X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje w czwartek wieczorem.

Mąż chce być przy porodzie i nie wyobraża sobie inaczej, a ja w sumie im bliżej tym chyba wolałabym być sama, no ale…

Kinia33 lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie odnośnie zzo. Czytam sobie takie ogólne zalecenia i jest napisane, że od 6 godzin przed podaniem można wypić tylko 1-2 szklanki wody i nic więcej. To dlaczego położne radzą jeszcze w domu zjeść posiłek przed wybraniem się do szpitala i wziąść ze sobą przekąski? 🤔 Czy poród rządzi się innymi prawami i te zalecenia nie obowiązują? 😉
    Wolę wiedzieć, żeby się nie okazało, że jak np.po drodze wstąpię na frytki do McDonalda to potem znieczulenia przez to nie dostanę 😂🙈

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo zależy żeby go mieć przy sobie, poprostu nie wiem co mnie czeka i boje się być sama w tych chwilach, ale umówiliśmy się że jest tylko do partych, potem wychodzi 😅 zreszta na partych będzie już ze mną cały czas położna wiec pasuje mi tako układ 😄

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Mnie bardzo zależy żeby go mieć przy sobie, poprostu nie wiem co mnie czeka i boje się być sama w tych chwilach, ale umówiliśmy się że jest tylko do partych, potem wychodzi 😅 zreszta na partych będzie już ze mną cały czas położna wiec pasuje mi tako układ 😄

Tylko czy w obecnej sytuacji będzie taka możliwość, różne zasady w różnych szpitalach panują teraz. Dla mnie taki układ również byłoby idealny 😊 Jak pytałam u mnie czy mąż będzie mógł wejść zaraz po narodzinach na kangurowanie, to położna, z którą rozmawiałam w szpitalu, kreciła nosem że w takim wypadku dopiero w godzinach odwiedzin. Ale to się jeszcze dowiem na miejscu, u tej konkretnej położnej z którą będę rodzić, bo sytuacja też cały czas się zmienia.

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo chce być ze mną od początku do końca - strasznie się oburzył, że będzie musiał poczekać w samochodzie aż przeniosą mnie na porodówkę. 😅 Ciągle mi truje, że mam tam zadzwonić i się upewnić, że na pewno nie może wejść ze mną od razu nawet jak jest zaszczepiony. 😂 Swoją drogą teraz też pomaga mi ochoczo totalnie we wszystkim i nie ważne czy chodzi o golenie, masaż krocza czy o coś obrzydliwego. 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio kolega zapytał go czy się nie boi, że zobaczy coś czego nie chciałby widzieć a on odpowiedział, że co by się tam nie działo to urodzę mu dziecko a to najwspanialsza rzecz na świecie i że w swoim życiu widział już straszne rzeczy, które nie przynosiły ze sobą nic dobrego i w zasadzie to ma racje. Przez rok pomagał bardzo chorej babci, która finalnie wylądowała na OIOMIE i tam zmarła - jeździł z nią na odbarczanie nerek, mył, przebierał i robił masę innych rzeczy, o które nigdy przenigdy bym go nie posądziła. Na koniec siedział przy niej dniami i nocami kiedy (podobno) nieprzytomna leżała podpięta pod milion rurek i trzymał ją za rękę - to nie prowadziło do niczego dobrego a mimo to chciał tam być.... Jak mogłabym mu powiedzieć, że nie chce żeby widział poród własnego dziecka bo to może mu się nie spodobać? 🤷🏻‍♀️
    Rozpisałam się ale myślałam o tym pół nocy i jakoś naszło mnie znowu na refleksję. 😅

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie rodzić bez męża, ale tym razem dopiero jutro zapadnie decyzja czy sn czy cc. Na szczęście u nas nawet w wypadku tego drugiego tatuś nie jest wyłączony całkowicie. Na sali wiadomo, nie może towarzyszyć, ale to jemu przypadnie udział kangurowania maluszka przez 2 godziny nim przewiozą mnie na normalną salę

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam ja mam to samo! Tyle tych skurczy, że czasami mam obawy, żeby nie przeoczyć. Mam nadzieję, że teraz jak ostatnio mi odejdą po prostu wody. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 18:50

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:39

• Noelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ja też tak uważam. 😔

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie rozumiem czemu zaszczepieni całkowicie nie mogą już wchodzić jak chcą lub na odwiedziny...

gf95 ankieta wypełniona.

I nawiązując do Cierpliwej ja też bym wszystko oddała za upały. U mnie ciągle pochmurno i pada. Nawet na spacer dzisiaj nie mogłam wyjść a położne kazały chodzić godzinę dziennie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:39

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że to kwestia czasu i zaszczepieni będą mieli możliwość. No, ale my się nie zalapiemy raczej. Chociaż może zaraz wrócą ogólnie odwiedziny. Przecież to nie może wiecznie trwać.
    Dziecko moje dzisiaj ma dzień wścieklizny. Rusza się jak szalona. Każdy ruch boli. Flaki mam zbolałe od biegunki, a ten szerszeń się wierci. Bardzo to nieprzyjemne. I od 3 dni upodobała sobie moja szyjkę. Atak normalnie;D chodze i podskakuje, a mąż myśli,że skurcz:D ten to
    chyba bardziej czeka na poród niż ja;D
    Dziewczyny z dzieciaczkami, byli z Wami mężowie? Jestem ciekawa Waszych opinii, ale pewnie jesteście zaabsorbowane maleństwami. Jak sobie ogólnie radzicie mamusie?

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wypełniłam ankietkę:)
    Mi się wydaje, ze odwiedzin jeszcze długo nie będzie. Położna nam mówiła, ze szykują się na kolejna fale na jesień. To będą osoby które się jeszcze nie zaszczepiły, mówiła ze osoby rodzące w lecie mogą być pewnie przynajmniej porodów rodzinnych, bo potem może być różnie.

medimind lubi tę wiadomość

• unify Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciesze,że nie ma odwiedzin w szpitalu. Te tłumy po porodzie przerażają mnie😃 jedynie szkoda, że mąż nie może przychodzić. Pomoc się zapewne przyda.

atdc2n0a92hantdh.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rak ja to samo ciesze się, ze nikt jie będzie przychodził, bo to najmniej odpowiedni moment. Szkoda tylko ojców. Będą musieli tęsknić przez te dwa dni:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:40

Noelle, Nitka1, espoir lubią tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę tylko z walizkami na porodówke 😊 ale taka jest decyzja mojego męża i ja ją szanuje 😊 i jestem nastawiona, że będę sama i muszę dać radę! 😁

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify, ja też się cieszę. Źle bym się czuła jakby mi pielgrzymowali na salę obcy ludzie. A niektórzy z rodziny potrafią pół dnia w odwiedzinach siedzieć.
    Rodziłam w szpitalu, gdzie była sala odwiedzin, to było fajne rozwiązanie. No i mąż mógł dowieźć coś bez problemu i wchodził na salę po dziecko. Teraz nie wiem, jak to będzie wyglądało. Ale najważniejsze,że są porody rodzinne!

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u was termin porodu pokrywa się wg OM i USG?

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Mi wlasnie o ojcow chodzi, rodziny nie chce, ale uwazam ze jest to dyskryminacjia ojca.
    Tak ja tez tak uważam:( tym bardziej, ze względu na to ile to już czasu trwa.

Ooo sala odwiedzin pierwsze słyszę, ale super rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 21:01

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