X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Ja rozmawiałam z kuzynką na ten temat i mówiła, że najpierw kupiła Baliosa, ale był tak sztywny, miał podobno dla niej za duże koła i ma beznadziejną spacerówkę (to tylko jej opinia ofc :D), że sprzedała po chwili i kupiła Mios. Mówi, że cudowny i, że właśnie spacerówka super i w podróże też.

Czytałam wczoraj jeszcze o nim, wiele osob jednak myli ten wcześniejszy Balios, który miał swoje wady, z tym co wyszedł rok temu. Ale oczywiście każda z nas ma swoje preferencje :D Nam bardzo się spodobał, a napisałam o tym, bo kilka dni temu była dyskusja jakie wózki wybieramy :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na połówkowym 20+3 panna ważyła 428g.

Kokosankaa, Emimo lubią tę wiadomość

• AEGO Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Czytałam wczoraj jeszcze o nim, wiele osob jednak myli ten wcześniejszy Balios, który miał swoje wady, z tym co wyszedł rok temu. Ale oczywiście każda z nas ma swoje preferencje :D Nam bardzo się spodobał, a napisałam o tym, bo kilka dni temu była dyskusja jakie wózki wybieramy :)
    Jest możliwość, że mówiła o wcześniejszym. Muszę się przejechać i Baliosem i Miosem :D

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ten moment wybrany Espiro Yoga i myślę, że tak zostanie. Marzył mi się Espiro Miloo, ale fakt taki, że przy trójce dzieci, żeby móc gdzieś pojechać sobie na wakacje, czy weekendowy wyjazd, to musimy mieć składaną gondolę, bo inaczej to z bagażami nie ma szansy się pomieścić. I to był jedyny wózkowy warunek mojego męża, bo to on się później w bagażnikowego
    tetrisa musi bawić.😅 🙈 No i model Yoga taką składaną na płasko gondolę ma. Tylko też czekam na info od producenta o tym, że tegoroczna wersja jest dostępna, bo ma mieć dodatkową stabilizację gondoli, a na tym też mi zależy, bo spacerki u nas głównie po sąsiadującym rezerwacie przyrody, gdzie ścieżki najróżniejsze nie są.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę to co gdzieś widziałam na YT
    Tak sama buja i przy cudzych terenach można włączyć i łatwiej wózek się prowadzi. ( np śnieg )
    Coffeebreak wrote:
    E tam bez przesady. Mój chłop też ma 190 i bez problemu prowadził baliosa. Do czegoś tam mogłabym się przyczepić ale ani nie do tego ani do gondoli.

Elektryczna rama to ta co buja sama wózkiem? Chyba gdzieś to widziałam na insta. Ciekawy bajer :D

agnieszkallo lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z rozpędu już zamówiłam dziecku grzechotkę, przytulankę i dziś przyjechały. Jakie to jest piękne. Już nie mogę się doczekać <3

Natomiast zastanawiam się od dobrych kilku dni nad monitorem oddechu, czy faktycznie trzeba to kupować. Polecany jest przy wcześniakach, dzieciach z mała masa urodzeniowa lub astma, ale przy zdrowych wcale. Wiem, ze to spokój rodzica… planujecie kupić?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dziewczyny, ja z rozpędu już zamówiłam dziecku grzechotkę, przytulankę i dziś przyjechały. Jakie to jest piękne. Już nie mogę się doczekać <3

Natomiast zastanawiam się od dobrych kilku dni nad monitorem oddechu, czy faktycznie trzeba to kupować. Polecany jest przy wcześniakach, dzieciach z mała masa urodzeniowa lub astma, ale przy zdrowych wcale. Wiem, ze to spokój rodzica… planujecie kupić?

Złożeniowo nie trzeba, ale to zdecydowanie uspokaja. Przypadki bezdechu mogą pojawić się też u zdrowego dziecka. Ja osobiście nawet mając monitor oddechu przez pierwsze dni budziłam się i sprawdzałam, czy maleństwo oddycha. Taki odruch. 🙈 Ale później już wyluzowałam, mając świadomość, że to urządzenie czuwa. Mi to dało duży komfort psychiczny.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi uratowalo mloda, bo niby byla zdrowa i wszystko ok a okazalo sie ze ma jednak refluks tylko taki utajony bo nie ulewa jej sie na zewnatrz a przy takim refuksie bezdecgy zdarzaja sie dosc czesto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 18:13

Coffeebreak lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Ja planuję kupić dla swojego zdrowia psychicznego zeby się mniej stresować 😁

AEGO lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też kupię, bo wiele mam mówi właśnie o tym, że spokojniejsza głowa. :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzięki monitorowi spalam spokojniej. Nawet w dzień pomaga, bo noworodki oddychają tak delikatnie, ze nawet nie widać jak im sie klatka piersiowa unosi.

age.png

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję. Ale myślę że takie elektroniczne rzeczy można spokojnie kupić po porodzie i przy okazji zdecydować czy jest to Ci faktycznie niezbędne.

