Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka u nas też miesiąc minął a mały na brzuchu ma lenia. Dzisiaj wreszcie jaśniepan podniósł główkę i chwilę ją trzymał. Przeważnie na brzuchu tylko jęczy.
Za to przekręca się sam z brzucha na plecy. Fizjoterapeutka mówi, że to nie jest jeszcze zamierzone, po prostu jak się dobrze ułoży to dupa ciężka ciągnie resztę ciała 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:15
-
My też odstawiliśmy delicol, nic nie zmienił.
Ja potrafię wysikać się dwa razy dziennie. Ale ja serio mam problem z piciem. Jest 15 a ja dzisiaj wypiłam tylko kawę i jakieś 100 ml wody. Zawsze miałam z tym problem. 🤦♀️
Dziewczyny czy żółtaczka może wrócić? Zauważyłam, że Małej zażółciły się znowu oczy. Fizjo dzisiaj też to zauważyła i zastanawiam się czy nie powinnam jej przebadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 16:38
-
Sumireguska wrote:Dziewczyny a jak Wam dziecko zaczyna jojczyć to bierzecie od razu na ręce czy dajecie mu jojczyć w łóżeczku? I jak się obudzi to siedzicie z nim cały czas czy też dajecie mu samemu poleżeć?
Mam wrażenie że za szybko go biorę na ręce i karmię, jak jest obudzony to cały czas nad nim ślęczę - koleżanka powiedziała że później będzie wymagal tej mojej atencji non stop...
U nas rano takie jojczenie, stękanie i charczenie odbywa się z zamkniętymi oczami. Mąż mówi, że dziko już się wyspało i potrzebuje bliskości i tak to komunikuje więc zazwyczaj od 5.00 Młody śpi u niego na klacie albo tak jak dziś po prostu u nas w łóżku. Wtedy momentalnie zasypia i tak śpimy do 8
Noelle wrote:Foxy zrobiłam jej ten „peeling” pieluchą tetrową i mam wrażenie, że pod tą skorupką jest zdrowa skóra bez wyprysków - przynajmniej na uszkach czyli tam gdzie miała ich najwięcej. Na buzi te krostki są suche ale nie zlewają się tak jak na uszach. 🤔
Mala_syrenka wrote:W ogóle dopiero dotarło do mnie, że miałyśmy dziś szczepienie rota, pneumokoki i 6w1. Więc wieczór będzie pewnie ciężki.
Ula waży już 5400, czyli obstawiam,że na 2.5 miesiąca podwoi masę urodzeniową. Ma na to pół roku, ale mój klops chyba o tym nie wie;D -
Bajka to ciekawe bo raczej mówi się że jak bilurbina spadała to będzie już spadać do końca - tak mi mówiła położna. Jest jeszcze jakaś późna postać żółtaczki związana z kp ale nie znam się, dopytaj pediatry
Zauważyłam że moje dziecie potrafi prężyć się i jojczyć, puszczać bąki - no ewidentnie coś z brzuchem, ale za kazdym razem jak biorę go na ręce i kołysze to sie uspokaja. Zastanawia mnie to, no bo gdyby to był ból brzucha to nie przeszedłby po wzięciu na ręce... więc może to już jakieś zalążki szantażu emocjonalnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 17:01
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:Bajka to ciekawe bo raczej mówi się że jak bilurbina spadała to będzie już spadać do końca - tak mi mówiła położna. Jest jeszcze jakaś późna postać żółtaczki związana z kp ale nie znam się, dopytaj pediatry
Zauważyłam że moje dziecie potrafi prężyć się i jojczyć, puszczać bąki - no ewidentnie coś z brzuchem, ale za kazdym razem jak biorę go na ręce i kołysze to sie uspokaja. Zastanawia mnie to, no bo gdyby to był ból brzucha to nie przeszedłby po wzięciu na ręce... więc może to już jakieś zalążki szantażu emocjonalnego
Mój też brany wtedy na ręce uspokaja się. Czasem jak trzymam go pod większym skosem i podegnę nóżki to kupa rusza szybciej, często już mi w rękę 😅 -
Nitka1 wrote:Bawicie się jakoś z waszymi niemowlakami gdy nie śpią?
Staram sie jakoś z w tym czasie aktywizować syna, ale to wcale nie takie łatwe. I nie ukrywam, że niekoniecznie ta zabawa sprawia mi przyjemność.
