X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na początek 10 z tetry białej, 3 muśliny i 1 bambusową do przytulania 😊 w razie w dokupie jeszcze tetrowych 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy od dziecka, jak ulewa to czasem 3 na pół godziny idą... ja zawsze miałam czyste w wózku, na każdym krześle w domu i w staniku podczas karmienia 😜

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Cierpliwa aż tyle pieluszek jest potrzebnych??? Jej to ja tyle nie mam…😬
    Ja juz mam na wszelki wypadek az tyle, czesc, tych, ktlre nadawaly sie dla chlopca i byly w bardzo dobrym stanie po corce, czesc dokupilam... moja corka mega ulewala, przy niej mialam na poczatek 15 tetry i 10 flaneli, 3 bambusy i 3 musliny i na szybko jezzcze kolejne 20 pieluszek dokupowalam w pierwszym tygodniu, bo nie nadazalam prac🙈

0241d8d932c4.jpg

🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 09:05

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dokładnie. Zależy od dziecka. A Cccierpliwej córa z tego co pamiętam bardzo ulewała. Mój pierworodny też i nie ma wtedy za dużej ilości tetry. 😄 Ale czytałam, że są Mamy które w ogóle nie używały.

Witam się ja z strasznym porankiem. Złapał mnie strasznie mocny ból miesiączkowy, że aż miałam problem skurcze wyłapać. 😅 I zaczęłam wymiotować, a jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania, więc słabo przyjemne doznanie. 😒 Nospa nie pomogła to ratuję się kąpielą. I jest ulga. 🙂

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, moja kuzynka to np brala jedna dziennie z pfzyzwoitosci i higieny, bo ta jedna do przetarcia buzki po kp by jej na caly tydzien starczyla :P zas u nas to na dobe szlo 5 zestawow ubranek, czasem nawrt po 2 przescieradla, tetry to nie zlicze🙈 czasem dwie pomiedzy ubraniem malej na spacer, a odejsciem od domu kilkaset metrow nim zasnela🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od otwarcia oczu już dwa mocniejsze bóle miesiączkowe ale bez skurczy. Buch tak często mi twardnieje, że już nie liczę 😅 przewracam się na drugi bok. Jak nie trwają długo to nie biorę nospy. Dawkuję ją bo zostały mi 4 tabletki a zapominam dokupić 🤣

Mnie koleżanka ostatnio pytała co kupić dla małego. Z racji tego, że krolika Alilo już mam to bez zastanowienia odparłam, że pieluszki bambusowe. Już je mam. Są fantastyczne w dotyku

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    U mnie od otwarcia oczu już dwa mocniejsze bóle miesiączkowe ale bez skurczy. Buch tak często mi twardnieje, że już nie liczę 😅 przewracam się na drugi bok. Jak nie trwają długo to nie biorę nospy. Dawkuję ją bo zostały mi 4 tabletki a zapominam dokupić 🤣

Mnie koleżanka ostatnio pytała co kupić dla małego. Z racji tego, że krolika Alilo już mam to bez zastanowienia odparłam, że pieluszki bambusowe. Już je mam. Są fantastyczne w dotyku

Oczywiście ja twardnienia i skurcze u mnie też są bardzo często. Ale to był ból, że nie mogłam się ruszyć. Drugi raz dopiero w tej ciąży taki miałam. Dlatego się ratowałam nospą. 😄 Normalnie na same twardnienia i bóle miesiączkowe nie biorę. 😁

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch też twardnieje już z byle powodu - bo leże, bo usiadłam, bo wstałam.... 🤷🏻‍♀️
    Ja teraz biorę już nospe tylko wieczorem przed położeniem się do łóżka bo jak napełni mi się pęcherz to dostaje takich skurczy, że nie jestem w stanie wyjść z łóżka. 😅

