X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Monika Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez juz po wizycie 10+4. Kolejna 8.06 a badania prenatalne 23.11.
    Moja fasolka dzis jak to pani doktor stwierdziła że na głowie stoi :D I doktor powiedziała że coś odstaje między nóżkami ale pewna nie jest bo jeszcze wcześnie. He
    Co do krzywej cukrowej tez mi zle wyszła naczczo 93, po 1h 168 i po 2h 101. Mam skierowanie do diabetologa.
    Dostałam tez l4 bo pracuje w sklepie jestem sama pracuje po 8h od pon do soboty nawet nie mam kiedy iść do lekarza. Boje się czy mnie nie zwolnią bo niedawno przedluzalam umowę.
    A nie będę sama zapierdzielać na sklepie

unify, Paulina93, Chaos lubią tę wiadomość

• RudaMaruda Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzadko się odzywam, ale czytam Was cały czas :)

Gratuluję wszystkich serduszek i fasolek!

My wczoraj mieliśmy wizytę i nasze Maleństwo ma już 2,3cm, serduszko nadal bije, więc wszystko jest ok.
    Wyszedł nam 9 tydzień, termin z USG na 14/06 :D
    Następna wizyta 30/11, będziemy podobno robić USG i decydować czy jest sens robienia pappa czy przezierność i wszystko będzie wyglądało dobrze.
    Zaczęłam też prowadzić ciążę prywatnie, bo jak się okazało w Medicover lekarz zalecił mi brać Acard w sposób, który w ogóle nie działa.

I mam zaleconą psychoterapię, bo poronienia jeszcze nie przepracowałam (poryczałam się ze stresu w gabinecie przed USG).
    Nawet nie miałam świadomości, że jeśli do końca tego nie przepracuję to nie dość, że wiadomo nastrój ma na cały organizm wpływ to jeszcze dużo łatwiej podobno zapaść na depresję poporodową. I doktor mi powiedziała, że nieprzepracowane poronienie może miec wpływ na więź z dzieckiem, które urodzimy.
    Myślicie, że faktycznie ma to sens?

A co do snów, koleżance kiedyś śniło się, że leci rakietą kosmiczną do naszego biura, które było na orbicie i w rakiecie zaczęła rodzić xD

Bajka111, unify, Chaos lubią tę wiadomość

preg.png
    07/2020 - 9tc [*]
    06/2021 - Córeczka

9/11 - dwie kreski
    8/12 - mamy serduszko 😍
    9/01 - będzie chłopak!
    6/02 - następna wizyta
  • RudaMaruda Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Monika wrote:
    Hej dziewczyny ja tez juz po wizycie 10+4. Kolejna 8.06 a badania prenatalne 23.11.
    Moja fasolka dzis jak to pani doktor stwierdziła że na głowie stoi :D I doktor powiedziała że coś odstaje między nóżkami ale pewna nie jest bo jeszcze wcześnie. He
    Co do krzywej cukrowej tez mi zle wyszła naczczo 93, po 1h 168 i po 2h 101. Mam skierowanie do diabetologa.
    Dostałam tez l4 bo pracuje w sklepie jestem sama pracuje po 8h od pon do soboty nawet nie mam kiedy iść do lekarza. Boje się czy mnie nie zwolnią bo niedawno przedluzalam umowę.
    A nie będę sama zapierdzielać na sklepie

Jak jesteś w ciąży pracodawca nie ma prawa Cię zwolnić. Nawet jak weźmiesz tydzień l4, potem wrócisz i będziesz pracować w kratkę.
    Dodatkowo jakbyś nawet złożyła wypowiedzenie i później dowiedziała się o ciąży, to normalnie masz możliwość wrócić do pracodawcy i być nadal zatrudnioną (zazwyczaj wtedy dziewczyny po prostu szybko idą na l4, bo z jakiegoś powodu pracę chciały zmienić).
    Jeśli masz umowę przedłużoną na czas określony to co najwyżej mogą jej nie przedłużać i po skończeniu macierzyńskiego będziesz musiała szukać pracy.
    Jeśli przedłużyłaś umowę na czas nieokreślony to chyba powinni zapewnić Ci możliwość powrotu do pracy i nie mogą Cię od razu po powrocie zwolnić (tu jak dokładnie to wygląda nie jestem pewna, bo u nas kobiety, które mają umowę na czas nieokreślony normalnie wracają do pracy i są dla nich szykowane stanowiska).

