Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Organizery skub są dostępne na Allegro ale nie zawsze są podpisane że to z ikea. Ale wyglądają na takie same. Ja wzięłam te szare z filcu.
Ja mam chyba z 7 sukienek w które wejdzie mi brzuch. Oby tylko słońce wyszło 🌞
Jakiś czas temu kupiłam fajne spodenki z wyższym stanem ale na razie nie mam warunków do przymiarki 😅 wzięłam sobie na wszelki wypadek M, szeroka guma w pasie więc nawet jak będą ciut za duże to guma ogarnie temat, ewentualnie mama krawcowa 😁 do pchania wózka będą spoko -
Moja kurtka od wtorku przestała się dopinać🤦🏼♀️ Nie wiem czy to dzidzia się przekręciła (tak to sobie tłumacze
) czy co bo jeszcze w poniedziałek zapielam bez większego problemu a następnego dnia już nie poszło.
Dostawa w Ikei to też mój koszmar. Przegapiłam tą darmową dostawę a potrzebuję dosłownie paru rzeczy. Ktoś wie jak często jest akcja z darmową dostawą?
Przejrzałam też te formularze planu porodu i chyba jednak nie będę wypełniać...dziwne te pytania 😜 przy poprzednim porodzie wypełniałam coś podobnego z położną ale pytania miała jakieś takie bardziej sensowne (jak chcę karmić, czy zgadzam się na nacięcie krocza itp). Fajne było to, że mogłam jej wszystko na bieżąco wytłumaczyć - np. że ogólnie wolałabym uniknąć nacięcia ale jak uzna, że jest to konieczne bo grozi mi coś gorszego to niech tnie. Tym razem chyba też zdam się na rozmowę z położną ☺️
-
Żeby była jasność, ja swojego syna noszę, mimo że to 14,5 kg wagi, bo to metr chłopa już. Fakt, że mało bo już takiej potrzeby nie ma. Ale czasem jednak trzeba. Albo często bawimy się w kręcenie i też wszyscy na mnie wtedy krzyczą, że go podnoszę, albo jak bardziej się z nim wygłupiam. Robię to tak czy siak, robię tak w domu, więc i u kogoś też, ale te uwagi na temat podnoszenia czasem podnoszą mi nerwy, ale na szczęście delikatnie. Po prostu puszczam te uwagi drugim uchem.
Ja miałam plan porodu do pierwszego porodu, ale nawet szczerze mówiąc nie wiem czy ktoś na niego spojrzał szczerze mówiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 18:39
-
Przede mną też zamówienie w Ikei, rzeczy czekają w koszyku, bo część jest niedostępna, a nie chcę tego robić na 2 razy, bo nie ma ich dużo, kilka organizerów, pudełek, torebki strunowe i lampka chmurka. Moje zamówienie z Gemini za to chyba idzie na piechotę bo czekam i czekam. Jutro mam USG to się pochwalę ile waży moja 😉
Dziś zerkałam na generator planu porodu ma stronie rodzić po ludzku i też dziwne mi się wydawały te punkty... Na razie się jeszcze z tym wstrzymam.
-
Ja czekam na otwarcie Ikea, bo muszę pomacać pewne rzeczy 😉
Zamowilam online w rossmannie do odbioru stacjonarnego dla dzidzi kosmetyki z Hagi, weszlam do domu, patrzę a one wazne do 27.05.2021🤦🏻♀️ nie wiecie jak tam z wymianą albo zwrotem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 19:06
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Noelle wrote:Do mnie dla odmiany nie przyszło pół produktów, które zamówiłam w Gemini a za nie zapłaciłam. 😂
Zła passa z tymi sklepami.
Omg, to lepiejrzadko kiedy zdarza się, że coś zamawianego przez neta przychodzi nie takie jak powinno, a wczoraj wkurzylam się,bo przyszlo łóżeczko chicco z ułamanym plastikiem w jednym miejscu... także reklamacja 🤦🏻♀️
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Do mnie dzisiaj dotarło zamówienie z gemini i z doz-u, wczoraj przyszedł tez olej ze słodkich migdałów i zamowienie z sinsaya a jeszcze dzisiaj ma przyjść zamówienie z Allegro w którym mam katarek travel i sól fizjologiczną 😀 nie ogarniam już tych paczek 🙈 uroki pandemii 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 19:31
-
Dziołszki ja właśnie weszłam na stronkę ikea i mam dostawę kurierem i do paczkomatu za 1 zł.
I to przy zamówieniu tylko organizerów za 19,99 zł. Wyszło w sumie 20,99 zł.
Nie wiem czy to zależy właśnie od wielkości zamówienia czy miejsca dostawy..
Ale jak która potrzebuje to zerkajcie szybko
Ja ostatnio też przegapiłam dzień promocji na wysyłkę i nic nie zamawiałam, bo liczyli sobie 25 zł ..Foxy lubi tę wiadomość
-
Aż się przestraszyłam z tym Gemini. Zamówiłam piankę i woreczki na pokarm. Wczoraj zamówiłam i widzę że dostałam dziś info że przesyłka wysłana.
