X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    To super, że się uspokoilas. Ja już przytyłam 5 😅

Co do L4 jeszcze to ja np mieszkam gdzie indziej a w ZUS mają inny adres 😅

Kurde powiem Wam że dosyć to wszystko dziwne. Dobrze wiemy jak jest w PL i w handlu. To że jestem na L4 to nie znaczy że mam nic nie robić tylko w domu siedzieć. Wiadomo że nie chodzę nie wiadomo gdzie, ale mam 8 letnie dziecko gdzie jeżdzę z nim na zajęcia dodatkowe. I rozumiem że do miasta któro jest 80 km ode mnie i chce zrobić zakupy to też nie mogę? Eh dziwne

No a ja właśnie więcej jeść nie zaczęłam, a waga w górę. Dodatkowo mam wrażenie, ze uciska mi na jelito i na pęcherz, bo jak mi się zachce to muszę lecieć i nie ma opcji.

Ja byłam całe życie przekonana, ze na l4 można jeździć, w końcu moim zdaniem to najlepsza rekonwalescencja. Ale jak widać…

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płace złotem za radę co zrobić z totalnie zatkanym nosem, tak, że ani krzty oddechu nie mogę złapać… 🙄

age.png

age.png
  • NN Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Płace złotem za radę co zrobić z totalnie zatkanym nosem, tak, że ani krzty oddechu nie mogę złapać… 🙄
    Mi pomogła maść Majerankowa, płukanie zatok irigasinem i napary/inhalacje z majeranku, rumianku i kilku kropel olejku miętowego

meggie94 lubi tę wiadomość

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Mi pomaga inhalacja, sól morska i dużo gorącego rumianku do picia. Możesz też rozmasowywać zatoki, możesz przytrzymać się za kość policzkową pod spodem jakby i pociągnąć za ucho przez 10 sekund na każdej stronie, spłynie 😂 pozdrawiam nauczycieli 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 14:15

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Ja teraz miałam przez weekend mega zatkany nos i polecam inhalacje z olejku z sosny, można kupić w aptece. Serio uratował mi życie. Do tego można zaparzyć właśnie miętę i rumianek i dolac kilka kropli i inhalować się kilka minut tak z kilka razy dziennie. Na kaloryfer daj mokry recznik i spryskaj olejkiem z sosny. Do tego smarowałam też pod nosem maścią majerankowa i kupiłam krople do nosa prenalen, ale one średnio pomagały. No i pij bardzo dużo wody. Polecam tez mleko czosnek miód bo to ogólnie działa antybakteryjne. Wspolczuje max bo mi zawsze najlepiej pomagały krople do nosa xylometazolin, a teraz nie można.

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że wystarczająco dobrze Ci dziewczyny podpowiedziały więc nie dodam nic od siebie 😀

Ja rano trochę posprzątałam teraz leżę a za chwilę jadę zawieść dziecko na zajęcia.

Jutro idę do laboratorium bo wizytę mam u lekarza zaraz po Świętach 27 grudnia

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kaloryferów 😂

Maść majerankowa jest dla mnie przereklamowana, bo nie pomaga ani mi ani córce 🙈

Muszę wziąć się za inhalacje…

Dzięki dziewczyny ❤️

age.png

age.png

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Dużo pij aby wydzielina stała się rzadsza plus rozgrzewanie - może herbata z sokiem malinowym? Mi na zatokowy katar pomagała herbata z cynamonem i goździkami plus ciepła kąpiel :)

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Nie mam kaloryferów 😂

Maść majerankowa jest dla mnie przereklamowana, bo nie pomaga ani mi ani córce 🙈

Muszę wziąć się za inhalacje…

Dzięki dziewczyny ❤️

Hahaha czyli ogrzewanie podłogowe? To raczej nie zadziała 🤣🤣

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Mi pomaga zawsze gorący prysznic, potem jak się trochę odetka nos to płucz wodą morską. I tak jak dziewczyny pisały, koniecznie dużo pij

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem totalnie do tyłu z forum, ale Wigilia będzie u nas, więc ogarniam święta ostatnio głównie.

Byłam dzisiaj u dentysty i przeczołgała mnie strasznie. Pierwszy raz byłam u tej dentystyki i raczej ostatni. 🙈Stwierdziła, że jeden ząb do zrobienia ok no to robimy. Znieczulenie mówiła, że jak chce to mogę w ciąży wziąć, ale ja zrezygnowałam. I w sumie nie żałuję, bo bólu prawie nie było. Ale mimo, że mówiłam, że mam mdłości i ciężko mi się oddycha to złożyła mi koferdam. Przez 30 minut walczyłam, żeby tam nie zwymiotować lub nie zemdleć. 🙈🙈 No ogólnie wykończyła mnie ta wizyta strasznie.

