Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Veruka gratulacje 💖 Odpoczywajcie dziewczyny.
Noelle jak sytuacja u Ciebie.
Tak czytam o Waszych porodach i o tym, że już cieszycie się maleństwami, że coraz bardziej nid mogę się doczekać spotkania z Mikołajem. Chociaż strach też jest ogromny. 😱🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Veruka gratulacje 🥰 dużo zdrówka i piękne imię. Mój gdyby był dziewczynką też byłby Laurą🥰
U mnie za tydzień równo termin porodu. Zero oznak, czop siedzi, skurcze rzadkie. Bałam się,że będę pierwsza na tym wątku, a teraz boję się przenoszenia🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 10:17
-
Mała Syrenka, Veruka gratulacje!!
Nie ma mnie jeden dzień i już dwa dzieciaczki rozpakowane, jak pięknie
Ja się właśnie znów szykuje na dłuższy spacer xD
Veruka nie miałaś totalnie żadnych oznak?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Cześć dziewczyny ☺️ Dawno mnie tu nie było a napisałyście tyle ze nie jestem w stanie tego nadrobić 😩
Przede wszystkim gratulacje dla kolejnych mam które urodziły już swoje maluszki ❤️ Brawa dla Was dzielne mamusie ☺️
Za pozostałe trzymam nadal mocno kciuki ✊ mimo ze nie zaglądałam tu na forum to często podczas nocnego karmienia myślałam o Was i o tym czy któraś już urodziła czy nie.
Mój Synuś wczoraj skończył tydzień, jest najsłodszym dzieckiem pod słońcem ( wiem, każda mama tak myśli o swoim dziecku 😁) ale naprawdę jest taki kochany i grzeczny, przepadliśmy z mężem bez reszty, możemy siedzieć i zachwycać się nim godzinami ❤️
Tak bardzo bałam się ze nie będę wiedziała jak się nim zajmować a wszystko przyszło samo i dosyć dobrze sobie radzimy. Mamy nadal delikatny problem z tym karmieniem i synuś mało przybiera ale z dnia na dzień jest coraz lepiej.
U mnie tez zaczęła się huśtawka nastrojów ale na szczęście mąż jest obok i dzielnie mnie wspiera.
Synuś jak jest przebrany i najedzony sam zasypia, dzisiaj już odpadł mu kikut pępowiny. No to chyba tyle z tego co u nas. Już teraz postaram się być z Wami bardziej na bieżąco ☺️Bee, Cccierpliwa, NatkaZ, unify, Bajka111, Cyprysek89, Mama po przejściach, Marta9191, espoir, Nitka1, Nikola, Maggi, Batylda, Papillon, Chaos, Santi_14, Dani, kamkam, KasiaC, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ❤️ Na IP jechaliśmy koło 2 w nocy bo już skurcze były co 3 min i nie mogłam wytrzymać. Na IP rozwarcie marne bo tylko 2 cm, na porodówce doszło do 6cm i się wyciszyły 🤦🏼♀️ Dostałam oksytocynę więc się zaczęły skurcze z kosmosu. Ból w porównaniu z porodem z zzo nieporównywalny ale to wiadomo, subiektywne podejście. Ja myślałam, że się zesram 🙃
Cyprysek moja królewna się nieco pospieszyła i została majówką 🤷🏼♀️Do tego jeszcze ta ręka i pępowina....Oby Twoja nie robiła takich niespodzianek 😄unify, Cyprysek89, Mama po przejściach, Nikola, _agrafka_, Maggi, Batylda, espoir, NatkaZ, Chaos, Niezapominajka5, Dani lubią tę wiadomość
-
_agrafka_ wrote:Synuś jak jest przebrany i najedzony sam zasypia, dzisiaj już odpadł mu kikut pępowiny. No to chyba tyle z tego co u nas. Już teraz postaram się być z Wami bardziej na bieżąco ☺️
medimind lubi tę wiadomość
-
Mała syrenka, wczoraj nie miałam czasu napisać (ach ci goście 🤦🤦).
Serdecznie gratuluję 🥳 obyś szybko doszła do siebie!
