Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
unify wrote:Po 6 urodziłam synka🥰 poród długi i ciężki. Mały urodzony przy użyciu próżnociągu..mimo nacięcia, peklam bardzo dużo aż po odbyt.. było cholernie ciężko, ale nagroda jest warta♥️ Absolutnie nie chce żadnej z Was straszyć, ale nie chcę już tego więcej przechodzić.😃
Gratulacje, Unify! ♥️ Szkoda ze musiałaś się tak nacierpieć, ale już to za Tobą cale szczęście. Szybkiego powrotu do zdrowia! (to pęknięcie). Udało Ci się dostać znieczulenie? Nie pomogło?
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
_agrafka_ wrote:My mamy bardzo ciepło w mieszkaniu, w łazience podczas kąpieli mamy jakieś 25-26 stopni, i w pokoju małego jakieś 24-25 stopni.
U nas jest bardzo ciepło 27-28 stopni bo za oknem 30 codziennie....W sypialni i pokojach dwóch innych obniżamy klima do 22. Ale w łazience nie ma klimy, w kuchni tez. Więc są te różnice temperatur miedzy pokojami, no nic, mała będzie musiała się przyzwyczaić....Bo co możemy zrobić.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Unify biedna, nameczylas się tyle, ale najważniejsze, że masz już Szkraba w objęciach 🥰
Ja juz u siebie na sali, przed chwilą na zapisie skurcze już słabsze, nieregularne, wiec lipa. Na 90% szykuje się na cesarke w poniedziałek, bo pomimo iż będą mi robić 3 próbę przez moment, to już nie wierzę, że samo coś ruszy. Najważniejsze to urodzić zdrowe dziecko i jak najszybciej stąd wyjść. -
Unify gratulacje! To prawda, że dziecko wynagradza trudy ciąży i porodu, ale przykro mi, że tak sie umeczylas, życzę Ci jak najszybszej rekonwalescencji😘
Monia, a przez weekend jeszcze coś będą działać z indukcja czy już czekacie na cc w poniedziałek? Młodzieży jak widać nie spieszy się wcale 🙈
Edit. Doczytałam o 3 probie jeszcze😅
Dziewczyny jak jesteście ubezpieczone gdzieś prywatnie, to pamiętajcie że jeśli lezycie w szpitalu na takiej patologii przed porodem to później oprócz hajsu za urodzenie dziecka często i gęsto należy się też jakaś część za ten pobyt w szpitalu poprzedzający narodziny😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 13:34
-
Unify gratulacje ogromne ❤
Bardzo mi przykro, że tyle się nacierpiałaś, ale najważniejsze że już po, że wszytko dobrze się skończyło.
Twoja historia pokazuje jak różnie może być, nie zawsze jest szybko i bez problemów. Życzę szybkiego dojścia do siebie 😚 trzymaj się!
-
Unity gratulacje.
Monia a już myślałam czytając dzisiejsze posty że się rozwiąże u Ciebie dzisiaj.
Ja nadal na Wit B1. Dziś mnie wzięli na badanie i niby 2 cm rozwarcie, więc już coś. Zawsze to pół kroczku do przodu.
Jak od środy wszystkie za koleją kroją u mnie w szpitalu, to dziś już 2 normalne porody.
Przy jednym nie zamknęli drzwi od porodówki i odgłosy jak z rzeźni. Aż zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno chce rodzić SN. Ech. Straszne to... Jeszcze u nas bez znieczulenia oczywiście...
U mnie w weekend nic więcej niestety nie zdziałają. Zazdroszczę Wam że u Was wywołują na weekendzie. Ja muszę czekać do poniedziałku z jakimiś decyzjami -
Dzięki dziewczyny🥰
Lilak wrote:Gratulacje 🥰
Czyżbyś urodziła w dniu terminu?
Biedna, obyś szybko doszła do siebie.
Papillon wrote:Unify ogromne gratulacje ! Współczuję, że się tak nacierpiałaś, ale na pewno szybko o tym bólu zapomnisz 💓 Ile waży i mierzy Twoje słońce? Odpoczywajcie!!! -
Dani wrote:Gratulacje, Unify! ♥️ Szkoda ze musiałaś się tak nacierpieć, ale już to za Tobą cale szczęście. Szybkiego powrotu do zdrowia! (to pęknięcie). Udało Ci się dostać znieczulenie? Nie pomogło?
-
Monia w takim razie czekamy na poniedziałek i mam nadzieję, że już zapadnie ostateczna decyzja, bo ile można czekać na rozwój sytuacji.
Unify o kurczę😱 czyli jednak dobrze wymierzyli ostatnio małego. A byłam przekonana, że będzie mniejszy tak jak mówiłas. Teraz boję się moich 3700 😒 -
Unify, super,że masz to za sobą. Gratuluję
Niestety z porodami tak bywa, są nieprzewidywalne. Jak jest dobrze to super, gorzej jak nie jest. Mam nadzieję,że dojdziesz do siebie szybko i bez komplikacji w przyszłości.
Ja też po porodzie mówiłam,że nigdy więcej;D no, ale już jest drugie, a i może będzie nawet trzecie. Z tym,że poród pamiętam do dziś i jak rodziłam, to myśli dokładnie jak u Zoe,że ja nawet tego dziecka nie chce, byleby ktoś to wyciągnął i przestało mnie rozrywać. -
Unify gratulacje 💖 Kuruj się i ciesz maluszkiem.
Monia szkoda, że nic nie zadziałało, ale tak jak mówisz ważne aby maluch urodził się zdrowy a jak to już najmniej ważne.
Ja powiem szczerze, że już nie mogę doczekać się poniedziałku żeby wiedzieć co, jak i kiedy. Wiem, że dla malucha każdy dzień w brzuchu jest potrzebny i dobry, ale to chyba jedyna ciąża gdzie chcę już być po porodzie. Pal licho jakimNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Unify gratulacje! Szkoda, że tyle się nacierpialas. Ale już po wszystkim
!jesteś bardzo dzielna!
Zoe jak spotkanie z CDL?
Dziewczyny kiedy planujecie pierwszy spacer? My wczoraj i dzis bylismy na tarasie na 15 minut!
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumireguska wrote:A co masz w poniedziałek? Co ci powiedzą?
Ja mam wizyte u ginki dopiero za poltora tygodnia...
Sumi mam wizytę u swojego prowadzącego żeby sprawdzić ułożenie małego i ustalić datę albo cc albo wywołania.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Karolina90 wrote:Dziewczyny kiedy planujecie pierwszy spacer? My wczoraj i dzis bylismy na tarasie na 15 minut
!
Nie wiem tylko jak tego szkraba ubierać.