X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak zaczyna się wybudzać to leży az nie zacznie porządnie kwękać. Inaczej po wzięciu na ręce i przystawieniu momentalnie zasypia i zaraz znowu jest to samo. Jak kładę na macie i brzęczy to będzie leżeć tam dotąd aż zjem/ skorzystam z łazienki/ wywiesze pranie. Wcześniej rzucałam wszystko i leciałam go ratować ale przez to chodziłam głodna i spragniona cały czas i przez to zła. Zauważyłam też że potrafi tak jęczeć przez sen, z zamkniętymi oczami i ewidentnie jak go podnosiła to dopiero się wybudzał. Przy takim sennym jęku bardzo często wsypia się ponownie bez mojej pomocy, czasem nawet robi to tak szybko że nie zdążę wstać z łóżka. Mąż tez się na to złapał kilka razy na swojej nocnej zmianie. Jak zaczyna jęczeć to on szedł podgrzać mleko i jak wracał po niego to mały już spał w najlepsze

• Veruka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    No i dzisiaj uległam i spalam z nim w łóżku :(
    Założyłam sobie że się nie złamię i będzie zawsze zasypial w swojej dostawce ale dziś tak super zasypiał przy mnie że nie miałam serca go odłożyć. Masakra, mam wrażenie że zaraz zamienie go w rozpieszczonego maminsynkowatego skurczybyka 😁
    Nie przejmuj się, do 18-tki z Tobą spał nie będzie ☺️ Ja też z moją śpię, to jednak dużo wygodniejsze rozwiązanie.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też śpi z nami w łóżku 😄 jest mi po prostu wygodniej. W nocy wyjmuje tylko cycka i wstawać nie muszę.

atdc2n0a92hantdh.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa też śpi że mną. Stary na kanapie bo boi się, że ja w nocy zgniecie🙈 synek też tak spał, a potem coraz dłużej jednak wytrzymywal u siebie w łóżeczku. Teraz czasami wbije o 5, a czasami śpi do samego końca u siebie. Natomiast Maluszek śpi głębiej i rzadziej się wybudza gdy mama jest tuż obok i ja dosłownie czuje.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski 15.06 dostałam decyzję o przyznaniu 500+, natomiast dalej nie mam bonu turystycznego na córkę, jest tylko na syna. Powinnam już interweniować?? 🤔🤔

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją spałam raz, jak była niedokładalna, karmiłam ją wtedy w nocy na kanapie w salonie, na leżąco, żeby samej też przyciąć komara, no i jak zrobiłyśmy kilka rundek do łóżeczka i z powrotem to się poddałam.
    Ja też na początku biegłam na każde kwęknięcie, teraz jak zaczyna, to czekam jak rozwinie się sytuacja, czasem zapłacze dwa razy i śpi dalej.
    W nocy mamy 2 pobudki, nad ranem zawsze tańce, jak ją nakramilam o 8 to spała do 12, a ja prasowałam jak szalona.
    U nas z kupami różnie, pręży się trochę prawie codziennie, ale zawsze uspokaja się na rączkach albo przy cycu. Podajemy Espumisan doraźnie. Dziś kończy miesiąc i się zastanawiam czy nagle z dawki 5 kropelek przejść na tą normalną dla 1msc to jest chyba 20 kropelek? Czy jakoś stopniowo jej zwiększać?
    Dziewczyny, 5w1 czy 6w1? Mamy szczepienie pod koniec lipca i jeszcze się waham.

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos, ja też jakoś tak dostałam decyzję, w zeszły czwartek złożyłam reklamacje i w niedzielę było na pue. Może przypadek, nie wiem. Ale składa się bez wychodzenia z domu. Trwa to 15 min.
    My szczepilismy się dziś. 6w1. 5w1 nie było.
    Byłam u fizjo. Z Ula. Ładnie przespała ten czas. Mam rozejście mięśnia na 5 palców. Niby 6 tyg po porodzie to spoko, a po napięciu jest 3,5, więc jest tendencja do regeneracji. Ale przerazilam się. Nie badała mnie od dołu, bo się nie zdążyłam odświeżyć, a przy tych upałach ta dupa taka ukiszona. Za 2 tygodnie zobaczę jaka tam masakra, ale już się boje.
    Sikam ok 10 razy dziennie i powiedziała,że to dużo. Ile razy Wy sikacie?
    Powiedziałam,że 3-4 l wody piję, ale teraz myślę,że raczej 5-6. Przecież 2 kawy to już pół litra, na spacerze duża butla i niezliczona liczba szklanek w domu. Jutro będę liczyć.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda, który masz? 100 czy 40? Ja daję 10 kropli 100.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka, a w jaki sposób złożyłaś reklamację online?

