Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfiatuszek666 wrote:Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie…
To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳
Też wczoraj miałam pierwszy raz od początku ciąży rewolucje w toalecie, byłam w szoku 😂👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kfiatuszek666 wrote:Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie…
Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Kaktusowa, Katt lubią tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁
Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dzieckaKokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kokosankaa wrote:Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁
Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Nowa_Ola wrote:Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dziecka
Właśnie tak czytałam, dlatego liczę że to faktycznie dzidziuś był 😁 a moje koty to oszalały ostatnio z tuleniem się do mnie, jak nie jeden to drugi na mnie leży, przy czym kotka jest leciutka, jakieś 3kg waży to jej nie czuć i ona też lubi trochę wyżej leżeć. Nie wiem czy to kwestia ciąży (podobno zwierzęta czują nasze hormony), czy zimy, czy tego że ostatnio ciągle leżę plackiem i się nie ruszam, ale nie dają mi spokoju 😁Kfiatuszek666, Nowa_Ola lubią tę wiadomość
-
Ale wiadomości od południa 😅
Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️
Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.
Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:27
-
Nowa_Ola wrote:Teraz w czwartek mam wizytę u lekarza z Luxmedu, do którego poszłam, żeby mieć darmowe badania z krwi te, które trzeba wykonać w 2 i 3 trymestrze. W 1 trymestrze robiłam je sama w diagnostyce i zapłaciłam 800 zł ponad, więc tylko po te badania idę do Luxmedu.
Kurde, kochana, co Ty badalas, ze aż 8 stow? -
Kasia1988 wrote:Ale wiadomości od południa 😅
Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️
Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.
Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.
Mój pies od początku był strasznym przytulasem, ale teraz mu się to nasiliło. Wchodzi pod kołdrę, zwija się w kulkę przy brzuchu i śpi. Więc coś w tym jest że zwierzęta czują.Kokosankaa, Kasia1988 lubią tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Kfiatuszek666 wrote:Kurde, kochana, co Ty badalas, ze aż 8 stow?
Mnie też tyle wyszło w diagnostyce w i trymestrze z wszystko: morfologia, mocz, grupa krwi, glukoza, tsh, toxo igg i igm, cmv igg i igm, hbs, hcv, hiv, kila, obciążenie glukoza i beta.
Tak, mój pies też od początku ciąży leży na brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:55
-
Ja dziś byłam założyć holter RR. Nie znoszę tego ustrojstwa. Wczoraj powiedzieliśmy o ciąży mojej mamie. W czwartek powiemy teściom. Z resztą i tak już widać powiększony brzuch. Każdą ciążę widać u mnie wcześniej.01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
Kfiatuszek666 wrote:Kurde, kochana, co Ty badalas, ze aż 8 stow?
No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu
U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰Kokosankaa lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu
U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰
Moja suczka od momentu jak jestem w ciąży sprawia wrażenie trochę obrażonej i faworyzuje męża
Moja przychodnia nie ma swojego lab i wszystko wysyła do diagnostyki i ja za to samo bez tsh, ft3, ft4, tsh, za to z progesteronem zapłaciłam 324zl! Za to w alabie według cennika wychodziło 750 u mnie w mieście alab jest dokładnie 2 razy droższy niż moja przychodnia, czyli diagnostyka jak rozumiem.
Edit: kurde, aż mi ciężko uwierzyć, bo właśnie patrzę na ceny w diagnostyce i ona jest tak samo droga jak alab! Widocznie moja przychodnia ma jakieś preferencyjne cenyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 18:34
-
Anuska94 wrote:Czy pójście na 18stke na ciążowym L4 będzie ok?Czy może mnie ktoś podkablować?
Myślę, że ok. Ja bym poszła. A co do zwierzaków to mój pieseł nie opuszcza mnie na krok, jeszcze bardziej się tuli, chociaż niekoniecznie do brzucha, ale czasami też się zdarzy. Może też wyczuwa, sama nie wiem 🙈 -
Anuska, ja bym poszła na spokojnie
Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec
U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Anuska, ja bym poszła na spokojnie
Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec
U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍
Nie No, tez mam luxmed i gdybym wiedziała, ze to będzie 800zl to tez bym poleciała po skierowanie na badania.
-
Nowa_Ola wrote:Anuska, ja bym poszła na spokojnie
A rozmawiałaś może ze szkoleniowcem o pierwszym spotkaniu psiaka z dzieckiem? Jak to powinno wyglądać itd? Bo ja o tym już myślę odkąd zobaczyłam dwie kreski.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