Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska94 wrote:Wypadają wam włosy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 08:20
-
Nowa_Ola wrote:Mi nie, wręcz mam dużo baby hair dodatkowych ale to chyba kwestia wcierki, którą odstawiłam na ten moment, bo ma w składzie kozieradkę
-
Kfiatuszek666 wrote:Dla mnie Wasze uwagi są bardzo cenne, bo ja myślałam, ze pójdę i kupię jakiś wypas wózek 4w1 i będzie git, a Wy piszecie, ze fotelik dobiera się do auta. Czyli wózek 2w1, potem wymiana auta a potem fotelik
Ja za to na wózkach się zupełnie nie znam, patrzyłam na te Cybex co tu polecacie to tak po 10 tys sa 😮 myślałam że tańsze są wózki, my planujemy kupić używany, bo z doświadczenia z rodziny wiemy że dużo dzieci nie lubi jeździć w wózku, więc nie chcemy wydawać kupy kasy na wózek z którego nie będziemy korzystać. Jak mu się spodoba to kupimy kolejny już może nowy, bo chyba dla dzidziusiów są inne wózki niż dla takich trochę starszych? -
Kokosankaa spokojnie jest dużo tańszych i dobrych wózków. 🙂 A i używane można często kupić w stanie idealnym, bo ludzie zazwyczaj używają przez pół roku, a później tak jak dziewczyny pisały, często wymieniają na lżejszą, bardziej kompaktową spacerówkę. Ja jak nasze sprzedawałam, to też mi było żal, bo były jak nowe. 🙊
Mi włosy ostatnio rosną jak szalone. U mnie zawsze problem z wypadaniem pojawia się po ciąży, kiedy hormony opadają. 🙈Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Dziewczyny, macie do polecenia ciążowe leginsy, ale ocieplane?
Riptide lubi tę wiadomość
-
Dla mnie te posty o wózkach też są pomocne, też chciałam kupić jakiś 3w1, ale faktycznie teraz nie wiem czy nie lepiej kupić fotelik i gondolę, a tą spacerówkę później, także dałyście trochę do myślenia.
Ale i tak muszę pojechać do sklepu i zobaczyć mi się podoba też taki wózek Joolz tylko nie wiem, który model, moja sąsiadka go ma i jest fajny bo ma duży kosz i naprawdę spoko, ale no jak zobaczyłam ile on miejsca zajmuje w bagażniku to chyba do nas do auta się nie nadaje. Także ja też muszę na to patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 10:31
meggie94, Coffeebreak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja po córce tez nie nastawiam się na zimę w gondoli choć dobrze by było. U nas akurat nie była kwestia szybkiego rozwoju, bo Wika usiadła sama dopiero mając 9 miesięcy, ale od urodzenia jest bardzo dużym bobasem i zaczęła mi wyrastać z gondoli mając ok 5 miesięcy 🙈 I od tamtej pory jeździła w spacerówce na płasko, ale w jej przypadku to wypadł akurat na wiosnę. Zima faktycznie jest dużo lepsza z gondolą z maluszkiem
-
Kfiatuszek666 wrote:Dla mnie Wasze uwagi są bardzo cenne, bo ja myślałam, ze pójdę i kupię jakiś wypas wózek 4w1 i będzie git, a Wy piszecie, ze fotelik dobiera się do auta. Czyli wózek 2w1, potem wymiana auta a potem fotelik
-
Kokosankaa wrote:Ja za to na wózkach się zupełnie nie znam, patrzyłam na te Cybex co tu polecacie to tak po 10 tys sa 😮 myślałam że tańsze są wózki, my planujemy kupić używany, bo z doświadczenia z rodziny wiemy że dużo dzieci nie lubi jeździć w wózku, więc nie chcemy wydawać kupy kasy na wózek z którego nie będziemy korzystać. Jak mu się spodoba to kupimy kolejny już może nowy, bo chyba dla dzidziusiów są inne wózki niż dla takich trochę starszych?
-
IssGreen wrote:Jaka to wcierka?
Firma Anwen, wcierka nazywa się Grow me tender typowo ziołowa, świetna, polecam na czas po ciąży.
Riptide, ja mam na ten moment tylko jedną parę ocieplaną zakupioną w Pepco Może coś zamówię z Shein, bo szkoda mi wydawać kasy na leginsy, które potrafią swoje kosztować w niektórych sklepach. Ogólnie bardzo polecam jeansy ciążowe! Kupiłam jakieś używki na Vinted żeby w ogóle sprawdzić jak to się nosi, są cudowne! Muszę sobie kupić jeszcze jedne w HM, a te będą jako dodatkowa para.
