Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola wrote:Foxy a jak Ty się czujesz, pomijając zmęczenie i niewyspanie? Jak krocze i połóg? Ja się obawiam, ze im bliżej lipca tym mi będzie gorzej znosić połóg.
Młody stracił na wadze 200g, ale mam nadzieje, ze po sesji karmiąc co dwie godziny nie będzie już gorzej i jutro nas wypuszcza.
EDIT: mam tez ciekawe uczucie mega delikatnej skory na brzuchu. Nie ujmując synowi ale jest niemal tak gładka jak jego (i jakiej nigdy nie miałam) dziwne uczucie, pewnie jak mi do końca zejdzie brzuch to dopiero zrobi się starowinkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 17:18
Cyprysek89, Santi_14, Bajka111, unify, Mala_syrenka, Papillon, NatkaZ, Dani lubią tę wiadomość
-
Foxy cieszę się że czujesz się dobrze!💪🏻👶🏻 Oby tak dalej ❤️
My po KTG wszystko ok, zapisał się jeden skurcz który akurat odczuwałam jako takie miesiączkowe ćmienie. Wizyta u ginekologa też ok, tak pomierzył małego że dziś wyszło że ma 3150 gramów co znaczyło by że przez 2 tygodnie przybrał 1kg hehe ale nie chcę mi się w to wierzyć. Sam mówił że mały jest bardzo wciśnięty w okolice łona i ciężko dobrze go zmierzyć ale powiedział że na jego oko waga 3000 gramów jest całkiem realna. Przepływy są ok, ilość wód tak samo. Przypalątało mi się jeszcze jakieś zakażenie bakteryjne i dostałam jakieś globulki na 6 dni. Aaa no i właśnie dostałam wynik GBS który okazuje się dodatni 🤷🏻♀️
Następna wizyta na 7.06 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 17:49
Noelle, NatkaZ, Po prostu Zoe, Chaos, Mama po przejściach, Bajka111, unify, Veruka, Papillon, Maggi, Dani lubią tę wiadomość
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Nikola wrote:Zoe u Ciebie, to już już lada chwilka i może się zacząć, wiec odpoczywaj już tylko i gromadź siły na porod:)
Właśnie robię tylko minimum w domu. Krótki spacer nad Wisłą to pretekst. Liczę, że rozsiądziemy się w knajpie i zjem największy dostępny deser lodowy 🤤
U mnie już waga stoi pewnie z miesiąc. Nie rusza się ani do przodu ani do tyłu.
Któraś wspomniała o odbijaniu... dla mnie to masakra od samego początku ciąży. Odbija mi już odkąd oczy otwieram. Zanim cokolwiek zjem a nawet przed wzięciem łyka wody. Mąż już na to nie reaguje 😅 -
Foxy nie wiem jak inne dziewczyny ale ja chętnie poczytam właśnie o takich szczegółach, nie masz za co przepraszać 😉
Tak więc, jak któraś już urodzi i będzie miała ochotę podzielić się przeżyciami to jak najbardziej szczegóły mile widziane 😊
Też chciałabym dostać pojedynczy pokój w szpitalu.Nitka1, Noelle, Santi_14, Maggi lubią tę wiadomość
-
Ja tez lubię takie smaczki porodowe. Bo chociaż wiem czego mogę się spodziewać. A nie, to co mi męża siostra wmawia, „poród tak bardzo nie boli”. Ona mądra bo skurcze przegapiła i zorientowała się jak były co 4 min. Dojechała na porodówkę i spędziła tam 40 min. Przy drugim i trzecim porodzie tak miała. Wiec o czym tu mowa
-
U mnie też w najblizszym okresie dwa wesela w najbliższej rodzinie - u brata i siostry, jakieś 120 km od nas.
Pierwsze 5 czerwca, jeśli do tego czasu nie urodze (to będzie 38+2) to chcialabym pojsc na slub i obiad. To trochę taka ostatnia manifestacja wolnosci przed pojawieniem się pierworodnego 😜 no i z racji odległości i małej mobilności moich rodziców nie wiem jak szybko zobaczymy się po porodzie.
Drugie jest w połowie sierpnia, więc pewnie też wybiezemy się tylko na slub i jakies 3-4 godziny wesela. Choc to oczywiscie zależy od wspolpracy syna.
No i u mnie przez zatwierdzenia też pojawiły sie hemoroidy w ilości i wielkości co najmniej hurtowej😢
Moja pupa wygląda teraz chyba gorzej niz u dorodnego pawiana🙉
Mam tylko nadzieję ze przy porodzie to juz się nie pogorszy, bo naprawdę czasem aż ciężko siedzieć a masci slabo pomagaja😭😭😭
-
My już po wizycie. Gbs pobrany i jutro muszę zanieść do laboratorium. Mały waży 2741g. Ułożony jest poprzecznie 🤦♀️ Jakby coś się zaczeło dziać, typu mocniejsze i regularne bóle albo jak odejdą wody to od razu do szpitala bo na biegu muszą ciąć. Teraz wizyta za dwa tygodnie.
A no i doszło mi nadciśnienie 🙈🤦♀️ Mam leki trzy raz dziennie, a przed mam mierzyć ciśnienie.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Foxy super!
Zoe zasługujesz, a w zasadzie zasługujecie, bo to może ostatnie w takim składzie:)
Ja dziewczyny mam mega apetyt, ale u mnie ten brzuch tez jest nisko wiec nic mi uciska na żołądek. Ja aż się boje w czwartek stanąć na wagę!🙈 Ale z drugiej strony jest mi wszystko jedno, teraz chciałabym aby mi tylko ten okropny ból jak chodzę miną
A jak czujecie hemoroidy? -
Nikola wrote:Natka to z powodu ciśnienia i ułożenia nie będą chcieli szybciej rozwiązać?
Pewnie tak. Zwłaszcza, że u mnie dochodzi jeszcze cukrzyca ciążowa. Dlatego mam być za dwa tygodnie na kontroli.
Podobno przy takim położeniu cięcie jest jednym z trudniejszych 🤦♀️ Tym bardziej mam nadzieję, że ten mój gagatek się zdecyduje i jak już mają mnie kroić to niech wraca do pośladkowegoNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Kamkam Ty chyba już po wizycie?
Co lekarz powiedział?
Ja hemoroida mam małego i dużego. I bolały mnie one jakby mi ktoś gwoździa w tyłek wbijał. Ale ostatnio tylko czuję jakby mi coś wystawało, no ale jeden jest naprawdę duży, to muszę czuć. Najważniejsze,że nie boli. No i boje się, jakby doszło do porodu, czy by mi jelito nie wylazło całe.
I mam nadzieję,że po ciąży się schowa. Jak nie, to usunę. -
NatkaZ wrote:My już po wizycie. Gbs pobrany i jutro muszę zanieść do laboratorium. Mały waży 2741g. Ułożony jest poprzecznie 🤦♀️ Jakby coś się zaczeło dziać, typu mocniejsze i regularne bóle albo jak odejdą wody to od razu do szpitala bo na biegu muszą ciąć. Teraz wizyta za dwa tygodnie.
A no i doszło mi nadciśnienie 🙈🤦♀️ Mam leki trzy raz dziennie, a przed mam mierzyć ciśnienie.
Natka to ile mały przybrał od ostatniej wizyty?NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. 4 cm rozwarcia, dzidziuś ma ok. 3400 gram. Jutro z lekarzem prowadzącym widzę się o 8.15 w szpitalu. O ile dotrwam 🥴 taaaa... Kto dotrwa jak nie ja 😅 twierdzi że jutro rodzimy, rozwarcie jest za duże, zbyt duże ryzyko infekcji. Dodatkowo jest już malutko wod co świadczy o całkowitej dojrzałości dziecka.
Proszę o zaciśnięcie kciuków na jutro 😃
Edit
Lekarz badał delikatnie, ale i tak mam bolesne skurcze. Mam nadzieję że przez wieczór się wyciszą, wolę poczekac do jutra na zmianę lekarza. I zmieniam zdanie- przypomniałam sobie ból skurczy i wiem że to teWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 19:23
Mala_syrenka, Noelle, unify, Batylda, Santi_14, Lilak , Mama po przejściach, Papillon, Chaos, espoir, Monia66, Karolina90, Bajka111, Cyprysek89, AśKa31, NatkaZ, Maggi, Kate90, Sumireguska, KasiaC, Nitka1, Dani lubią tę wiadomość
-
Natka, mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Jeszcze maluszek może się obrócić mimo wszystko.
Moja koleżanka miała położenie skośne i wszystko skończyło się dobrze. U Ciebie też musi tak być
Zrobiłam dzisiaj 20 tys krokow, 13 km. Z seksow nici, bo to już by była przesada.
Jak mnie dziś nic nie chwyci, to znaczy, że spacery nic nie dają
Ale za to czuję się zrelaksowana jak nigdy. Uwielbiam spacery.NatkaZ, Dani lubią tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Pewnie tak. Zwłaszcza, że u mnie dochodzi jeszcze cukrzyca ciążowa. Dlatego mam być za dwa tygodnie na kontroli.
Podobno przy takim położeniu cięcie jest jednym z trudniejszych 🤦♀️ Tym bardziej mam nadzieję, że ten mój gagatek się zdecyduje i jak już mają mnie kroić to niech wraca do pośladkowego
To mocno trzymam kciuki. Na zaufaj położnej pokazują ja motywować dzidzie do zmiany pozycji. Może warto spróbować?NatkaZ lubi tę wiadomość