Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak jak Ty to robisz, że go budzisz. Mikołaj za diabła się nie obudzi, nie ważne co byśmy nie wyczyniali. To mały leń patentowany zupełnie jak w brzuchu.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Lilak jak Ty to robisz, że go budzisz. Mikołaj za diabła się nie obudzi, nie ważne co byśmy nie wyczyniali. To mały leń patentowany zupełnie jak w brzuchu.
Muszę go najpierw przewinąć. Dotyk mokrej chusteczki działa na niego jak przypalanie żywym ogniem 🙈 Niestety nie zawsze. Teraz śpi od 9 w takich oto okolicznościach przyrody.
NatkaZ, Cyprysek89, Batylda, Magdalena29, AśKa31, KasiaC lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj też skorzystałysmy w szpitalu z mm. Już rano się pytalam położnej bo było mi dziwne, że Ola nie da się odłożyć na chwilkę bo ciągle szuka suta🙈 ale ta mi powiedziała, że 4-6tyg tak będzie wyglądać i że to stymuluje moje piersi. A na obchodzie noworodkowym byla inna położna i mi zaproponowała żeby spróbować jedna pierś, druga i strzykawka mm. Tym bardziej, że to wezidelko ma grube i sztywne a jej potrzeby na mleczko rosną. Śpi teraz w mydelniczce jak aniołek. I ona odpocznie i ja 😁 zobaczę może następne karmienie wystarczy samo moje mleko. Ale jak nie to nie będę się przed niczym wzbraniać, moje dziecko ma być najedzone i zadowolone 😍 ja dzisiaj żeby się wykąpać to wykorzystałam moment, że mi ją na szczepienie wzięli 😁
Batylda, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Też się martwię o Cierpliwą, oby to był po prostu brak czasu przy dwóch maluchach w domu.
Noelle, ja też po domu w samych gaciach, wycieram się pieluchą 😂 najchętniej te gacie też bym ściągnęła, więc wietrze się ile wlezie.
Chcieliśmy ją włożyć do jakiejś miski albo koszyczka i w tym na wagę, ale zasłaniałoby wyświetlacz.
Te kremy z filtrem co zostawiają białe ślady są okropne, nie mogę jej domyć tego z twarzy 🙄
Natka, moja też nie do dobudzenia, no ale to niedzielniak 🙈
Lilak, ale Wam dobrze ❤️
-
Batylda, Lilak my ważymy na wadze kuchennej tak:
https://zapodaj.net/74ca36e91e9b7.jpg.html
To pokrywka od pudełka plastikowego z miejscem na wyświetlacz. Na to tetra i voila można ważyć 🙈😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 13:49
Batylda lubi tę wiadomość
-
U nas córa w samych bodziakach krótkich, w nocy też. W śpiworek nie wkładam bo by się ugotowała. Mamy bambusowa pieluszkę ale młoda i tak odkryta.
Pieluszki też zmieniliśmy z pampers premium na dade właśnie. Synek używał pampersy i było ok, tu myślę że tez te upały swoje robią..
-
Cierpliwa i Monika się nie odzywają już dlugo. Ja czytam na bieżąco , tylko się nie udzielam, bo to zupełnie obce mi tematy. Ale myślami jestem z wami i trzymam za was mocno kciuki. Już najtrudniejsze i tak za wami teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 14:00
-
Batylda wrote:Nam upały też dają się we znaki, wczoraj cały dzień leżała w samym pampersie, w nocy śpi w pajacu na długi z zakrytymi stopami. Ja mam pampersy z Muminkami i bardzo dobrze mi się sprawdzają, tylko nie do dostania stacjonarnie, a spóźnia mi się zamówienie, więc oczekując kilka dni mamy pampers pure i na razie nie ma dramatu.
