Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Po powrocie do domu, szczęśliwa i zadowolona założyłam obrączkę. Jak mi w nocy paluchu spuchły,to myślałam,że mi ta obrączka pęknie. Co noc puchne bardziej niż w ciąży i do południa schodzi. Nie wiem, kiedy to się skończy.
A jakie poty oblewają mnie co noc.. masakra.. i trzepie całym ciałem z zimna.
Połóg to zdecydowanie nie jest mój ulubiony czas.. -
Cześć dziewczyny!Długo się nie odzywałam, ale musiałam zrobić detox od forum, tak gdzieś od pełni... Nie wiem dlaczego, ale strasznie zaczęło mnie stresować, że tyle z Nas rodzi przed terminem, czy ma liczne objawy zbliżającego się porodu. U mnie nic się nie dzieje/działo i zaczęłam panikowac, że nic, a widać powinno, a z drugiej strony, że coś się zacznie przed wyznaczonym terminem cesarki. Do tego bezsenne noce i jakieś takie ogólne lęki jak będzie, czy wszystko dobrze, czy damy radę z dwójką itp. Dziwny okres, w pierwszej ciąży tak naprawdę na końcówce już nie mogłam się doczekać, teraz trochę też, ale boję się dużo bardziej.
Ale do rzeczy, w końcu nadrobiłam forum i gratuluję wszystkim mamusiom już po porodach cudownych maluszków😃😃😃Trzymam mocno kciuki za te, co jeszcze czekają👍👍👍🙂 I sama proszę o kciuki, jakoś dotrwałam i dziś stawiam się do szpitala na planowane cięcie i spotkanie z córeczką, mam nadzieję że też wszystko pójdzie sprawnie i dobrze🙂NatkaZ, Mala_syrenka, Chaos, Monia66, Cyprysek89, Bee, siuger, Papillon, Mama po przejściach, AśKa31, Batylda, Noelle, kamkam, _agrafka_, Bajka111, Sumireguska, Marta9191, Santi_14, darin, Dani lubią tę wiadomość
-
Ja w drodze do szpitala bo odeszły mi wody (chyba😅).
Noelle, slodka100, NatkaZ, Karolina90, Alaia77, Nikola, Mala_syrenka, Chaos, Monia66, Cyprysek89, Bee, siuger, Papillon, Mama po przejściach, Cccierpliwa, Lilak , AśKa31, Batylda, kamkam, Po prostu Zoe, _agrafka_, Bajka111, Sumireguska, Marta9191, Santi_14, KasiaC, darin, Dani lubią tę wiadomość
-
Wreszcie i ja mogę pochwalić się ciążą donoszoną 💪 a już za 6 dni Wielki Dzień 🥰🥰
slodka100, Mama po przejściach, AśKa31, Batylda, Noelle, _agrafka_, Bajka111, Sumireguska, Monia66, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość
-
Alaia, Unify, powodzenia dzis!
Ja zaraz zbieram siebie, ide budzic corke i ruszamy do przedszkola a pozniej ja na ktg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny ale mam stresa.
Nie wiem czy coś dziś postanowią czy będę musiała czekać do poniedziałku.
Cholerne święta. Niby człowiek się cieszy jak chodzi do pracy i ma wolne, ale w takich sytuacjach lepiej by było gdyby ich nie było.
Jeśli będzie mało lekarzy dziś to pewnie nie mam na co liczyćOczywiście mała nic. Siedzi grzecznie w brzuszku i bardzo chce wyjść ale przez mój prawy bok
-
Unify i jednak przed sobotą ruszyło 👍😆 Powodzenia ✊
Alaia77 czekamy na relację po 😊 trzymaj się!
Za mną spokojna noc. Jak tak Was czytam, to dochodzę do wniosku że chyba ani moje ciało i ani moja córka nie jest gotowa do porodu. Kompletnie nic się nie dzieje. Nie wiem na co ona czeka 🤷🏼♀️ Chyba woli przyjść na świat jako dorodny bobas, jak jej kuzynostwo 😂🙈
Siuger ksiądz już był? 😂 Co za praktyki🤦🏼♀️ rozumiem, że w szpitalu jest kaplica, że można zażyczyć sobie odwiedzin księdza, ale żeby on sam się pchał na kobiece oddziały to przesada 😠
-
Siuger, u mnie w szpitalu też czuć świąteczne luzy przynajmniej na oddziale położniczym, ale z patologii laski i wczoraj i dzisiaj mają próby wywołania. Może i u Ciebie jest nadzieja, bo waflowac w takim zawieszeniu to faktycznie słabo.
My mam nadzieję, że dziś wyjdziemy, ale też z powodu długiego weekendu to wszystko może się przeciągnąć. W środę tu był taki sajgon a wczoraj i dziś cisza i spokój.
-
A ja juz leze pod ktg😅 ale skurcze takie, ze właściwie zadne, w porownaniu do zeszlego tygodnia to marnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Unify, Alaia77 trzymam za was kciuki ❤️ Oby poszło szybko i sprawnie
Monia, siuger za was też trzymam kciuki...niezmiennie od kilku dni
Z tym księdzem to jakaś masakra....u nas na szczęście nie było takich akcji 🤦🏼♀️
My po powrocie do domu próbujemy ogarnąć nową rzeczywistość. Jakoś źle się z tym czuje, że nie mam czasu dla starszej a z drugiej strony wiem, że młodsza mnie potrzebuje....Dobrze, że mąż ma wolne ale boje się co to będzie jak wróci do pracy.Po prostu Zoe, NatkaZ, Nitka1, Nikola lubią tę wiadomość
-
Kciuki za Unify 👶👧
Mała Syrenka opuchlizna po porodzie utrzymuje się nawet do dwóch tyg (pytałam położnej przy wyjściu).
Mamy dokarmiające. Jak to robicie? Ja daje małemu cyca, pilnuje żeby ciągnął efektywnie po 20 min z obu. Później już się denerwuje ze każe mu więcej jeść. Jak odkładam to widzę ze chce jeszcze ale ciągnąć już nie chce. Z butelki mu dokładam i elegancko je.. I teraz pytanie, kiedy odciągać pokarm żeby nie narobić sobie gorszego nawału?
Na razie jak nie mam swoich zapasów to daje mu odrobine mm na zakończenie - tak położne doradziły żeby żółtaczka się nie nasiliła, bo jesteśmy na dobrej drodze. Dziś oczywiście szukam na duch pomocy CDL ale tak na szybko potrzebuje porady