X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, zmieniaj lekarza, koniecznie. Tak jak Iss mówi, to nie Twoja wina. Ja to w ogóle po swoich przygodach z kobietami ginekolog wybieram tylko facetów 😅 Dziś też idę do nowego lekarza, bo mój też przestał tu przyjmować prywatnie i idę do jego kolegi. Też się stresuję tym jaki będzie, ale nawet mąż mi powiedział, że przecież jeśli mi nie podpasuje, to jest sporo innych lekarzy do wyboru i pójdę do innego. Nie zmieniłaś lekarza przez swoje widzimisię, tylko obie zmieniamy go będąc do tego zmuszone. Nie stresuj się kochana 😘

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam krzywą cukru mam nadzieję że przetrwam bez wymiotów.

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozglądałyście się już może za koszulami do porodu? Ja wczoraj poświęciłam temu trochę czasu i sama nie wiem. Nie chcę kupować żadnej drogiej bo i tak tego pewnie więcej nie ubiorę. Zależy mi tylko żeby była bawełniana i rozpinana przynajmniej do połowy długości no i tania oczywiście. Wolę kupić potem sobie ze 2-3 ładniejsze koszule do karmienia, w których będę mogła chodzić potem w domu. Macie jakieś typy?

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Jutro mam krzywą cukru mam nadzieję że przetrwam bez wymiotów.

Kochana, nie wolno wymiotować bo wtedy badanie jest przerwane i trzeba powtorzyc.

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Rozglądałyście się już może za koszulami do porodu? Ja wczoraj poświęciłam temu trochę czasu i sama nie wiem. Nie chcę kupować żadnej drogiej bo i tak tego pewnie więcej nie ubiorę. Zależy mi tylko żeby była bawełniana i rozpinana przynajmniej do połowy długości no i tania oczywiście. Wolę kupić potem sobie ze 2-3 ładniejsze koszule do karmienia, w których będę mogła chodzić potem w domu. Macie jakieś typy?

Ja właśnie wczoraj na zalando kupiłam 2 piękne koszule ciazowe i do karmienia zarazem. A do porodu myślę tak samo - coś rozpinanego i niedrogiego, pewnie na Allegro będę szukać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:57

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Z koszulą do porodu też mam kłopot. Zależy mi by była czarna (ciemna), rozpinana, na ramiączka i tania. Wciąż szukam.
    Co do koszul do karmienia, podobają mi się te z Dolce Sonno.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Ja miałam zwykła tyle że rozpinana na przodzie. Lepiej żeby zapięcie było na napki, guziczki niestety lubią się same odpinać a przy karmieniu też w sumie ciężko je zapiąć jedna ręką.
    Są też takie specjalne koszule do porodu ale nie planuje nic takiego.
    Te specjalne koszule do porodu są podobno "plastikowe": niewygodne i człowiek się w nich poci. Położna ze szkoły rodzenia nam odradzała.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam koszulę do karmienia bez żadnych guzików, pod koszula ma jakby top na piersi i je poprostu odsuwasz i karmisz. Ale też rozglądam się za czymś do porodu. Pierwszy poród miałam w starej koszuli nocnej na guziczki więc specjalnego nic wtedy nie kupowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

IssGreen lubi tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz do którego chodziłam na NFZ nadal
    Pzyjmuje ale prywatnie. I chyba dla swojego spokoju przejdę do niego na wizyty prywatne. Wybrałam NFZ że względów finansowych ale moj spokój jest ważniejszy niż uzerka na NFZ z tymi "lekarzami".

IssGreen, Magdak-51, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poprzedniej ciąży mam koszulę porodową od mamy ginekolog. Ale wtedy mi się udało ją kupić na wyprzedaży za pół ceny i tylko dlatego się skusiłam. No i sama koszula super. Wygodna, bawełniana, rozpinana. Tylko faktycznie cena jak na zalozeniowo raz może odstraszać. Niby można później sprzedać, ale nie zawsze wiadomo w jakim stanie ona po porodzie będzie i na ile uda się doprać. 🙊

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, to dziś temat dostawki 😂 macie, planujecie, kupujecie?

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja o dostawkach to myślę cały czas. Myślimy o tym żeby kupić łóżeczko 5w1 które właśnie na początku jest jako dostawka a później łóżko ktoro rośnie z dzieckiem.