Od kilku dni mam też silne bóle głowy. 😖 Jutro wizyta w LuxMed może mi coś poradzi. 🙈

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem totalnie do tyłu z forum, ale Wigilia będzie u nas, więc ogarniam święta ostatnio głównie.

Byłam dzisiaj u dentysty i przeczołgała mnie strasznie. Pierwszy raz byłam u tej dentystyki i raczej ostatni. 🙈Stwierdziła, że jeden ząb do zrobienia ok no to robimy. Znieczulenie mówiła, że jak chce to mogę w ciąży wziąć, ale ja zrezygnowałam. I w sumie nie żałuję, bo bólu prawie nie było. Ale mimo, że mówiłam, że mam mdłości i ciężko mi się oddycha to złożyła mi koferdam. Przez 30 minut walczyłam, żeby tam nie zwymiotować lub nie zemdleć. 🙈🙈 No ogólnie wykończyła mnie ta wizyta strasznie.

Od kilku dni mam też silne bóle głowy. 😖 Jutro wizyta w LuxMed może mi coś poradzi. 🙈

No o ile to nie przeziębienie to bóle głowy w ciąży są efektem hormonów :/ tylko Apap, ewentualnie mi lekarz pozwolił pojedyncze dawki pyralginy.

Paatka lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po wizycie :) serduszko ładnie bije, dzidziol mam pomachał, Pani ginekolog nie chciała spekulować czy chłopak czy dziewczynka. 16.01 mamy kolejną wizytę i muszę się umówić na połówkowe. Termin porodu zmienił mi się na 16.06, ale finalnie to zobaczymy jak będzie 😊 No i powiedziała, że nie ma sensu juz mierzyć dziecka poki co, prenatalne wyszły ok i mam się cieszyć. Mąż spytał czy są jakieś tabletki na zdenerwowanie dla kobiet w ciąży, na co ja wielkie oczy zrobiłam, chyba nie zdawałam sobie sprawy, że mnie tak stresują te wizyty 🙈 No ale pośmiałyśmy się z Panią gin i mam receptę na wyluzowanie 😁 edit: połówkowe mam 30.01 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 19:13

Saimi, Katt, Paatka, Kfiatuszek666, AEGO, meggie94, Kaatii, Riptide lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:

Patka, mi na bole głowy pomagają zimne oklady, możesz kupić takie żelowe i wsadzić dodatkowo do lodówki. Bo niestety jak mam migrenę to paracetamol w ogóle mi nic nie daje. Ginekolog kazała mi też mierzyć ciśnienie jak mnie glowa boli bo jak masz bardzo wysokie to trzeba od razu do lekarza 😊

Paatka lubi tę wiadomość

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie dziś obudziły skurcze macicy rano. Chyba pierwszy raz tak miałam w tej ciąży. Ale później się uspokoiło. Poza tym dzień jak codzień.

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Hej. Mnie dziś obudziły skurcze macicy rano. Chyba pierwszy raz tak miałam w tej ciąży. Ale później się uspokoiło. Poza tym dzień jak codzień.

Jak odczuwacie skurcze?

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Wam powiem tak: tydzień bolał mnie brzuch, już nawet miałam pomysł jechać na IP - było źle. 2h temu przestał bolec zupełnie - też źle. I niech ktoś mi powie, ze ciąża to czas radości 😂

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę jak na szpilkach i czekam na wyniki. Na ten moment mam toxo ujemną, powtórzyłam bo te dwa wirusy lubią się krzyżować podobno, a przeciwciała CMV mi wzrosły - z 91 na 105. Czekam na IgM, czuję się trochę jakbym czekała na skazanie

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A ja siedzę jak na szpilkach i czekam na wyniki. Na ten moment mam toxo ujemną, powtórzyłam bo te dwa wirusy lubią się krzyżować podobno, a przeciwciała CMV mi wzrosły - z 91 na 105. Czekam na IgM, czuję się trochę jakbym czekała na skazanie

Trzymam kciuki już naprawdę mocno żeby się okazało, ze jak rośnie igg to igm spada!

Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Ja też mocno trzymam kciuki, musi być dobrze !

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