Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobaczcie, jakie jesteśmy silne, że przetrwałyśmy poród i większość z nas już pierwszy miesiąc albo zaraz stuknie ten miesiąc! Musimy się same docenić, moje drogie 🥰
AEGO, Anuska0907, meggie94, Katt, Riptide, Kaatii, Saimi, Emimo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AEGO wrote:Dziewczyny, jeśli któraś chciałaby jeszcze dołączyć do grupy na Fb, to dajcie znać wyślemy Wam linki! 😃 Mamy tam większe możliwości niż na forum.
Podbijam! Te które jesteśmy wolimy tam się udzielać bo większa prywata, więc zapraszamy pozostałe 😊 -
AEGO wrote:Dziewczyny, jeśli któraś chciałaby jeszcze dołączyć do grupy na Fb, to dajcie znać wyślemy Wam linki! 😃 Mamy tam większe możliwości niż na forum.
Nowa_Ola, AEGO lubią tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
Coffeebreak wrote:Nie wiem czy ja to pisałam ale się z tym zgadzam 😅 według mnie z czasem jest lepiej / łatwiej. Wiadomo będą doły np przy ząbkowaniu, buncie dwulatka itd ale w ogólnym rozrachunku im dziecko starsze tym moim zdaniem fajniej.
* Nie odnosi się do etapu przemądrzałego nastolatka
Meggie tak... Dla mnie zwłaszcza brak snu / przerywany sen w drugiej części nocy jest męczący. W dzień niestety tak rzadko uda mi się usnac że już nawet nie próbuje. No i starszak w domu więc nie pasuje spać. Nadal jest w wieku kiedy moze mieć dziwne pomysły.
Słuchajcie tak sobie czytam o waszych wątpliwościach, że fizjo pokazała jak podnosić dziecko , że to trudne i naszła mnie myśl... (Bo ja nie chodziłam nigdy na szkołę rodzenia) Czy tego nie było w programie szkoły rodzenia? I jak wogole oceniacie szkoły już po fakcie? Dobrze przygotowały czy jednak średnio?
U nas nadal uparta ciemieniucha. W domu piekarnik - jutro przyjdą panowie od klimy ocenić co i za ile zaoferują.
Plus jest taki że codziennie puszczam teraz dwa prania i wszystko szybko schnie 🤣
Ale jednak 30+ tyle dni z rzędu to ciut za dużo dla mnie. A jeszcze jak.gotuke czy piekę ciasta to już całkiem 🥵 z prasowaniem czekałam ostatnio tydzień na chłodniejszy dzień 🤣 . No i żeby obrobić grządkę muszę lecieć z samego rana bo potem jest piekło. Dobrze że rodzice wieczorami wpadają pomóc popodlewać , bo tego ogarnąć codziennie bym już nie dała rady. Aerobik też ciężko idzie w upale ale staram się choć 15-20 minut ogarnąć dla budowania kondycji bo choć widzę poprawę to nadal jest fatalna.
A po wizycie u gin wszystko jest ok. Niestety moja gin jest na siłe wypychana na emeryturę (zmiana ordynatora) W ciągu roku pewnie zakończy przyjmować bo tyle ma do końca umowy. Już powoli polecała mi inne lekarki do których mogę się przepisać. Mega szkoda.
Na mojej szkole rodzenia jako pierwsze były zajęcia z całej pielęgnacji oraz opieki nad maluszkiem. Było to jak podnosić, jak nosić, jak układać, nawet położna postawiła na środku wannę i każda musiała z lalką sprawdzić temperaturę wody łokciem i włożyć dziecko. Ale zajęcia zajęciami, lalką lalką, a rzeczywistość rzeczywistością.. Nam położna na pierwszej wizycie w domu to wszystko jeszcze raz powiedziała i pokazała na Nikosiu. Szkole rodzenia oceniam pozytywnie, cieszę się, że do niej poszłam. Przy drugim dziecku już raczej się nie wybiorę, ale koleżankom, które będą miały pierwsze dzieciątko na pewno polecę. Brakowało mi treści związanych z cesarką i karmieniem mm, no ale to wiadomo, nastawienie na kp, jak wszędzie -
Hej!! Ja też jestem cicha podczytywaczka- Wasze posty dużo mi dają. Czy mogę dołączyć do grupy?
Mam 7-tygodniowa córeczkę ☺️
-
Dziewczyny wybaczcie, ale na fb wjezdzamy już z totalną prywatą. My się tu poznałyśmy i znamy już od początków ciąż, Wy nas podczytywałyście a my o Was nie wiemy nic, więc zrozumcie, że tamta grupa to nie forum tylko zamknięta grupa gdzie znamy już swoje imiona nazwiska, dzielimy się zdjęciami i różnymi prywatnymi informacjami
I właśnie dlatego założyłyśmy tamtą grupę, bo tu nawet nie wiemy kto czyta więc wieloma rzeczami się nie podzielimyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 09:32
Nowa_Ola, Emimo lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, ja sie witalam z wami na poczatku czerwca. Mialam byc sierpniowa mama, ale synek tak sie pospieszyl, ze urodzil sie 3 czerwca. Czytam Was codziennie, jednak tak jak juz pisalam, narazie sama niewiele mam do powiedzenia, gdyz Oskar nadal jest w szpitalu, wiec nie moge z Wami wspolnie ponarzekac na nieprzespane noce (chyba że ze wzgledu na odciaganie mleka laktatorem 😅), placz dziecka, bole brzuszka itp. Jednak w ta niedziele klade sie do szpitala do sali z Oskarem i jesli wszystko bedzie dobrze to we wtorek/srode wyjdziemy juz razem do domu 😁 takze wtedy pewnie i ja zaczne sie udzielac. Na grupe na fb tez chetnie bym dolaczyla, ale tez zrozumiem jesli nie bedziecie chcialy, bo jednak nie jestem z Wami od poczatku11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
meggie94 wrote:Dziewczyny wybaczcie, ale na fb wjezdzamy już z totalną prywatą. My się tu poznałyśmy i znamy już od początków ciąż, Wy nas podczytywałyście a my o Was nie wiemy nic, więc zrozumcie, że tamta grupa to nie forum tylko zamknięta grupa gdzie znamy już swoje imiona nazwiska, dzielimy się zdjęciami i różnymi prywatnymi informacjami
I właśnie dlatego założyłyśmy tamtą grupę, bo tu nawet nie wiemy kto czyta więc wieloma rzeczami się nie podzielimy
Niepotrzebnie się wtrąciłam 😜 pewnie dlatego, że dużo się dowiaduje nt nowordkow i nieraz potrafiłam sie przygotowac i to dzieki Wam (lekki egoizm? Byc moze 😆)
Życzę Wam samych radosnych chwil z Waszyni maluszkami 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 12:08
Kokosankaa, meggie94, Nowa_Ola lubią tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
totylkoja wrote:Dzięki za szczerość! I pewnie rozumiem 😉 to jest otwarte forum, więc wcale się nie dziwie. Jestem z lipcowego wątku, a wchodziłam tu z racji tego, że wg OM termin miałam mieć na 30 czerwca.
Niepotrzebnie się wtrąciłam 😜 pewnie dlatego, że dużo się dowiaduje nt nowordkow i nieraz potrafiłam sie przygotowac i to dzieki Wam (lekki egoizm? Byc moze 😆)
Życzę Wam samych radosnych chwil z Waszyni maluszkami 😘
Kochana ale zawsze możesz tu pisać o wątpliwościach i problemach napewno któraś z nas odpisze. Myślę, że tu też będziemy zaglądać. Może nie aż tak często jak wcześniej ale jednaktotylkoja lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