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Raczej nie. Starcza na krótko.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie u mojego nowego doktorka i jestem zachwycona 🤩 Lekarz przejrzał ze mną całą dokumentację, historię cytomegalii, badania prenatalne, poświęcił mi mnóstwo czasu. Porozmawiał ze mną o krwi pępowinowej, o szczepieniach w ciąży, o porodzie, znieczuleniu, anemii. Poświecił mi mnóstwo czasu. Nikt do tej pory się mną tak nie zaopiekował na wizycie w ciąży, serio. Ustaliliśmy, że muszę zrobić usg piersi, bo nie robiłam nigdy (wstyd się przyznać, serio, mam 29 lat), mam przemyśleć kwestię szczepień i koniecznie pójść na przegląd do stomatologa jeszcze raz, bo byłam przed ciążą, a to bardzo ważne. Mały ma już 813 gramów i mieści się w 55 centylu, więc pięknie. Co prawda ciężko było go dzisiaj zbadać, bo siedział tak, że miał główkę między stopami 😅 Ale wszystko dobrze :) Rozmawialiśmy o porodzie w tym szpitalu, który jest u mnie w mieście, bo on tam pracuje (mój wcześniejszy prowadzący jest tam ordynatorem) i podjęłam decyzję, ze chce tam urodzić. Powiedział, że poród w wodzie jak najbardziej jest możliwy, że zzo jest dostępne. Jestem bardzo zadowolona :) A i dostałam ankietę dotyczącą depresji, prosił by wypełnić prawdziwie, bo nie ma się czego bać, jak coś :)

Anuska, prosiłaś o info co lekarz powie mi o szczepieniach. Sam zaczął temat i powiedział, że generalnie zalecenia są na szczepienie przeciwko COVID, grypie i właśnie na krztusiec. Covid i grypa to wiadomo, a krztusiec daje ochronę dziecku przez pół roku po urodzeniu. Szczepi się między 28 a 36 tc i mam się zastanawiać czy chce. Powiedział, że wiele kobiet decyduje się na to szczepienie, bo krztusiec się pojawia i zawsze lepiej maluszka zabezpieczyć, ale na nic nie naciskał. :)

Kolejna wizyta za 4 tygodnie, 21.03. Trzecie prenatalne za 6 tygodni, 4 kwietnia. 💕

Kaktusowa, Kfiatuszek666, Katt, IssGreen, Andzia2519, Magdak-51, agnieszkallo, Emimo, Anuska0907, Kaatii, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Katt Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawki typowej nie chce ale właśnie podobnie jak Kasia myślałam o tym wielofunkcyjnym łóżeczku kilka w1. Żeby na taki pierwszy okres właśnie zrobić coś takiego, że mieć dziecko tuż pod ręką chociaż i tak nastawiam się na spanie w jednym pokoju.
    W sumie to sprawdzałam kilka dni temu i wiedziałam że się zbliża ale nie myślałam że to już dziś - oficjalnie aplikacja pokazała że mam studniówkę do porodu 😁
    Co prawda właśnie w tym momencie uświadomiłam sobie jak bardzo jestem w czarnej D pod względem przygotowań ale staram się o tym nie myśleć, będzie co ma być, zawsze się jakoś to wszystko ogarnie.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem do tyłu ze wszystkimi zakupami, ale stwierdziłam, że na początku kwietnia wszystko kupimy hurtowo (wózek, łóżeczko). Z fotelikiem też czekamy bo nie wiem jeszcze na jakie auto się zdecydujemy. Teraz tylko zapisuję sobie co mi się podoba. Myślę nad kupnem chico baby hug, raczej z dostawki zrezygnujemy. Za to wplacilam zaliczkę na sesję brzuszkową. Znalazłam super miejscówkę, w takiej jakby szklarni i panią fotograf, która robiła tam już zdjęcia. Jesteśmy umówieni na koniec marca 😊

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie zwykłe drewniane łóżeczko i Chicco baby hug 4w1 na dzień, żebym miała malucha pod ręką w salonie :) Dostawki nie będzie. Ja na ten moment mam tylko 6 bodziaków, szumisia i trzy pary skarpetek :D :D Ogarniemy dziewczyny, na spokojnie. Teraz to całą wyprawkę można kupić w tydzień :)

Kaktusowa, IssGreen, Kokosankaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