Boję się że zaniedbuje syna. Z drugiej strony on raczej nie domaga się naszej uwagi i nie wiem, czy nie jest na etapie, na którym same bodźce zewnętrzne mu wciąż wystarczają.
on to taki typowy z mitów je, śpi i sra.Dani lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
jak słucham, że ktoś miesięczne dziecko przyzwyczai do atencji to nie wiem czy się śmiać czy płakać... 🙈 on ma miesiąc, nic nie rozumie jeszcze, chce tylko bliskości mamy... nie dajcie sobie wmówić tych bzdur o przyzwyczajaniu do noszenia itp. jeśli tego chce to nie dlatego, że jest rozwydrzone, a dlatego, że Was kocha i przy Was czuje się bezpiecznie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 17:59
Santi_14, Sumireguska, Karolina90, NatkaZ, Chaos, Bajka111, Mama po przejściach, Cyprysek89, Veruka, unify, Dani lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumi dzięki poczytam o tej żółtaczce.
A jeśli chodzi o uspokajanie to moja tż przeważnie się uspokaja, ale to raczej dlatego że jak ją boli to nie rozumie co się dzieje. A jak Mamusia ojoja i tuli to od razu lepiej. Nie znaczy, że przestaje boleć, niestety... Jak mnie coś boli to też mi czasami lepiej jak ktoś poojoja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 18:26
-
A ja jestem po wizycie kontrolnej popologowej. Od środka po zszyciu mam ziarninę 🤦♀️ Oszaleć idzie. Z moimi wymiarami nic się nie robi. Może z czasu pokrwawić ale nie musi 🤦♀️🤦♀️
Dostałam znowu masę rzeczy do zrobienia, mocz, morfologia, usg piersi, usg transvaginalne, na następnej wizycie (jeszcze w tym miesiącu) cytologia i dopiero jak wszystko będzie ok to zakładanie wkładki. To będzie piękny dzień jak już to wszystko ogarnę 😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
GF mi też nie wydaje się z tego zdjęcia żeby była żółta 👍🏻 a z przepajaniem nie pomogę. Jedynie jeśli chodzi o paluszki w buzi to wyczytałam że jeśli faktycznie dziecko ssie palce to już z dwojga złego lepiej dać ten smoczek ze względu na zgryz ale nie MMA pojęcia czy to prawda. Mój ciumka smoczka bo to faktycznie mnie trochę odciąża, jego uspokaja ale czasami też wkłada łapy do buźki. Mówią że to pierwszą oznaką głodu ale mój nie raz zaraz po jedzeniu je pcha i ciumka w buzi więc nie wydaje mi się żeby nadal był głodny.Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP -> Metotreksat (bez efektu), 09.01.25 usunięcie p.jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
nick nieaktualny
-
Gf95 nie jest żółta. Śliczna dziewczynka!
Zestresowałyście mnie tą żółtaczką, bo nie wiedziałam że może wrócić i teraz oglądam zdjęcia i porównuje i już sama nie wiem co myśleć.
Moje dziecię ma też od urodzenia trochę zaczerwienione powieki, nikt nic w szpitalu nie mówił, myślałam że to normalne i minie, ale dalej się trzyma, macie jakieś doświadczenia?
-
nick nieaktualny
-
Batylda u nas też powieki nadal lekko czerwone i nikt nic nie mówił. 🤷♀️
Gf nie wiem jak z tym ssaniem paluszków a smokiem. U mnie każdy maluch pchał łapiny do buźki, a Mikołajek już szczególnie. Smoka nie zawsze zassa, a paluszki cmoka jakby to było coś najsmaczniejszego na świecie. W szpitalu położne nic na ten temat nie mówiły. Ostatni tekst tego typu słyszałam 11 lat temu jak pierworodna była niemowlakiem.
Z tym przepajaniem też nie pomogę bo sama już zgłupiałam w tym temacie. Położna mówiła, że można ale tylko wtedy gdy np. dziecko długo przebywa na powietrzu a jest skwar. 🤷♀️
Wiecie co ja już nie wiem o co kaman. Mały jest na Bebilonie Pepti i kolki co prawda się wyciszyły ale zaczeły się problemy z kupskiem. Mały tak strasznie się drze przy wypróżnianiu że dzisiaj praktycznie się zaniósł a potem rozszlochał się tak mocno że nie mogłam go uspokoić 😱😭 Już sama nie wiem co gorsze 🤦♀️😲
Nie straszcie z tą żółtaczką 😱 Mikula nie miał wcale i teraz zaczynam się stresować czy nie dostanie 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 20:20
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016