X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie… :D

To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳

Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    To ja siedziałam na kanapie w zeszłym tygodniu i czułam coś mega dziwnego, tak jakby mi w jelitach taka kulą utknęła i nagle zabulgotało i poczułam, że przepchała się dalej. Coś takiego jak masz polknac wielka tabletkę i na chwilę jakby Ci stanęła w gardle i po chwili poszła dalej. Nie umiem Wam tego opisać, ale to było turbo dziwne i miałam schizę co to się stało, a pewnie to gazy i tyle 😅 tak jak zjadłam buraki, melona i potem kabanosa i dostałam rozwolnienia i prawie placz, że w ciąży są zaparcia a nie biegunki, a mąż na mnie tylko popatrzył i mówi tak; zjadłaś buraki z miesem, potem melona, zagryzlas kabanosem i wieczorem zjadłaś czipsy duszki to cud by był jakbyś nie miała rewolucji w toalecie 🥳🥳

Też wczoraj miałam pierwszy raz od początku ciąży rewolucje w toalecie, byłam w szoku 😂

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Na początku myślałam, ze może coś mi leży na jelicie właśnie i stad te bóle i wzdecia. Ale teraz po nospie jak bolu nie ma i wzdęć tez nie to może to jednak to o czym myślę? Bo ciagle słyszę ciche przelewanie i bulgotanie… :D

Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁

Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Kaktusowa, Katt lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Mi w sobotę kot leżał na brzuchu i mruczał i wtedy momentami czułam takie jakby trzepotanie skrzydełek motyla w brzuchu, bardzo dziwne uczucie 😁 i się zastanawiałam czy to dziecko, niby bardzo wcześnie, ale brzuch był przyciśnięty ponad 6kg kota który jeszcze strasznie mruczał i wydaje mi się że te wibracje mogły przenikać do dzidziusia 😁 i zastanawiamy się czy synek będzie miał od początku głęboką więź z kotem przez to 😁

Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dziecka :)

Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ale fajnie 😍 mój kot lubi na mnie leżeć, ale tylko na nogach, omija brzuch. U męża zawsze kładzie się na klacie 😅

Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Oooo jak słodko! Mój kotek też mruczy do brzucha ❤️ niby trzepotanie skrzydełek motyla to właśnie pierwsze ruchy dziecka :)

Właśnie tak czytałam, dlatego liczę że to faktycznie dzidziuś był 😁 a moje koty to oszalały ostatnio z tuleniem się do mnie, jak nie jeden to drugi na mnie leży, przy czym kotka jest leciutka, jakieś 3kg waży to jej nie czuć i ona też lubi trochę wyżej leżeć. Nie wiem czy to kwestia ciąży (podobno zwierzęta czują nasze hormony), czy zimy, czy tego że ostatnio ciągle leżę plackiem i się nie ruszam, ale nie dają mi spokoju 😁

Kfiatuszek666, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jakaś nieszczęśliwa jestem. Albo jutro skończy się wizyta u lekarza albo na IP bo nospa pomogła, ale na 3h. A teraz dla odmiany bardziej czuję pachwiny i to dopiero niezle daje mi w kość….

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomości od południa 😅

Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️

Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.

Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:27

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Teraz w czwartek mam wizytę u lekarza z Luxmedu, do którego poszłam, żeby mieć darmowe badania z krwi te, które trzeba wykonać w 2 i 3 trymestrze. W 1 trymestrze robiłam je sama w diagnostyce i zapłaciłam 800 zł ponad, więc tylko po te badania idę do Luxmedu.

Kurde, kochana, co Ty badalas, ze aż 8 stow?

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Ale wiadomości od południa 😅

Po pierwsze prenatalne - poczekaj. Moja znajoma kiedyś odesłali na za dwa tygodnie bo lekarz nic nie mógł ustalić dziecko było tak małe, że nic nie widział. Więc czasem lepiej poczekać ☺️

Co do tych bóli. Mnie czasami ciągnie w okolicach pępka i to czasem tak że się zegnę w pół. Myślę że to wszystko się rozciąga. Jajnik też mnie wczoraj bolał. I kości. Jeśli się nie pokoisz to zadzwoń do położnej albo jedź do lekarza.. czasem warto się zapytać specjalisty.

