X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek to wyślę Ci linka. 😄

Zaakceptowane❤️

AEGO lubi tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @AEGO u mnie narzeczony do konca tego tygodnia jest na urlopie, wiec jedna pobudke nocna przejmuje (sciagam mleko i szykuje w butelce). Ale gdy wroci do pracy to wszystkie pobudki beda na mojej glowie 😩
    Oskar wstaje jeszcze bardzo roznie 😅 dzis np wstal o 1, pozniej o 4 i 8. Ale zdarza sie, ze wstaje czesciej.

@NN dzieki za polecajke. Wyprobuje jesli jednak te nasze krople nie podzialaja.

@Saimi bylismy u fizjo :) posprawdzala odruchy, napiecia i wszystko ok wyszlo. Mamy przyjsc na kontrole za miesiac. Niestety nie pokazala jak masowac brzuszek :( ale 8 sierpnia mamy jeszcze wizyte u osteopaty i pokladam w nim spore nadzieje 😁
    Slyszalam wlasnie o tych pieluchach huggies juz od kilku dziewczyn. Tez je teraz wyprobuje :)
    Czy Twoj maz normalnie rano wstaje do pracy a mimo to ogarnia coreczke? Moj mowi, ze jak wroci do pracy to nie bedzie juz wstawal, bo w pracy musi byc wypoczety i potrafic sie skupic.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @AEGO u mnie narzeczony do konca tego tygodnia jest na urlopie, wiec jedna pobudke nocna przejmuje (sciagam mleko i szykuje w butelce). Ale gdy wroci do pracy to wszystkie pobudki beda na mojej glowie 😩
    Oskar wstaje jeszcze bardzo roznie 😅 dzis np wstal o 1, pozniej o 4 i 8. Ale zdarza sie, ze wstaje czesciej.

@Saimi bylismy u fizjo :) posprawdzala odruchy, napiecia i wszystko ok wyszlo. Mamy przyjsc na kontrole za miesiac. Niestety nie pokazala jak masowac brzuszek :( ale 8 sierpnia mamy jeszcze wizyte u osteopaty i pokladam w nim spore nadzieje 😁
    Slyszalam wlasnie o tych pieluchach huggies juz od kilku dziewczyn. Tez je teraz wyprobuje :)
    Czy Twoj maz normalnie rano wstaje do pracy a mimo to ogarnia coreczke? Moj mowi, ze jak wroci do pracy to nie bedzie juz wstawal, bo w pracy musi byc wypoczety i potrafic sie skupic.
    U mnie mąż normalnie pracuje i też ogarnia Bubka. Ja też muszę być chociaż trochę wypoczęta na całodniowe ogarnianie Młodego, a nie że zasnę gdzieś i mu się coś stanie. Ale wiadomo, to każdy sobie samodzielnie z Partnerem ustala. ☺️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:02

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Klaudia, a położna odwiedza Was w domu? Jesli tak, to ona na pewno pokaże Ci jak masować brzuszek. Jesli nie, to na wizycie szczepiennej u pediatry możesz poprosić, pomogą :) U nas na brzuch podziałała zmiana witaminy D, Vigantol widocznie był zbyt ciężki dla Nikodema, dodatkowo podaje Sabsimplex i Vivomixx. Kolki nadal są, ale to kolki, one muszą przejść same.

Byla raz polozna ;) ogolnie patronaz na nfz ponoc jest do 6tygodnia zycia dziecka, a moj Oskar ma juz ponad 8 tygodni. Ale mowila polozna, zeby dzwonic jesli bedziemy czegos potrzebowac to i tak przyjedzie :)
    Za tydzien mamy osteopate wiec licze, ze od niego sie duzo dowiemy, bo to jakis najlepszy w miescie i rezerwowalam wizyte zaraz po urodzeniu Oskara 🙈 a w razie co 14 sierpnia mamy wlasnie wizyte u pediatry.
    Nie chce zapeszac, ale chyba u nas podzialaly te krople co kupilam - esputicon. My podajemy jeszcze probiotyk Simbiosys Bifibaby. Jak sie skonczy to mamy kupiony biogaja, a pozniej wlasnie planujemy vivomixx.
    Wlasnie czytalam, ze na vigantol dzieciaczki czesto zle reaguja. My mamy devikap i mniejsze dawki, bo Oski ma wit d na poziomie 69 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2024, 13:20

