Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam taki nawał,że nie dokarmiam, ale co nieco pamiętam po córce. Zawsze najpierw pierś, potem butelka. Dopiero jak jedna pierś jest opróżniona, proponujemy druga.
Czy jesteś pewna,że pierś jest już opróżniona jak dajesz druga? Czasem młode się denerwuje, bo później mleczko leci wolniej, a te małe są cwane, szybko się uczą,że jak pokwekaja,to dostaną łatwiej lecące mleczko.
Jak za krótko possie pierś, to się może opić głównie mleczka 1 fazy, przez co jest głodne szybciej i mogą być problemy brzuszkowe, bo tam jest najwięcej laktozy.
Żeby nie narobić nawału ściąga się tylko do uczucia ulgi. Nie wiem, jak to wygląda, jeśli chcesz ściągnąć między karmieniami,żeby mieć zapas.
Mam nadzieję,że uda się ogarnąć CDL szybko i że Wam pomoże. Powodzenia;) -
Mam tyle tego mleka ze jak wczoraj stanęłam w łazience przed lustrem żeby je trochę wodą ciepła przelać to normalnie z tych cycow (to nie piersi 😅) kapało mi do umywalki zanim w ogóle je dotknęłam.
To spróbuje nie dawać się nabierać na jego drobne aferki. Bo to może faktycznie podstępna mała szujka gra na emocjach matki. Po tych wybudzeniach go w szpitalu na jedzenie mam małą traumę i trochę mu pofolgowałam w domuSanti_14 lubi tę wiadomość
-
To są małe cwane bestie;) będą płakać, wyrywać się itd. trzeba być konsekwentnym i nie myśleć za dużo. Że to z głodu,że mleko mu nie leci, czy nie służy. Mleko jest, żywy laktatorek jest, niech ściąga.
Aaa. Czasem młode się denerwuje, bo musi odbić w trakcie, walnąć baka, czy po prostu chwilę odetchnąć. No i dobrze, jak ocenia wędzidełko. U nas język był praktycznie wrośnięty. Po podcięciu ulga dla niej i dla mnie. -
Dokladnie jak Syrenka napisala! To male cwaniaczki sa... a jak sie opija tylko mleczka pierwszej fazy, to raz ze laktoza, a dwa ze to bardziej picie niz jedzenie, wiec tez za bardzo sie nie najedza i zaraz glod ciśnie, bo dopiero mleczko drugiwj fazy jest bardziej pozywne i tresciwe... tylko ze na nie juz sie trzeba napracowac zazwyczaj bardziej
Mala_syrenka, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No i mają mi podać kroplówkę z B1... Cieszę się że cokolwiek w dobra stronę. I modlę się żeby to coś zadziałało.
Chociaż czytam na internetach że musiałabym to brać 3 dni pod rząd. Pytanie czy oni mi to dadzą też jutro?
Dziewczyny czy to może coś zadziałać po 1 dawce? Tak się ucieszyłam na samą myśl, a teraz czytam że to tylko przygotowuje a nie wywołuje -
siuger wrote:No i mają mi podać kroplówkę z B1... Cieszę się że cokolwiek w dobra stronę. I modlę się żeby to coś zadziałało.
Chociaż czytam na internetach że musiałabym to brać 3 dni pod rząd. Pytanie czy oni mi to dadzą też jutro?
Dziewczyny czy to może coś zadziałać po 1 dawce? Tak się ucieszyłam na samą myśl, a teraz czytam że to tylko przygotowuje a nie wywołuje -
Powodzenia dziewczyny!
Ja im bliżej do terminu porodu tym mniej się czuję przygotowana i bardziej zestresowana. Zaciskam nogi, żebym wcześniej się nie zaczęło 😉 Chociaż wcześniej marzyłam już o tym, żeby był czerwiec i żeby ciążą była już donoszona.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
hej Mamusie ❤️
wpadam na szybko przeprosić, że tak zniknęłam. staram się na szybko nadrabiać, ale czas mam tylko w kiblu 🙈 i i tak ograniczony, bo chwilę po zamknięciu drzwi wpadają moi kibice (a zamka nie mamy ze względów bezpieczeństwa od dawna) 🙈
staram się poświęcać max czasu dzieciom, Mąż ma wolne więc też w wolnej chwili jakiś film oglądamy lub po prostu się tulimy i korzystamy...
