Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola trzymam kciuki. Będzie dobrze. Mój mały jak zaczyna u kogoś płakać to ja od razu bym go brała na ręce i tuliła 🙈 a przecież u babci/ cioci/ taty nic mu nie grozi.
Właśnie wrocilismy od babci po całym tygodniu. Przytył 400g w tydzień 🙈
Mój ma taki sam odczyn po szczepieniu. Chyba nawet większy i jakby ropa mu sie tam zaczyna zbieraćNikola lubi tę wiadomość
-
Batylda z dnia na dzień coraz więcej i gorzej. 🥲 Ale mam wrażenie, że tam gdzie ta wysypka przyschneła i zrobiła się taka skorupka to te krostki jakby się wypłaszczyły. 🤷🏻♀️ Nie wiem czy to zasługa bepanthenu ale boję się jej tym posmarować całą buzię.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Unify to normalne po szczepionce na gruźlicę 😊 my na razie mamy to bardziej płytkie ale pewnie to kwestia czasu. Nas położna uprzedziła, że to może podejść ropą, potem zrobi się strup i odpadnie. Mamy uważać przy kąpieli jak przy pempku żeby nie moczyć 😊
U nas temat 💩 jest najważniejszy. Od 5 rano Ola nie potrafiła zrobić i do 14 była tylko na turbodrzemkach i mega zmierzła. Potem jakimś cudem padła, wpakowaliśmy do auta i pojechaliśmy na lody do miasta i wyobraźcie sobie 2.5h spala w wózku i jak wróciliśmy do domu to pierwsze co to był odgłos kupy. Nic mnie tak ostatnio nie cieszy 🙈 potem zaraz była druga 💩💩 i moje dziecko to aniołek. Wkurza mnie to bo bidulka się męczy... -
Cyprysek, u nas to samo. Do 15 maruderstwo i spanie jak królik. Byle szept ja wybudzal. A o 15 jak walnęła kupę,to zasnęła, obudziła się tylko zatankować i dalej śpi. Nie wiem,czy to dobrze. 21 godzina, ja niedługo spac, a Mala będzie wyspana. Boje się trochę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 21:07
-
Mój starszak darł się jak opętany od 3 tygodnia życia do końca 4 miesiąca i niestety nic mu nie pomagało 🙈musieliśmy, a raczej ja musiałam to przetrwać, bo nikt nie chciał takiego krzykacza brać na ręce, a mąż cały dzień w pracy. Nie tolerował smoczka, przy piersi krzyczał jeszcze bardziej, później dostawał mleko dla alergikow, ale i to nie pomogło 🤷🏻♀️ Układ pokarmowy musiał dojrzeć, zadziałał tylko czas.
Teraz mam nadzieje ze młody nie będzie miał takich problemów a za dwa dni zaczyna trzeci tydzień życia 🙈
A jeśli chodzi o sen to starszak śpi całą noc od 2 roku życia, czasem się obudzi żeby się napić, albo obudzi się z krzykiem, właśnie takim ze nie da się go wybudzić co by się nie robiło i faktycznie to raczej jest wtedy kiedy jest przemęczony atrakcjami dnia.
To tak trochę wyglada jak lunatykowanie, ale to zaczęło się jak miał z 1,5 roku. -
W szpitalu uprzedzali, że odczyn po szczepieniu pojawi się około 4 tygodnia i żeby do tej pory nie moczyć tego miejsca co było praktycznie niemożliwe.
Mój bobas robi 💩 raz na 3-4 dni, nic go nie boli i niby to jest ok ale drażni mnie to bo jak już zrobi to tak jak ostatnio wszystko z wózka do prania. -
Dziewczyny Klara dzisiaj spała od 14:30 do 20:30. 😱 Byłam w takim szoku, że sprawdzałam czy na pewno oddycha. 🤣
Obudziła się wściekła jak osa bo to pierwsza taka przerwa w jedzeniu, a teraz dokazuje w najlepsze i nie zapowiada się na spanko. 😄Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mój zasnął jakąś godzinę temu, walczyłam z nim znowu chyba z 1,5 godziny, cyc, lulanie, śpiewanie, nic nie pomagało, nie mógł zasnąć - wiec się złamałam i dałam smoka - dwie minuty i dziecko spało…
Dziewczyny ja mam problem z tym smokiem… tzn chodzi o to ze myślałam ze obejdzie się bez smoka a widzę ze syn bardzo polubił…a ja mam wyrzuty sumienia ze kiepska ze mnie matka bo dziecka nie mogę położyć spać, muszę wspomagać się smoczkiem. Już mam wizje ze mały tak się przyzwyczai i będzie do drugiego roku życia chodził ze smokiem w buzi 🤦♀️
Wiem, nienormalna jestem 🤦♀️
Santi - mój tez uwielbia tak spać na tej poduszce do karmienia 😀
A odczyn po szczepionce u nas już tez pochodził ropą i później zrobił się strupek który odpadł i jest to miejsce delikatnie czerwone -
U nas pod koniec dnia mała była marudna, wykąpałam ją wcześniej i przy ubieraniu już zasypiała. Dostała szybko cyca i zasnęła. Myślałam ze pierwszy raz pójdzie spać o 21 a nie 23 No ale niestety, po 15 minutach pobudka z marudzeniem bo zmęczona. No i po godzinie zasnęła leżąc mi na klacie i brzuchu jak żaba. U nas to jedyna pozycja (bez noszenia) w której zasypia.
-
Agrafka, smoczka można oduczyć. I może się uda całkiem sprawnie. Corke oduczylismy w jeden wieczór. A ratował nam życie nie Zlicze ile razy. I teraz dałabym wszystko,żeby zassała. I daj spokój wyrzutom sumienia. Smoczek nie robi dzieciom krzywdy.
Widziałam wczoraj na oko 4-latke. Że smoczkiem. To już trochę przesada, ale nie moje dziecko, nie moja sprawa. -
Ja się boję dzisiejszej nocy i jutrzejszego dnia. Nocy, bo mały zasypiając znowu płakał że aż zachrypł (a rano już było w miarę dobrze) i nic nie pomagało. Jutra, bo mąż od rana w pracy a ja sama z dwójką najmłodszych. Jak mały znowu będzie tak płakał jak ostatnie kilka dni to pewnie znowu będę ryczeć razem z nim 😭😱Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Agrafka ja marze żeby młoda zaakceptowała jakiegoś smoczka także wyrzuć do kosza wszystkie wyrzuty sumienia. 🙈
Widzę, że młoda ma silną potrzebę ssania i cyc uspokaja ją jak nic innego. Przeszkadza jej, że z cyca leci mleko przez co nie potrafi się przystawić a jak już złapie to zasypia bez nawet jednego cmoknięcia. Tak to dałabym jej smoka oszczędzając i sobie i jej nerwów. 🤷🏻♀️ A tak się cieszyłam jak dostała smoka, zassała i poszła spać - za szybko się ucieszyłam bo od tamtego momentu pluje smoczkiem na kilometr. 🤣
Klara znowu śpi. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziewczyny ja niby to wszystko wiem, że można oduczyć i że dziecku krzywdy to nie zrobi jak dam smoka na chwile kilka razy dziennie… ale jakoś tak sobie założyłam ze nie będę dawała smoka tym bardziej tak wcześnie… a tu mój synek okazuje się być istotką z ogromną potrzebą ssania że już nawet cyce mu nie wystarczają 🙈
A powiedzcie czy jest ryzyko ze smok zaburzy kp? Ze syn odrzuci cyca ?