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Mój mąż też tak mówił. Musi być wypoczęty bo ma odpowiedzialna pracę i ja to rozumiem. Ale on stara się być wyrozumiały i pomagać. Jeszcze nigdy w nocy mi nie powiedział, że mam go nie budzić czy coś takiego. Ale ogólnie pierwszy tydz spał w salonie. Teraz śpi z nami ale przeważnie po karmieniu o 5 idzie dospać 3h do salonu jeszcze. Czasem gdy młoda ma fazę i nie chce spać to śpi cała noc w salonie ale mówi, że go mogę budzić na karmienie. Staram się robić to jak najmniej. Ale o 5 lubię jak ja nakarmi bo ja wtedy na spokojnie ściągnę pokarm laktatorem i wszystko umyje. I wtedy jestem z 15 minut szybciej wyrobiona.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:02

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Z tym 6 tygodni, to bzdura, którą podobno powtarzają położne, które nie chcą odbywać 6ciu wizyt. Miałam przeciągnięte wizyty położnej, bo miała 2 tygodnie urlopu zaraz po tym jak urodził się Nikodem + my mieliśmy covid i też nie mogła przyjść. Nikodemowi leci 9 tydzień życia, a ostatnia - szósta wizyta - odbędzie się w poniedziałek. :) To tak na przyszłość. Super, że Esputikon pomógł! :)
    U mnie też położna była tydzień temu. 😃

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tam u Was słychać?

U nas dzień za dniem ucieka .Byłam z Zuzią na ważeniu bo ostatnio mniej jadła, a więcej piła i mniej przybrała, ale teraz już jest ok waga 4960g jeszcze chwila bo 21.08 idziemy na drugie szczepienie. Zuzia już jest taka fajna, śmieje się, gada po swojemu 😄ale dalej nie akceptuje smoczka i butelki☹️ W sobotę mamy chrzciny, mała dostała z tej okazji piękne sukieneczki, buciki i płaszczyk na jesień, prezent od wujka , aż żal, że ponosi je tylko chwilkę 🥺

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem "starą" użytkowniczką bbf i moje dzieciaczki są już po tej stronie brzucha :)
    W związku z tym, że w październiku 23' powiększyła nam się rodzina (już na pewno ostatni raz :)) i przeprowadzamy się robię porządki w rzeczach, a że mam różne płcie i wiek to rzeczy jest sporo.
    Jeśli któraś z Was jest zainteresowana jakąś wyprawką ubraniową czy zabawkową dla Maluszka/Maluszki (choć mam też sporo ubrań ciążowych oraz nie - ciążowych czy kosmetyków) to serdecznie zapraszam na priv - piszcie co potrzebujecie lub zapraszam po prostu do przejrzenia mojego vinted (polecam filtrować interesujące Was rzeczy, bo mam tego sporo)
    https://www.vinted.pl/member/90417676
    Jeśli napiszecie w wiadomości że jesteście z bbf to na pewno dogadamy się co do ceny :)

Trzymam mocno kciuki za Was i Wasze Maluszki!
    Trzymajcie się dzielnie i przesyłam mnóstwo mamowej mocy :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Kermetka Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    do dziewczyn, których dzieci śpią z otwartymi ustami - u jakich specjalistów byłyście? Czy znacie przyczynę? I jakie robicie ćwiczenia?

Będę wdzięczna za podzielenie się wiedzą i doświadczeniem. Dzięki.

• Kermetka Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    polećcie jakąś fajną, rozwojową zabawkę dla dziecka 2-3 miesięcznego :)
    Dzięki

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kermetka wrote:
    Hej,
    do dziewczyn, których dzieci śpią z otwartymi ustami - u jakich specjalistów byłyście? Czy znacie przyczynę? I jakie robicie ćwiczenia?

Będę wdzięczna za podzielenie się wiedzą i doświadczeniem. Dzięki.
    Mozesz sprawdzic u neurologopedy lub logopedy czy nie ma wędzidełka za krótkiego.

age.png

age.png
‹‹ 468 469 470 471 472
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