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja z tych co praktycznie nie używały pieluszek tetrowych! 😄 mała nie ulewała wcale, laktacja szybko mi się ustabilizowała więc braliśmy zawsze jedną z przyzwyczajenia. Ciekawe jak będzie teraz z drugą, narazie mam koło 15 tetrowych/ muślinowych, może dokupię kilka bambusowych 🤔
    Dziewczyny tak dobrze się trzymamy, że chyba w większości zostaniemy lipcówkami 😄💪🏼

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Oczywiście ja twardnienia i skurcze u mnie też są bardzo często. Ale to był ból, że nie mogłam się ruszyć. Drugi raz dopiero w tej ciąży taki miałam. Dlatego się ratowałam nospą. 😄 Normalnie na same twardnienia i bóle miesiączkowe nie biorę. 😁

To tak jak ja po igraszkach z mężem 🙃 po dwóch godz bóli i skurczy poddałam się i poszłam po nospe

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choćbym miała egzorcyzmy odprawiać, urodze jeszcze w maju!

Batylda, Noelle, NatkaZ, espoir, Maggi, Santi_14 lubią tę wiadomość

• Batylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Ooo to ja z tych co praktycznie nie używały pieluszek tetrowych! 😄 mała nie ulewała wcale, laktacja szybko mi się ustabilizowała więc braliśmy zawsze jedną z przyzwyczajenia. Ciekawe jak będzie teraz z drugą, narazie mam koło 15 tetrowych/ muślinowych, może dokupię kilka bambusowych 🤔
    Dziewczyny tak dobrze się trzymamy, że chyba w większości zostaniemy lipcówkami 😄💪🏼

Veruka, nawet tak nie żartuj! 😂

relgtv73ymxx11gn.png

• Nikola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie póki co się wstrzymam z dokupieniem kolejnych. Najwyżej raz dwa kupi i wypiorę. Tera żałuje, ze jak robiłam łazienkę nie zostawiłam miejsca na suszarkę do ubrań. Ale i tak będziemy musieli w niedalekiej przyszłości kupić nowe mieszkanie, bo 50 m to zdecydowanie za mało.

Co do skurczy, to nigdy ich nie miałam, bóle miesiączkowe się pojawiają trochę częściej w ciągu dnia i nocy, ale bo przytulaniu z mężem zupełnie nic się nie działo.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka ja każdemu już tak mówię, ze czuje, ze przenoszę i to sporo. Maz jest z lipca wiec będę miała dwa raki, ale jak pomyśle, ze to 2 tygodnie dłużej to nie chce, bo każdego dnia będę martwiła się zielonymi wodami i panikowała, ze za długo to trwa. No ale matka natura, to matka natura.

• kamkam Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była ciężka noc. Przeżyłam panieński, a w nocy nie mogłam spać z przez skurcze, ból brzucha, gardła i kataru. Nospy nie biorę, bo mam nadzieję że skurcze i ból brzucha na tym etapie to dalsze rozwieranie szyjki.

Misja wykonana- byłam na imprezie- teraz mam w planach szybko urodzić 😅 ale obawiam się, że skoro aż tak mi się spieszy dziecko może czekać do ostatniej chwili 😅

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śni po nocach, że wszystko zacznie się wcześniej i nie dojadę do Warszawy. Mam 100 km. Niby dwa szpitale w moim mieście ale tam przynajmniej jestem umówiona, że podczas cesarki będę miała ogarnięte zrosty endometrialne. Tu po prostu zrobią cc i tyle.
    Jakoś wcześniej byłam spokojna ale wszyscy w koło mówią, że przy kolejnym dziecku akcja może być szybka.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Bee Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Mi się śni po nocach, że wszystko zacznie się wcześniej i nie dojadę do Warszawy. Mam 100 km. Niby dwa szpitale w moim mieście ale tam przynajmniej jestem umówiona, że podczas cesarki będę miała ogarnięte zrosty endometrialne. Tu po prostu zrobią cc i tyle.
    Jakoś wcześniej byłam spokojna ale wszyscy w koło mówią, że przy kolejnym dziecku akcja może być szybka.

