Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Santi my mieliśmy Debridat dla Tosi, ale ze względu na zaparcia. Nam nie pomógł w żaden sposób. Bratankowie dostawali przy kolkach i też lipa, bardziej pomógłim probiotyk Dicoflor i Esputicon niż ten lek 🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Bratanek też na początku miał w nosie szumisia, później bez niego nigdzie się nie ruszał.
Ja dostałam tego najnowszego szumisia, on nie ma szumów tylko odgłosy przyrody. Morze, deszcz, ogień i coś tam jeszcze. Do tego cztery bajki czytane przez lektora i lektorkę. Można wybrać. Mój na razie też średnio na niego reaguje ale włączam mu szum morza jak już mi się „ciiiii- siać” nie chce 😅 wmawiam sobie że kiedyś zadziała -
dzis rano bylismy na szczepieniu. Wybraliśmy 5w1. Była chwila płaczu ale w obstawie obojga rodziców jakoś wszyscy daliśmy rade. Młody jest teraz trochę śnięty, ale ogólnie dobrze się trzyma, nie ma gorączki.
Noelle, pytałam o te wysypkę (trądziek) to położna kazała myć pieluchą tetrową zeby trochę peelingowac skórę a w pokoju obok pediatra mówiła o emolientach. Czyli generalnie wiem, ze nic nie wiem, ale ogólnie każdy mówił, że to normalne i że niedługo przejdzie -
_agrafka_ wrote:U nas był bąbel, po podcięciu wędzidła zniknął. On się pojawia jak dziecko za mocno wargami pracuje przy kp
Właśnie mam nadzieję, że u nas po podcięciu też zniknie. A długo musiałaś potem masować miejsce podcięcia?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Właśnie mam nadzieję, że u nas po podcięciu też zniknie. A długo musiałaś potem masować miejsce podcięcia?
W zaleceniach miałam masaż co trzy godziny przez miesiąc. Miesiąc nam jeszcze nie minął wiec masuje mu nadal ale niestety nie zawsze udaje mi się by było to co trzy godziny. Dzisiaj mieliśmy taki kiepski dzień ze masowałam mu tylko raz. Czekam na termin od neurologopedy żeby iść na wizytę i to skontrolować czy się nic nie zrosło. -
U nas dzisiaj tez turbodrzemki, mały w ciągu dnia spał może dwie godziny w sumie. A tak to marudził. Nawet smok nie pomagał. Zasnął po 19 z cycem w buzi.
Szumisia nie mamy i nie planuje kupić.
Na szczepienie idę z nim pojutrze. W piątek idziemy do okulisty.
Nam pediatra nie zlecił żadnych badan, nawet nie pytał czy ja na coś w ciąży chorowałam i czy brałam jakieś leki. To pediatra na NFZ ale podobno najlepszy w mieście. Jako jeden z niewielu nie wypisuje od razu antybiotyku ale mimo wszystko chce iść do innego jeszcze na medicover.
Santi na Twoim miejscu zmieniła bym lekarza. Masakra ze lekarz cis takiego powiedział. -
Noelle wrote:Foxy czyli dalej nic nie wiadomo. 😅 Mnie tylko zaczął zastanawiać fakt czy u nas to na pewno trądzik bo ma pojedyncze kropki na rękach i w zgięciach łokci. 🙈
Ja właśnie zaczynam odczuwać skutki drugiego szczepienia przeciw COVID. Zostawiam wiec mężowi zapas mleka i idę spać. Mam nadzieje, ze jutro będzie już dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 21:46
-
nick nieaktualny