Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam plan kupić wszystko do majówki, to jest miesiąc przed porodem, bo termin 6.06. Przecież mamy cały marzec i cały kwiecień dziewczyny, spokojnie 🙈 Uwierzcie mi, że wszystko w sklepie jest dostępne i nie zniknie
Co do pampersów, kupuje 0 i 1, dwa rodzaje, po małej paczce pampers i dada złote. Jeśli nie podpasują, to sięgnę po inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 20:16
Katt lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja będę ogarniać wszystko kwiecień/ maj teraz to wszystko jest w sklepach, a zawsze można zamówić przez neta i w ciągu jednego dnia jest w paczkomacie. Zamówiłam za to tapetę do pokoju Małego 😊 i dostałam od dziewczyny z osiedla 5 wielkich toreb z ubrankami, co prawda rozmiar 74/80, ale przydadzą się w przyszłości i są piękne 😍
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja wychodzę z założenia, ze przezorny zawsze ubezpieczony a poza tym nie mogę się już doczekać, dlatego w przyszłym tygodniu przyjeżdzają mi meble do pokoju dziecięcego
Tutaj jeżeli o ciszę chodzi i tak czekałam z kupowaniem czegoś do połowy. 😊 I taks obie teraz pomalutku ogarniam... Meble już są, tylko start musi je teraz skręcić, właśnie skończył malowanie pokoju 🫣 jest łóżeczko, wózek,kołyska przenośna do latania z nią po domu, trochę ubranek. Jak już meble będą gotowe to jedziemy z resztą. Na ostatnie zostawię sobie właśnie rzeczy apteczne.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Anuska94 wrote:Najbardziej na czczo czyli ten co na samym początku robią?
-
Anuska94 wrote:Krzywa cukrowa po 2h 178 to stan przedcukrzycowy?Wynik pierwszy mam prawidłowy mieści mi się między 70 a 99.
Według mnie to już cukrzyca ciążowa, bo norma po 2 h jest do 153. Na czczo norma do 92, a po 1 h do 180. Jeżeli jakikolwiek pomiar przekroczy choć o 1, nieważne czy to na czczo, po jednej godzinie, czy po dwóch, jest to kwalifikacja do cukrzycy ciążowej -
Anuska94 wrote:Czytałam że od 200 to cukrzyca.Da mi drugi raz badanie cukrzycy czy jakieś leczenie?
W ciąży normy są inne, o wiele niższe. Niestety tego badania się już nie powtarza, tylko wizyta u diabetologa i dieta. Sama mam cukrzycę ciążową 🙂 -
nick nieaktualny
-
Nowa_Ola wrote:Z tymi skarpetkami to też możliwe, że wzięłabym złe, ale nasz synek dostał od cioci pod choinkę, więc liczę, że dobre
Mamy z Warszawy! U nas też będą targi, dokładnie Targi Mamaville 7 kwietnia, Arena Ursynów Chyba tydzień później są w Expo Nadarzyn przez cały weekend. Jeśli da radę, to wybieram się i tu i tu
I ja też team podwarszawski - 1-2 marca CH Wola Park, co prawda na mniejszą skalę ale są szybciej i stwierdziłam że od tych zaczynamyNowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Coffeebreak wrote:To badanie zbytnio obciąża organizm. Nie będzie powtórki. Jeśli masz dlugo do wizyty u gin to ja bym domówiła termin na już. Chyba że wyślesz wynik SMS i zobaczysz co odpisze. Niektórzy gin kierują do diabetologa ale nie zawsze.
Ja bym pewnie i tak szła po termin do diabetologa bo o diecie cukrzycowej nie wiem nic a nie chciałabym polegać na internetowych 🙈 -
Anuska94 wrote:Na początku marca mam wizytę i gin.No pięknie i znowu stres.
-
Kochana nie ma się czym stresować 🙂 ja na początku byłam przerażona, dodam że u mnie diagnoza o cukrzycy już w 12 tygodniu była... Dziś nawet cieszę się że ją mam, a to z wielu względów, czuję się o wiele lepiej, jem zdrowo, dzidzia dostaje to co najlepsze. A dieta wcale nie musi być aż tak restrykcyjna, wystarczy stosować się kilku zasad i komponować sobie posiłki pod siebie i patrzeć po czym ma się największe skoki cukru i to wyeliminować. U mnie wszystkie cukry po posiłkach i na czczo w normie 😉 Najbardziej bałam się kłucia palców glukometrem, ale to kompletnie nie boli 😉 -
Tak jak napisałaś Jasqa nie martw się niepotrzebnie, szkoda zdrowia Twojego i maluszka. Moja kuzynka miała cukrzycę ciążową stwierdzona już od początku ciąży I była pod opieką diabetologa, cukry miała w normie dzięki diecie, potem musiała dołożyć insulinę w 2 albo 3 trymestrze, ale po urodzeniu nie ma już cukrzycy i mała tez ok -
Skarbek001 wrote:Kochana nie ma się czym stresować 🙂 ja na początku byłam przerażona, dodam że u mnie diagnoza o cukrzycy już w 12 tygodniu była... Dziś nawet cieszę się że ją mam, a to z wielu względów, czuję się o wiele lepiej, jem zdrowo, dzidzia dostaje to co najlepsze. A dieta wcale nie musi być aż tak restrykcyjna, wystarczy stosować się kilku zasad i komponować sobie posiłki pod siebie i patrzeć po czym ma się największe skoki cukru i to wyeliminować. U mnie wszystkie cukry po posiłkach i na czczo w normie 😉 Najbardziej bałam się kłucia palców glukometrem, ale to kompletnie nie boli 😉