Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia66 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mianowicie czy Wam też śnią się pokopane rzeczy? Odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, praktycznie co drugi dzień śni mi się science-fiction. Dosłownie. Tv praktycznie oglądam tyle co nic, nie chodze późno spać, nie rozmyślam wieczorami na różne tematy. No ale sen, w którym rodze kota, zawijam go w ręcznik i jadę do szpitala? 😂😂😂😂 No masakra jakaś, oszaleje chyba niedługo.
Ojjj tak, ostatnio mi się śniło, że wróciłam ze szpitala i w domu zorientowałam się, że zapomniałam zabrać dziecka. Cofnęłam się po nie, kiedy wróciłam do domu to ono cały czas mi wypadało - spadło do wanny, na ziemie, itp. Normalnie jak bym słyszała takie głuche uderzenie glowki dziecka...No koszmar jakiś 🙈 w pierwszej ciąży przed badaniami połówkowymi śniło mi się, że urodziłam mocno zdeformowane dziecko i tylko ja to widziałam. Też się stresu najadłam...
-
Sumireguska wrote:Ale ty już 8 +4 to już bedzie kawał człowieka, dawaj znać
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już dzisiaj po badaniach. Trzy probówki krwi ze mnie spuścili 😱 Umówiłam się też już do poradni genetycznej na 16.12
Cccierpliwa napewno wszystko jest dobrze.
Sumireguska to super wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 11:15
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ale macie sny Dziewczyny 🙉🙊🙈
Ciesze sie, ze tyle dobrych wiadomosci! Sumireguska gratki
Cccierpliwa-kciuki za dzis i wytrwalosci do 17
Co do plci to my sie dowiedzielismy na polowkowych. Dr mi wczesniej mowil to jak wrozenie z fusow i jedyne czego moge byc pewna, ze albo chlopak, albo dziewczyna 🤪 tez slyszalam o wyrostku. I sledzac watki miesieczne widzialam, ze sie sprawdza tylko raz byla wtopa, wiec i tak dobry wynik -
Gratulacje!
Dużo z Was pisze o cukrzycy ciążowej, że sama się zaczynam zastanawiać czy nie domagać się wcześniejszego badania krzywej cukrowej. Jestem laikiem w temacie, wiem tylko tyle co wyczytam na necie. Krzywą cukrową miałam robioną raz, dwa lata temu i na czczo 99 a godzinę i dwie po podaniu glukozy wynik spadał. Endokrynolog, która zleciła badanie nie dostrzegła żadnego problemu i zbagatelizowała moje objawy, a ja też olałam temat tłumacząc sobie, że widocznie tak mam i to jest ok.
Wszędzie tylko piszą, jaka jest gorna granica normy po podaniu glukozy a co jak jest niższa niż przed ??? Teraz będzie mi siedzieć w głowie ten temat. A wczoraj miałam wizytę, to mogłam zapytać, ach.
A co do snów to ja często miewam dziwne sny nawet nie będąc w ciąży😉 zdarza mi się też lunatykować, choć ostatnio dużo rzadziej. Czytałam, że w ciąży ponoć norma są sny erotyczne 😄 -
Mama po przejściach wrote:Gratulacje!
Dużo z Was pisze o cukrzycy ciążowej, że sama się zaczynam zastanawiać czy nie domagać się wcześniejszego badania krzywej cukrowej. Jestem laikiem w temacie, wiem tylko tyle co wyczytam na necie. Krzywą cukrową miałam robioną raz, dwa lata temu i na czczo 99 a godzinę i dwie po podaniu glukozy wynik spadał. Endokrynolog, która zleciła badanie nie dostrzegła żadnego problemu i zbagatelizowała moje objawy, a ja też olałam temat tłumacząc sobie, że widocznie tak mam i to jest ok.
Wszędzie tylko piszą, jaka jest gorna granica normy po podaniu glukozy a co jak jest niższa niż przed ??? Teraz będzie mi siedzieć w głowie ten temat. A wczoraj miałam wizytę, to mogłam zapytać, ach.
