Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Wypadają wam włosy?
    Bardzo :( Cały czas szukam spodobu, jak sobie z tym poradzić. Standardowe kosmetyki czy tabsy nie pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 08:20

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Mi nie, wręcz mam dużo baby hair dodatkowych :D ale to chyba kwestia wcierki, którą odstawiłam na ten moment, bo ma w składzie kozieradkę
    Jaka to wcierka?

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dla mnie Wasze uwagi są bardzo cenne, bo ja myślałam, ze pójdę i kupię jakiś wypas wózek 4w1 i będzie git, a Wy piszecie, ze fotelik dobiera się do auta. Czyli wózek 2w1, potem wymiana auta a potem fotelik ;)

Ja za to na wózkach się zupełnie nie znam, patrzyłam na te Cybex co tu polecacie to tak po 10 tys sa 😮 myślałam że tańsze są wózki, my planujemy kupić używany, bo z doświadczenia z rodziny wiemy że dużo dzieci nie lubi jeździć w wózku, więc nie chcemy wydawać kupy kasy na wózek z którego nie będziemy korzystać. Jak mu się spodoba to kupimy kolejny już może nowy, bo chyba dla dzidziusiów są inne wózki niż dla takich trochę starszych?

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa spokojnie jest dużo tańszych i dobrych wózków. 🙂 A i używane można często kupić w stanie idealnym, bo ludzie zazwyczaj używają przez pół roku, a później tak jak dziewczyny pisały, często wymieniają na lżejszą, bardziej kompaktową spacerówkę. Ja jak nasze sprzedawałam, to też mi było żal, bo były jak nowe. 🙊

Mi włosy ostatnio rosną jak szalone. U mnie zawsze problem z wypadaniem pojawia się po ciąży, kiedy hormony opadają. 🙈

Kokosankaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie do polecenia ciążowe leginsy, ale ocieplane? :)

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Dziewczyny, macie do polecenia ciążowe leginsy, ale ocieplane? :)
    Właśnie miałam o to samo pytać :D już mi jest zimno w zwykłych, a ja w spodniach nie pochodzę bo dla mnie już są nie wygodne, a ciążowych spodni nie chce kupować, bo wiem że nie będę w tym chodzić :D

Riptide lubi tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te posty o wózkach też są pomocne, też chciałam kupić jakiś 3w1, ale faktycznie teraz nie wiem czy nie lepiej kupić fotelik i gondolę, a tą spacerówkę później, także dałyście trochę do myślenia.

Ale i tak muszę pojechać do sklepu i zobaczyć :) mi się podoba też taki wózek Joolz tylko nie wiem, który model, moja sąsiadka go ma i jest fajny bo ma duży kosz i naprawdę spoko, ale no jak zobaczyłam ile on miejsca zajmuje w bagażniku to chyba do nas do auta się nie nadaje. Także ja też muszę na to patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 10:31

meggie94, Coffeebreak lubią tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 13:18

Nowa_Ola, Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córce tez nie nastawiam się na zimę w gondoli choć dobrze by było. U nas akurat nie była kwestia szybkiego rozwoju, bo Wika usiadła sama dopiero mając 9 miesięcy, ale od urodzenia jest bardzo dużym bobasem i zaczęła mi wyrastać z gondoli mając ok 5 miesięcy 🙈 I od tamtej pory jeździła w spacerówce na płasko, ale w jej przypadku to wypadł akurat na wiosnę. Zima faktycznie jest dużo lepsza z gondolą z maluszkiem

age.png

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dla mnie Wasze uwagi są bardzo cenne, bo ja myślałam, ze pójdę i kupię jakiś wypas wózek 4w1 i będzie git, a Wy piszecie, ze fotelik dobiera się do auta. Czyli wózek 2w1, potem wymiana auta a potem fotelik ;)
    Dokladnie tak😃ja tez popelnilam ten blad przez to ze bylam tego nie swiadoma i niestety przez ponad rok narazalam swoje dziecko

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ja za to na wózkach się zupełnie nie znam, patrzyłam na te Cybex co tu polecacie to tak po 10 tys sa 😮 myślałam że tańsze są wózki, my planujemy kupić używany, bo z doświadczenia z rodziny wiemy że dużo dzieci nie lubi jeździć w wózku, więc nie chcemy wydawać kupy kasy na wózek z którego nie będziemy korzystać. Jak mu się spodoba to kupimy kolejny już może nowy, bo chyba dla dzidziusiów są inne wózki niż dla takich trochę starszych?
    Dla starszego kupisz sobie wygodna, lekka spacerowke ktora fajnie sie sklada i bedzie Ci ja lepiej wlozyc do auta😃 a ze dziecko moze nie lubic jezdzic w wozku to niestety prawda, moja jak skonczyla 5miesiecy to stwierdzila ze na rekach u taty lepiej oglada sie swiat i nie bylo mowy przez nastepne 12.miesiecy wsadzic ja w wozek( a o pierwszych 2 miesiacach jak zaczela chodzic to juz nawet nie wspominam🤣) az tu nagle w wieku 18 miesiecy wozek okazalo sie ze jednak jest super i teraz jezdzilaby non stop, potrafi w nim siedziec nawet 3 godziny wiec z dziecmi to jest roznie dzisiaj tak jutro zupelnie inaczej🤣🤣

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Jaka to wcierka?

Firma Anwen, wcierka nazywa się Grow me tender :) typowo ziołowa, świetna, polecam na czas po ciąży.

Riptide, ja mam na ten moment tylko jedną parę ocieplaną zakupioną w Pepco :D Może coś zamówię z Shein, bo szkoda mi wydawać kasy na leginsy, które potrafią swoje kosztować w niektórych sklepach. Ogólnie bardzo polecam jeansy ciążowe! Kupiłam jakieś używki na Vinted żeby w ogóle sprawdzić jak to się nosi, są cudowne! Muszę sobie kupić jeszcze jedne w HM, a te będą jako dodatkowa para.