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok.
    475 g chłopca 🩵 (22+3)
    Na następną wizytę mam zrobić krzywą cukrową.

Nowa_Ola, Kaktusowa, Katt, Saimi, Coffeebreak, Emimo, IssGreen, meggie94, Magdak-51, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co bez planów na monitor oddechu. Jak to mój mąż stwierdził "i tak mu nie zaufasz, będziesz się tylko stresować, czy go dobrze podpięłaś i czy na pewno chroni, nie ma co się zwariować" i w sumie ma rację.

Po wizycie u lekarki dowiedziałam się, że wszystko ze mną okej :) a na grzybki lek miał prawo nie zadziałać, bo dała najpierw taki lekki, ale mało ryzykowny, ale on często nie działa (kiedy lekarka sama łapie się za głowę, że producenci leku pokpili od jakiegoś czasu sprawę ze składem najwyraźniej, to znak, że to jednak nie moja wina, że się nie doleczyłam).
    Dostałam Gyno-Pevaryl, mocny, ale kurde nie ma opcji, żeby jakikolwiek grzybek to przeżył.

Szyjka zamknięta, wszystko okej, dobrze :)
    Następna wizyta 19.03, już po krzywej, to akurat zobaczymy, jak mój cukierek :)

A w ramach przygotowań poszła wpłata za szkołę rodzenia i rezerwacja położnej w szpitalu plus rejestracja do środowiskowej :) Czuję się chociaż troszkę bardziej przygotowana.
    I w ogóle dzisiaj było tak ładnie, że po aerobiku dla ciężarnych zostałam na kolejnych parę godzin na mieście na spacerku i było tak fajnie, wiosennie i w ogóle pozytywnie. Przesyłam multum pozytywnej energii :)

Anuska0907, meggie94, Magdak-51 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:57

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U nas na ten moment wybrany Espiro Yoga i myślę, że tak zostanie. Marzył mi się Espiro Miloo, ale fakt taki, że przy trójce dzieci, żeby móc gdzieś pojechać sobie na wakacje, czy weekendowy wyjazd, to musimy mieć składaną gondolę, bo inaczej to z bagażami nie ma szansy się pomieścić. I to był jedyny wózkowy warunek mojego męża, bo to on się później w bagażnikowego
    tetrisa musi bawić.😅 🙈 No i model Yoga taką składaną na płasko gondolę ma. Tylko też czekam na info od producenta o tym, że tegoroczna wersja jest dostępna, bo ma mieć dodatkową stabilizację gondoli, a na tym też mi zależy, bo spacerki u nas głównie po sąsiadującym rezerwacie przyrody, gdzie ścieżki najróżniejsze nie są.
    Oo, też mamy na oku ten model. Jak oglądaliśmy w sklepie to miał stabilizację gondoli - taki pałąk dodatkowy na dole wczepiany do stelaża.

Co do monitora oddechu to nie planuję. Jeśli będzie takie zalecenie to kupimy już po porodzie.

👧❤️ 19.06.24
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie planuje monitora. Miałam przy starszych dzieciach. Teraz nie kupowałam dla córki wcale nie spała w łóżeczku. Praktycznie tylko na rękach i ze mną. Więc monitor nie przydałby się.

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje jeśli nie będzie ku temu konkretnych wskazań ;) Poza tym u nas łóżeczko stoi na pół kroku od łóżka naszego, wiec i tak zakłócałyby działanie urządzenia, bo za blisko mnie by było. Przy córce tez nie miałam.

age.png

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj mialam wizyty i u swojej lekarki gdzie oczywiscie dostalam kolejny lek na infekcje ( mam juz jej dosc) a popoludniu polowkowe. Z malenstwem na cale szczescie wszystko ok i choc nie olanowalismy poznac przed porodem plci to samo pokazalo ze w brzuszku mam 378g chlopaka😁 lekarz pokazal jego "sprzet" i stwierdzil ze to na 100% 😁😁 czyli w domu bedzie parka😁

Kokosankaa, Kfiatuszek666, Emimo, shikaka86, meggie94, Katt lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym monitorem oddechu i łóżeczkiem dostawnym to tak nie do końca. Nie wiem od czego to zależy, czy od łóżka, czy materacy, ale u nas działał bez zarzutu. Naszych oddechów nie wyłapywał wcale, bo sprawdzałam to nie raz. Natomiast dziecka bez zarzutu. 😉 Mieliśmy Babysense.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