Nie pracuję w HRze, ale mam ludzi pod sobą, więc firma ciśnie nas o znajomość i przestrzeganie prawa pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 14:38

Nowa_Monika lubi tę wiadomość

preg.png
    07/2020 - 9tc [*]
    06/2021 - Córeczka

9/11 - dwie kreski
    8/12 - mamy serduszko 😍
    9/01 - będzie chłopak!
    6/02 - następna wizyta
  • Nowa_Monika Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda wrote:
    Jak jesteś w ciąży pracodawca nie ma prawa Cię zwolnić. Nawet jak weźmiesz tydzień l4, potem wrócisz i będziesz pracować w kratkę.
    Dodatkowo jakbyś nawet złożyła wypowiedzenie i później dowiedziała się o ciąży, to normalnie masz możliwość wrócić do pracodawcy i być nadal zatrudnioną (zazwyczaj wtedy dziewczyny po prostu szybko idą na l4, bo z jakiegoś powodu pracę chciały zmienić).
    Jeśli masz umowę przedłużoną na czas określony to co najwyżej mogą jej nie przedłużać i po skończeniu macierzyńskiego będziesz musiała szukać pracy.
    Jeśli przedłużyłaś umowę na czas nieokreślony to chyba powinni zapewnić Ci możliwość powrotu do pracy i nie mogą Cię od razu po powrocie zwolnić (tu jak dokładnie to wygląda nie jestem pewna, bo u nas kobiety, które mają umowę na czas nieokreślony normalnie wracają do pracy i są dla nich szykowane stanowiska).

Nie pracuję w HRze, ale mam ludzi pod sobą, więc firma ciśnie nas o znajomość i przestrzeganie prawa pracy :)

Mam na czas określony na rok czasu. Dziękuję za cenna informacje przyda mi się:D

RudaMaruda lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda wrote:
    ...
    ...
    I mam zaleconą psychoterapię, bo poronienia jeszcze nie przepracowałam (poryczałam się ze stresu w gabinecie przed USG).
    Nawet nie miałam świadomości, że jeśli do końca tego nie przepracuję to nie dość, że wiadomo nastrój ma na cały organizm wpływ to jeszcze dużo łatwiej podobno zapaść na depresję poporodową. I doktor mi powiedziała, że nieprzepracowane poronienie może miec wpływ na więź z dzieckiem, które urodzimy.

To chyba wszystko kwestia indywidualna...

Ja nie potrafię sobie poukładać u głowie pewnych spraw.
    Trzy lata temu straciliśmy synka w 20tc. Dłuuugo nie mogliśmy się pozbierać, do tej pory prawie codziennie chodzimy na jego grób, kto nie przeżył to może nie zrozumieć 😢 Jedyna myśl która pomogła mi stanąć na nogi i zacząć myśleć o kolejnej ciąży to to, że on do nas wrócić w odpowiednim momencie, że wtedy nie był/nie byliśmy gotowi... I teraz jestem w 10tc. i co teraz? Przecież nie nazwie dziecka tym samym imieniem, bo jest grób, a co jak będzie, moja od zawsze wymarzona dziewczynka. Płeć, imię to jedno a dusza to drugie. Mąż przyjmuje wersję, że nasz zmarły synek będzie mieć rodzeństwo i że razem potem będziemy odwiedzać ten grobek, zdrowsze podejście a w mojej głowie ciągle myśl, że przecież to ma być właśnie on. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Nikomu nie mówiłam o tym, tutaj anonimowość dodała odwagi.