Kończąc temat wózków z mojej strony, to też nie jest tak, że każdy wózek 3w1 jest be, wszystko zależy od marki, ceny, certyfikatów. Ja muszę mieć wózek dostosowany do każdej powierzchni, dużo spacerujemy nie tylko po mieście, jesteśmy aktywni. Nie każda spacerówka też jest zła! Polecam sobie w sklepie pojeździć ta od cybexa, dla mnie lekka, fajna, dobrze się rozkłada, regulowana (przy wysokim mężu to złoto), śpiworek też można sobie dobrać, więc i na zimę się sprawdzi.
Dziewczyny, które już mają dzieci, powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście II prenatalne? W necie piszą o 18-20 tygodniu, a ja jak sprawdzałam sobie jak dalej mi wypadną wizyty to będzie 19 tydzień, to chyba za wcześnie? Lepiej ten 21/22?
Riptide lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Firma Anwen, wcierka nazywa się Grow me tender typowo ziołowa, świetna, polecam na czas po ciąży.
Riptide, ja mam na ten moment tylko jedną parę ocieplaną zakupioną w Pepco Może coś zamówię z Shein, bo szkoda mi wydawać kasy na leginsy, które potrafią swoje kosztować w niektórych sklepach. Ogólnie bardzo polecam jeansy ciążowe! Kupiłam jakieś używki na Vinted żeby w ogóle sprawdzić jak to się nosi, są cudowne! Muszę sobie kupić jeszcze jedne w HM, a te będą jako dodatkowa para.
Kończąc temat wózków z mojej strony, to też nie jest tak, że każdy wózek 3w1 jest be, wszystko zależy od marki, ceny, certyfikatów. Ja muszę mieć wózek dostosowany do każdej powierzchni, dużo spacerujemy nie tylko po mieście, jesteśmy aktywni. Nie każda spacerówka też jest zła! Polecam sobie w sklepie pojeździć ta od cybexa, dla mnie lekka, fajna, dobrze się rozkłada, regulowana (przy wysokim mężu to złoto), śpiworek też można sobie dobrać, więc i na zimę się sprawdzi.
Dziewczyny, które już mają dzieci, powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście II prenatalne? W necie piszą o 18-20 tygodniu, a ja jak sprawdzałam sobie jak dalej mi wypadną wizyty to będzie 19 tydzień, to chyba za wcześnie? Lepiej ten 21/22?
Dziękuję mimo wszystko za polecenie. -
IssGreen wrote:W ciąży ta wcierka nie jest polecana? Szukam czegoś dobrego i sprawdzonego na teraz.
Dziękuję mimo wszystko za polecenie.
Zawiera kozieradkę, która nie jest wskazana w ciążyIssGreen lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Firma Anwen, wcierka nazywa się Grow me tender typowo ziołowa, świetna, polecam na czas po ciąży.
Aż musiałam zerknąć w swój stary segregator ciążowy 🙈😅
Ja miałam połówkowe w 21+6 😊
A co do wózków, fotelików łóżeczek i wszystkiego co się da - możemy tu sobie wyrazić swoje opinie a o tak każda kupi co na co będzie miała ochotę, każdy ma inne preferencje, gust itp 😊Magdak-51, Katarzyna439, Nowa_Ola lubią tę wiadomość
-
Ja melduję się po wizycie. Z bobasem wszystko Ok, serduszko ładnie bije, doktor już nie mierzył, bo podobno w drugim trymestrze to nie ma znaczenia, ale zważył tylko muszę sobie ciśnieniomierz kupić, bo coś za wysokie mam ciśnienie. I kolejna wizyta 2.01.
A poza tym w drugi trymestr wyjechałam na pełnej, bo dziś od rana lepiej się czuję, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży wstałam rano i ogarnelam mieszkanieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 17:49
Katarzyna439, Nowa_Ola, Kokosankaa, meggie94, Kaktusowa, Riptide, Domi_95, IssGreen, Katt, Kaatii lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Aż musiałam zerknąć w swój stary segregator ciążowy 🙈😅
Ja miałam połówkowe w 21+6 😊
A co do wózków, fotelików łóżeczek i wszystkiego co się da - możemy tu sobie wyrazić swoje opinie a o tak każda kupi co na co będzie miała ochotę, każdy ma inne preferencje, gust itp 😊
Okej, czyli bardziej koło 22 trzeba celować dzięki ❤️
Kfiatuszku, super wiadomości! 😍 bardzo się cieszęmeggie94, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja melduję się po wizycie. Z bobasem wszystko Ok, serduszko ładnie bije, doktor już nie mierzył, bo podobno w drugim trymestrze to nie ma znaczenia, ale zważył tylko muszę sobie ciśnieniomierz kupić, bo coś za wysokie mam ciśnienie. I kolejna wizyta 2.01.
A poza tym w drugi trymestr wyjechałam na pełnej, bo dziś od rana lepiej się czuję, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży wstałam rano i ogarnelam mieszkanie
Same dobre wieści 😍Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość