Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja na kazdej uroczystosci bylam z corka... nie mamy tutaj nikogo, komu moglibysmy ja podrzucic, a nawet troche nie chcielibysmy...
Wesele pierwsze zaliczyla jak miala 11 miesiecy, balowala prawie do 1, ja nienpilam wiadomo, a moj maz tylko przy toastach jakis tak symbolicznie... corka bawila sie wysmienicie, dusza towarzystwa, na czas jak grali mielismy sluchawki wugluszajace, sporo czasu spedzilismy tez w ogrodku z innymi goscmi, bo to pato bylo...
A nie w sumie jak pomysle, to pierwsze wesele zaliczyla w 32tc jak bylam i tez w btzuchu balowala i tanczyla razem ze mna🤣 wesele opuscilismy wraz z para mloda jako ostatni o 5 nad ranem🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie na całą rodzine, której mówiliśmy, że chcemy być sami i w szpitalu i te pierwsze tygodnie w domu, obraziła się tylko moja mama 😄 odstawiała szopki i próbowała wymuszać dużo rzeczy ale ją spacyfikowaliśmy i później było ok. Reszta zrozumiała i nikt na nas nie naciskał. Teraz myśle, że będzie podobnie
fajnie gdyby w szpitalu dali wytyczne, żeby przez miesiąc nie przyjmować gosci - miałabym argument nie do podważenia 😄
-
Co do odwiedzin rodziny, to ja akurat ściągam specjalnie moja mamę z Polski, żeby przyjechała do mnie na ten czas (mieszkam w innym kraju), bo mój chłopak nie może wziąć wolnego w pracy ani w czerwcu ani lipcu. A ja nie chce byc sama. A moja mama jest cudowna, napewno nie będzie obciążeniem, tylko na odwrót. No i będę miała kurs obsługi lejbika dzięki niej, bo ja nic nie wiem jeszcze. Nie mam czasu YouTube oglądać pt "pierwsza kąpiel" itp teraz.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Co do większych imprez rodzinnych to ja bym chyba nie szła - przy tak dużych zbiorowiskach ludzi jest duża szansa, że ktoś przyjdzie chory (pomijając COVID jest jeszcze cała masa innych groźnych dla takiego maleństwa chorób) a ludzie są niestety nieodpowiedzialni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 11:54
Maggi lubi tę wiadomość
-
A my planujemy najbliższym dać ramki ze zdjęciem i odciskiem stópek i rączek...takie zadośćuczynienie braku kontaktu w pierwszych dniach po porodzie 😁.
Też mamy wesele w połowie sierpnia, ale zapowiedzieliśmy, że przyjdziemy tylko do kościoła. Myślę, że to jeszcze za dużo bodźców dla młodego, a każdy będzie ciekawy i nie ogarnie się tego towarzystwa. Nie mamy też go z kim zostawić, żeby pójść bez niego.
Do tego ja planuję się zaszczepić 6 tygodni po porodzie, wg zaleceń mojego lekarza, także druga dawka przypadałaby właśnie w okolicach wesela...Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Nikola wrote:Dziewczyny ja mam teraz zupełnie inne pytanie nie na temat. Czy któraś z Was suplementuje kolagen i może polecić coś fajnego?
Suplementy kolagenowe to kit i chwyt marketingowypo pierwsze skoro to suple to nie ma badań na to czy działają czy nie. Druga rzecz, nie ważne czy tabletka czy kolagen w formie do picia zostaje strawiony. Nie ma szansy aby jego cząsteczka dostała się do skóry właściwej. Oczywiście są wyroby medyczne na bazie kolagenu przypisywane np.osobom po poparzeniach, ale taka skóra ma inne właściwości (ma się zagoić) niż skóra zdrowa. Jest wiele zabiegów które pobudzają produkcję kolagenu w skórze właściwej np.laser frakcyjny CO2.
Wiadomo w składzie takich supli często są jakieś dodatkowe witaminy i np kwasy omega, ale stosując kolagen oczekujemy pięknej, zdrowej skóry, a niestety suple nam tego nie dadzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 12:00
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja dostałam zaproszenie na wesele pod koniec czerwca no ale musiałam odmówić bo nie zostawię i nie wezmę noworodka.
Właśnie przeczytałam sobie swój opis porodu poprzedniego i jednak zapomina się niektórych szczegółów np. Że cały poród na porodówce trwał tylko 1h i 13min A parte miałam tylko 2min. Jery ile dałabym żeby mieć znowu taki sprawny poród. To pewnie też dzięki oxy bo mi ją podano.
Potem jak już byliśmy w domku to te pierwsze dni tak szybko mijały ah za szybko bo to maleństwo tak szybko rośnie i ten zapach dziecka tak szybko się ulatnia ah... miło powspominaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 12:05
Dani lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam chodzić na wesela. Najbardziej lubię tańczyć i jeść te wspaniałości 😁 objadać się przy słodkim stole 🤤
Z dzieckiem poszłabym jedynie na wesele rodzeństwa bo nie miałabym z kim syna zostawić 🙃
Teściowa uważa, że skoro ma się dzieci to idzie się albo z nimi albo wcale. Ja tylko powiedziałam, że mam rodziców i czworo rodzeństwa, nie wiem co musiałoby się stać żeby mi wszyscy odmówili opieki nad małym. Nic nie odpowiedziała 😁 -
I uwaga dziewczyny !!! u mnie przy drugiej ciąży też odchodził czop z nitkami krwi A nawet po seksach brunatne kawałki jego i jakieś tam jednorazowe upławy krwi i nie jechałam do szpitala A poród sam się nie zapowiadał poza jakimiś róznymi skurczami ale nie przy tych uplawach. Urodziłam tydzień później poród indukowany. Więc jednak to nie jest tak że jak czop z krwia to do szpitala zależy czy nie ma przy tym innych objawów zwiastujacych poród.
Po prostu Zoe lubi tę wiadomość
-
Veruka nawet jak w szpitalu nie każą wstrzymać się od odwiedzin po powrocie do domu to właśnie tak powiem w swoim otoczeniu, że dostaliśmy takie zalecenia i trzeba się ich słuchać 😉 A kto to sprawdzi 😜
Przypomniało mi się, że parę lat temu będąc u rodziny w Polsce akurat urodziła się moja bratnica i jeszcze w dzień wyjazdu byliśmy się z nią poznać w szpitalu. Nasza wizyta była na korytarzu i trwała dosłownie 10 min. ale teraz mi głupio jak o tym pomyślę. Gdyby powiedzieli wprost, że to nie jest dobry czas na odwiedziny to byśmy się nie pchali, dlatego uważam że nie ma co się patyczkować i lepiej mówić bez ogródek co i jak 😊 Bo z drugiej strony, komuś może być przykro, że rodzina "olała" nowego członka rodziny, każdy z nas jest inny.
-
KasiaC wrote:Dziewczyny i czekam na poród jakiejś córeczki, bo jeszcze ten worek nie rozwiązany
A ja już się pieklę
Update: cholera jak patrzę to nie za wiele dziewczynek w kolejce przede mną! Mała Syrenka i Mama po przejściach liczę na Was
My się jeszcze nie pchamy w kolejkę 😉
Jestem ciekawa jakie emocje na forum przyniesie nam pełnia 😄 -
Mama po przejściach właśnie też mam taki plan - nieważne jakie dostane zalecenia i tak powiem, że dostaliśmy w szpitalu kategoryczny zakaz odwiedzin przez miesiąc. 🤣
Dziewczyny czy Wy też macie takie jakby skurcze przepony? 🙄 U mnie zdarzają się coraz częściej - brakuje mi tchu bo tak jakby przepona twardnieje i po jakimś czasie puszcza ale ten skurcz się jakby nie przesuwa na inne obszary. 🙈 Teraz zdarza mi się to znacznie częściej niż twardnienia samego brzucha.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziś to się normalnie nie mogę podnieść z łóżka... 13.30 a ja śpię. A gdzie ogarnąć dom, gdzie jakiś obiad, spacer po starszaka do przedszkola. Takiej senności nie miałam nawet w 1 trymestrze.
Dziewczyny, ja was pobije, wesele mam w najbliższą sobotę. Bardzo mi zależy żeby być chociaż na chwilę, bo jest to wesele mojej siostry. Nie przeżyje tego, jak nie będę mogła jej zobaczyc chociaż na chwilę. Tak bardzo chciałam wcześniej urodzić, choćbym miała praktycznie cały czas leżeć z juniorem w pokoju hotelowym to chciałam być przy niej w podczas jednego z najpiękniejszych dni. Nie tak to miało wyglądać, staraliśmy się o dziecko 3 cykle i pyk, zaskoczyło wtedy kiedy odpuściliśmy starania. I jeszcze na złość przesunęła się owulacja. Później cały czas nadzieja- urodzisz wcześniej, są super warunki. Taaa.... Znając złośliwość losu to wezmą mnie skurcze łamiące w pół, w sobotę rano. Żebym nawet nie mogła jej zobaczyc przez kamerkę ....
Noelle, mi aż drętwieje okolica przepony podczas skurczynie wiem czy masz podobne uczucie