Jeśli chodzi o chate, to staramy się z mężem jakoś trzymać ją względnie ogarniętą ale przy tym, że ja co chwile ulewam mlekiem gdzie popadnie to ten porządek graniczy z cudem. Nie wiem co ja miałam w głowie, żeby na kilka dni przed porodem prać wszelakie tapicerki. -
Po prostu Zoe wrote:Mama po przejściach mój tez źle znosi upały. Nawet w nocy śpi w samym body z krótkim rękawem, bez skarpet. Nie jest przykryty niczym bo ma w sobie jakieś radary które każą mu kopać każdy kocyk. A mam taki przewiewny bawełniany. Próbowałam nawet nakrywać pieluszką bambusową, dotąd będzie kopał aż ją skopie i dopiero wtedy idzie spać
To przynajmniej wiesz ,że to o upał chodzi. Moja jest w body na długi rękaw, ale nie jest spocona ani pieluszki nie wykopuje więc w sumie nie wiem co było przyczyną nieprzespanej nocy.
Ogólnie trochę wkurzające te codzienne wizyty położnej od samego początku, ale w sumie mała jest ważona codziennie ( nie musimy kombinować z wagą kuchenną 😜), pępuszkiem również tylko ona się zajmuje, więc mam z głowy a obawiałam się tego 🙈, piersi ogląda i ogólnie służy radą ( czasem ma zadziwiające poglądy 😂😳,ale i tak dobrze poznać jej opinię). Dostałam od niej odlewkę jakiejś mikstury na pogryzione sutki i działa cuda, było już lepiej po pierwszym użyciu, lepiej niż po paru dniach smarowania lanoliną z medeli. Dzisiaj miała trochę więcej czasu, bo akurat mała spała to i kawkę z nami wypiła a i " dzięki" tym wizytą mam motywację by codziennie ogarniać siebie i dom 😆 więc nie ma tego złego.
Zoe daj potem znać jak wizytacja się udała 😄
Czy Was też tak wkurza spanie w staniku? 🙈 zawsze spałam bez i teraz to dla mnie męka. Dzisiaj spróbowałam bez, to cała zalana w mleku ,bo i wkładek nie miałam, masakra 🤦🏼♀️
Lilak ale Wam dobrze na tej działeczce 😊 -
Wizytacja jednak się nie odbyła ale dom błyszczy 😁
Brat z żona i synem niebawem przyjadą. Dzisiaj mąż w domu to chociaż nie czuje że dziecko w domu mam 😁 tylko karmienie jest moje. Właśnie śpi czwartą godzinę, mleko mi samo wypływa ale pal to licho, chwila spokoju w końcu 😅 -
Dziewczyny, jakie pieluszki polecacie? My używamy bambiboo, ale walczymy z odparzeniami i położna poleciła zmianę pieluszek...co byście poleciły?Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Maggi my mamy pieluszki Moltex i jesteśmy zadowoleni. Polecam.
Eco By Naty też próbujemy, ale są jakieś takie za szerokie na pupcie mojej małej i rzadka kupa potrafi wypłynąć 🤦🏼♀️
Czy któraś zna z własnego doświadczenia temat trombozy po porodzie? Martwi mnie ta moja stopa a teraz mąż mi z trąbozą wyskoczył. Ale czy to może tylko stopy dotyczyć jak reszta nogi ok.? -
Cccierpliwa 18.06 miała już wyjść do domu, więc raczej korzysta z chwil razem (mam taką nadzieję, bo to ostatnie co wiem od niej). zaraz do niej napisze na messengerze.
Chaos, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mama po przejściach wrote:Maggi my mamy pieluszki Moltex i jesteśmy zadowoleni. Polecam.
Eco By Naty też próbujemy, ale są jakieś takie za szerokie na pupcie mojej małej i rzadka kupa potrafi wypłynąć 🤦🏼♀️
Czy któraś zna z własnego doświadczenia temat trombozy po porodzie? Martwi mnie ta moja stopa a teraz mąż mi z trąbozą wyskoczył. Ale czy to może tylko stopy dotyczyć jak reszta nogi ok.?Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