Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia66 wrote:Mogę zapytać dlaczego?
Szczerze przede mną dopiero badania, bo do tej pory bylam 2 razy u gina mojej mamy ale dlatego, że utknelam u niej na 3 tygodnie, 5etaz kiedy jestem już u siebie okazało się, że gin do którego chce chodzić się rozchorowal i wizyta dopiero za tydzień w piątek. Poki co sama zrobiłam tsh i grupę krwi.
Robiłam te badania przed zajściem w ciążę
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Jani hiv i rozyczke itp tez robilam ale u mnie to taki standard w klinice, ze robia je wszystkie zaraz po pozytywnej becie, razem z chlamydia, grupa krwi, comboosa itp...
Cytomegalie tez mialam robiona... i to, ze nie ma sensu jak sie kontaktu z malymi dziecmi nie ma, to taka sama bzdura, jak to, ze nie ma sensu robic toxo jak nie ma sie kota🤷♀️
Ja w poprzedniej ciazy dziecka mialam, kontaktu z innymi dziecmi tez nie bardzo, a igg mialam pozytywne...
Moim zdaniem warto zrobic kazde badanie, ktore moze miec wplyw na maluszka...
Mama po przejsciach, pewnie ze dacie rade! Czasem nie bedzie lekko logistycznie, ale rade dacie bez problemu my tez jestesmy tutaj w zasadzie sami rodzice, rodzenstwo, wszystko w pl...
Ja odprowadzilam dziecko do przedszkola o zapadlam w sen zimowy, a mialam w planach zakupy ogarnac🙈 moze jeszcze zdaze, bo niedlugo kusze ja odebrac...Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejsciach, uszy do gory! My tez z daleka od rodziny. Bedzie dobrze
Na poczatku sie martwilam tym, ze moja wiedza o opiece nad dzieckiem opiera sie glownie na wiedzy z neta i nie mam tu nikogo doswiadczonego do pomocy dosc szybko poczulismy sie pewnie przy opiece. Wiadomo, ze sie czlowiek ciagle czyms martwi.. aleeee z perspektywy czasu, po odwiedzinach tesciowej, stwierdzam, ze dobrze, ze nie mam jej pod nosem 🤣 ze swoja mama sie dogadam, jest mlodsza niz tesciowa i zawsze mnie pyta o zdanie. Ale kazde odwiedziny tesciowej to moj osobisty dramat 😂 na szczescie na razie byla u nas niewiele razy od kiedy Mlody jest na swiecie ❤Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Pewnie, że damy radę 😊
Od zawsze dziwiły mnie koleżanki, które już przy porodzie za drzwiami miały rodziców i teściów, często na swoje życzenie. Moim zdaniem, tym bardziej na początku, to są chwilę tylko dla nas, tym bardziej jak to pierwsze dziecko i można cała uwagę skupić na nim. -
Hej dziewczynki. Żadko się odzywam ale totalnie nie mam siły, opieka nad synem totalnie mnie wykańcza, cały czas mnie mdli, spać sie chce, a od wczoraj jeszcze głowa boli tak pisałyście w pierwszej ciąży to luzik można było odpoczywać do woli byłam 2.11 na pierwszym usg, serduszko pięknie biło, teraz idę dopiero na prenatalne 15.12.
Mama po przejściach ale narobiłaś mi smaka tymi plackami a robić mi sie niechceMama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Hehe, widzę że nie tylko ja mam takie pomysły. Zamówiłam body z napisem " tato dasz radę " 😉 Mąż przerażony trochę jak sobie damy radę ze wszytkim sami, daleko od rodziny, pierwsze dziecko, to chcę go trochę podnieść na duchu😆
my mieszkamy sami w UK, nie mamy tutaj absolutnie nikogo i 4 dziecko w drodze 😊Ladyo, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mama po przejściach wrote:Dziewczyny dzisisj dzień placka ziemniaczanego to co innego można dzisiaj robić 🤣
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir to pełen szacun, że sami i ze w ogóle ogarniacie i dajecie radę. Moja mama jak wspomniałam wcześniej mieszka 400 km ode mnie, a rodzice mojego już są starsi, wiec raczej też można powiedzieć, że sami będziemy musieli dać radę. Mam tu na miejscu kuzynke, ciocie i bliskie kolezanki, ale wiadomo, każdy ma swoje życie i nie umialalabym tak komuś zawracać glowy.
-
A ja zrobiłam.... Piernika co prawda. A drugie śniadanie, na obiad będę robić kaszotto z warzywami po chińsku.
