Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez....nie chce😐 Ja tyle energii miałam w weekend💪🏼_agrafka_ wrote:Nikola nie strasz 🙈 ja tak bardzo nie chce przeniosić 😅
Co do smoczka to ja dostałam jakieś na szkole rodzenia ale chyba nie będę brała do szpitala, sama nie wiem.
Ja mam dzisiaj dobry dzień, od rana chodzi pralka z ubraniami dla małego, w międzyczasie byłam 40 minut na kijkach, ogarniam dom i dziwie się skąd mam tyle energii 😂 chociaż w sumie wiem, zjadlam obiad w takiej procji ze chyba mój mąż by nawet tego nie zmieścił 😂🙈 ale poćwiczę jeszcze wieczorem i będzie sterta prasowania to może spalę ten obiad 😀 -
Ja po wizycie. Młoda 1630, 13 centyl. Ale przyrosty są ok, jest malutka, ale rośnie.. Łożysko, przeplywy, wody są ok. Szyjka się o dziwo wydluzyla i ma 28mm.
Zoe, mój dr nic nie mówi póki co, zebym się nastawiala na szybsze rozwiązanie. Poki warunki są dobre będzie trzymał dzidzie w brzuchu 😅
Kontrola za 3 tygodnie.
unify, Nikola, Batylda, Bee, Noelle, Marta9191, Mama po przejściach, Veruka, Cyprysek89, Alaia77, Po prostu Zoe, slodka100, Nitka1, Bajka111, AśKa31, _agrafka_ lubią tę wiadomość

-
Dziewczyny, Ja jestem po wizycie też dzisiaj. Moja Mała jest prawdziwie mała.
Za trochę ponad 2 tyg. ponowna wizyta na prenatalnych, żeby sprawdzić czy Marcelina dobrze przyrasta.
Ma dzisiaj 1360 gram.
Jak to u Was wyglądało na tym etapie?
Wszystkie przepływy ok.
Dr mówił że może to jej taką uroda Ale trzeba zrobić kontrolę
Mama po przejściach, Alaia77, slodka100, AśKa31, unify, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Jasiaaa wrote:Dziewczyny, Ja jestem po wizycie też dzisiaj. Moja Mała jest prawdziwie mała.
Za trochę ponad 2 tyg. ponowna wizyta na prenatalnych, żeby sprawdzić czy Marcelina dobrze przyrasta.
Ma dzisiaj 1360 gram.
Wszystkie przepływy ok.
Jasia, widzę że idziemy równo, ja byłam w piątek 30+1 i mała miała 1650.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 17:19
Jasiaaa lubi tę wiadomość

-
Jasiaaa wrote:Dziewczyny, Ja jestem po wizycie też dzisiaj. Moja Mała jest prawdziwie mała.
Ma dzisiaj 1360 gram.
Wszystkie przepływy ok.
U mnie w 29+1 też było mało tylko 1170. Przepływy ok, wszystko inne ok. W środę będzie kontrola wagi w 30+5 czyli podobnie jak u Ciebie to zobaczymy.
-
Ma dzisiaj 1360 gram.
Wszystkie przepływy ok.
Jasiaa, u mnie 2 tyg temu bylo 1277 g, miesiac temu 1033 g. Teraz 1630, wiec kulamy się do przodu, moze faktycznie taka uroda. Grunt zeby obserwować!

-
Nitka jakbyś chciała usunąć znamię prywatnie to myślę że wystarczy tylko chirurg. Ja kiedyś usuwałam na NFZ to najpierw skierowanie od lekarza rodzinnego do dermatologa i on obejrzał to znamię dermatoskopem i dał mi skierowanie do chirurga onkologa.
Nitka1 lubi tę wiadomość

👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Jasiaaa wrote:Wyszedł około 8 centyl. Oby wszystko było ok.
Niech rosną nasze dzieci.
Poprzednio 28+0 maila 960 gram.
U mnie też był 8 ale to nadal norma, tego się trzymam.
-
Jasia, u mnie z corka 29+5 bylo 1548g (urodzona 40+0 z waga 3200g), teraz z aynkiem 29+6 bylo 1678g

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
mój wtedy miał 1800, ale moi zawsze z tych większych... dobrze, że kontroluje, będzie dobrze 😘Jasiaaa wrote:Dziewczyny, Ja jestem po wizycie też dzisiaj. Moja Mała jest prawdziwie mała.
Ma dzisiaj 1360 gram.
Wszystkie przepływy ok.
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Jestem po wizycie. Syn waży 2100 gram, jest w 50 centylu. Brzuch malutki, 10 centyl za to głowa w 90 centylu ! . 10 maja umawiamy się na poród 🤭 do 10 maja mam zakaz serduszkowania bo szyjka króciutka 😣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 19:26
Chaos, Alaia77, Noelle, Mama po przejściach, Mala_syrenka, Batylda, slodka100, Bee, AśKa31, unify, _agrafka_, Santi_14, Bajka111, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Sumi, u mnie kłucie i ból jest spowodowany fizjologicznym skracaniem szyjki. Lekarz powiedział że na tym etapie to nie jest niebezpieczne, bo główka jest na tyle duża że nie wyleci. Co innego jakby to było w 20 TC. Zalecenie- brak współżycia do następnej wizyty, z niczego innego nie rezygnować.Sumireguska wrote:Ja też czasami jak chodze to czuje jakby mi ktoś szpilki wbijał od środka w szyjke
jakbyś pytała ginekolog o to to daj znać co ci powiedziała plis, ja mam wizyte pojutrze.
Co do cieknięcia to ze mnie sie sączy cały dzień, w trzecim trymestrze najbardziej. Zrobie siku, przejde kawałek i nagle leci.. i musze sprawdzać czy przypadkiem nie krew.. nie wiem co se ubzdurałam z ta krwią :p
Ja dziś jestem po sesji brzuszkowej i jestem tak strasznie zmeczona że leże od 18. 8h nam całość zajeła łącznie z przygotowaniami... -
Sumi, co do gmerania, to u mnie to kwestia niskiego ułożenia, gin powiedział że jak najbardziej mogę czuć i że może to być ręka (w moim przypadku) lub stópka. Mloda jest tak nisko ze pomiar glowy robiony byl przezpochwowo bo przez brzuch sie nie dalo🙈🤷 Ale z synkiem mialam tak samo, podobno taka u mnie budowa.
Nikola, u mnie 39t3d. Samo się zaczęło.

-
Chaos masz w związku z tym niskim ułożeniem główki jakieś zalecenia?
Bo to brzmi jak moja sytuacja z tym, że u mnie teraz szyjka ma około 1,5 cm gdzie na początku ciąży miała max 3,5 cm więc zdecydowanie bez szału. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️