Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaC wrote:Gratulacje Słodka! Co za porodowy dzień ten 19 czerwca
Karolina zgodnie z Twoja podpowiedzią tez odciagam dziś mleko w nocy 😀
Też właśnie działam 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Słodka!! Gratulacje!! Super, ze maleństwo jest juz po drugiej stronie brzucha!
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Slodka ogromne gratulacje! 😘
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Słodka gratuluję, chyba szybko poszło?
Dziewczyny, podziwiam Was,że dajecie radę w nocy wstawać i się doić. Ja otwieram jedno oko i wkładam cyc w otwarty dziób. Jakaś nieprzytomną jestem po nocach.
Co do odparzeń, to my miałyśmy chwilę. Właśnie po pampers premium care. Wystarczyło zmienić i samo zeszło. Dada wydają się najbardziej przewiewne, ale my mamy blisko Lidla i tam kupiliśmy. Są sztywniejsze, ale Malej służą i to najważniejsze. I mimo kup co chwilę nie mamy żadnych problemów.slodka100 lubi tę wiadomość
-
Dani wrote:Cyprysek, Natka- ale cuda, slodziaki te Wasze kruszyny! ❤️
Cyprysek: co to sa cechy przenoszonych dzieci??
U nas to jest mega wysuszona skóra, przy stopkach aż się łuszczy bo ona się już bez mazi urodziła. I ma też pomarszczone stopy i dłonie jak starsi ludzie- ale już jest lepiej 😊 -
Słodka ogromne gratulacje ❤️ Waga Gabrysia spora jak na ten tydzień ciąży 💪🏼
To kto dzisiaj rodzi? 😄
Natka cudny Mikołaj 😍
Ja też polecam Dada z Biedronki! Nie wiem w sumie czy to ich zasługa ale u nas nigdy nie było odparzeń - ani teraz ani przy starszej.NatkaZ, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Ja również polecam Dadę. Wypróbowaliśmy przy całej trójce i nigdy nie było problemów z odparzeniami. A po Pampersach Duśka miała je naprawdę duże.
W ogóle jak chcecie wypróbować Dadę to na ich stronie można się zarejestrować i przyślą paczkę powitalną - paka pampków, chusteczek i bodajże patyczki do uszu.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Słodka gratulacje 👏
U nas idzie jakoś w kratkę. Dzisiaj nie wiemy, że w ogóle była noc 🤦🏼♀️ dopiero od piątej trochę ciszy. Ze opuchniętą stopą pokonałam km, bo oczywiście u mamy na rękach najlepiej. Nie mam pojęcia co było nie tak, może to przez te upały. Bałam się, że będziemy mieli za zimno w domu dla takiego maluszka i wpuściłam za dużo ciepłego powietrza do środka a teraz trzeba wentylatory rozstawiać 🙈
-
Mama po przejściach mój tez źle znosi upały. Nawet w nocy śpi w samym body z krótkim rękawem, bez skarpet. Nie jest przykryty niczym bo ma w sobie jakieś radary które każą mu kopać każdy kocyk. A mam taki przewiewny bawełniany. Próbowałam nawet nakrywać pieluszką bambusową, dotąd będzie kopał aż ją skopie i dopiero wtedy idzie spać
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś!! ❤️
Byłam na zdjęciu szwów dzisiaj i podobno jest tendencja, żeby się rozlazło 🙄
Leje się ze mnie wszystko, krew, mleko i pocę się jak świnia.
Mała robi tysiąc kup dziennie i też nie przewijam jej za każdym razem. Wczoraj zrobiła do wanny 🙈
Hormony mi szaleją, jutro przychodzi położna, a w mieszkaniu jak w chlewie 😂 dowiem się w końcu czy mała dobrze przybiera, bo wczoraj kombinowaliśmy ze starym jak położyć ją na wagę kuchenną 😂Lilak , NatkaZ, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Nam upały też dają się we znaki, wczoraj cały dzień leżała w samym pampersie, w nocy śpi w pajacu na długi z zakrytymi stopami. Ja mam pampersy z Muminkami i bardzo dobrze mi się sprawdzają, tylko nie do dostania stacjonarnie, a spóźnia mi się zamówienie, więc oczekując kilka dni mamy pampers pure i na razie nie ma dramatu.
