X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o podwyżki też się zastanawiam. Od marca u nas każdy pracownik dostał. Wiem oczywiście, że teraz na L4 czy do macierzyńskiego się to nie liczy.
    Ale np. jak wrócę to pracy to powinien na mnie czekać nowy aneks czy podwyżka mnie całkiem omija ?

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś tygodnia wpadłam w taką schizę, że jak się budze w nocy to sprawdzam czy wokół mnie jest sucho 🙈🙈🙈 ja mam jakiegoś jobla z tymi wodami😂😂😂
    Nasza mała też się wierci jak jade autem (czy jako kierowca czy paseżer). I robi się bardzo aktywna ok 20 jak matka po prysznicu, wysmarowana w koszuli to ona wtedy swoją gimnastykę odprawia. Wczoraj chyba dupke wypięla przy pępku, że na prawdę to aż zabolało a nóżkę w bok i miałam takie wielokąt na brzuchu🤣

A no i pępek już mi wystaje 🙈 i zaczął się obrzęk nóg, moje paluszki to takie serdelki i jak ubiorę wąskie adidasy to już czuje ucisk 😊 i jeszcze na pocieszenie taka starsza znajoma mi powiedziała (ona prowadzi taki kalendarz w grudniu odnośnie pogody na cały rok) że czerwiec ma być najcieplejszy 😁😁😁

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jeśli Cię to pocieszy, to akurat podczas porodu te badania dopochwowr nie są tak uciążliwe jak normalnie. 😅 I mówię to ja, mająca problem z wziernikiem nawet i bez ciąży. Wszelkie badania czy palcami czy wziernikiem zawsze mnie bolały. Podczas porodu jakoś tego nawet za specjalnie nie pamiętam. 😁

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek ja jak byłam wczoraj na szkole rodzenia to jedna dziewczyna mówiła właśnie ze czerwiec ma być upalny 😀 ja bez ciąży zawsze w lato byłam lekko opuchnięta ( dłonie i stopy) wiec już się boje ci to będzie teraz w ciąży 🙈

Czasami już teraz wieczorem widzę ze mam opuchnięte stopy.

Mój syn tez bardzo uaktywnia się w aucie jak jadę jako pasażer. No i standardowo wieczorami właśnie po prysznicu jak usiądę w fotelu albo się już położę to robi mi z brzucha dziwne wiekokąty 😅 wczoraj jak mąż twarz przyłożył do brzucha i zaczął do małego mówić to ten się tak uaktywnił ze mąż te wszystkie wygibasy na twarzy czuł 😂

• Noelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara też jest bardzo aktywna w samochodzie, no i dużo skacze jak wchodzę do wanny albo zasiadam na toaletę. 🙈
    Generalnie jeżeli o częstotliwość ruchów to nie narzekam bo rzadko mam taki moment żeby całkiem przestała się ruszać. Dla mnie to wiąże się ze zdecydowanie mniejszym stresem. Te ruchy teraz są zdecydowanie bardziej bolesne i takie rozciągające. Nie są już słodziutkim szmyrankiem. 😅

Z tym prądem w szyjce to na prawdę taki paraliżujący ból. Przedziwne uczucie. Ale jeżeli też tak macie a żadna jeszcze nie urodziła to to chyba normalne. 😅

Cyprysek cudownie gdyby czerwiec był już taki cieplutki. 😍

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak się stresowałam tą szyjka w pierwszej ciąży. I teraz znowu, bo aż tak często nie miałam. O szyjkę się nie martwię, ale nie byłabym sobą jakbym sobie czegoś innego nie znalazła;D więc czepiam się spojenia.
    Chciałabym,żeby czerwiec był upalny. Tak mi się chce ciepła. Ale z drugiej strony maluszki często źle znoszą wysokie temperatury i boje się,że to mnie zamknie w domu na całe dnie.
    I cieszę się,że nie będę wtedy w ciąży, bo bym była nasiąknięta woda strasznie. A bardziej puchlam w połowie ciąży niż teraz.
    Dzisiaj dobrze mi się spalo, córka w dobrym humorze i zapowiada się spoko dzień;) a snów przeważnie nie mam, ale też jak już coś, to jest to chore;D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, to mnie badanie u gina prawie w ogole nie ruszalo, a dla odmiany podczas porodu napier.... dopiero jak mialam znieczulenie to mnie nie wzruszalo sprawdzanie rozwarcia 😅

Agrafka, ja tak myslalam w poprzedniej ciazy, ze czasem mi palce u stop spuchna latem bez ciazy, to co dopiero w ciazy bedzie jak rodze w sierpniu, a tu niespodzianka bo upaly byly od kwietnia non stop, a ja nie mialam ani jednwgo palca ani jeden raz spuchnietego, nic zero...

Powiem wam, ze mi troche szkoda, ze tak szybko rodze😂 chcialabym troche więcej lata nacieszyc sie ciaza...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchow to u mnie właśnie najwiwksze sa i najbardziej szaleje jak jeatem w ruchu i jak prowadze samochód... jal siedze, albo jestem pasazerem to duzo spokojniejsze ruchy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie dał mi żadnych badań do powtórzenia. Zapytam o to na następnej wizycie. Poprzednia prowadziłam w luxmedzie i też nie miałam. Nikt mi też nie badał szyjki w usg, jedynie palpacyjnie. samo usg miałam rzadko. Tego chyba nie ma w zaleceniach. Miałam przez to pole do popisu z wkrecaniem i całą ciążę się stresowałam. Nie wiem, czy trzeba, czy nie trzeba, ale dla mojej głowy wolę mieć takie badania.

