Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu, zmieniaj lekarza, koniecznie. Tak jak Iss mówi, to nie Twoja wina. Ja to w ogóle po swoich przygodach z kobietami ginekolog wybieram tylko facetów 😅 Dziś też idę do nowego lekarza, bo mój też przestał tu przyjmować prywatnie i idę do jego kolegi. Też się stresuję tym jaki będzie, ale nawet mąż mi powiedział, że przecież jeśli mi nie podpasuje, to jest sporo innych lekarzy do wyboru i pójdę do innego. Nie zmieniłaś lekarza przez swoje widzimisię, tylko obie zmieniamy go będąc do tego zmuszone. Nie stresuj się kochana 😘👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Rozglądałyście się już może za koszulami do porodu? Ja wczoraj poświęciłam temu trochę czasu i sama nie wiem. Nie chcę kupować żadnej drogiej bo i tak tego pewnie więcej nie ubiorę. Zależy mi tylko żeby była bawełniana i rozpinana przynajmniej do połowy długości no i tania oczywiście. Wolę kupić potem sobie ze 2-3 ładniejsze koszule do karmienia, w których będę mogła chodzić potem w domu. Macie jakieś typy?
-
Natka9106 wrote:Rozglądałyście się już może za koszulami do porodu? Ja wczoraj poświęciłam temu trochę czasu i sama nie wiem. Nie chcę kupować żadnej drogiej bo i tak tego pewnie więcej nie ubiorę. Zależy mi tylko żeby była bawełniana i rozpinana przynajmniej do połowy długości no i tania oczywiście. Wolę kupić potem sobie ze 2-3 ładniejsze koszule do karmienia, w których będę mogła chodzić potem w domu. Macie jakieś typy?
Ja właśnie wczoraj na zalando kupiłam 2 piękne koszule ciazowe i do karmienia zarazem. A do porodu myślę tak samo - coś rozpinanego i niedrogiego, pewnie na Allegro będę szukać -
nick nieaktualny
-
Natka9106 wrote:Rozglądałyście się już może za koszulami do porodu? Ja wczoraj poświęciłam temu trochę czasu i sama nie wiem. Nie chcę kupować żadnej drogiej bo i tak tego pewnie więcej nie ubiorę. Zależy mi tylko żeby była bawełniana i rozpinana przynajmniej do połowy długości no i tania oczywiście. Wolę kupić potem sobie ze 2-3 ładniejsze koszule do karmienia, w których będę mogła chodzić potem w domu. Macie jakieś typy?
Co do koszul do karmienia, podobają mi się te z Dolce Sonno. -
Coffeebreak wrote:Ja miałam zwykła tyle że rozpinana na przodzie. Lepiej żeby zapięcie było na napki, guziczki niestety lubią się same odpinać a przy karmieniu też w sumie ciężko je zapiąć jedna ręką.
Są też takie specjalne koszule do porodu ale nie planuje nic takiego. -
Ja wczoraj kupiłam koszulę do karmienia bez żadnych guzików, pod koszula ma jakby top na piersi i je poprostu odsuwasz i karmisz. Ale też rozglądam się za czymś do porodu. Pierwszy poród miałam w starej koszuli nocnej na guziczki więc specjalnego nic wtedy nie kupowałam.
-
nick nieaktualny
-
Ten lekarz do którego chodziłam na NFZ nadal
Pzyjmuje ale prywatnie. I chyba dla swojego spokoju przejdę do niego na wizyty prywatne. Wybrałam NFZ że względów finansowych ale moj spokój jest ważniejszy niż uzerka na NFZ z tymi "lekarzami".IssGreen, Magdak-51, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Ja po poprzedniej ciąży mam koszulę porodową od mamy ginekolog. Ale wtedy mi się udało ją kupić na wyprzedaży za pół ceny i tylko dlatego się skusiłam. No i sama koszula super. Wygodna, bawełniana, rozpinana. Tylko faktycznie cena jak na zalozeniowo raz może odstraszać. Niby można później sprzedać, ale nie zawsze wiadomo w jakim stanie ona po porodzie będzie i na ile uda się doprać. 🙊
-
Kfiatuszek666 wrote:dziewczyny, to dziś temat dostawki 😂 macie, planujecie, kupujecie?
-
Kfiatuszek666 wrote:dziewczyny, to dziś temat dostawki 😂 macie, planujecie, kupujecie?