-
Zoe u nas też młoda cały dzień i całą noc śmiga tylko i wyłącznie w body z krótkim rękawem i z gołymi nuziami. 😉
Wczoraj jak zasnęła przy piersi to obie byłyśmy jak ulepki i aż ciężko było nas od siebie odkleić. 🙈
Batylda jakbym czytała o sobie - leje się ze mnie krew, mleko, pot i musiałabym się myć co pół godziny żeby przejść to wszystko z jakąś godnością. Mam wrażenie, że ta rana po nacięciu krocza niemiłosiernie mi się kisi. 🙄 Zrezygnowałam już nawet z noszenia na sobie czegokolwiek prócz gaci - po prostu nie odsłaniamy żaluzji. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 11:29
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Zoe właśnie chciałam napisać, że moja rana też chyba się rozłazi…… Jutro widzę się z położną. 🙄
Nie wiem jak wyglądała wcześniej bo bałam się tam zajrzeć - mąż niby mówi, że nic się nie zmieniło ale myślałam, że ta rana to będzie taka gruba zszyta krecha a ja mam dwie krechy z dziurą pośrodku, w której widać szwy. 😣 Już nigdy tam nie zajrzę….Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ze mnie też się leje. Już nie krwawilam prawie i znowu się zaczęło. I to porządnie.
Spię bez stanika, mam włożona tetre, a jak Mała się stołuje i puszcza, to zapomina zakrywać i mama zalewa wszystko. Tylko prześcieradło i piżamę zmieniam codziennie. Reszta syf. W mieszkaniu syf. Jestem dość pedantyczna, ale przestaje mi to powoli przeszkadzać. Po prostu doba ma za mało godzin. W sumie po co dodatkowe godziny w krzyku? Ale jeszcze jedna para rak bym nie pogardziła;D
Moja rana rewelacja, wkrótce idę do fizjo na mobilizację blizny i zapytam czy mogę coś poćwiczyć. Mam ciało jak 50 i źle się z tym czuję.
A Młode obie w samych pampersach biegają. -
Mala syrenka u nas młoda je z cyca max co godzinę więc przestałam odciągać bo to nie ma sensu. 🙈
W nocy Klara nie potrafi chwycić cycka i nie wiem od czego to zależy - po godzinach walki i tak wjeżdża mm. 🙄Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Mala syrenka u nas młoda je z cyca max co godzinę więc przestałam odciągać bo to nie ma sensu. 🙈
W nocy Klara nie potrafi chwycić cycka i nie wiem od czego to zależy - po godzinach walki i tak wjeżdża mm. 🙄
Noelle u mnie podobnie. Czasem złapie od razu a czasem rzuca się jak poparzony i kilka minut trwa jego walka z sutkiem. Już wszyscy na osiedlu i na naszych ogródkach działkowych wiedzą, że król Julian się narodził 🤣
Batylda opowiadam właśnie staremu o Waszych próbach z wagą kuchenną i widzę jak mu się lampka nad mózgiem zapala i mówi, że jakby go wsadzić w jakiś koszyczek to mogłoby się udać 🤣🤣 Nie mogę z nim 🙈
U mnie nowy kłopot. Mam karmić na żądanie max co 3h a mój król jak jesteśmy na działce nie ma najmniejszej ochoty robić nic innego prócz spania. O matko kombinacje alpejskie odchodzą żeby go wybudzić a i tak jak już złapie to zaraz śpi 🙃
Ale i tak jest super i cieszę się, że urodziłam o tej porze roku bo jak już mam dość usypiania go w domu to pakuję do wózka i prosto na dwór. Odchodzi ubieranie w bluzy, spodnie, kombinezony itp. Same bodziaki z krótkim.Batylda lubi tę wiadomość
-
U nas w nocy mały śpi w pajacyki z długim rękawem i w beciku bo to mały zmarźluch jest 😱 Co ciekawe to nawet się nie spoci w tym, a mi w podkoszulce na ramiączka i krótkich gaciach jest gorąco jak diabli. W dzień leżakuje w samych bodziakach, ale ma momenty że musi być ciasno zawinięty pieluszką bo inaczej jest ryk.
Ze mnie co prawda mleko się nie leje aż tak, ale pot i krew już tak. No i ciśnienie świruje. I już mnie cholera strzela. A gdyby tego było mało to zrobiło mi się zgrubienie przy końcu rany. Oreintujecie się czy można to samodzielnie jakoś "rozgonić" czy lepiej wybrać się od razu do lekarza?Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016