Tak więc RudaMaruda rozumiem Twoje emocje. Trzymaj się

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda, ja mam pakiet w luxmed a i tak poszłam do prywatnej. Czuje sie lepiej zaopiekowana. Jest usg od razu, jest spokój, jest czas, zawsze mogę zadzwonić gdyby coś złego się działo. A powiedz o co chodzi z tym Acardem, jestem ciekawa bo ja również go biorę. Jak można zlecić jego branie w sposób który nie działa?

Co do poronień, mi chyba udało soę już wyjść z tego przygnębienia, ale strata w 7 tygodniu to jest jednak inna niż strata w 20 tc.. niby po 12 tygodniu człowiek może sie wyluzować a tu jednak i takie sytuacje mają miejsce :(

Może to i racja, trzeba to przepracować, przegadać z kimś ale z drugiej strony jak tu nie nie bać usg.. mi dziś uginały sie nogi jak szłam na badanie. Że znowu będzie to samo

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki 🙂 mimo, że się nie udzielam to czytam was od dawna🙂 za wszystkie trzymam mocno kciuki żeby wszystko do naszego wymarzonego czerwca było dobrze.

Chciałam się was poradzić, bo wiem że któraś z was była w podobnej sytuacji. Mąż niestety zachorował na Covid, już od około 5 dni czuł się niewyraźnie a od wczoraj zaczął gorączkować. Aktualnie czekamy na wynik jego wymazu PCR ale szybki test wyszedł już dodatni także to raczej tylko formalność. Od wczoraj izolujemy się od siebie w domu, on mieszka na piętrze a ja na parterze. Boję się, że mogłam to już od niego podłapać. A najgorsze jest to że będę przez to na kwarantannie 20 dni tylko jeszcze nie wiem od kiedy?? Od momentu aż otrzyma formalny wynik potwierdzający zakażenie? Płakać mi się chce bo to będzie się wiązało z odwołaniem wizyty kontrolnej u ginekologa. Miałam wtedy dostać listę badań do zrobienia. Boję się, że przez tą sytuację bardzo długo będę musiała siedzieć w domu i nie będę wiedziała co się dzieje z moim maluszkiem. Normalnie siedzę i płaczę...

Aktualnie jesteśmy w 8t1d

Adaś ❤️ 20.06.2021

01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
    09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
    29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
    02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
    04.12.23 - FET 4AA -> ❌
    27.02.24 - FET 4BB ❌

🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi 14 nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie ale przesyłam uściski. Trzymaj się

OrT4p2.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paulina93 i jak jestes juz po padaniach ?? ;)

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi dużo dziewczyn pisało że covid nie wpływa na płód, ale oczywiście izoluj się od męża :)
    Tzn z tego co ja wiem to nie izoluje się współmieszkańców w ogóle o ile nie mają pozytywnego testu. Przynajmniej po tych przypadkach które znam. Koleżanka ma potwierdzony covid i kwarantanne 14 dni a chłopak mimo że mieszkają razem takiej kwarantanny nie ma nałożonej. Chociaż oczywiście lepiej zotać w domu na wszelk wypadek.
    Poza tym 20 dni kwarantanny? A to nie jest 14 dni? Zawsze możesz za tydzień np zrobić test, jeśli wyjdzie negatywny fo nikt ci w domu nie bedzie kazał siedzieć. Hm w razie czego poinformuj ginekologa że badania zrobisz dopiero za 2 tygodnie :) a bąbla i tak ogląda sie drugi raz miedzy 11-14 tygodniem więc będziesz już na pewno po kwarantannie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 17:55

Santi_14 lubi tę wiadomość

• trodde Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś jestem po wizycie. Na ten moment maluch rośnie ładnie. Wiek ciąży 9+4 czyli ciąża dwa dni starsza, dokładnie tak jak na poprzednim usg. Niestety potwierdziła się diagnoza toksoplazmozy. Dostałam od razu rovamycynę i skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Ginka mówi, że wprowadzamy leki bardzo wcześnie, przy małym mianie przeciwciał i na razie w maksymalnej dawce i wszystko powinno być dobrze. Za trzy tygodnie prenatalne. Na usg wszystko na ten moment prawidłowo, oprócz małej przepukliny. Trochę mnie tym zmartwiła ale podobno w większości przypadków taka przepuklina powinna się wchłonąć po około miesiącu. Wielki kamień z serca. Wiadomo, nie mogę być całkiem spokojna ale dziecko żyje, rośnie i macha rączkami. :) Zostaje się modlić, żeby wszystko było dobrze.

