Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka111 wrote:O koniecznie daj znać! Ja cały czas się jeszcze waham bella, uno czy due. Chętnie poczytam jakąś opinię.
Dam znać 👌
U mnie to były takie rozmyślania: kupić pojedynczy. Ale czy z tym silniczkiem na górze czy silniczek oddzielnie? Zaufaj położnej mówiła że ten z silniczkiem na górze nie jest taki ciężki. Ale czy jej poczucie ciężkości jest takie jak moje? A jak mi przyjdzie odciągnąć po kolei z obu piersi to padnę żywcem póki skończę? 😅 po tych rozważaniach postanowiłam że wezmę ten z silniczkiem oddzielnie. I znowu siedzę i myślę, że jak mi przyjdzie odciągnąć z obu jednoczenie to zaoszczędzę czas jak podłączę się pod oba mleczaki jednocześnie. I takim oto sposobem wzięłam due. Niby tamte pojedyncze tańsze ale tak sobie pomyślałam że jakiś czas temu kupiłam sobie buty droższe niż ten podwójny laktator, założyłam je ze trzy razy i sprzedałam na Vinted za połowę ceny... to mówię pal licho, biere, ten sprzęt mi może życie uratować 😅 jeszcze mąż mi ciagle powtarza że jak mi coś potrzeba dla jego 👶 to on już podaje blika 😆 -
Po prostu Zoe wrote:Dam znać 👌
U mnie to były takie rozmyślania: kupić pojedynczy. Ale czy z tym silniczkiem na górze czy silniczek oddzielnie? Zaufaj położnej mówiła że ten z silniczkiem na górze nie jest taki ciężki. Ale czy jej poczucie ciężkości jest takie jak moje? A jak mi przyjdzie odciągnąć po kolei z obu piersi to padnę żywcem póki skończę? 😅 po tych rozważaniach postanowiłam że wezmę ten z silniczkiem oddzielnie. I znowu siedzę i myślę, że jak mi przyjdzie odciągnąć z obu jednoczenie to zaoszczędzę czas jak podłączę się pod oba mleczaki jednocześnie. I takim oto sposobem wzięłam due. Niby tamte pojedyncze tańsze ale tak sobie pomyślałam że jakiś czas temu kupiłam sobie buty droższe niż ten podwójny laktator, założyłam je ze trzy razy i sprzedałam na Vinted za połowę ceny... to mówię pal licho, biere, ten sprzęt mi może życie uratować 😅 jeszcze mąż mi ciagle powtarza że jak mi coś potrzeba dla jego 👶 to on już podaje blika 😆
Tak, i w trakcie odciągania wydaje mi się, że poręczniejsza będzie bella z silniczkiem oddzielnym.
-
KasiaC wrote:Dziołszki ja właśnie weszłam na stronkę ikea i mam dostawę kurierem i do paczkomatu za 1 zł.
I to przy zamówieniu tylko organizerów za 19,99 zł. Wyszło w sumie 20,99 zł.
Nie wiem czy to zależy właśnie od wielkości zamówienia czy miejsca dostawy..
Ale jak która potrzebuje to zerkajcie szybko
Ja ostatnio też przegapiłam dzień promocji na wysyłkę i nic nie zamawiałam, bo liczyli sobie 25 zł ..
Ooo, u mnie też za złotówkę! Rano jeszcze było za 15 kurierem. Wyrzuciłam te niedostępne rzeczy z koszyka, jak się zdarza taka okazja to jednak zamówienie złożę na 2 razy 🤪 Dzięki za info!
Bee normalnie przy zakupach na odległość powinno być 14 dni na zwrot.
-
Bajka, z baza duzo wypada minimalnie slabiej, ale! trzsba wziac pod uwage ze na paa nie kazdy prawidlowo zapnie, prawidlowo pas dociagnie i ustawi kat nachylenia, qiwc tutaj juz zalezy kto siew czym lepiej czuje, bo nieprawodloqo zapiety fotel na pas wiadomo, ze traci na bezpieczenstwie...
Ja zawsze baza, bo szczerze to nie wiem czy dalabym rade dobrze pas dociagac, wole nie ryzykowac...
