Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle i to jest najlepsze podejście. Warto zaealczyć na wszystkie możliwe sposoby, ale jak nie wychodzi to po prostu odpuścić i sobie i maleństwu. My w domu też mamy zamiar powalczyć, bo dopiero od wczoraj mam pokarm, ale mały ciumka chwilę i śpi. Wczoraj rozmawiałam z CDL u nas w szpitalu i narazie plan jest taki żeby przystaeiać do każdej piersi chociaż na kilka minut. Jak mały zasypia, to odstawić i dokarmić a ja nadmiar mam ściągnąć laktatorem.
Tak w ogóle to my już jedną nogą praktycznie w domu. Jeszcze tylko obchód noworodków i jak z Mikusiem będzie ok to znikamu stąd.Cyprysek89, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Natka no u nas jest to samo z tym, że ja nie mam nadmiaru bo młoda opróżnia piersi do końca w kilka minut a potem próbuje dalej i się denerwuje bo nie leci a finalnie zasypia. 🤷🏻♀️ Więc daje jej tyle ile mogę a resztę dokarmiam.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Laktoterrorystka 🤣🤣🤣
Tez wolałabym żeby moje dziecię jadło tylko z cyca. Ile czasu bym zaoszczędziła. A on podłączy się i ciumka zaledwie po 10 min. Jak się nad nim znęcam to dociągnie do 20 min. Później nie da się odłożyć a ja nawet mie mam jak pokarmu ściągnąć bo dziedzic na matce śpi. A jął odkładam to znowu głodny się budzi 🤦♀️
-
Cierpliwa gratulacje!!
Noelle ja robię to samo. Daję pierś ile młody chce, odkładam, jak po kilku minutach stęka i szuka to robię mu 30 ml mm żeby się dojadł. Czasem zje tylko 10 ml i śpi po 4-5 h. Ja mam wtedy czas na wszystko, łącznie ze ściąganiem pokarmu laktatorem. No i wszyscy w domu szczęśliwi, dzieci zaopiekowane i najedzone, dom czysty a ja nawet umalowana, ubrana i wyspana. Tfu tfu żeby nie zapeszyć 🙈🤣Cyprysek89, Magdalena29, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa gratulacje!
My wczoraj byliśmy na konsultacji CDL i neurologopedy znowu. Neuro stwierdziła że Ignacy ma cechy wcześniaka jeżeli chodzi o ssanie. Delikatnie obniżone napięcie w buzi. Może to być spowodowane ułożeniem w macicy bo jednak pchał się do wyjścia wierzcholkowo, czyli buzia, a nie tylem główki. Mamy obserwować.
Co do karmienia to wyliczyła nam dzienne zapotrzebowanie dla niego na 550 ml mleka czyli 10 karmień po ok 55 ml. W szpitalu kazali nam karmić 8 razy po 90 ml więc nie dziwię się, że brzuszek nie wyrabiał plus dużo ulewal jak co karmienie to miał w butli 90 lub 100 ml mleka.
Obecnie mamy się karmić na żądanie plus przez 2 tyg dokarmiać moim mlekiem z butli 2 razy dziennie po 55 ml oraz ważyć małego co 3 dni i sprawdzać przyrosty. Jak to CDL powiedziała : na razie ma z czego spadać, po tym jak go koksowalismy taką ilością mleka. tak wiec wczoraj od południa jesteśmy tylko na piersi i jakoś nam idzie
A i mamy wprowadzić smoczek - nuk taki pochyły aby wypracować odruch ssania oraz zmiana butli na Lovi, więc polecana medela idzie w odstawkę
Mi dodatkowo zatkał się kanalik mleczny ale mam masować szczotka soniczna do twarzy i spróbować ściągnąć ręcznie. Wczoraj już to uczyniłam i dziś jest mega poprawaNatkaZ, Magdalena29 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ooo ja też mam butelki lovi ale również smoczki.
Mój 1 syn też często potrzebował mleczka więc u mnie w sumie na początku wisiał B. Często na cycku jak to mówią karmienie na żądanie. Ja akurat mm nie dawałam no każdy musi sobie dopasować schemat pod siebie i swoje dziecko więc u każdej z nas może co innego być ok 😉 ja zawsze powtarzam szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko. -
Wychodzimy 😁💖💖💖
Chaos, Noelle, slodka100, espoir, Cyprysek89, Karolina90, Magdalena29, Veruka, Bajka111, KasiaC, Bee, Santi_14, unify, Batylda, Dani, _agrafka_ lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Cyprysek89 wrote:Zanim ja urodzę to Wy już wszystkie dojdziecie w tym temacie do perfekcji to w ciemno będę przychodzić po porady 🍼🍼🍼
Kochana, ja tu pewnie będę po wszystkich światło gasić i to nadal w dwupaku 😜
Do terminu mam 10 dni ale córce się nie spieszy a i obecnie mi nie bardzo, bo męczy mnie jakaś alergia czy inne gówno i ledwo oddycham i patrzę na oczy. W takim stanie to ja tego dziecka na bank nie urodzę...Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
To faktycznie jakieś diabły wstępują …. Byla u mnie dziś teściowa i milion uwag. Mówi ze się nie zna ze się pozmieniało ale czemu czapeczki nie zakładam, po co ja bujam w chicco, jak tak często je to pewnie się nie najada albo mam słaby pokarm itp itd. Dopiero teraz zrozumiałam jak dla młodej świeżo upieczonej mamy jest to przykre słuchać uwag.
Dopiero się siebie uczymy, ja się uczę jak ja dobrze przewijać jak ja karmic wg zaleceń fizjo i lekarzy i nie czuje się 100% pewnie w tym co robię. I takie uwagi jednak dotykają i ta pewność siebie burza dalej. Nawet jeśli dotyczą tematów w których jestem pewna i nie ustąpię.
Także życzę Wam dziewczyny jak najmniej uwag z boku -
Magdalena mi koleżanka powiedziała, że 2 dni przed porodem czuła się właśnie przeziębiona więc to może to 😊
U mnie to już najpóźniej pon- wt skoro jutro laduje w szpitalu 😊
Ale zmolestowanie starego chyba coś dało bo ciągle lecą że mnie gęste gluty i to niemożliwe żeby to było jego więc chyba czop idzie 😊 ale nie powiem, żeby sex po takim badaniu należał do przyjemnych 🙈Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
Noelka masz 100% racji. Każda z nas się stara, ale nic na siłę. A tym bardziej jak nasze dzidziuś dostały te najbardziej wartościowe mleczko siarę w pierwszych dniach.
MM to nie trucizna szkoda ze nie każdy to rozumie. Ale ważne ze wiemy my
Ja dzisiaj w nocy spróbuje podać moje mleko z butelki. Zobaczę czy jak będę pewna ze zjadła to dłużej pospi czy nie.
Dziewczyny a po jakim czasie właśnie szlyscie do neurologopedy ? Do 6 tyg się idzie ale de facto im wcześniej tym lepiej ?
Ja mam akurat z mojego szpitala darmowa wizytę i u fizjo dla malutkiej i dla neurologopedy tylko nie wiem kiedy pójść.
I ktoś pytał kiedyś - ja rodziłam w Katowicach nie w Warszawie. Prywatny szpital tylko polozniczo - ginekologiczny ŁUbinowa. Ale można rodzic tam na NFZ wiec za darmo rodziłam