Na stronie POT jest info ze od 1 lipca tylko tradycyjna poczta można 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ bo nie ogarniają PUE🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:30

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Złożyłam przez skrzynkę epuap. To może nawet nie dostali, a bon po prostu i tak by się pojawił.
    Dopiero teraz znalazłam tą informację. A szukałam bardzo intensywnie w zeszlym tygodniu. Masakra. Takie czasy, a oni wracają do drogi tradycyjnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:38

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktoś wypatrzy darmową dostawę w Gemini albo jakieś innej aptece niech da proszę znać 😁

Ktoś kto wymyślił moskitiere do wózka powinien dostać medal 🥇 założyłam pierwszy raz i w spokoju mogę dychnąć na leżaku a nie wpatrywać się w wózek czy coś małej nie ugryzie 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez śpię z małą. Po tej akcji gdzie mi się zachłysnęła w nocy jak ulala to się boję. Poza tym pewnie pół nocy bym musiała na fotelu spędzić przez te kwękania i brzuszek.
    Synek od urodzenia spał w łóżeczku w drugim pokoju, ten egzemplarz jest inny :-)

A dziś w nocy taka sytuacja: młoda zaczęła ok 4 wiercić się i prężyć, kopać nóżkami (2h wcześniej jadła). Coś mnie podkusiło i przewróciłam ją na brzuszek i młoda jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zasnęła …. tyle ze ja miałam pospane bo przecież nie zostawię dziecka śpiącego na brzuchu i nie pójdę spać. A żal mi ją było już ruszać. No i 2h tak koczowałam …

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam się sprawdzają te krople Vivomix? Mam bio gaje i jak się skończy zastanawiam się czy nie zmienić?

tm01qjv.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 40.
    Ja też ostatnio się zastanawiałam czy nie sikam za rzadko. Piję mniej więcej 3 litry samej wody, do tego rano kawka i wieczorem piwko. Jak jest chłodniej to piję mniej wody.

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię. Dla mnie za dużo kropli.
    I ja też spie z Małą;) czesto jej nawet w nocy nie przewijam , ona dopiero o 5 zaczyna się kręcić, kupczyc i siusiać.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda, moim zdaniem lepsza 100, mniej kropli się podaje. Ja to w ogóle nie lubię tych kropli;D
    Przestaliśmy podawać delicol. Nic u nas nie dawał.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, jak skończę 40 to kupię 100, choć wolałabym żeby szły bezproblemowe kupy 🥴

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dopiero dotarło do mnie, że miałyśmy dziś szczepienie rota, pneumokoki i 6w1. Więc wieczór będzie pewnie ciężki.
    Ula waży już 5400, czyli obstawiam,że na 2.5 miesiąca podwoi masę urodzeniową. Ma na to pół roku, ale mój klops chyba o tym nie wie;D

Foxy lubi tę wiadomość

• Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miesiąc od porodu i w końcu nadrobiłam zaległości forumowe.

U nas jeśli chodzi o sen, to nie mogę narzekać. Tymek nie jest zbyt wymagający. W nocy zasypia ładnie. W ciągu dnia ma juz dłuższe przerwy. Problem był tylko przez kilka dni gdy mlodego bolał brzuszek, strasznie się wtedy pręzył i był niespokojny. Teraz jest juz o niebo lepiej, albo samo przeszło albo pomaga vivomixx. Doraźnie podawaliśmy również esputicon.

Boje się tylko, że synek ma problemy z napięciem mięśniowym. Gdy nie śpi jest mało aktywny. Rzadko obraca głowę na plecach, na brzuchu leży (zwykle śpi, zasypia po max 5 minutach od odłożenia) niby chętnie, ale zachęcenie go do podniesienia głowy, to wyczyn. On po prostu leży na jednym poliku i ma w poważaniu próby matki do zachęcenie go do podnoszenia głowy.

Umówiłam już wizytę fizjoterapeuty, choć mój mąż nie widzi problemu i twierdzi, że przesadzam.
    Jak to wyglada/wyglądało u Waszych maluszków w 4 tygodniu? Chyba zaczynam schizować😩

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawicie się jakoś z waszymi niemowlakami gdy nie śpią?
    Staram sie jakoś z w tym czasie aktywizować syna, ale to wcale nie takie łatwe. I nie ukrywam, że niekoniecznie ta zabawa sprawia mi przyjemność.

Boję się że zaniedbuje syna. Z drugiej strony on raczej nie domaga się naszej uwagi i nie wiem, czy nie jest na etapie, na którym same bodźce zewnętrzne mu wciąż wystarczają.

8p3o3e3kc0g27rqi.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