Dodatkowo wygląda na to że Małemu już coś urosło między nóżkami i ginka mówi, że raczej już nie odpadnie. Także po wyrostku wygląda na Synka. :)

Sumireguska, Chaos, Bajka111, unify lubią tę wiadomość

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde o jak pięknie ;) dobrze że szybko wykryłaś tokso i zaczynasz leczenie.

Cierpliwa jak Twoje USG? :)

• Veruka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda wrote:
    Dziewczyny, rzadko się odzywam, ale czytam Was cały czas :)

Gratuluję wszystkich serduszek i fasolek!

My wczoraj mieliśmy wizytę i nasze Maleństwo ma już 2,3cm, serduszko nadal bije, więc wszystko jest ok.
    Wyszedł nam 9 tydzień, termin z USG na 14/06 :D
    Następna wizyta 30/11, będziemy podobno robić USG i decydować czy jest sens robienia pappa czy przezierność i wszystko będzie wyglądało dobrze.
    Zaczęłam też prowadzić ciążę prywatnie, bo jak się okazało w Medicover lekarz zalecił mi brać Acard w sposób, który w ogóle nie działa.

A co do snów, koleżance kiedyś śniło się, że leci rakietą kosmiczną do naszego biura, które było na orbicie i w rakiecie zaczęła rodzić xD

Nie przeżyłam tego co Ty ale myśle, że warto pójść na tą psychoterapię. Na pewno Ci nie zaszkodzi więc może tylko pomóc :) jak nie będziesz zadowolona to zawsze możesz zrezygnować a może akurat poczujesz się lepiej i tan pozostały czas ciąży będzie dla Ciebie spokojniejszy

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Paulina93 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi_14 wrote:
    Cześć kobietki 🙂 mimo, że się nie udzielam to czytam was od dawna🙂 za wszystkie trzymam mocno kciuki żeby wszystko do naszego wymarzonego czerwca było dobrze.

Chciałam się was poradzić, bo wiem że któraś z was była w podobnej sytuacji. Mąż niestety zachorował na Covid, już od około 5 dni czuł się niewyraźnie a od wczoraj zaczął gorączkować. Aktualnie czekamy na wynik jego wymazu PCR ale szybki test wyszedł już dodatni także to raczej tylko formalność. Od wczoraj izolujemy się od siebie w domu, on mieszka na piętrze a ja na parterze. Boję się, że mogłam to już od niego podłapać. A najgorsze jest to że będę przez to na kwarantannie 20 dni tylko jeszcze nie wiem od kiedy?? Od momentu aż otrzyma formalny wynik potwierdzający zakażenie? Płakać mi się chce bo to będzie się wiązało z odwołaniem wizyty kontrolnej u ginekologa. Miałam wtedy dostać listę badań do zrobienia. Boję się, że przez tą sytuację bardzo długo będę musiała siedzieć w domu i nie będę wiedziała co się dzieje z moim maluszkiem. Normalnie siedzę i płaczę...

Aktualnie jesteśmy w 8t1d

Santi, ja właśnie skończyłam izolację po dodatnim wyniku. Teraz się zmieniło rozporządzenie i wygląda to tak:
    - od dnia skierowania na test Twój mąż jest na kwarantannie
    - w przypadku wyniku dodatniego to Twój mąż od dnia testu dostaje 10dni izolacji
    - od dnia jego testu Ty dostajesz kwarantannę do końca jego izolacji plus 10dni..😏

Ale widzę, że lekarze rodzinni mają różne podejścia i moją powiedziała, że póki narzeczony nie ma objawów, to nie zgłasza go do kwarantanny. No i nie ma. Jest zdrowy, a ja w końcu skończyłam w niedzielę izolację 💕

Blanka991 - tak! Z dzidzią wszystko dobrze, ruchliwa mocno była. Nadrobiła wzrostem (ma 3,8cm) i prawdopodobnie znowu mi się termin przesunął - teraz na 3.06.2021 (czyli prawdopodobnie jednak 10+5), ale potwierdzimy to na USG I trymestru :) serduszko jak dzwon - 172!