Kończąc temat wózków z mojej strony, to też nie jest tak, że każdy wózek 3w1 jest be, wszystko zależy od marki, ceny, certyfikatów. Ja muszę mieć wózek dostosowany do każdej powierzchni, dużo spacerujemy nie tylko po mieście, jesteśmy aktywni. Nie każda spacerówka też jest zła! Polecam sobie w sklepie pojeździć ta od cybexa, dla mnie lekka, fajna, dobrze się rozkłada, regulowana (przy wysokim mężu to złoto), śpiworek też można sobie dobrać, więc i na zimę się sprawdzi.

Dziewczyny, które już mają dzieci, powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście II prenatalne? W necie piszą o 18-20 tygodniu, a ja jak sprawdzałam sobie jak dalej mi wypadną wizyty to będzie 19 tydzień, to chyba za wcześnie? Lepiej ten 21/22?

Riptide lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej gondoli pisalam bo dwie moje sasiadki maja z poczatku lipca dzieciaczki i one spedzily w gondoli zime ale to prawda wszystko zalezy od dziecka😃

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo moich kolezanek mialo wozek muuvo i kazda bardzo go polecala i teraz sama zastanawiam sie nad nim ale maz musi sie najpierw do niego przymierzyc bo on ma wysuwana raczke do gory a jemu lepiej prowadzilo sie wozek z lamana raczka

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Firma Anwen, wcierka nazywa się Grow me tender :) typowo ziołowa, świetna, polecam na czas po ciąży.

Riptide, ja mam na ten moment tylko jedną parę ocieplaną zakupioną w Pepco :D Może coś zamówię z Shein, bo szkoda mi wydawać kasy na leginsy, które potrafią swoje kosztować w niektórych sklepach. Ogólnie bardzo polecam jeansy ciążowe! Kupiłam jakieś używki na Vinted żeby w ogóle sprawdzić jak to się nosi, są cudowne! Muszę sobie kupić jeszcze jedne w HM, a te będą jako dodatkowa para.

Kończąc temat wózków z mojej strony, to też nie jest tak, że każdy wózek 3w1 jest be, wszystko zależy od marki, ceny, certyfikatów. Ja muszę mieć wózek dostosowany do każdej powierzchni, dużo spacerujemy nie tylko po mieście, jesteśmy aktywni. Nie każda spacerówka też jest zła! Polecam sobie w sklepie pojeździć ta od cybexa, dla mnie lekka, fajna, dobrze się rozkłada, regulowana (przy wysokim mężu to złoto), śpiworek też można sobie dobrać, więc i na zimę się sprawdzi.

Dziewczyny, które już mają dzieci, powiedzcie mi proszę, w którym tygodniu miałyście II prenatalne? W necie piszą o 18-20 tygodniu, a ja jak sprawdzałam sobie jak dalej mi wypadną wizyty to będzie 19 tydzień, to chyba za wcześnie? Lepiej ten 21/22?
    W ciąży ta wcierka nie jest polecana? Szukam czegoś dobrego i sprawdzonego na teraz.
    Dziękuję mimo wszystko za polecenie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    W ciąży ta wcierka nie jest polecana? Szukam czegoś dobrego i sprawdzonego na teraz.
    Dziękuję mimo wszystko za polecenie.

Zawiera kozieradkę, która nie jest wskazana w ciąży :/

IssGreen lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Aż musiałam zerknąć w swój stary segregator ciążowy 🙈😅

Ja miałam połówkowe w 21+6 😊

A co do wózków, fotelików łóżeczek i wszystkiego co się da - możemy tu sobie wyrazić swoje opinie a o tak każda kupi co na co będzie miała ochotę, każdy ma inne preferencje, gust itp 😊

Magdak-51, Katarzyna439, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po wizycie. Z bobasem wszystko Ok, serduszko ładnie bije, doktor już nie mierzył, bo podobno w drugim trymestrze to nie ma znaczenia, ale zważył :) tylko muszę sobie ciśnieniomierz kupić, bo coś za wysokie mam ciśnienie. I kolejna wizyta 2.01.

A poza tym w drugi trymestr wyjechałam na pełnej, bo dziś od rana lepiej się czuję, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży wstałam rano i ogarnelam mieszkanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 17:49

Katarzyna439, Nowa_Ola, Kokosankaa, meggie94, Kaktusowa, Riptide, Domi_95, IssGreen, Katt, Kaatii lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Aż musiałam zerknąć w swój stary segregator ciążowy 🙈😅

Ja miałam połówkowe w 21+6 😊

A co do wózków, fotelików łóżeczek i wszystkiego co się da - możemy tu sobie wyrazić swoje opinie a o tak każda kupi co na co będzie miała ochotę, każdy ma inne preferencje, gust itp 😊

Okej, czyli bardziej koło 22 trzeba celować :D dzięki ❤️

Kfiatuszku, super wiadomości! 😍 bardzo się cieszę

meggie94, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja melduję się po wizycie. Z bobasem wszystko Ok, serduszko ładnie bije, doktor już nie mierzył, bo podobno w drugim trymestrze to nie ma znaczenia, ale zważył :) tylko muszę sobie ciśnieniomierz kupić, bo coś za wysokie mam ciśnienie. I kolejna wizyta 2.01.

A poza tym w drugi trymestr wyjechałam na pełnej, bo dziś od rana lepiej się czuję, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży wstałam rano i ogarnelam mieszkanie :)

Same dobre wieści 😍

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