Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie… :D

To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳

Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳

Też wczoraj miałam pierwszy raz od początku ciąży rewolucje w toalecie, byłam w szoku 😂

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie… :D

Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁

Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Kaktusowa, Katt lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁

Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dziecka :)

Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ale fajnie 😍 mój kot lubi na mnie leżeć, ale tylko na nogach, omija brzuch. U męża zawsze kładzie się na klacie 😅

Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dziecka :)

Właśnie tak czytałam, dlatego liczę że to faktycznie dzidziuś był 😁 a moje koty to oszalały ostatnio z tuleniem się do mnie, jak nie jeden to drugi na mnie leży, przy czym kotka jest leciutka, jakieś 3kg waży to jej nie czuć i ona też lubi trochę wyżej leżeć. Nie wiem czy to kwestia ciąży (podobno zwierzęta czują nasze hormony), czy zimy, czy tego że ostatnio ciągle leżę plackiem i się nie ruszam, ale nie dają mi spokoju 😁

Kfiatuszek666, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jakaś nieszczęśliwa jestem. Albo jutro skończy się wizyta u lekarza albo na IP bo nospa pomogła, ale na 3h. A teraz dla odmiany bardziej czuję pachwiny i to dopiero niezle daje mi w kość….

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomości od południa 😅

Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️

Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.

Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:27

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Teraz w czwartek mam wizytę u lekarza z Luxmedu, do którego poszłam, żeby mieć darmowe badania z krwi te, które trzeba wykonać w 2 i 3 trymestrze. W 1 trymestrze robiłam je sama w diagnostyce i zapłaciłam 800 zł ponad, więc tylko po te badania idę do Luxmedu.

Kurde, kochana, co Ty badalas, ze aż 8 stow?

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Ale wiadomości od południa 😅

Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️

Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.

Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.

Mój pies od początku był strasznym przytulasem, ale teraz mu się to nasiliło. Wchodzi pod kołdrę, zwija się w kulkę przy brzuchu i śpi. Więc coś w tym jest że zwierzęta czują.

Kokosankaa, Kasia1988 lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dzięki za rady!
    Mnie też tyle wyszło w diagnostyce w i trymestrze z wszystko: morfologia, mocz, grupa krwi, glukoza, tsh, toxo igg i igm, cmv igg i igm, hbs, hcv, hiv, kila, obciążenie glukoza i beta.
    Tak, mój pies też od początku ciąży leży na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:55

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam założyć holter RR. Nie znoszę tego ustrojstwa. Wczoraj powiedzieliśmy o ciąży mojej mamie. W czwartek powiemy teściom. Z resztą i tak już widać powiększony brzuch. Każdą ciążę widać u mnie wcześniej.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu :/

U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰

Kokosankaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie są te nasze zwierzaki ❤️

Kaktusowa, Nowa_Ola, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pójście na 18stke na ciążowym L4 będzie ok?Czy może mnie ktoś podkablować?

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu :/

U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰

Moja suczka od momentu jak jestem w ciąży sprawia wrażenie trochę obrażonej i faworyzuje męża ;)

Moja przychodnia nie ma swojego lab i wszystko wysyła do diagnostyki i ja za to samo bez tsh, ft3, ft4, tsh, za to z progesteronem zapłaciłam 324zl! Za to w alabie według cennika wychodziło 750 :/ u mnie w mieście alab jest dokładnie 2 razy droższy niż moja przychodnia, czyli diagnostyka jak rozumiem.

Edit: kurde, aż mi ciężko uwierzyć, bo właśnie patrzę na ceny w diagnostyce i ona jest tak samo droga jak alab! Widocznie moja przychodnia ma jakieś preferencyjne ceny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 18:34

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy pójście na 18stke na ciążowym L4 będzie ok?Czy może mnie ktoś podkablować?

Myślę, że ok. Ja bym poszła. A co do zwierzaków to mój pieseł nie opuszcza mnie na krok, jeszcze bardziej się tuli, chociaż niekoniecznie do brzucha, ale czasami też się zdarzy. Może też wyczuwa, sama nie wiem 🙈

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, ja bym poszła :) na spokojnie :)

Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec :)

U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec :)

U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍

Nie No, tez mam luxmed i gdybym wiedziała, ze to będzie 800zl to tez bym poleciała po skierowanie na badania.

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

A rozmawiałaś może ze szkoleniowcem o pierwszym spotkaniu psiaka z dzieckiem? Jak to powinno wyglądać itd? Bo ja o tym już myślę odkąd zobaczyłam dwie kreski.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