Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyprysek89 wrote:Do przyszedł laktator, zamówiłam ten Neno Bella musze teraz poczytać z czym to się je 🙈
Ja "bawilam sie" nim w niedziele. Chcialam go sama złożyć, żeby w szpitalu sie nie stresować. Pracuje cichutko. Przyłożyłam na poziom 1 do jednej piersi i od razu ciarkinie wiem czy ja dam radę karmić :p
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
espoir wrote:ja tak miałam dlatego mi zlecili między innymi krzywą (bo w UK nie robią każdej ciężarnej). nie pomaga jak coś zjesz?
Właśnie mam wrażenie, że się nasila po jedzeniu 🙄 od jutra zacznę mierzyć cukier. Pierwszy pomiar na czczo. Bo to nie jest takie typowe jak na spadek cukru- bo kiedyś coś takiego przeżyłam...
A co do laktatora podoba mi się jak jest zapakowany 🙈a to już duży plus 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 13:31
-
Cccierpliwa wrote:Nie no wiadomo, ze jak jest okazja trzeba korzystać, pytalam tak tylko z ciekawosci, bo wlasnie czytalam, ze jakiekolwiek szczepienia w ciazy trzeba robic na samym poczatlu 3 trumestru, a w przypadku zagrozenia wczesniejszym porodem juz w polowie deugiego, zeby w ogole byly szanse na przeciwciala... no ale... ile w tym prawdy to kto wie...
Mi na krztusiec kazała zaszczepić się po 30 tc 🤔 -
Złożyłam 😊 kurde ale maszyna! Faktycznie działa cichutko. Wypróbowałam max na stymulacji czyli 6 i max na odciąganie czyli 9. Prosty w obsłudze:) bo w sumie tylko się reguluje stymulację i potem odciąganie i bardzo płynnie się przełącza 😊
A przysawkę przyłożyłam do uda i czułam jak zaciąga 😊Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Po prostu Zoe wrote:Mi na krztusiec kazała zaszczepić się po 30 tc 🤔
W kazdym razie ja dzqonilam bo oatatnio przez immunoglobuline zapomnialam o tym krztuscu, a bylo ryzyko ze mi przesuna o tydzien czy 1,5 tyg tem termin porodu i wolalam sie upewnic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My już po sesji. Dopiero u niej na aparacie widziałam jaka jestem duża. I ten brzuch jednak ładniej by wyglądał że 3 tyg temu. I udziec nie byłby taki rozrośnięty. No nic, ważna pamiątka, a będzie spoko, bo wszystkie zdjęcia, które chciałam, udało się zrobić.
Nie wiem, jak z tymi przeciwciałami. Muszę się o wszystko podpytać lekarza. I czy można w tak zaawansowanej ciąży. Chciałabym trochę dać maluszkowi tych przeciwciał, ale czy to nie będzie za późno.. nie wiem. Mam kuzyna lekarza, pracuje na oddziale covid, więc może jego się podpytam. Jestem ciekawa i zła,że nie wypisałam wcześniej tego formularza. Zawsze byłaby możliwość wcześniej upolować termin. Ale nic. Będę dzwonić i powoływać się na ciążę, to może się uda;) -
Cyprysek89 wrote:Nikola u nas w szpitalu trzeba się zgłosić 7 dni po terminie i wtedy już się nie wychodzi (tzn nie odsyłają do domu) tylko ewentualnie czekają dzień-dwa na patologii czy coś samo ruszy 😊 a jak nie to wywołują
-
Nikola wrote:Oo ja myślał ze 2 tygodnie. Nawet nie wiem jak jest u mnie w szpitalu.
Tutaj gdzie ja chce rodzic na trzy dni przed terminem idzie się na test COVID i umawia w dniu terminu na ktg. Z wynikiem testu przychodzi się na ktg. Jeżeli nic nie wykryje to powrót do domu i przybycie za 7-10 dni (jeżeli akcja nie rozpocznie się wcześniej). Wtedy należy mieć ze sobą spakowaną walizkę -
Po prostu Zoe wrote:Mi na krztusiec kazała zaszczepić się po 30 tc 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 14:22
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Hej, ja już pisałam chyba, że 10.04 zaszczepiłam się I dawką Pfizera, ani prowadzący ginekolog ani lekarz kwalifikujący do szczepienia nie widzieli przeciwskazań, ginekolog wręcz zachęcał. To był skończony 31 tydzień. Na krztusiec szczepiłam się 28t0d, lekarz kazał w przedziale 28 -32 tydzień.
A jak chodzi o covida, to wczoraj chyba była na internecie historia lekarki, która szczepiła się w ciąży, a po urodzeniu zbadała synowi przeciwciała i miał bardzo wysokie, tylko nie pamiętam w ktorym tygodniu ona przyjęla ta szczepionke
-
Po prostu Zoe wrote:Tutaj gdzie ja chce rodzic na trzy dni przed terminem idzie się na test COVID i umawia w dniu terminu na ktg. Z wynikiem testu przychodzi się na ktg. Jeżeli nic nie wykryje to powrót do domu i przybycie za 7-10 dni (jeżeli akcja nie rozpocznie się wcześniej). Wtedy należy mieć ze sobą spakowaną walizkę
-
Ja tez przyjęłam pierwsza dawke pfizera w 32 tc, druga dawka będzie w 36 tc. Ginekolog zalecała, z innymi lekarzami tez to konsultowałam. Ta nowa mutacja podobno jest wyjątkowo wredna dla ciężarnych, wiec jeśli tylko ktoś ma szanse się zaszczepić to warto
-
Dziewczyny, a jaki powinien być odstęp między szczepieniem na krztusiec a COVID?
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
My już po wizycie synuś w 31+1 waży ok 1673g i jak dobrze liczę to w ciągu 2tyg przybrał 120g co daje 60g na tydzień.. Trochę mało w porównaniu do waszych dzieciaczków ale mój lekarz nie zwrócił na to uwagi. Szyjka długa, zamknięta,wody się nie sączą. Z usg wiem, że mozg w porządku i serduszko też. Kolejna wizyta dopiero za 4tyg.
NatkaZ, Alaia77, Chaos, Mama po przejściach, Marta9191, Bee, Nikola, Batylda, Bajka111, unify, Mala_syrenka, _agrafka_, Lilak lubią tę wiadomość
-
ina-1409 wrote:Dziewczyny, a jaki powinien być odstęp między szczepieniem na krztusiec a COVID?
-
Chaos wrote:Ina, na grupie Szczepienia rozwiewamy watpliwosci, udzielili odpowiedzi jednej dziewczynie, że odstęp między szczepieniem covid a na krztusiec to 2 tyg.
Dzięki. Właśnie tez tego szukałam, bo tak mi się wydawało, ze gdzieś to przeczytałam.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)