jestem mega szczęśliwa i spełniona 💜💙❤️🎉🎉🎉
nie miałam nawet minuty zjazdu emocjonalnego, więc oby tak zostało 💪💪💪
a Wam życzę łatwych porodów i łatwych w obsłudze dzieci 😘 będę wpadać oczywiście dalej, ale niestety nie dam rady już tak często jak przed porodem 😘
trzymajcie się ❤️Marta9191, Noelle, NatkaZ, Chaos, Mama po przejściach, Monia66, Cccierpliwa, Santi_14, Cyprysek89, Nitka1, Bajka111, Batylda, Lilak , slodka100, kamkam, Veruka, Bee, _agrafka_, Papillon, siuger, KasiaC, Kate90, AśKa31, Dani, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mama po przejściach wrote:Czyli cały ten remont sypialni nie zrobił na Twojej macicy wrażenia 😜
Ja zaraz biorę się za umycie kolejnych okien 😉
Przelecialam sie po miescie przy okazji, bo musialam pblookac, gdzie z corka najlepiej po buty podjevhac zeby z nia nie latac, maly tak cisnal na szyjke, ze czaswm az zeby zaciskalam na 2-3 kroki tak krocze bolalo🙈za godzine ja odbiore z przedszkola, skoczymy po buty, pozniej prasowanie, pranie, jutro chrzciny, bedzie intensywnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kciuki za wszystkie dzisiejsze dziewczyny ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Po prostu Zoe wrote:Mam tyle tego mleka ze jak wczoraj stanęłam w łazience przed lustrem żeby je trochę wodą ciepła przelać to normalnie z tych cycow (to nie piersi 😅) kapało mi do umywalki zanim w ogóle je dotknęłam.
To spróbuje nie dawać się nabierać na jego drobne aferki. Bo to może faktycznie podstępna mała szujka gra na emocjach matki. Po tych wybudzeniach go w szpitalu na jedzenie mam małą traumę i trochę mu pofolgowałam w domu -
Kamkam, mam to samo. W nocy aż mnie ból wybudza. Na razie nie ściągam, a rano podaje jedna pierś. Ale nie wiem, jak długo tak ogarnę. Bo się w końcu zrobi zapalenie albo będzie za mała produkcja mleka. Pierworodnej nie mogłam odsunąć od piersi. A to małe 15 min i ful. Robi tyle kup i siku,że na pewno się najada. Pewnie to te pierwsze tygodnie,że dziecko takie ospale, a jak się później do cyca dopadnie, to nie da mamie siku zrobić bez ssawki;D
Najgorzej,że smoczkiem pluje i nie wiem,czy próbować inne czy się poddać. Ale jednak wolałabym mieć zatyczke w zanadrzu.. -
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiowaćBardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Cześć dziewczyny, nasz synuś dziś już kończy dwa tygodnie, ten czas za szybko leci 🙈
Była dzisiaj u nas położna, synek za mało przybiera na wadze bo tylko 17 g na dobę, do tego zle się przystawia i łyka powietrze i później boli go brzuszek, jest wzdęty. W nocy tak płakał ze mąż jechał po espumisan do apteki bo nie miałam w domu.
Położna każe mi odciągać mleko i karmić go butelką a mi serce pęka bo tak bardzo chce karmić piersią 😣nie wiem co o tym myśleć… nie wiem co robić 😔 muszę poszukać jakiejś dobrej CDL bo nie chciała bym żeby synek wybrał butelkę. Wędzidełko podobno jest Ok, tylko ze on taki kurczaczek malutki i nie umie dobrze złapać piersi, a jak nawet mu się uda to szybko zasypia i nie je tyle ile powinien 😣
Ehhh ciężkie to wszystko… -
Unify kciuki ✊✊ mam nadzieję, że już urodziłaś.
Ja w niedzielę o 9 mam się stawić w szpitalu i wywołujemy szkraba. Szyjka zgładzona, rozwarcie 2 cm, więc lekarz mówi, że nie ma na co czekać. Jaram się 😁😁😁💚 6.06 to piękna data.
Kurcze dziewczyny trzymam kciuki za Wasze karmienia, oby Maluchy ładniej ciągnęły z piersi. Ja się na tym nie znam, ale Agrafka na Twoim miejscu właśnie zasięgnęłabym jeszcze opinii u kogoś innego, trzeba jeszcze popróbować zanim odstawi się pierś, dziecko też wszystkiego się uczy.Bajka111, _agrafka_, Dani, Veruka, Chaos lubią tę wiadomość
-
Agrafka na spokojnie. Wiem, łatwo się pisze, tym bardziej że jeszcze sama nie przerabiałam tego tematu, ale przedstawię Ci przykład mojej koleżanki. Urodziła wcześniaka, spędzili dużo czasu w szpitalu, nie miała Małej przy sobie. Dziecko karmione butelką, odciągniętym mlekiem. Po powrocie również zlecono jej podawać butelkę, żeby mieć pewność ile Mała zje, ale stopniowo wprowadzała pierś, nie poddawała się i teraz karmią się już tylko piersią 😊 Więc jeśli Tobie naprawdę zależy to nie rezygnuj, dzieciaczek z czasem się nauczy ssać pierś nawet jak będzie też dostawał butelkę. Przynajmniej mam taką nadzieję... Powodzenia! ✊
_agrafka_ lubi tę wiadomość