X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mogę się pochwalić, że nie dostałam żadnych uwag 💪 ani od teściowej (wie o problemach z karmieniem) ani od mamy, od nikogo. Każdy jest zadowolony że maluch jest już na świecie i są szczęśliwi. Tylko pytają kiedy do nich przyjadę ☺️

slodka100, Magdalena29 lubią tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Nie ma opcji,żebym kiedykolwiek tak zdurniala,żeby zrobić sobie trzecie.

Kochana to samo mówiłam. A jak przyszedł mi ze 2 lata temu instynkt to nie dało się tego wyciszyć. Co więcej nigdy nie czułam się tak spełniona jak dziś. Jako młoda matka byłam ciągle czymś zestresowana, dążyłam do ideałów, szukałam dziury w całym. A teraz jak patrzę na moją kruszynkę to cieszę się każdą chwilą bo już wiem, że za chwilę będzie miał 14 lat i krochy na nosie. Tak ten czas zapitala.

slodka100, NatkaZ lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zarzekałam po porodzie, że nigdy więcej a dzisiaj mamy 4 dzień i mogłabym rodzić znowu. 😂
    Jak przytulam Klarcie to tak sobie myślę, że była warta tego całego bólu. 🥰

slodka100, espoir, Magdalena29, NatkaZ, Dani, _agrafka_ lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Noelka masz 100% racji. Każda z nas się stara, ale nic na siłę. A tym bardziej jak nasze dzidziuś dostały te najbardziej wartościowe mleczko siarę w pierwszych dniach.
    MM to nie trucizna szkoda ze nie każdy to rozumie. Ale ważne ze wiemy my :)

Ja dzisiaj w nocy spróbuje podać moje mleko z butelki. Zobaczę czy jak będę pewna ze zjadła to dłużej pospi czy nie.

Dziewczyny a po jakim czasie właśnie szlyscie do neurologopedy ? Do 6 tyg się idzie ale de facto im wcześniej tym lepiej ?
    Ja mam akurat z mojego szpitala darmowa wizytę i u fizjo dla malutkiej i dla neurologopedy tylko nie wiem kiedy pójść.

I ktoś pytał kiedyś - ja rodziłam w Katowicach nie w Warszawie. Prywatny szpital tylko polozniczo - ginekologiczny ŁUbinowa. Ale można rodzic tam na NFZ wiec za darmo rodziłam

U nas w zaleceniach było, że po 2 tygodniach.

KasiaC lubi tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, o tak. Oby jak najmniej uwag, bo szczególnie kiedy hormony jeszcze w nas buzują, robią wodę z mózgu. Ula zaczęła się drzec całymi dniami. Jak to teściowa zobaczy, to zacznie gadać o mojej diecie albo że dziecko głodne, aż sama będę miała wątpliwości.
    Naprawdę tak się cieszyłam,że mi się dziecko trafiło bajka. Pół godzinki dziennie płakała, resztę spala albo siedziała aktywnie ale tak na spokojnie. A teraz? Od 8.00 śpi nawet na mnie 15 min.odlozyc się tego wcale nie da. Płacze, pręży się, strzela kupy. Pije mleko jak wściekła i jak wściekła z nadmiaru ulewa. Z najbliższego otoczenia większość dzieci przez 3 miesiące spało i jadło, a ja już mam drugi egzemplarz, który więcej się drze niż śpi. Tylko,że tamta dawała od razu, a tu bomba z opóźnionym zapłonem. Siedzę z cyckami na wierzchu, bo się ich chować nie opłaca. Młode najchętniej by spało z sutkiem w oku albo na policzku. A starsza lata i uwagi szuka.
    Dom wariatów 🤦🤦

NatkaZ lubi tę wiadomość

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka No nie mów biedna! Teraz miałyśmy mieć odmianę od hnb! 🙈 Oby to tylko tak krótki kryzys. ✊

A my wiemy, że nie będziemy chcieli więcej dzieci i mówienie, że nie wiem co mówię odbieram jako uwagę jak do małego dziecka, które nie wie o czym mówi. Czuję się wtedy potraktowana bardzo protekcjonalnie. I to nie że uwaga do Was czy coś. 😜 Bo w rodzinie jak ktoś pytał to się spotkałam z takim zdaniem. W ogóle nie komentuję już ilości naszego potomstwa, zbywam wszystkie takie tematy na bok.

