Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicia bardzo gratuluje, przykro mi, ze nie każdej z nas porod jest lekki, ja nie spie już od 2 tygodni i jestem wymęczona, a nie mam dzieci i nie rodziłam, wiec tym bardziej współczuje. A powiedz co z kroczem? Jak duży jest mały i w którym tygodniu byłaś?
-
U mnie bardzo ciężką noc. Spaliśmy w 4 w jednym łóżku. Młody na cycku, starszy nad słową bo musi się przytulać do mamy. Tata znów zaczął go "parzyć", nie może go dotknąć, przytulić a najlepiej jakby spał w innym pokoju 🤦🤦 dawno nie byłam tak połamana
-
Coraz więcej mam tu teraz a coraz mniej do porodu hehe...
Ja wczoraj miałam mega skurcze w pachwinach. Takie naprawdę bardzo bardzo bolące. Ale to nie skurcze brzucha czy tam macicy.
Lekarz mówi że to dobrze. Wyczytałam że mogą to być te przepowiadające, ale cóż z tego jak do porodu może minąć jeszcze hoho podobno od nich.
5 dzień w szpitalu a mój 3 na Wit B1.
Byle do jutra i może zapadną jakieś decyzję.
Monia, co tam u Ciebie? Nic się nie odzywasz od wczoraj jakoś. Chyba że przegapiłam posta. -
kamkam wrote:U mnie bardzo ciężką noc. Spaliśmy w 4 w jednym łóżku. Młody na cycku, starszy nad słową bo musi się przytulać do mamy. Tata znów zaczął go "parzyć", nie może go dotknąć, przytulić a najlepiej jakby spał w innym pokoju 🤦🤦 dawno nie byłam tak połamana
kamkam lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Od wczoraj czuję częstsze ruchy. Może nie cały czas ale dosyć często. Czy powinnam się martwić? Czy po prostu dziecko ma coraz mniej miejsca i jest coraz większe więc go bardziej czuję
Czy Wasze sutki przed porodem zrobiły się jaśniejsze? Bo moje wydaje mi się, że były bardziej ciemne
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Od wczoraj czuję częstsze ruchy. Może nie cały czas ale dosyć często. Czy powinnam się martwić? Czy po prostu dziecko ma coraz mniej miejsca i jest coraz większe więc go bardziej czuję
Czy Wasze sutki przed porodem zrobiły się jaśniejsze? Bo moje wydaje mi się, że były bardziej ciemne
Marta ja im bliżej tym większą bonanzę mam w brzuchu, jestem skopana od środka. Dzisiaj w nocy kotłował tak długo, że o 4 rano musiałam już wstać bo się wyleżeć nie dało.
Mąż też mówi, że mi się piersi zmieniły, nie są takie spuchnięte a brodawki takie ciemne.Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Marta ja tez tego się często boje i sama nigdy nie wiem . Bo jest czas ze jest bardzo aktywny, ruchy szybkie i gwałtowne jak nie mój synek, a potem znów jest cisza. Każde odstępstwo mnie niepokoi, ale to już duże dzidzie i maja dużo siły, wiec pewnie czasem mogą tak mieć, ale trzeba obserwować.
Marta9191 lubi tę wiadomość
-
U mnie też synuś daje popalić kopniakami. Czasami jak zasądzi to myślę czy czasem się nie obrócił głową do góry😅 albo aż prąd przechodzi jakby w pochwie 🤦♀️
Co do piersi to moje też przestały być takie napuchniete i w dodatku trochę swędzą 😵Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Mój mały ma lenia od wczoraj, lekarz dzisiaj miał znow problem żeby sprawdzić przepływy, bo tak jest pepowina schowana. Poza tym wszystko ok. 😊 Dzisiaj mam dostać wytyczne co do jutrzejszego dnia, od 6 rano znow bedzie kroplowka, a potem ciecie😁 już się nie ludze, że ruszy samo, więc tak czy siak będziemy jutro tulic malutkiego 🥰🥰🥰
Dziś ostatni leniwy, beztroski dzien, ale przywieźli mi dziewczynę na salę, wiec jakoś ten czas zleci.Nikola, NatkaZ, unify, Nicia, Batylda, Dani, Nitka1 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że przy drugiej ciąży (o ile mąż zechce) będę bardziej wyluzowana
Monia to dzisiaj dadzą Ci dzień odpoczynku. Trzymam kciuki, żeby jutro sprawnie poszło 🍀
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Mam nadzieję, że przy drugiej ciąży (o ile mąż zechce) będę bardziej wyluzowana
Monia to dzisiaj dadzą Ci dzień odpoczynku. Trzymam kciuki, żeby jutro sprawnie poszło 🍀
Marta będziesz, będziesz o ile nie zrobisz zbyt długiej przerwy. U mnie 3 dziecko po 11 latach przeżywam bardziej niż pierwsze. Za to druga ciąża po 2 latach luzik totalny, nie było czasu na zamartwianie i analizowanie.
Ja planuję czwarte dziecko, mój mąż nie 🙈 Zobaczymy czy uda się znaleźć kompromis.Marta9191 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:Kochana, my 3 lata śpimy na podłodze w pokoju dziecięcym 😅 serio serio, ścielimy sobie na podłodze i tak noc w noc 😅 teraz trójka starsza w swoich lóżkach, Szymuś między nami... moglibyśmy się podzielić dziećmi jakoś, ale od początku trzymamy się tego, że śpimy z Mężem razem, nieważne czy to podłoga czy gdzieś indziej... takie uroki małej różnicy wieku. będzie dobrze, dacie radę 😘😘😘
-
Dziewczyny ja już w szpitalu pod ktg kolejny raz, bo już chodzę z oxy 😁 na szczęście można u mnie chodzić z kroplówką i z ktg 😊 Przed chwilą w sali obok urodziła wielorodka w 30 minut 😂 To jest poród 😍
Juliet, NatkaZ, unify, Noelle, Mala_syrenka, Cyprysek89, Marta9191, Monia66, espoir, Batylda, Chaos, KasiaC, Dani lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wszystkie gratulacje 🥰 boli, nie będę ukrywać że nie. Ale liczę, że z każdym dniem będzie tylko lepiej
pytanie do dziewczyn,które już urodziły. Czy po Tantum rosa piecze?😃 Chciałabym użyć ale boje się bólu.
Papillon kciuki, oby szybciutko i bezboleśnie poszło 💪🥰Papillon lubi tę wiadomość