Bałam się trochę, bo po koronie badania krwi mi się rozjechały - ewidentnie widać infekcję organizmu, schudłam 3kg, mimo, że nie wymiotuję, ale najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko ok ❤️ i cieszę się, że u mnie cukier w porządku, bo rozkminiałam cały czas czytając Wasze problemy z nim.

A oto Szymek lub Różyczka:
    https://zapodaj.net/adaa4b9851c35.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 18:51

Veruka, Santi_14, unify lubią tę wiadomość

Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
    hchyflw12ectdsjk.png
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Blanka991 - tak! Z dzidzią wszystko dobrze, ruchliwa mocno była. Nadrobiła wzrostem (ma 3,8cm) i prawdopodobnie znowu mi się termin przesunął - teraz na 3.06.2021 (czyli prawdopodobnie jednak 10+5), ale potwierdzimy to na USG I trymestru :) serduszko jak dzwon - 172!

Hej ! Uffffff ... powiem Ci ze bardzo się stresowałam twoja dzisiejsza wizyta bo trochę myślę ze jednak mamy podobnie w tej sytuacji dlatego ogromnie się ciesze że u Ciebie wszystko ok a dzidzia rośnie zdrowo <3 ja swoja wizyte mam dopiero 27 czyli wtedy bd 10 tygodni i wtedy lekarz mi powiedzial ze jak bd ok to mozemy odetchnac z ulga

Paulina93 lubi tę wiadomość

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Paulina93 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:

Hej ! Uffffff ... powiem Ci ze bardzo się stresowałam twoja dzisiejsza wizyta bo trochę myślę ze jednak mamy podobnie w tej sytuacji dlatego ogromnie się ciesze że u Ciebie wszystko ok a dzidzia rośnie zdrowo <3 ja swoja wizyte mam dopiero 27 czyli wtedy bd 10 tygodni i wtedy lekarz mi powiedzial ze jak bd ok to mozemy odetchnac z ulga

Teraz już musi być dobrze, nie ma innej opcji🥰🥰🥰 dziękuję za miłe słowa!

Walczę o zdrowie mojej Bibi chorej na FIP: https://zrzutka.pl/pexh3t
    hchyflw12ectdsjk.png
  • Agamam Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z wami dziewczyny.
    Zaczęło się od delikatnych plamień, potem IP dostałam duphaston i nakaz lezenia-niedziela. Cały wieczór i noc męczyły mnie skurcze. W poniedziałek rano już było po wszystkim :(
    Wczoraj poroniłam samoistnie w 6tc.to była moja 1ciaza.

Życzę wam dużo zdrowia i dla waszych maleństw! Trzymajcie się.

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamam wrote:
    Żegnam się z wami dziewczyny.
    Zaczęło się od delikatnych plamień, potem IP dostałam duphaston i nakaz lezenia-niedziela. Cały wieczór i noc męczyły mnie skurcze. W poniedziałek rano już było po wszystkim :(
    Wczoraj poroniłam samoistnie w 6tc.to była moja 1ciaza.

Życzę wam dużo zdrowia i dla waszych maleństw! Trzymajcie się.

Trzymaj się! Tulę mocno!

Cccierpliwa daj znać jak po wizycie

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamam strasznie mi przykro, trzymaj się!

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamam tulę mocno😟😟
    Przechodzilam to samo w sierpniu. Jakkolwiek zle to zabrzmi to dobrze ze poronienie bylo samoistne, po kontroli na usg prawdopodnie będziesz mogla zaczac starania od razu, o ile bedziesz/bedziecie czula się na silach. Zycze Ci zeby Twoj aniolek do Ciebie wrocil trzymaj się!

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