Kasia, po porodzie będziesz się śmiała,że teraz balas się wziernika;) samo badanie nie będzie super przyjemne, ale będą się działy inne rzeczy, przez co nie powinnaś zwracać na to uwagi;)

• Noelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie z badaniami ginekologicznymi nie mam problemu ale od wielu znajomych słyszałam, że badanie rozwarcia przy tyłozgięciu macicy nie należy do przyjemności. 😄 Niby się tego wszystkiego boje ale w gruncie rzeczy jestem strasznie ciekawa jak to będzie. 🙈 Chociaż ostatnio znacznie częściej czuje niepokój związany z porodem - szczególnie jak przychodzi do mnie mąż i prosi żebym powiedziała mu tak całkiem szczerze jak bardzo porodowo się już czuję i ile myślę, że jeszcze wytrzymam. 😂

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakoś nie przeszkadzają te normalne badania u gina. Za to badanie rozwarcia bolało mnie jak cholera i za każdym razem miałam odruch żeby uciec podsuwając się jak najwyżej na tym łóżku 🙈

Szyjkę mam badaną na ka_dej wizycie, ale tylko na "samolcie". Za to usg mam zawsze i to chociaż na trochę mnie uspokaja, a mój lekarz zawsze ma ubaw bo żadne z moich maluchów nie chce z nim współpracować i albo pupy wypinają, albo kopią w głowicę. A na ostatniej Mikołaj nie dość, że odwrócił się bokiem to jeszcze zakrył się rączkami, ale za to pięknie pokazał że na 1000% jest chłopczykiem 🙈😂

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też jest zawsze aktywny jak jadę samochodem i to bez znaczenia czy za kierownicą czy nie. I najbardziej się rusza o godzinie 23.00 jak się kładę spać, mam nadzieję, że nie będzie tak jak się urodzi, że my z mężem do spania a on będzie chciał się bawić.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, ja tak sama byłam ciekawa przed pierwszym;) bałam się, bo się każdy boi, ale byłam taka podekscytowana jak to będzie i chłonęłam każdą chwilę w trakcie;)
    Super uczucie.
    Teraz się tylko boje, ale ja nie jestem dobrym przykładem;D

• Nikola Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Wy wszystkie już po szkołach rodzenia a ja 11 dopiero zaczynam:/ No ale trudno, takie czasy...:/

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle dokładnie tak jest ja mam tylozgiecie macicy i badanie rozwarcia na porodówce no co mam powiedzieć masakra no ale nie trwa to wieczność jakoś trzeba przetrwać te kilka badań. Zakładanie balonika też boli na szyjce auc no ale miałam już 2x i teraz będę mieć trzeci raz ale nie boję się bo no tj mówiłam wcześniej to trwa jakąś chwilę i po bólu.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest natomiast strasznie leniwa. Całą ciążę ruchy są dość umiarkowane, chyba że mam taki dzień że nie ruszam się z kanapy, to wtedy interweniuje i szaleje, żeby ją pokołysać 😂 w nocy jak się budzę żeby przekręcić się na drugi bok to zawsze się łapię za kroczę żeby sprawdzić czy mi wody nie odeszły 🤦‍♀️ no i od początku ciąży przy każdym siku kontrola papieru czy nie ma krwawienia.
    Ruszyłam z praniem i prasowaniem, bo potem w te upały nie dam rady. Moje palce jak serdelki już od prawie miesiąca, a w dodatku ostatnio zaczęły drętwieć w nocy. Nie wiem już w czym mam chodzić, bo nie uśmiecha mi się kupowanie nowych ubrań na ostatnie 2 miesiące, a może nawet i mniej, dlatego czekam na pogodę na sukienki i japonki.

relgtv73ymxx11gn.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znalazłam kolejną torbę giga z ciuszkami dla małego woec znowu od rana segregacja no ale ogłaszam Koniec haha teraz tylko ino prać. Może dziś chociaż 1 pralkę uda mi się wstawić z tymi ciuszkami ale jak nie to mam plan na jutro chociaż 2 pralki bo będzie ich no nie wiem dużo🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 09:44

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 09:44

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - ten ból trwa chwilę (lub znacznie większą chwilę 😜) ale kiedyś się kończy a dziecko ma się na całe życie. ❤️
    Mam nadzieję, że z takim nastawieniem pojadę na porodówkę i uniknę znieczulenia. 😂

• Nikola Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda mój synek tez jest albo leniuszkiem, albo jest taki spokojny. Mam dni, ze bardzo się martwię jak jest na zbyt mało aktywny.

Co do czerwca i lata to mi ktoś mówił, ze ma być brzydko, ale wydaje mi się ze na pierwszy i 2 tydzień połogu to byłoby lepiej. Ja nie mam klimy w mieszkaniu wiec u mnie temperatury dochodzą do 30st.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 09:51

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