Ja mam tak z psem jak Wy z kotami. Kładzie się jak najbliżej brzucha i było tak od samego początku ciąży.

Mój pies od początku był strasznym przytulasem, ale teraz mu się to nasiliło. Wchodzi pod kołdrę, zwija się w kulkę przy brzuchu i śpi. Więc coś w tym jest że zwierzęta czują.

Kokosankaa, Kasia1988 lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dzięki za rady!
    Mnie też tyle wyszło w diagnostyce w i trymestrze z wszystko: morfologia, mocz, grupa krwi, glukoza, tsh, toxo igg i igm, cmv igg i igm, hbs, hcv, hiv, kila, obciążenie glukoza i beta.
    Tak, mój pies też od początku ciąży leży na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:55

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam założyć holter RR. Nie znoszę tego ustrojstwa. Wczoraj powiedzieliśmy o ciąży mojej mamie. W czwartek powiemy teściom. Z resztą i tak już widać powiększony brzuch. Każdą ciążę widać u mnie wcześniej.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu :/

U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰

Kokosankaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie są te nasze zwierzaki ❤️

Kaktusowa, Nowa_Ola, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pójście na 18stke na ciążowym L4 będzie ok?Czy może mnie ktoś podkablować?

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    No wszystko 😅 morfologia, mocz, HBs, tsh, ft3, ft4, tsh, glukoza, kila, różyczka, hiv, HCV, CMV IgG i IgM, toxo IgG i IgM. Takie są ceny w diagnostyce po prostu :/

U mnie pies chodzi za mną jak cień, a kociaki cały czas się tulą do brzucha 🥰

Moja suczka od momentu jak jestem w ciąży sprawia wrażenie trochę obrażonej i faworyzuje męża ;)

Moja przychodnia nie ma swojego lab i wszystko wysyła do diagnostyki i ja za to samo bez tsh, ft3, ft4, tsh, za to z progesteronem zapłaciłam 324zl! Za to w alabie według cennika wychodziło 750 :/ u mnie w mieście alab jest dokładnie 2 razy droższy niż moja przychodnia, czyli diagnostyka jak rozumiem.

Edit: kurde, aż mi ciężko uwierzyć, bo właśnie patrzę na ceny w diagnostyce i ona jest tak samo droga jak alab! Widocznie moja przychodnia ma jakieś preferencyjne ceny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 18:34

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy pójście na 18stke na ciążowym L4 będzie ok?Czy może mnie ktoś podkablować?

Myślę, że ok. Ja bym poszła. A co do zwierzaków to mój pieseł nie opuszcza mnie na krok, jeszcze bardziej się tuli, chociaż niekoniecznie do brzucha, ale czasami też się zdarzy. Może też wyczuwa, sama nie wiem 🙈

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, ja bym poszła :) na spokojnie :)

Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec :)

U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Kwiatuszku, ja próbowałam się dostać do lekarza na NFZ i wziąć skierowanie, ale oczywiście nie było miejsc. Wkurzyłam się, poszłam i zapłaciłam, a potem się okazało, że mogłam mieć to za darmo w luxmed 🙈 dlatego teraz pomimo prowadzenia ciąży prywatnie chce iść do luxmedu i mieć skierowanie i kasę w kieszeni. Psiak może się dystansować na początku podobno, bo jednak czuje, że coś się dzieje, czego nie rozumie, ale to mija. Tak mówił nasz szkoleniowiec :)

U mnie psiak to rottweiler i włączył tryb obronny wobec mnie, na pewno czuje 😂 na spacerach nie spuszcza ze mnie wzroku, to samo właśnie w domu, mój cień 😍

Nie No, tez mam luxmed i gdybym wiedziała, ze to będzie 800zl to tez bym poleciała po skierowanie na badania.

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

A rozmawiałaś może ze szkoleniowcem o pierwszym spotkaniu psiaka z dzieckiem? Jak to powinno wyglądać itd? Bo ja o tym już myślę odkąd zobaczyłam dwie kreski.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