Foxy, wiem co czujesz, przy Adamie miałam to samo. Przez 3 tygodnie wypłakałam I wysmarkałam paletę chusteczek. Byłam na prawdę w tragicznym stanie. Dopiero jak mąż wrócił do pracy po 2 tygodniach urlopu, zaczęłam sobie wszystko sama układać i dałam radę. Do tego nie da się przygotować. Teraz też myślałam, że zaczyna się Baby blues po powrocie ze szpitala. Mam nadzieję że spadek energii 😃
Veruka, gratulacje !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 11:12
-
Wow, umyłam dwa okna, wchodzę poraz kolejny na forum i już kolejna dziewuszka 👏 Veruka gratulacje! ❤
Ja również używam olejku do masażu krocza z Weledy, chociaż ma trochę dziwny zapach jak dla mnie.
Agrafka super się czyta takie wiadomości, dajesz nadzieję ,ze nie zawsze początek z maleństwem musi być strasznie ciężki. Dziękuję, że napisałaś 😊
_agrafka_ lubi tę wiadomość
-
Mój Stary chyba próbuje mi wkurwem wywołać poród, bo każdą rozmowę zaczyna tym samym zdaniem...
ma szczęście, że jest mi jeszcze potrzebny... 🙄😅Bajka111, Mama po przejściach, unify, _agrafka_, Chaos, Santi_14, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Gratulacje dla wszystkich mamusiek 🙂
My nadal w szpitalu bo Tymon ma podwyższone crp i zaczął mi lekko kaszleć więc chcą sprawdzić czy coś się z tego rozwinie tym bardziej, że ja miałam dodatniego gbsa🙄
Trafił mi się egzemplarz cycoholika, mały mógłby mieć cyca non stop w buzi a biada jak mu wypadnie.. wtedy słyszy go cały oddział 😅 ale jest mega kochany mogłabym patrzeć na niego non stop ❤️
Mnie to macica tak boli, że porównałabym to do skurczy porodowych.. Serio im więcej porodów tym bardziej boli.. dobrze, że przeciwbólowe chociaż trochę działają 🙂 -
Veruka wrote:Dzisiaj o 6:50 urodziłam! Laura ma 3310 i 53cm - 38+0tc.
Poród położna określiła jako ciężki...i ja się z nią zgadzam. Mała była owinięta pępowiną i urodziła się z rączką przy twarzy. Na zzo się nie załapałam, nacięcia nie było ale pękłam 🙈 drugi poród krótszy ale czuje się gorzej...cieszę się, że mam to już za sobą...
Teraz trzymam za was kciuki ☺️
Ps. U mnie w sumie żadnych zwiastunów wcześniej nie było także nie znacie dnia ani godziny 😏Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Veruka gratulacje!
Jejku też bym chciała być poja zjadłam wczoraj prawie całego ananasa i od 23 do 3 zero snu - skurcze okropne ale nieregularne
a dziś rano wylazł kawał czopa.
Foxy mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiejpamiętaj jesteś najlepsza mamusia dla swojego maluszka
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
unify wrote:Zdradź jak pielęgnowalas pępek 😃 odpadl Wam szybko, a są różne szkoły. Miło słyszeć,że u Was wszystko super🥰
Raz dziennie kazali nam psiknąć octaniseptem i osuszyć… niby nie wszyscy to zalecają ale tak zrobiliśmy i naprawde ładnie to wyglada. A i pierwsza kąpiel była dopiero w 6 dobie wiec może to tez miało wpływ…Nikola, unify lubią tę wiadomość
-
Wlasnie napisalam dlugi post i nie zdazylam wysłać, coś kliknelam i przepadł🤦🏼♀️
Gratulacje dla Wszystkich nowo rozpakowanych mam. Dużo zdrowia dla Was😃
Dziewczyny z bolami i skurczami, uściski dla Was jesteście bardzo dzielne. Trzymam kciuki by akcje przyspieszyły✊. Mam nadzieję, że obecny bóle wynagrodzi Wam szybka akcja porodowa.
U mnie na razie nic nie zwiastuje porodu, czasem tylko mam delikatne twardnienie brzucha, ale to chyba przez wypychanie się małego.
Podobnie jak Wy tez pomimo wielkiego oczekiwania na dziecko i b. dlugich starań mam obawy czy damy radę. To chyba normalne, kaxdy boi sie zmian, a to jedna z największych w życiu.
Do masazu krocza uzywam olejku z wiesiołka. Przyjmuje go też doustnie. Około łyżki na dzień. Dodaję to do salatek i warzyw.