Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Cierpliwa! Piękne imię 🥰Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰

-
Co do KP to ja bardzo chce karmić wyłącznie piersią i przystawiam małą tak często jak się da ale i tak ją dokarmiam. 🤷🏻♀️
Dzisiaj od 22 do 4 mała była przy cycu a i tak była głodna więc po prostu się poddałam i nakarmiłam ją mm i śpi smacznie do teraz. Chce żeby była szczęśliwa i zdrowa a głodzenie jej tyle godzin, brak mokrej pieluszki, spadki wagi i męczenie się pół nocy na pewno jej tego szczęścia nie dostarcza. Także uważam, że ambicje ambicjami i próby próbami bo nie zamierzam złożyć broni ale nie za wszelką cenę. 😉
Dzieci na mm też żyją i są szczęśliwe a karmienie piersią bezsprzecznie jest dobre dla dzidziusia ale urosło w dzisiejszych czasach do takiej rangi, że nie stosowanie go stało się czymś złym chociaż wcale nim nie jest. Mama rodząca dzidzie przez cesarkę jest tak samo ważna jak ta rodząca siłami natury, a ta dająca dziecku mleko modyfikowane tak samo ważna jak ta KP. ☺️
Santi_14, AśKa31, Dani, KasiaC lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Nikola dzisiaj u mnie będzie. ☺️
Wbrew temu jak to może wyglądać walczę. 😂 Ale uznałam, że ważne jest żeby w tym temacie wybrzmiał fakt, że szczęśliwa mama = szczęśliwy malec i żadna z nas nie chce zrobić swojemu dziecku krzywdy. Moja mama jest cholerną laktoterrorystką, która przyjechała wczoraj sprawdzić czemu jestem złą matką i nie mam mleka i tak mnie to zabolało, że po prostu musiałam to napisać. 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 07:15
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Noelle wrote:Nikola dzisiaj u mnie będzie. ☺️
Wbrew temu jak to może wyglądać walczę. 😂 Ale uznałam, że ważne jest żeby w tym temacie wybrzmiał fakt, że szczęśliwa mama = szczęśliwy malec i żadna z nas nie chce zrobić swojemu dziecku krzywdy. Moja mama jest cholerną laktoterrorystką, która przyjechała wczoraj sprawdzić czemu jestem złą matką i nie mam mleka i tak mnie to zabolało, że po prostu musiałam to napisać. 😜
Ty się zupełnie nie przejmuj. Wiem ze to boli i trudno jest przejść obojętnie tym bardziej w burzy hormonalnej, po porodzie i chcą karmić swoje dziecko. Jestem pewna, ze robisz wszytko co możesz, ale początki są trudne. Ale zgadzam się z tym co piszesz, a nawet uważam, ze sprawa karmienia jest sprawa indywidualna i niektóre kobiety mogą nie chcieć, tak i rodzic siłami natury.
Ale mam nadzieje, ze jeszcze nie będziesz wiedziała co robić z mlekiem:) -
Byłam bardzo ciekawa jak tam Wasza pierwsza nocka Noelle i bach taka relacja 😁
U mnie Nikola też cisza, nic nie ruszyło. Szczerze to po ostatnim badaniu miałam zdecydowanie większe dolegliwości 🙈 no nic szykuje się na jutro do szpitala. Muszę dołożyć trochę rzeczy stricte na patologie bo tam wezmę normalne koszule, więcej bielizny, książkę 😊 -
Noelle mój najstarszy syn był na mm - różnicy nie widzę między nim, a braćmi - każdy wnerwia tak samo 😜😉😘
Noelle, _agrafka_, Mala_syrenka, NatkaZ, Chaos, Dani, kamkam, Nicia lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir jak Ty coś napiszesz to zawsze mam rogala na twarzy 😊 ja też uważam, że nic na siłę. Fajnie jak mleczko jest ale jak nie ma no to co 🤔 a tym bardziej, że Klarcia w szpitalu to co najlepsze już dostała 😊 a może jeszcze złapie cyca 🙃
espoir lubi tę wiadomość