A co do snów to ja często miewam dziwne sny nawet nie będąc w ciąży😉 zdarza mi się też lunatykować, choć ostatnio dużo rzadziej. Czytałam, że w ciąży ponoć norma są sny erotyczne 😄
Ale spokojnie, ja nie w ciąży też miałam nietypowe podobno wyniki, bo identyczne przed glukozą, jak i po wypiciu. I to było też w normie. A jak tak bardzo się stresujesz możesz iść zrobić zawsze to badanie sama dla siebie.
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny:*
Mama po.przejsciach, jak jest nizszy, to nie ma zwiazku z cukrzyca, ale mozesz miec no zbyt duze wyrzuty insuliny, tylko tutaj to juz po ciazy musialabys zrobic jednoczesnie krzywa cukrowa i insulinowa
Jesli nie masz zadnych wskazan, to raczej ginekolog ci nie zrobi wczesniej krzywej, bo nie ma ku temu zadnych powodow i będziesz miala normalnie po 24tcMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Gratulacje!
A co do snów to ja często miewam dziwne sny nawet nie będąc w ciąży😉 zdarza mi się też lunatykować, choć ostatnio dużo rzadziej. Czytałam, że w ciąży ponoć norma są sny erotyczne 😄
Ja mam ostatnio erotyczne, a lekarz zabronił 🐝 🤦♀️
Mam nadzieję że na następnej wizycie dostanę pozwolenie 😂Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Bajka 111, Cccierpliwa dziękuję za odpowiedzi!
Krzywą insulinową miałam też wtedy robioną razem z cukrową i wyniki insuliny na granicy normy, po godzinie nawet ciut ponad normę. Ale lekarz machnął ręką, a ja przyzwyczaiłam się że muszę często jeść by nie zemdleć i jakoś funkcjonuję 😊 Tylko teraz o maleństwo się martwię, no o i moją wagę bo te częste posiłki przy prawie zerowej aktywności fizycznej na ten czas mogą się źle dla mnie skończyć😉 -
Batylda wrote:Ja mam ostatnio erotyczne, a lekarz zabronił 🐝 🤦♀️
Mam nadzieję że na następnej wizycie dostanę pozwolenie 😂
To może po to są te sny, żeby chociaż coś 😂 A dlaczego Wam lekarz zabronił? W sumie ja z moją ginekolog w ogóle nie rozmawiałam na ten temat -
Mama po przejściach wrote:Bajka 111, Cccierpliwa dziękuję za odpowiedzi!
Krzywą insulinową miałam też wtedy robioną razem z cukrową i wyniki insuliny na granicy normy, po godzinie nawet ciut ponad normę. Ale lekarz machnął ręką, a ja przyzwyczaiłam się że muszę często jeść by nie zemdleć i jakoś funkcjonuję 😊 Tylko teraz o maleństwo się martwię, no o i moją wagę bo te częste posiłki przy prawie zerowej aktywności fizycznej na ten czas mogą się źle dla mnie skończyć😉Mama po przejściach, Bajka111 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi sex w ciąży podoba się. Zaryzykowałabym stwierdzeniem że nawet bardziej niż przed. U mnie nie ma przeciwwskazań, więc nie ograniczam się. kobiece narządy są teraz bardziej wrażliwe i unerwione. Odczucia są mocniejsze niż przed ciążą. Więc jeżeli nie macie przeciwwskazań od lekarza to polecam skorzystać i przyjrzeć się sobie 😉
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Po prostu Zoe wrote:Mi sex w ciąży podoba się. Zaryzykowałabym stwierdzeniem że nawet bardziej niż przed. U mnie nie ma przeciwwskazań, więc nie ograniczam się. kobiece narządy są teraz bardziej wrażliwe i unerwione. Odczucia są mocniejsze niż przed ciążą. Więc jeżeli nie macie przeciwwskazań od lekarza to polecam skorzystać i przyjrzeć się sobie 😉
Wezmę to pod uwagę przy najbliższej okazji 😄 -
Ja się nie mogę odblokować podczas seksu, boję się, że jak będę miała orgazm (zawsze bardzo się w środku zaciskam) to coś się stanie złego.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Mama po przejściach, wczoraj wypiłam i średnio pomogło. Teraz wypiłam plus zjadłam dodatkowo kilka plasterków i chyba mi rzeczywiście pomogło bo wstałam z kanapy i mogę normalnie funkcjonować
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10