-
Dziewczyny, jestem po wizycie u mojego nowego doktorka i jestem zachwycona 🤩 Lekarz przejrzał ze mną całą dokumentację, historię cytomegalii, badania prenatalne, poświęcił mi mnóstwo czasu. Porozmawiał ze mną o krwi pępowinowej, o szczepieniach w ciąży, o porodzie, znieczuleniu, anemii. Poświecił mi mnóstwo czasu. Nikt do tej pory się mną tak nie zaopiekował na wizycie w ciąży, serio. Ustaliliśmy, że muszę zrobić usg piersi, bo nie robiłam nigdy (wstyd się przyznać, serio, mam 29 lat), mam przemyśleć kwestię szczepień i koniecznie pójść na przegląd do stomatologa jeszcze raz, bo byłam przed ciążą, a to bardzo ważne. Mały ma już 813 gramów i mieści się w 55 centylu, więc pięknie. Co prawda ciężko było go dzisiaj zbadać, bo siedział tak, że miał główkę między stopami 😅 Ale wszystko dobrze Rozmawialiśmy o porodzie w tym szpitalu, który jest u mnie w mieście, bo on tam pracuje (mój wcześniejszy prowadzący jest tam ordynatorem) i podjęłam decyzję, ze chce tam urodzić. Powiedział, że poród w wodzie jak najbardziej jest możliwy, że zzo jest dostępne. Jestem bardzo zadowolona A i dostałam ankietę dotyczącą depresji, prosił by wypełnić prawdziwie, bo nie ma się czego bać, jak coś
Anuska, prosiłaś o info co lekarz powie mi o szczepieniach. Sam zaczął temat i powiedział, że generalnie zalecenia są na szczepienie przeciwko COVID, grypie i właśnie na krztusiec. Covid i grypa to wiadomo, a krztusiec daje ochronę dziecku przez pół roku po urodzeniu. Szczepi się między 28 a 36 tc i mam się zastanawiać czy chce. Powiedział, że wiele kobiet decyduje się na to szczepienie, bo krztusiec się pojawia i zawsze lepiej maluszka zabezpieczyć, ale na nic nie naciskał.
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, 21.03. Trzecie prenatalne za 6 tygodni, 4 kwietnia. 💕Kaktusowa, Kfiatuszek666, Katt, IssGreen, Andzia2519, Magdak-51, agnieszkallo, Emimo, Anuska0907, Kaatii, Kokosankaa lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
nick nieaktualny
-
Dostawki typowej nie chce ale właśnie podobnie jak Kasia myślałam o tym wielofunkcyjnym łóżeczku kilka w1. Żeby na taki pierwszy okres właśnie zrobić coś takiego, że mieć dziecko tuż pod ręką chociaż i tak nastawiam się na spanie w jednym pokoju.
W sumie to sprawdzałam kilka dni temu i wiedziałam że się zbliża ale nie myślałam że to już dziś - oficjalnie aplikacja pokazała że mam studniówkę do porodu 😁
Co prawda właśnie w tym momencie uświadomiłam sobie jak bardzo jestem w czarnej D pod względem przygotowań ale staram się o tym nie myśleć, będzie co ma być, zawsze się jakoś to wszystko ogarnie. -
Ja też jestem do tyłu ze wszystkimi zakupami, ale stwierdziłam, że na początku kwietnia wszystko kupimy hurtowo (wózek, łóżeczko). Z fotelikiem też czekamy bo nie wiem jeszcze na jakie auto się zdecydujemy. Teraz tylko zapisuję sobie co mi się podoba. Myślę nad kupnem chico baby hug, raczej z dostawki zrezygnujemy. Za to wplacilam zaliczkę na sesję brzuszkową. Znalazłam super miejscówkę, w takiej jakby szklarni i panią fotograf, która robiła tam już zdjęcia. Jesteśmy umówieni na koniec marca 😊
-
U nas będzie zwykłe drewniane łóżeczko i Chicco baby hug 4w1 na dzień, żebym miała malucha pod ręką w salonie Dostawki nie będzie. Ja na ten moment mam tylko 6 bodziaków, szumisia i trzy pary skarpetek Ogarniemy dziewczyny, na spokojnie. Teraz to całą wyprawkę można kupić w tydzień
Kaktusowa, IssGreen, Kokosankaa lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