobie super jednoczęściowy strój kąpielowy. A jak będę się bardzo źle czuć to widziałam też super stroje z wysokim stanem. Jak trzeba kupić nowe bikini to trudno jakoś dam sobie z tym radę 😅
-
Zoe ja też tak myślałam póki ich nie zobaczyłam....
Byłam gotowa na wszystko i myślałam sobie, że co będzie to będzie a ja będę miała już kruszynkę przy sobie ale rzeczywistość zweryfikowała moje myślenie.... 😔
Jak patrze na te piersi całe w rozstępach i wyobrażę sobie, że brzuch będzie wyglądał tak samo to mi ręce opadają z bezsilności....Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U mnie też kilka rozstępów na brzuchu ale takie blade i mało widoczne, wydaje mi się, że powrót do musteli 2x dziennie je trochę pohamował. Niestety ciąża to ogromne obciążenie dla nas pod każdym względem, skutki bywają nieodwracalne. Wiele kobiet cierpi na depresję poporodową pomimo, że bardzo chciały dzieci, właśnie dlatego, że trudno im się pogodzić z tym, że nie tylko ich ciało ale i całe życie wywraca się do góry nogami. Ja walczyłam z lekkim stanem depresyjnym gdy wylądowałam na samym początku na zwolnieniu z nakazem leżenia. Dookoła zima, ciemno, bez słońca, żyć się nie chce. Bardzo pomogła mi psycholog w szpitalu, więc jeśli któraś z Was ma wątpliwości to moim zdaniem warto skorzystać zanim zapędzi się samą siebie w jakiś stan, z którego ciężko wyjść.
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Moje piersi też są poryte. I pomyśleć że stało się podczas drogi z małego B do pełnego C 😅 wybaczę im te rozstępy jak już takie pozostaną 😁 ze swojej strony zrobiłam co mogłam, było szczotkowanie i częste smarowanie.
Noelle pamiętaj że teraz istnieją jakieś zabiegi na rozstępy które są na tyle skuteczne że niemal całkowicie je redukują. Jedni wydają pieniądze na używki, słodycze a inni mogą je zbierać na zabiegi które sprawią że poczują się lepiej. Jak człowiek wie, że jest taka opcja to czuje się lepiej z tą świadomością. Jeżeli kiedyś dojdziesz do wniosku że tego właśnie chcesz to dlaczego tego nie zrobić? -
Ja również pragnęłam nabędzie na świecie dzidziusia i nadal marze, aby wszytko było dobrze. Jednak nie należę do kobiet dla których jest to najwspanialszy stan. Nie sądziłam, ze aż tak moje ciało się zmieni. Ale obiecuje sobie, ze zacznę się martwić po połogu jak wrócić do stanu sprzed ciąży.