Pixel chwalony na forach, ale szczerze, do dzis sie zastanawiam za co az tak... w sumie wiem, kazdy kto chwali na maxa pisze w.pierwszej kolejnosci, ze jest lekki...
Co do testów mc Pebble pro mial 1,7 za bezpieczenstwo i na pasach i na bazie, no i jeśli chodzi o szkodliwośc materialow.z jakich jest wykonany 1,6 i za czyszczenie i jakosc wykonania 1,5 na to najbardziej patrzylam...
Ocena ogolna 1,8 i na bazie i na pasie...
Pixel ma za bezpieczenstwo 1,8 na pas, na bazie 1,9, za materialy szkodliwe ma 2,9 a.za czyszczenie i jakosc wykonania 2,7...
Ogolna ocena na pas 1,9 a na bazie 2,1
Wiwm, ze on mial za qygode obslugi tez jakos powyzej 2 a pebble ponizej...
Britaxa jedyna qada to waga, bo jest cosc ciezki, ale testy...
Bezpieczenstwo 1,5 na pas na bazie flex 1,4 a materialy szkodliwe.1,0 dla mnie to jest testowy sztos, taki, jakim byla kiddy evoluna w czasie jak kupowalam fotelik corce...
Ale rowniez mega sztosem jest ta nuna ale.koniecznie z baza, zeby bylo prawdziwe wow...
Bezpieczwnstwo na bazie 1,2 materialy szkodliqe 1.0, a wykonanie i czyszczenie 1,5
Ale ona nam nie pasowala... a wiadomo, najlepszy fotelik to taki, ktory najlepiej lezy w samochodzie, bo to generuje bezpieczenstwoBajka111 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Doczytałam 😊
Noelle zadałam pytanie o testy na SMA i tak do tej pory tego nie wykonywali ale już były zapytania i położna ma zapytać ordynatora jakie jest stanowisko i ma dać odpowiedź za tydzień. Dzisiaj był poruszany temat porodu w wodzie 😊 i ogólnie polecają bo faktycznie woda, która opasa u wielu kobiet zdecydowanie zmniejsza dolegliwości bólowe.
Nasz kot śpi w łóżeczkui na przewijaku 😁 pozwalam mu bo jeszcze nic nie prałam ale czytalam, ze kot powinien być oswojony z tymi rzeczami bo potem to za duży stres dla niego 😊
Kupilam dzisiaj całą serię Babydream Natural 😊(4produkty) i ten krem pielęgnacyjny jest super posmarowałam sobie ręce i tak ładnie się wchłania i skóra jest taka delikatna.
A co do planu porodu 😊 napisze go ale w takiej podstawowej wersji 😊
A i u nas dzieci nie kapią (pierwsza kąpiel w domu) a zabieg Credego- to smarują maścią z erytromycyną powieki 😊Noelle lubi tę wiadomość
-
KasiaC wrote:Dziołszki ja właśnie weszłam na stronkę ikea i mam dostawę kurierem i do paczkomatu za 1 zł.
I to przy zamówieniu tylko organizerów za 19,99 zł. Wyszło w sumie 20,99 zł.
Nie wiem czy to zależy właśnie od wielkości zamówienia czy miejsca dostawy..
Ale jak która potrzebuje to zerkajcie szybko
Ja ostatnio też przegapiłam dzień promocji na wysyłkę i nic nie zamawiałam, bo liczyli sobie 25 zł ..
Mój mąż po dzisiejszych zajęciach w szkole rodzenia nt. karmienia piersią zapytał w czym mam zamiar mu to mleko zostawiać skoro nie mamy nic do karmienia oprócz jednej butelki i stwierdził, że musimy wysterylizować zamrażalnik
-
Ja dzis tez zakupilam z babydream olej migdalowy, sobie miniaturki kosmetykow na porodowke i juz jakies kosmetyki pojedyncze na reszte pobytu...
Zamowilam tez ten emolium na slonce i przy okazji olejek do.masazu krocza, bo byl tam tanszy nawet niz w dm z.procentami znizkowymi...