W ogóle mam problem z miednicą. Nie wiem ile czasu jej dać na dojście do siebie, a kiedy już udać się do jakiegoś lekarza. Może 6 tygodni to będzie taki optymalny czas i jakby co to lekarz? Wiecie może jak to wygląda z kośćmi/stawami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 12:51

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! A ja mam duży problem z kolanami. Masakra. Jakby mi miały z zawiasów wyskoczyć. A kucnąć to już poezja. Nawet podnieść do zgięcia

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    O! A ja mam duży problem z kolanami. Masakra. Jakby mi miały z zawiasów wyskoczyć. A kucnąć to już poezja. Nawet podnieść do zgięcia

A miałaś już tak w ciąży czy dopiero po porodzie? Też niefajnie. :(

Po prostu Zoe lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka oby Ula jednak nie okazała się twoim kolejny HNB. Może jeszcze się pozmienia. Na początku po porodzie zawsze te kilka dni dziecko jak anioł bo jest wykończone porodem A potem to już zaczyna sie charakterek chodź ja z córką ostatnio miałam właśnie trochę inaczej bo druga noc w szpitalu to prawie nic nie spałam bo ciągle cyc i na chwilkę tylko zasypiala.
    A tak wogole to dajesz smoczek małej??

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka nadal przybijam piątkę 😐 wszyscy mówili, że jak pierwsze było hnb to drugie będzie bezobsługowe. Gówno prawda. A ja głupia uwierzyłam…

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nieustannie trzymam kciuki za te jeszcze nierozpakowane na pewno ciężko wam jest w te upały. Zwłaszcza, że my tu cały czas nawijamy o maluszkach. Już niedługo i na was przyjdzie czas.

Magdalena29, Sumireguska, Dani lubią tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzyłam. Chociaż w sumie przygotowałam się na masakrę. Ale upewniło mnie to,że nie chce więcej tego przeżywać. Na szczęście zaraz 40,do tego czasu nie zapomnę,co się teraz dzieje, a po już się nie zdecyduje. Moja wygoda jest dla mnie ważniejsza;) i mam nadzieję,że żaden instynkt mnie nie złamie 🙈🙈 mojego męża na pewno nie. On już teraz ma dość.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka, współczuję,że też u Ciebie się tak złożyło. Mam jednak nadzieję,że to nie hnb, a po prostu niedojrzałość układu pokarmowego i po 3 miesiącach przejdzie. Podobno piorun dwa razy w to samo miejsce nie trafia, nie możemy mieć takiego pecha 😅😅

slodka100 lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, mała nie akceptuje smoczka. Pluje plastikiem po 10 s, a od niektórych ma odruch wymiotny. Już 6 różnych próbowałam. Szkoda mi kasy kupować następne,żeby tylko polizała.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tego nie znam żeby dziecko ni3 chciało smoczka i mam nadzieję że nie poznam. Zawsze kupuje lovi najmniejszy 0-2 miesiecy i zawsze w końcu zaskakuje wiadomo na początku też wypłuwaly itp ale to jest kwestia trochę czasu przy moich dzieciach.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dodam że ja miałam pierwsze dziecko HNB. Następne 2 na szczęście już nie ale boję się że teraz może się też trafić HNB.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Ja to samo myśle o drugim 🤣
    Po porodzie i szytym kroczu to już całkiem 🤣
    Ja również 😄

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, ja myślałam,że każde dziecko da się przekonać do smoczka, kwestia prób. Ale wtykam jej kilka razy dziennie, a ona nawet nie zasysa. Nie wiedziałam,że tak może być.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka a próbowałaś wysmarować smoczek swoim mlekiem i dać? I tak próbować parę razy?

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też smoczek nie przeszedł…przy pierwszej było identycznie 😐 tym razem szybciej straciłam nadzieje na sukces. Laura mniej płacze ale za to ulewa na potęgę. Starsza w ogóle nie ulewała więc nie znałam tego problemu. Muszę dokupić więcej pieluch i ubranek…i szybciej schudnąć bo nie mam ciuchów w które się mieszczę ;-)
    Za to obie 24h/dobę trzeba mieć na rękach. Nieodkładalne…

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