Lilak, czy ty nie jesteś z rdm? Bo mam ten sam problem z dojazdem 🙃 choć mam nadzieję, że w środę lekarz wyznaczy mi termin cc lub wywoływania, więc jeśli dotrzymam do tego czasu to powinno być ok z dojazdem do Warszawy. U mnie też dwa szpitale,ale wolałabym ich uniknąć.

Mnie codziennie nawiedza delikatny ból miesiączkowy a od 2 dni mam promieniujący ból w pośladku, jakby rwa. Trudno mi się schylić, wstać, usiąść itp.

Po wczorajszym wyjeździe nasza sunia przytargała 2 kleszcze i byloby ok, gdyby nie to że ostatnim spacerze zdjęliśmy jej obrożę i za chwilę po dywanie popierdziela kolejny. Schowal sie pod tą obrożą. Nie wiemy czy przywiozła z działki, czy gdzieś z podwórka przed blokiem. Jak te łajzy szybko biegają to nie wiedziałam 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 11:05

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee wrote:
    Lilak, czy ty nie jesteś z rdm? Bo mam ten sam problem z dojazdem 🙃 choć mam nadzieję, że w środę lekarz wyznaczy mi termin cc lub wywoływania, więc jeśli dotrzymam do tego czasu to powinno być ok z dojazdem do Warszawy. U mnie też dwa szpitale,ale wolałabym ich uniknąć.

Mnie codziennie nawiedza delikatny ból miesiączkowy a od 2 dni mam promieniujący ból w pośladku, jakby rwa. Trudno mi się schylić, wstać, usiąść itp.

Po wczorajszym wyjeździe nasza sunia przytargała 2 kleszcze i byloby ok, gdyby nie to że ostatnim spacerze zdjęliśmy jej obrożę i za chwilę po dywanie popierdziela kolejny. Schowal sie pod tą obrożą. Nie wiemy czy przywiozła z działki, czy gdzieś z podwórka przed blokiem. Jak te łajzy szybko biegają to nie wiedziałam 😱

Tak, rdm. Rodziłam na Józefowie, nie było tak źle ale w Warszawie pracuje moja prowadząca, zna moją historię a zależy mi na rozprawieniu się z endometriozą. Na Tochtermana leżałam w styczniu, też tragedii nie ma. No ale tak jak mówię zainwestowaliśmy w prywatną klinikę bo mamy za sobą ciężkie przejścia w walce o 3 dziecko i nie chciałabym powierzyć naszych losów przypadkowym lekarzom.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:

A musisz koniecznie ją brać? :)
    Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam zalecenie odstawić wszelkie rozkurczowe po 36 tygodniu. Chodzi o akcje- jak ma się zacząć, to żeby się zaczęło naturalnie i by sztucznie nie hamować :)
    Szkopuł, że wody odeszły i nie zdarzyłam tego zrobić 🙃
    Ale fakt- skurcze były przez to beznadziejne..
    Na początku ich wcale nie było. Później jak już się cokolwiek pojawiło, to trwały mega krótko i musiałam mieć oxy.
    Oxy zmieniła tylko tyle, że bardziej bolało, bo skurcze nadal były krótkie, tylko na max 2 parcia🤦‍♀️

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już kupione staniki do karmienia? Bo kupiłam dwa póki co z Lidla odpinane do szpitala i myślę czy będę potrzebować więcej i jakie. Ostatnio na zaufaj położnej przewinąć się temat Ania położna miała taki z magnetycznymi ramiączkami podobno super opcja? Może ma któraś i gdzie mogłabym taki znaleźć? No i czy przy tych magnetycznych trzyma się w ogóle większy biust? I jeszcze w temacie staników - obecnie noszę z pepco w rozmiarze u nich 85 G... Ale te z Lidla mierzyłam i mam 85 C też macie takie różnice? Dodam że przed ciąża miałam stałe 80 B.. Głupieje już w tym temacie i boję się zamawiać online😅

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