Lista rzeczy do.kupienia sie kurczy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już na drugą szkołę rodzenia chodzę i nikt mi ani jednej butelki nie dał
Za to dużo woreczków do przechowywania pokarmu, dokupiłam też pojemniczki - także u mnie od początku nastawienie, że odciągam, zdzieram kiecę i lecę a mąż karmi
Mam zamiar i na siłownie kiedyś skoczyć i do koleżanek i na zakupy - niekoniecznie za każdym razem z dzidziusiem.
Póki co jest jak najbardziej chętny, zobaczymy jak wyjdzie w praniu
-
KasiaC to my na pierwszym spotkaniu dostaliśmy butelkę i smoczek z lovi plus tą siateczkę "niebieskie pudełko" gdzie są próbki a dzisiaj butelkę z canpola i znowu próbki 😁 nie wiem od czego to zależy ale ja płaciłam za nią 300zl bo to w szpitalu gdzie chce rodzić ale nie żałuję a te "gratisy" tylko mi pomagają😂😂😂
-
KasiaC aż dziwne! Ja na szkole rodzenia też pamiętam dostałam parę butelek, smoczków itd.
Cccierpliwa dziękuję Ci dobra kobieto! ❤ A jak coś to co pisałam co piszą o pixelu to czytałam na stronach i blogach o testach właśnie, nie na forach dlatego o tym wspomniałam. Bo ja nie umiem tak szulać tych testów za dobrze. I tak generalnie zaopatrujemy się na bazę, z racji nawet czystej wygody. Dziękuję Ci bardzo, jeszcze obczaję tą nunę i mam listę co oglądać. ❤ -
U mnie i jedna i druga szkoła rodzenia była darmowa (z jakichś projektów unijnych).
Na pierwszej dostałam z jedną podpaskę poporodową, kilka woreczków, z dwie wkładki laktacyjne, próbki kosmetyków i miliard biuletynów. Czyli rzeczy co sie przydadzą może na 1 dzień + papierów w brud
Na drugiej szkole miałam dopiero 2 zajęcia z 6 i póki co to samo. Wiadomo - lepszy rydz niż nic tym bardziej, że darmowo.
Ale a nóż na kolejnych zajęciach coś ciekawego dostanę też.
Dla mnie i tak najlepsze na świecie są webinary / warsztaty u zaufaj położnej.
Dupa tylko, że każdy kosztuje 59 zł ...
ale byłam już na wyprawkowym i "dobry poród". To jak one opowiadają i pokazują poród naturalny w porównaniu do szkół rodzenia to jest sztos
SzczęśliwaBardzo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Kupę czasu mnie nie było ale starałam się Was podczytywać w wolnej chwili. Ja po tych przygodach z amniopunkcją dalej jestem zestresowana każdą wizytą. USG III trymestru wyszło ok (chociaż wyszła krótsza kość ramienna). Lekarka nic o tym na badaniu nie wspomniała zobaczyłam dopiero w domu. Ogólnie skróciła mi się szyjka do 2,6 cm i dostałam przykaz częstszego odpoczynku.
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie butelek i smoczków, używała któraś Sauvinex (gdzieś wyczytałam ze polecane) ewentualnie butelek mimijimi? -
A jakich rozmiarów ubranek macie najwięcej? Ja dzis układałam i zdecydowanie wiekszosc to 62. Zastanawiam sie czy dokupic 56, bo nie mam za duzo i nawet 52, tych nie mam w ogóle.
A najgorsze jest to, ze 56 np z Lidla a 56 z pepco to zupełnie inny rozmiar 🙈 -
Ja dostałam od bratowej z UK całą siatę ciuszków newborn i one w porównaniu do polskich rozmiarów są jak 50-56. Więc jestem obstawiona i przygotowana na narodziny mojego maluszka, który w tym tempie pewnie nie urodzi się większy niż 2,5 kg.
-
U mnie w szkole rodzenia nic nie dali bo nadal zajęcia są tylko online. ubolewam nad tą metodą prowadzenia zajęć ale lepszy rydz niż nic
na spotkaniach z położną dostaje jakieś mini próbki bepanten, sudocrem, pampera z Dady, saszetkę płynu Lovela. Masę ulotek które wyrzucam od razu po przyjściu. Tylko ze dwie książeczki zostawiłam.
Mam nieodparte wrażenie od dwóch dni że brzuch mi zmalał 🤔