Mój mąż jaki bohater. Rozmawiałam z nim i zastanawiałam się czy kupić te woreczki na pokarm czy nie. A ten do mnie „chyba nie zostawisz nas samych na tak długo, że będę musiał z nich skorzystać 😳 „ . Myślałam że się łzami ze śmiechu zaleje 🤣🤣🤣 tak to mu opowiada gdzie to nie będą chodzić sami na męskie wyprawy a tu strach i przerażenie w oczach że matka wybiera się dalej niż do lidla 🤣 doświadczenie z niemowlakami ma, a nawet z high need baby a tu go taki stres go wziąłSanti_14, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Ccccierpliwa, doradź. Bo zbliża się czas kupna fotelika, a Ty mocno się orientujesz w temacie. Byliśmy mocno nastawieni na pixela, jednak wolę się przygotować na parę wariantów. I tak dołączyłam do listy do obczajenia maxi cosi pebble pro (chyba pisałaś, że dobre noty dostał z tego co pamiętam? o ile dobrze pamiętam
) i właśnie się zastanawiam czy może są jeszcze inne warte obczajenia fotele? Nie umiem jakoś szukać w tych adacach, jedyne co znalazłam to pixel miał podobne noty do pebble pro, i generalnie wszędzie też go chwalą za te noty, a wiem, że mówiłaś, że wcale nie były one takie super. Błagam pomóż, bo już totalnie pomieszałam sobie wszystko z tymi fotelami.
-
Noelle wrote:Zoe to u mnie odwrotnie bo powiedziałam, że nie kupuje nic do dokarmiania a mąż się oburzył jak to on nie będzie karmił?! 😂
Mojego to nie karmienie przeraża, boi się że sobie nie poradzi. Jak patrzy na ubranka w rozmiarze 50 to jest przerażony że to takie malutkie. Ma też traumę po chrześniaku. był mega wymagającym dzieckiem. Płacz ciężki do ukojenia. Nawet jego matka przynosiła go do mnie żebym go przejęła bo mam do niego więcej cierpliwości niż ona. Jego pierwszy rok życia to była mega przeprawa. -
Bajka111 wrote:Po prostu Zoe o matko
Chłop się wystraszył nie na żarty.
Woreczki na pokarm to jest mój must have! Ale też głównie z uwagi na zbyt wielki nadmiar pokarmu.
Gdyby nie to że pokarm już mi wycieka i czasem muszę wkładki wkładać to bym już nie kupowała. Ale może jednak nie będzie problemu z laktacją, przy nawale pokarmu odciągnę trochę do poczucia ulgi, później z czasu odciągnę i będę mrozić. może kiedyś się przyda...
A dziś odebrałam laktator neno podwójny. Jutro go odpalę i zobaczę czy „na żywo” głośno chodzi. -
Po prostu Zoe wrote:Gdyby nie to że pokarm już mi wycieka i czasem muszę wkładki wkładać to bym już nie kupowała. Ale może jednak nie będzie problemu z laktacją, przy nawale pokarmu odciągnę trochę do poczucia ulgi, później z czasu odciągnę i będę mrozić. może kiedyś się przyda...
A dziś odebrałam laktator neno podwójny. Jutro go odpalę i zobaczę czy „na żywo” głośno chodzi.
O koniecznie daj znać! Ja cały czas się jeszcze waham bella, uno czy due. Chętnie poczytam jakąś opinię. -
Bajka, pixel ma gorsze noty od pebble pro, nie wiem tez czy nastawiasz sie na baze czy bez, w kazdym razie pixel na bazie mial gorsze noty (nota ogolna niczym mc cabriofix sprzed lat) niz bez bazy... to jesli o noty chodzi...
Kurcze ciezko doradzic bo nie wiem na czym ci zalezy przy foteliku... ja kupilam pebble pro, bo najlepiej lezal w samochodzie, cudowny kat nachylenia na bazie, naprawde mega!
Mierzylam tez nuna pipa next na bazie i ten chcialam najbardziej, niestety lezal u nas zbyt pionowo, mimo to, ze nasza kanapa nie jest jakos bardzo pochylona... no i bardzo wysoko na liscie byl britax babysafe2 i-size, bo noty tez ma wow, na bazie flex lezal dobrze, ale jednak gorzej niz pebble.pro i baza troche mniej stabilnie, bo nasze isofixy sa na zewnatrz, nie wcisniete miedzy kanapeBajka111 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Bajka, pixel ma gorsze noty od pebble pro, nie wiem tez czy nastawiasz sie na baze czy bez, w kazdym razie pixel na bazie mial gorsze noty (nota ogolna niczym mc cabriofix sprzed lat) niz bez bazy... to jesli o noty chodzi...
Kurcze ciezko doradzic bo nie wiem na czym ci zalezy przy foteliku... ja kupilam pebble pro, bo najlepiej lezal w samochodzie, cudowny kat nachylenia na bazie, naprawde mega!
Mierzylam tez nuna pipa next na bazie i ten chcialam najbardziej, niestety lezal u nas zbyt pionowo, mimo to, ze nasza kanapa nie jest jakos bardzo pochylona... no i bardzo wysoko na liscie byl britax babysafe2 i-size, bo noty tez ma wow, na bazie flex lezal dobrze, ale jednak gorzej niz pebble.pro i baza troche mniej stabilnie, bo nasze isofixy sa na zewnatrz, nie wcisniete miedzy kanape
Póki co to zależy mi na testach, wiadomo.Bo przymiarka dopiero będzie, ale chcę sobie zrobić orientacyjną listę na co patrzeć no i też wiadomo na jaki wydatek się przygotować.
Kurcze widzisz, no mówię, że nie umiem czytać tych adaców! Bo z tego co ja czytałam to one podobnie wypadały i pixela bardzo chwalili.
Czyli mówisz, że jeszcze ten britax babysafe, obczaję, dzięki!