Dziewczyny, ja w pierwszej ciąży też schudłam w 1 trym 3 kg. Ale początkowo ważyłam 61 kgprzy 163 cm wzrostu. A teraz waga stoi- ważę 48-49 kg, mam nadzieję że do końca ciąży nie zobaczę 6 z przodu. Nie objadam się, jak zbyt dużo zjem, bądź jestem głodna dopadają mnie mdłości i wymioty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 13:33
-
Kamkam widzę, że zgralysmy się co do dnia 😊 ja mialam miesiąc temu taki nalot, że jadłam wszystko co popadnie, ciągle bylam glodna, non stop. Potrafiłam 2 obiady zjeść. Teraz apetyt mam taki jak przed ciąża, czyli w sumie nieduży, ale staram się nadrabiac codzienna porcja owoców.
-
Moja mama nadal pracuje, 120 km dalej; teściowa na emeryturze ale nadal pracuje za granicą. Nie oczekuje od nikogo pomocy. Jesteśmy prawie sami. Tylko siostrę mam na miejscu, z 15 min piechotą. Jednak ona pracuje często na zastępstwa trzy dni w tyg po 10 godz, więc nie będę miała serca żeby pisać do niej żeby mnie wsparła. Liczę się z tym że będzie ciężko. Na początku sami z mężem planujemy ogarnąć. Ma wziąć urlop.
A jak poczuję się lepiej to pojadę ze dwa tyg do mamy. W końcu będzie lato, piękna pogoda, będę miała do dyspozycji dom z podwórkiem. Co innego niż mieszkanie w mieście.
Ja jeszcze nie przytyłam. O noszeniu spodni z wysokim stanem muszę już zapomnieć. Jedynie spodnie w które wchodzę i nie czuję dyskomfortu to te na gumkę. Przeglądam oferty spodni ciążowych. Chce kupić chociaż z jedne „wyjściowe”. -
Przybieranie na wadze też zależy od wagi wyjściowej i właśnie od wymiotów.
Ostatni rok, dwa, sporo schudłam i zostawiłam sobie pare porządnych ciuchów z różnych okresów w razie czego😉 Parę dni temu już wyjęłam jeansy rozmiar większe i już nic nie uciska, bo na ciążowe dla mnie jeszcze za wcześnie. -
Ja dziś sie czuje tragicznie, mdłości i wymioty a na dodatek nie moge wstać z łóżka bo mam mroczki przed oczami, coś mnie strasznie poturbowało dziś. A wczoraj wieczorem miałam tyle energii..
Nie wyobrażam sobie w tym stanie zajmować sie jeszcze małym dzieckiem, szacun21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Też myślę że na ciążowe jeszcze za wcześnie ale ginekolog mi opowiedziała historię klientki która wzbraniała się przed spodniami ciążowymi a jak już je założyła to nie chciała żadnych innych. Z ciekawości zaczęłam oglądać. Widziałam fajne bez elastycznego pasa na brzuch, z krótszym stanem z przodu w literkę V. Do dłuższego topu idealne. Tylko nie ma mojego rozmiaru. Będę wertować inne strony 😉
-
Po prostu Zoe wrote:Też myślę że na ciążowe jeszcze za wcześnie ale ginekolog mi opowiedziała historię klientki która wzbraniała się przed spodniami ciążowymi a jak już je założyła to nie chciała żadnych innych. Z ciekawości zaczęłam oglądać. Widziałam fajne bez elastycznego pasa na brzuch, z krótszym stanem z przodu w literkę V. Do dłuższego topu idealne. Tylko nie ma mojego rozmiaru. Będę wertować inne strony 😉
Wiadomo, najważniejsza wygoda.
Takie z pasem na brzuch to będzie super sprawa podczas mrozu 😊Po prostu Zoe lubi tę wiadomość
-
Wow, super ☺️
Ja na taki jeszcze sporo muszę poczekać. Pierwsze dziecko i wyglądam teraz jakbym zjadła dwudaniowy obiad z deserem. I nie wiem czy to nie efekt wzdęć. Pomimo tego że pije 1,5 litra wody, jem małe regularne posiłki długo żując. 🤷♀️
Znajoma jest z trzecim dzieckiem w ciąży. W 20 tyg wyglądała jakby miała ze dwa tyg do porodu. Nie ma dużego odstępu pomiędzy dziećmi.espoir lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki moczu i wyszło mi zbyt wysokie pH bo jest 7,5 a gdzies czytalam że w ciąży to najlepiej mieć 5,5. Nie czuje infekcji ani parcia na pęcherz. Pije codziennie wode z cytryną.. ciekawe czy to przez te mdłości i niejedzenie mięsa. Miałyście może taki wynik kiedyś?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10